BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Distante
#8151 Re: BHTelecom All About
OK, brzina mi je bitna, pa kako shvatih trebam uzeti paket Phone.
Da li u tom slucaju placam odvojeno 25 (tj. 30) KM za ADSL, i plus 25 za Phone paket?
Da li u tom slucaju placam odvojeno 25 (tj. 30) KM za ADSL, i plus 25 za Phone paket?
- Halcyon
#8152 Re: BHTelecom All About
Da, plaćaš odvojeno.
- zateznistub
#8153 Re: BHTelecom All About
Da, ali se mozda malo strpi sa izborom jer se evo malo suska o nekom povecanju brzine za mojatv korisnike pa ti u tom slucaju ne treba adsl.Distante wrote:OK, brzina mi je bitna, pa kako shvatih trebam uzeti paket Phone.
- Distante
#8154 Re: BHTelecom All About
Ne zuri mi se pretjerano, ali eto, ako to povecanje nece biti prije, recimo, Nove godine, onda bih ipak uzela ovako, ADSL + Phone paket...
Hvala na konsultacijama!
Hvala na konsultacijama!
-
The BEN10
#8155 Re: BHTelecom All About
Znam da je bilo o tome ranije, ali me interesuje da li sada, pošto sam prešao na postpaid paketu, smijem ostaviti uključen gprs stalno. Imam 100 MB prometa valjda (mini15, 24 mjeseca) http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5ac8dfad738.html
Android je u pitanju, ima masa nekih aplikacija koje se kače na internet (email, fb, vrijeme), pa rekoh da mi neće negativno na novčanik uticati...
Android je u pitanju, ima masa nekih aplikacija koje se kače na internet (email, fb, vrijeme), pa rekoh da mi neće negativno na novčanik uticati...
- novi.dan.nova.nafaka
#8156 Re: BHTelecom All About
E super, i meni je koristilo, pa sam i ja svoje podesio!KvaziExpert wrote:nema druge, uključi i prati brojač (ako ti je ICS imaš ugrađen, a ako ne, onda neki sa marketa)
tako ćeš najbolje vidjeti odnos potrošnje i korištenja, i korigovati postavke (frekvenciju osvježavanja vremena, količinu konzumiranja facebooka, ) Isključi automatsku nadogradnju aplikacija u store-u (ograniči na wifi)
- Lady Saray
#8157 Re: BHTelecom All About
The BEN10 wrote:Znam da je bilo o tome ranije, ali me interesuje da li sada, pošto sam prešao na postpaid paketu, smijem ostaviti uključen gprs stalno. Imam 100 MB prometa valjda (mini15, 24 mjeseca)
smijes ostaviti upaljeno. postpaid paketi su sada flat. potrosis 100mb na najvecoj brzini i onda ti samo smanje brzinu ali nema vise nabijanja racuna. dobijes sms kada prekucas mb koje imas u paketu
-
Mustafapasa
#8158 Re: BHTelecom All About
Distante wrote:OK, brzina mi je bitna, pa kako shvatih trebam uzeti paket Phone.
da, dobivas dva odvojena racuna...a i ako bude povecanje brzine, uvijek adsl mozes uvuci u moja tv paket
ma tu sam ja, prati veliki brat
Last edited by Mustafapasa on 28/09/2012 14:59, edited 1 time in total.
- LeonardoAC
#8159 Re: BHTelecom All About
postpaid paketi svi flat !?Lady Saray wrote:The BEN10 wrote:Znam da je bilo o tome ranije, ali me interesuje da li sada, pošto sam prešao na postpaid paketu, smijem ostaviti uključen gprs stalno. Imam 100 MB prometa valjda (mini15, 24 mjeseca)
smijes ostaviti upaljeno. postpaid paketi su sada flat. potrosis 100mb na najvecoj brzini i onda ti samo smanje brzinu ali nema vise nabijanja racuna. dobijes sms kada prekucas mb koje imas u paketu
otku ti ova info... !?
Meni na racunu urednu naplate dodatni zakup za 50 Mb.
- LeonardoAC
#8160 Re: BHTelecom All About
smijes ostaviti upaljeno. postpaid paketi su sada flat. potrosis 100mb na najvecoj brzini i onda ti samo smanje brzinu ali nema vise nabijanja racuna. dobijes sms kada prekucas mb koje imas u paketu[/quote]
postpaid paketi svi flat !?
otku ti ova info... !?
Meni na racunu urednu naplate dodatni zakup za 50 Mb.[/quote]
plaćaš 50 MB, imaš 50 MB po najvećoj mogućoj brzini, a ostalo do kraja mjeseca po smanjenoj brzini, ali bez naplate saobraćaja
Imaš opciju da kupiš dodatne megabajte po punoj brzini[/quote]
a ha... super, nisam ovo znao
znači... ako odjavim ove dodatne Mb - samo odjavljujem maksimalnu brzinu, a ostaje mi "spori flat" !?
postpaid paketi svi flat !?
otku ti ova info... !?
Meni na racunu urednu naplate dodatni zakup za 50 Mb.[/quote]
plaćaš 50 MB, imaš 50 MB po najvećoj mogućoj brzini, a ostalo do kraja mjeseca po smanjenoj brzini, ali bez naplate saobraćaja
Imaš opciju da kupiš dodatne megabajte po punoj brzini[/quote]
a ha... super, nisam ovo znao
znači... ako odjavim ove dodatne Mb - samo odjavljujem maksimalnu brzinu, a ostaje mi "spori flat" !?
- Lady Saray
#8161 Re: BHTelecom All About
mislis da imas free flat?
imas paket koji placas i tek kada potrosis mb iz paketa onda ide slow and free
- LeonardoAC
#8162 Re: BHTelecom All About
pa tako sam i mislio... ma ne znam sta ti znaci danas imati "fast and free" ionako imas WLAN dostupan gdje god se okrenesLady Saray wrote:mislis da imas free flat?![]()
- TheMahe97
#8163 Re: BHTelecom All About
Jeste li ima nekada problema sa tonom na moja tv.
Jeste uspjeli riješiti ili ste ipak morali zvati ove iz servisa ?
Pozdrav
Pozdrav
-
Kuki30
#8164 Re: BHTelecom All About
Ako imaš problem sa TV prijemom, najbolje je zvati 1422 jer neke probleme odma mogu rješiti, ili u najkraćem mogućem roku će doći serviser (dan - dva). Ja sam imao malo problema sa štopanjem nakon godinu dana korištenja. Prijavio naveće, ujutro odma došli, a poslijepodne ponovo zvali da provjere jeli sve OK. Moja TV IPTV ima prioritet nad svim uslugama, to moraju odma rješavati.TheMahe97 wrote:Jeste li ima nekada problema sa tonom na moja tv.
Pozdrav
- skafiskafsnjak
#8165 Re: BHTelecom All About
Da li ima neko da je kupio NEO V u telecomu i da je uradio update na ICS ? Ali bez flashtoola ?
-
motorola01
#8166 Re: BHTelecom All About
Mozda smiju ovi sto su potpisali ugovor, ali ko nije potpisao neka stisne pa ostavi upaljeno. Ja sam dobio racun od avgusta gdje sam potrosio neki 20-30Mb vise nego sto smijem, a smijem potrositi 10Mb i to su mi sve uredno naplatili.Lady Saray wrote:The BEN10 wrote:Znam da je bilo o tome ranije, ali me interesuje da li sada, pošto sam prešao na postpaid paketu, smijem ostaviti uključen gprs stalno. Imam 100 MB prometa valjda (mini15, 24 mjeseca)
- Halcyon
#8167 Re: BHTelecom All About
Postpaid paketi nisu flat. U standardnim postpaid paketima ima nešto malo MB uključeno (10, čini mi se), a sve ostalo se plaća, kao što @motorola01 reče. Flat postpaid Internet postoji ali to su dodatni paketi na koje se morate pretplatiti. U tom slučaju plaćate pretplatu za standardni postpaid priključak + pretplatu za Internet paket kojeg koristite.
-
motorola01
#8168 Re: BHTelecom All About
Svaka cast pa si im pojasnio inace bi se za mjesec dana ovdje svi hvatali za glavu ili bi se trazila glava onoga ko je rekao da je flat za postpaidHalcyon wrote:Postpaid paketi nisu flat. U standardnim postpaid paketima ima nešto malo MB uključeno (10, čini mi se), a sve ostalo se plaća, kao što @motorola01 reče. Flat postpaid Internet postoji ali to su dodatni paketi na koje se morate pretplatiti. U tom slučaju plaćate pretplatu za standardni postpaid priključak + pretplatu za Internet paket kojeg koristite.
edit: znaci ko je na pretplati ima cca nekih 10-ak MB free(znaci nema nista, jer je rizik i ukljuciti uopste net sa tako niskim free Mb-ima)..Sve ostalo ti naplacuju, osim ko je sad potpisao ovaj novi ugovor sa dodatnim snizenjima i tako je dobio 100 ili 200Mb free neta u tom periodu na koji je ugovor potpisan.
- Halcyon
#8169 Re: BHTelecom All About
Da, na standardnim paketima imaš tih sitno MB uključeno, ostalo se naplaćuje po cijeni MB za taj tarifni model. I da, u pravu si, ti koji su potpisali ugovore za vrijeme trajanja akcija imaju nešto više prometa na raspolaganju.
Ovi flat paketi su zasebni paketi i tako se i plaćaju.
edit: Na ovom linku se vide cijene flat paketa mobilnog Interneta, dakle naknade koje se plaćaju za iste, te uključen promet u njima.
Ovi flat paketi su zasebni paketi i tako se i plaćaju.
edit: Na ovom linku se vide cijene flat paketa mobilnog Interneta, dakle naknade koje se plaćaju za iste, te uključen promet u njima.
- Curve
#8170 Re: BHTelecom All About
jel ovo za sve, kod mene je onaj 30 paket, al nisam nikad aktivirao neke opcije, surf ofo ono, sta vec moze sa mobilni internet, vec koliko dodje mb u sklopu pretplate to sam koristio..Lady Saray wrote:smijes ostaviti upaljeno. postpaid paketi su sada flat. potrosis 100mb na najvecoj brzini i onda ti samo smanje brzinu ali nema vise nabijanja racuna. dobijes sms kada prekucas mb koje imas u paketuThe BEN10 wrote:Znam da je bilo o tome ranije, ali me interesuje da li sada, pošto sam prešao na postpaid paketu, smijem ostaviti uključen gprs stalno. Imam 100 MB prometa valjda (mini15, 24 mjeseca)
da, u pravu si, zato sam i pitao iznad lady jel za sve, jer kod mene nikakve dodatne usluge nisu aktivirane..Halcyon wrote:Postpaid paketi nisu flat. U standardnim postpaid paketima ima nešto malo MB uključeno (10, čini mi se), a sve ostalo se plaća, kao što @motorola01 reče. Flat postpaid Internet postoji ali to su dodatni paketi na koje se morate pretplatiti. U tom slučaju plaćate pretplatu za standardni postpaid priključak + pretplatu za Internet paket kojeg koristite.
- arnes_king
#8171 Re: BHTelecom All About
u mene je midi 30 i inace je 100 mb mobilnog interneta ukljuceno ali posto sam potpisao ugovor ponovo u aprilu dobio sam jos 100 sto znaci 200 MB imam, kada provjeravam stanje na portalu pise kao da mi racunaju to sto potrosim ali kada dodje racun GPRS = 0 KM
-
StupskaBitanga
#8172 Re: BHTelecom All About
kad će i mstranica proraditi?
- Bosanac sa dna kace
#8173 Re: BHTelecom All About
Imam problem:
imo sam BHtelecom broj, ultra dopuna, i izgubio sim karticu, jel mogu dobit opet sim karticu sa istim brojem ili moram kupiti drugi br.???
imo sam BHtelecom broj, ultra dopuna, i izgubio sim karticu, jel mogu dobit opet sim karticu sa istim brojem ili moram kupiti drugi br.???
- Halcyon
#8174 Re: BHTelecom All About
Možeš. Ako imaš Ultra certifikat (kojeg si dobio uz broj), kopiraj ga i posjeti najbliže prodajno mjesto (ponesi i original, na uvid), te zatraži izdavanje nove SIM kartice. To zadovoljstvo će te koštati 5 KM.
Ako nemaš certifikat, onda ćeš im morat dostavit ovjerenu Izjavu da je broj zaista tvoj (ovjeravaš u opštini ili kod notara), čime se oni ograđuju od eventualnih problema kasnije (ako slafiš da je broj tvoj, pa se stvarni vlasnik pojavi i sl.).
Ako nemaš certifikat, onda ćeš im morat dostavit ovjerenu Izjavu da je broj zaista tvoj (ovjeravaš u opštini ili kod notara), čime se oni ograđuju od eventualnih problema kasnije (ako slafiš da je broj tvoj, pa se stvarni vlasnik pojavi i sl.).
- roki
#8175 Re: BHTelecom All About
Ima li kakvih pogodnosti u Telecomu za Oktobar?