'77 rođen, '98 prešao u Bayern (dakle 21 godina), a za Bosnu prvi put nastupio(samim time izgubio i pravo nastupa za Njemačku) 1996. opet kažem, on nikad nije bio u njemačkim kombinacijama, to ti je neko slagao. imao je kvalitet, ali nije imao pravo nastupa,tako da nije ni mogao birati između Bosne i Njemačke...limeni wrote:
mozda barbarez i nije imao kvalitet da bude standardni reprezentativac, ali je hasan salihamidzic sa 18-19 godina kao standardan igrac presao iz hsv-a u bayern..on je imao kvalitet da bude medju 3-4 najbolja njemacka igraca u to vrijeme..imas snimak na youtube gdje iz srca pjeva himnu (staru) bosne i hercegovine..
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- deer_hunter
#8151 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
- cvrčak_na_hedonizmu
#8152 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ono kad ti neko sjebe kutiju na forumleetavi wrote:Šta vam znači to 'flop'?
-
matematicar_teski
#8153 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
kaze usljo da oficijalnoj stranici, u komentaru nake slike. da mu susic nije obeco poziv i zato odabro hrvatsku, Cuj ti govanceta ono bi da ucjenjuje najboljeg balkanskog igraca svih vremena, Makse seronja
-
palermo
#8154 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Da ne trolamo. Al pokatkad razmisli prije nego što napišeš. I znaš, i nije nužno i po svaku cijenu uvijek imati drugačije mišljenje. Počinju te ljudi neozbiljno shvaćati.Arteta wrote:Sto se tice njihovih veze sa BiH Reprezentacijama, u potpunosti su isti.palermo wrote: Porediti Adnana i malog Halilovića je neukusno.
Mozda bi se i mali Halilovic nekad dolazio slikatii sa nasim Reprezentativcima da ga nisu odmah poceli sad pljuvati na pocetku karijere.
Eh sad, neke druge osobine ne bih komentarisao ni kod jednog, a ni kod drugog jer o nema veze sa sportom.
- antifascism
#8155 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Link?matematicar_teski wrote:kaze usljo da oficijalnoj stranici, u komentaru nake slike. da mu susic nije obeco poziv i zato odabro hrvatsku, Cuj ti govanceta ono bi da ucjenjuje najboljeg balkanskog igraca svih vremena, Makse seronja
- DonVito
#8156 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Tako jeCrvena Tifoza wrote:I vi ste se upalili k'o kutnjak oko Halilovica.![]()
Momak samo ima potencijal da napravi nesto u fudbalu.
Evo poredjenja radi Bojan Krkic. Da ga je neko ponudio Srbiji u vrijeme kada je ulazio sa klupe u Barceloni (isto kao sto to Halilovic radi u Dinamu), mislite da ga nebi jedva docekali. Previse je obecavao da je na kraju ispao flop na kvadrat.
- Arteta
#8157 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne kontam ozbiljno, u cemu je problem.palermo wrote:Da ne trolamo. Al pokatkad razmisli prije nego što napišeš. I znaš, i nije nužno i po svaku cijenu uvijek imati drugačije mišljenje. Počinju te ljudi neozbiljno shvaćati.Arteta wrote:Sto se tice njihovih veze sa BiH Reprezentacijama, u potpunosti su isti.palermo wrote: Porediti Adnana i malog Halilovića je neukusno.
Mozda bi se i mali Halilovic nekad dolazio slikatii sa nasim Reprezentativcima da ga nisu odmah poceli sad pljuvati na pocetku karijere.
Eh sad, neke druge osobine ne bih komentarisao ni kod jednog, a ni kod drugog jer o nema veze sa sportom.
I jedan i drugi nastupaju za druge zemlje, to je sportska strana.
Sad, njihove politicke i humanitarne aktivnosti ne bih poredio jer je ovaj duplo mladji.
Siguran sam da ni Ćatić kad je imao 17 godina nije bio puno aktivniji.
Ćatiću svaka cast na tome sto radi.
- jeza u ledja
#8158 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Salihamidzic po onom sto je pruzao mogao je komotno biti pozvan u neku od njemackih repki i prije 96e. Sad zasto nije pozvan mozemo nagadjati da li je to zbog njegovog izbora ili zbog njegovih papira. (on je u Njemackoj zivio tek nekoliko godina prije toga, veze nemam je li vec imao njemacko drzavljanstvo, pretpostavljam da jeste, ali moguce da i nije).deer_hunter wrote:'77 rođen, '98 prešao u Bayern (dakle 21 godina), a za Bosnu prvi put nastupio(samim time izgubio i pravo nastupa za Njemačku) 1996. opet kažem, on nikad nije bio u njemačkim kombinacijama, to ti je neko slagao. imao je kvalitet, ali nije imao pravo nastupa,tako da nije ni mogao birati između Bosne i Njemačke...
Uglavnom, smatram da je definitivno imao kvalitet za poziv Njemaca cak i prije nego je nastupio za nas. Jos jedan faktor je da je u ta doba bilo malo drukcije sto se tice "stranaca" u bilo kojoj zemlji. Danas je taj fenomen mnogo izrazeniji. Ovako na pamet sjecam se samo Fredija Bobica u Elfu iz tih godina , ali nije ni blizu bilo kao danas sa raznim Ozilima, Khedirama, Boatenzima , itd. Francuska je tih godina bila skoro potpuno "bijela", a u Portugalu nije bilo Brazilaca.
-
Dead Man Walking
#8159 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Alen je imao izbor da igra odmah za Hrvatsku, ili da mozda zaigra za nas nakon Brazila. Teska odluka bas za nekog ko je pola-pola i rodjen i zivi u Zagrebu.
Mislim, ko ga yebe, ja licno mislim da je izvikan i da nece postati igracina kako mnogi predvidjaju pa mi danas i nije toliko zao. Mozda on postane i novi Ibrahimovic, al sumnjam. Mene brine sto mi nismo u stanju srediti papire igracima koji HOCE da igraju za nas, Bici i Kolasincu prije svih.
Mislim, ko ga yebe, ja licno mislim da je izvikan i da nece postati igracina kako mnogi predvidjaju pa mi danas i nije toliko zao. Mozda on postane i novi Ibrahimovic, al sumnjam. Mene brine sto mi nismo u stanju srediti papire igracima koji HOCE da igraju za nas, Bici i Kolasincu prije svih.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8160 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Hasan je tek uzeo njemačko državljanstvo kad se penzionisao od reprezentativne karijere...kakva je tad situacija u i oko repke bila ništa mu se nema zamjeriti
-
oglo
#8161 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
a ne brine te sto mi nismo u stanju stvarati igrace ,jedan nam se podkaci svaki nekoliko godinaDead Man Walking wrote:Alen je imao izbor da igra odmah za Hrvatsku, ili da mozda zaigra za nas nakon Brazila. Teska odluka bas za nekog ko je pola-pola i rodjen i zivi u Zagrebu.![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#8162 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma, ...”antifascism wrote:Ne seri, cijela Njemacka je vidila ovo:
......
Da je nastupo po BiH zastavom nebi ni zaradio ni za kikiriki. Boks je sport sponzora.
» antifascism
14 dana
- jeza u ledja
#8163 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
To je samo djelimicno tacno, vjeruj da je cijela medijska pompa krenula iz Zagreba, a ne iz BiH. Menadzeri imaju mnogo vecu moc pokrenuti stvari koje njima odgovaraju u medijima nego sto se nekad ljudima cini.oglo wrote:ja nisam primjetio da se on namece nama nego su nasi mediji na svakom koraku pratili njegov potez i od toga pravili senzaciju,a napadali susjedne da ga nama otimaju(mada su slicni) te okacio BH zastavu,te napisao na fb ovo te ono,i sad evo ti ga na sad je smece izdajica itd, da ga nisu senzacinalisticki trpali u nasu repku niko nebi bio razoacaran jer nebi imao cime bit,al to sto mali kaci sliku Bh zastave to nije bitno ipak se on prodao njima,a Felix je nas jos kad prouci fatihu delirij
slazem se s ovim gore cim neko mahne nasom zastvaom penetracija masovna od foruma,preko portala do svih medija
Ista je stvar sa Hajrovicem starijim.
Evo ako ne vjerujes, postavi stvari na drukciji nacin. Ako mislis da se takve price pokrecu iz BiH, a ne zato sto to igracima odgovara, zar ne mislis da se oni ne bi ekspresno i eksplicitno opredjelili iz samog pocetka pokretanja takvih prica? Ne, njima odgovara i imponuje da preko nasih medija dizu sebi cijenu ne bi li se utrpali u reprezentaciju svoje zemlje. A zasto, mislim da to i nije zato sto im je njihova prava domovina (Svicarska, Hrvatska) u srcu, vec vise zato sto im to podize cijenu u karijeri. Vise ovakve medijske promocije - veca mogucnost poziva u repku - veca mogucnost za dobar transfer - vise par za njih i za njihovog menadzera. I ovo ide u oba smjera. U slucaju da im plan A ne uspije, uvijek postoji rezervni plan B, a to smo mi. Ni tada ne bi bili na gubitku. Ovo ti je kao dobar prodavac nekog proizvoda, on ti kaze evo kupi ovo sad, a ja vec imam kupca sa strane, ako ne kupis na vrijeme, kupice ga drugi. Ovom drugom kaze isto. Na taj nacin ti ili ovaj drugi cete kupiti proizvod ubrzanim procesom, bez dovoljne skrutinizacije i bez dovoljnog vremena koje treba proci da bi procjenio da li ti taj proizvod treba. Naravno, ti se mozes zapitati sta u slucaju poziva u repku ti mozes izgubiti, nije da trosis pare (mada neke se pare i na to potrose), nije da od viska boli glava....ali, ono sto gubis je tvoj kredibilitet (kao selektora) jer mozda pozivas u repku igraca koji realno (jos uvijek) nema taj kvalitet. Time saljes ruznu poruku ostalim igracima koji jesu zasluzili da u njoj igraju, ali nisu imali tu srecu da sjede na dvije stolice i uslovljavaju svoj odziv u repku koketiranjem s drugim.
I reklamiranje u medijima nije samo u ovakvim slucajevima. Postoje igraci iz vana koji su daleko od igranja u bilo kojoj reprezentaciji, ali dovoljno je potplatiti nekog "novinara" u Avazu da napise koju finu rijec o tebi i tako podici pricu u javnosti o kvalitetima istog, te time pokusati stvoriti pritisak da budes pozvan. Ubacis tu u clanak kljucne rijeci poput "novi Ibrahimovic", "nesposobni Savez", "Pasalic", "susjedne zemlje", itd, i cekas da se na nju zakaci nesvjesna javnost, odrasla na clancima nasih sportskih novinara, ratu, izbjeglistvu i krizi identiteta nastalih kao posljedica toga.
Uglavnom, previse se daje vaznosti patriotskim osjecanjima ljudi. Mislim da cak i ako taj patriotizam postoji kod igraca, da je on potisnut $$$ "osjecajima" njihovih menadzera. A izmedju karijere i ljubavi, nazalost, izbor je mnogo jasniji nego sto bi ljudi voljeli da misle da nije.
Eh, svega toga covjek mora biti svjestan da bi donio ispravan stav o nekom igracu ili o radu reprezentacije uopste. Dosta ljudi je svjesno, bar na ovom forumu, ali ovako u javnosti cini mi se da su takvi u manjini.
-
matematicar_teski
#8164 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
antifascism wrote:Link?matematicar_teski wrote:kaze usljo da oficijalnoj stranici, u komentaru nake slike. da mu susic nije obeco poziv i zato odabro hrvatsku, Cuj ti govanceta ono bi da ucjenjuje najboljeg balkanskog igraca svih vremena, Makse seronja
- jeza u ledja
#8165 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Znaci za njega nije bilo dileme, nakon sto je bilo dileme, a prije nego sto nije bilo dileme.
Kakicu - necu, ali sam se ipak dobro posro.
Kakicu - necu, ali sam se ipak dobro posro.
-
Dead Man Walking
#8166 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Rekao je ovo
Jbg kod vas su rekli da ne bi mogo igrat jos par godina,ovdje mogu igrat a tamo ne jbg...
- jeza u ledja
#8167 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zvuci kao da je bio u dilemi.Dead Man Walking wrote:Rekao je ovo
Jbg kod vas su rekli da ne bi mogo igrat jos par godina,ovdje mogu igrat a tamo ne jbg...
-
todd_smith
#8168 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Koji su "nasi" samo debili.
Malom od 16 godina onakve stvari pisati. Jbte stid me reci da su gradjani iste zemlje kao ja.
Malom od 16 godina onakve stvari pisati. Jbte stid me reci da su gradjani iste zemlje kao ja.
-
smijesni_ste
#8169 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
A vidim i on odgovara u komentarima...cirkus 
-
matematicar_teski
#8170 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
treba mu jos gore stvari pisati, nije da nije zasluziotodd_smith wrote:Koji su "nasi" samo debili.
-
todd_smith
#8171 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Eto pameti, dijete od 16 godina a ti bi da mu psujes majku sto zeli igrati za svoju zemlju? Jesi ti svjestan sta pricate?
Ali neka radije cete psovati njemu i pricati oko njega, nego traziti da se prica o nasim talentima. Bravo. Aplauz za sve.
Ali neka radije cete psovati njemu i pricati oko njega, nego traziti da se prica o nasim talentima. Bravo. Aplauz za sve.
-
matematicar_teski
#8172 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
on ima pravo da bira , ja imam pravo da mu govorim sta hocu,todd_smith wrote:Eto pameti, dijete od 16 godina a ti bi da mu psujes majku sto zeli igrati za svoju zemlju? Jesi ti svjestan sta pricate?
khaj price
-
cindrlimindrli
#8173 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Gori sam ja kreten sto ovo citam od onih koji mu se javljaju. Ovaj mi je medju boljima, ubice ga komsijematematicar_teski wrote:https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Gdje je Klokotnica?Sramim se reci da ti korijeni poticu iz moje rodne Klokotnice ,tamo vise nisi dobrodosao nema vise nasikavanja i dijeljenja autograma na Lukama ka da si zvijezda !!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8174 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kod Gračanice.cindrlimindrli wrote:Gdje je Klokotnica?Sramim se reci da ti korijeni poticu iz moje rodne Klokotnice ,tamo vise nisi dobrodosao nema vise nasikavanja i dijeljenja autograma na Lukama ka da si zvijezda !!
- Zmijuga loma
#8175 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
jeza u ledja wrote:Zvuci kao da je bio u dilemi.Dead Man Walking wrote:Rekao je ovo
Nije imao dileme ali jest dvojbeAlen Halilović Hahahaha vi ste svi kraljevi majkee Mi!!!Nije istina da sam reko da nisam imo dvojbe!Imo sam dvojbe!