SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cigara

#8151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cigara »

E hajvani moji... pjanog...vjerovatno ludog frajera s bombom u ruci raniti i rizikovati da baci bombu?
Ne pricajte gluposti, nigdje ne ubijaju samo ranjavaju
Cholina_Lokica

#8152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

sarajev_o wrote:I nikome nista kako bi ga u Americi roknuli :D
I ne bi mu vise palo na pamet :lol:
zonbirile

#8153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

cigara wrote:E hajvani moji... pjanog...vjerovatno ludog frajera s bombom u ruci raniti i rizikovati da baci bombu?
------------------------------------------------------
mlad si dečko,ubijali su ubijali,samo što umreš kasnije
headbanger

#8154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by headbanger »

cigara wrote:E hajvani moji... pjanog...vjerovatno ludog frajera s bombom u ruci raniti i rizikovati da baci bombu?
sto raniti, zar takve treba ranjavati
Qler

#8155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Qler »

Cholina_Lokica wrote:
Qler wrote:Evo sad citam, trola udarila covjeka... prvo mi je palo na pamet, neki stari maratonac trcao, kad fakat, covjek 1932 godiste... pa ovi stari nisu normalni sekunde, jel to napuni 70 godina bavi se extremnim sportovima pretrcavanje ulice mimo semafora i prelaza, dodatni poeni su ako si sa stapom, ili ne mozes da hodas brze od 4 koraka u minuti...
Na slikama tamo se vidi da je udaren na pjesackom :|

U redu, ovaj jeste na pjesackom, ali generalno, lete preko ceste kao muhe bez glave. Nisam jednom naletio na takve gerilce.
cigara

#8156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cigara »

zonbirile wrote:
sto ne mogu ovih internet mudraca...

Imam shvatanja za covjeka, koliko god sin bio kriv, krv nije voda... mislim da je i presuda odgovarajuca

@Qler

Upravo, nekad imam osjecaj da su pozeljeli drugi svijet... ha ja
zonbirile

#8157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

cigara wrote:
zonbirile wrote:
sto ne mogu ovih internet mudraca...

Imam shvatanja za covjeka, koliko god sin bio kriv, krv nije voda... mislim da je i presuda odgovarajuca

@Qler

Upravo, nekad imam osjecaj da su pozeljeli drugi svijet... ha ja
---------------------------------------------
ovo društvo koje je u stanju raspadanja ubi razumijevanje
Skyfox

#8158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

Qler wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Qler wrote:Evo sad citam, trola udarila covjeka... prvo mi je palo na pamet, neki stari maratonac trcao, kad fakat, covjek 1932 godiste... pa ovi stari nisu normalni sekunde, jel to napuni 70 godina bavi se extremnim sportovima pretrcavanje ulice mimo semafora i prelaza, dodatni poeni su ako si sa stapom, ili ne mozes da hodas brze od 4 koraka u minuti...
Na slikama tamo se vidi da je udaren na pjesackom :|

U redu, ovaj jeste na pjesackom, ali generalno, lete preko ceste kao muhe bez glave. Nisam jednom naletio na takve gerilce.
nekad znaju pretrcavati na crvenom za pjesake posebno prema Socijalnom tu samo iskoce sa shina na cestu...
Lunizz

#8159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lunizz »

Opalis ga autom i nece vise pretrcavat.il kao u mom slucaju izqdjes. Iz auta i opalis popravu jednu...gdje zuri koji klinac
cappy_tempo

#8160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

Lud i ponosan wrote:
Lunizz wrote:Opalis ga autom i nece vise pretrcavat.il kao u mom slucaju izqdjes. Iz auta i opalis popravu jednu...gdje zuri koji klinac
Gdje si ti sto lupas po cesti, negdje da se sretnemo... :?:

U gradu niko ne postuje pjesaka i pjesacke prelaze... Vozac stane jedino kad mora (crveno, pjesak vec dosao do pola ceste), a i tada je upitno. Dakle, ja kao pjesak moram sacekati da se rascisti cesta na PJESACKOM PRELAZU da bih ja uredno mogao cesti preci. Rijetko kad neko stane... Da ne spominjem kisne momente u kojima vozace boli neka stvar za pjesake. :!:

I sam svakodnevno vozim po gradu, ali imbecila i idiota je velika vecina. Tako da su pjesaci najmanji problem.
polako drug,vidjet ces kad sjednes na biciklo pa kad seljak samo namota na tebe,a ti nemas gdje od trotoara ili drugih auta
headbanger

#8161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by headbanger »

ja ne kontam u cemu je problem, dokle god je pjesak na prelazu moje je da sacekam da prodje, ako nece da se skloni odna ga lagano zaobidjem, isto tako ako je na cesti
ako su pjesak ili biciklista na cesti oni imaju, hajd da se ovko izrazim, prednost
ali naravno da ima 'samoubica" nase je da pazimo
naravno i mene nerviraju biciklisti koji voze po cesti a tamo puko tortoar 10m sirine, ali sta cu ja sad lagano ih zaobidjem, jasno mi je kada se vozaju na otvorenoj cesti gdje nema trotoara pa pice po cesti i oni su ucsnici u saobracaju, ali sto rizikovati da me slucajno kamioncina ocese sa prikolicom ako imam stazu/tortoar pored
kokuz_sa

#8162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

headbanger wrote:ja ne kontam u cemu je problem, dokle god je pjesak na prelazu moje je da sacekam da prodje, ako nece da se skloni odna ga lagano zaobidjem, isto tako ako je na cesti
ako su pjesak ili biciklista na cesti oni imaju, hajd da se ovko izrazim, prednost
naravno i mene nerviraju biciklisti koji voze po cesti a tamo puko tortoar 10m sirine, ali sta cu ja sad lagano ih zaobidjem, jasno mi je kada se vozaju na otvorenoj cesti gdje nema trotoara pa pice po cesti i oni su ucsnici u saobracaju, ali sto rizikovati da me slucajno kamioncina ocese sa prikolicom ako imam stazu/tortoar pored
da mi je naci taj trotuar od 10mt da s emoze bajk vozat..
evo krenes od mobil medije premaotoci..svako 10metara na trotuaru parkirano auto..ne mozes pjeske se provuc a kamol s bajkom..onda ona ulica od hitne pomoci pa sto izlazi tamo prema Dp-u..ma nema sanse oa auta da prodjes biciklom..a ne mozes ni na ulicu jer je kontra traka..

sad je moda postala, parkiraj auto gdje bilo samo da niko ne moze proci pored njega :x :x :x
headbanger

#8163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by headbanger »

kokuz_sa wrote:
headbanger wrote:ja ne kontam u cemu je problem, dokle god je pjesak na prelazu moje je da sacekam da prodje, ako nece da se skloni odna ga lagano zaobidjem, isto tako ako je na cesti
evo krenes od mobil medije premaotoci..svako 10metara na trotuaru parkirano auto..ne mozes pjeske se provuc a kamol s bajkom..onda ona ulica od hitne pomoci pa sto izlazi tamo prema Dp-u..ma nema sanse oa auta da prodjes biciklom..a ne mozes ni na ulicu jer je kontra traka..

sad je moda postala, parkiraj auto gdje bilo samo da niko ne moze proci pored njega :x :x :x
razumijem frustraciju, ali jucer kod grasa heroj na biciklu u desnoj traci, a tamo trotoar sirok haman la ko jedna traka na cesti, kontas
sto mu treba taj rizik, pogotovu danas sa svakakvim vozacima, neko ce ga nmjerno trznuti da padne da se razbije ko ....
kurty

#8164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

ra

po velikom broju trotuara je otezano kretanje... na sred trotuara je stub, auto, kamion, izlog... pa svako malo treba sici s bicikla da jer su ivicnjaci previsoki, nemaju kosine na sebi...
Opet imas i one koji kad vide biciklistu sa "full opremom", u odjeci, sa kacigom i tim dzidzama kazu "vidi ovog jade" pa te pljunu iz vozila u pokretu, pa te poliju vodom ili u najgorem slucaju udare (iz vlastitog iskustva, samo sreca da me opalio stocem po sred ledja pa me samo ubrzao, da je u rame polomio bi se sav...)...
Onda situacija sa biciklistickom stazom po Sarajevu... Staza siroka bar pet metara... za bicikliste mozda metar i po, za pjesake ostalo i skoro pa svi pjesaci hodaju po stazi za bicikliste... Pa policija... Dusa kazniti za neposjedovanje kacige (opravdano je da se kazni) a kad im se prijavi neki "napad" na biciklistu smiju ti se u fazu zbog biciklisticki sorceva i jos provocira (u mom slucaju, cinicno mi se obratio i rekao "ma mojne me zajebavati da te opalio stocem, a ti nisi pao)...

Opet kazem, imam debelo razumjevanje za pjesake i bicikliste kad sam vozac motornog vozila , ali ima i tu kamikaza... Pokusava da pretekne auto, lose drzi ravnotezu pa svako malo skrene prema autu... Pjesaci koje odjednom promjene smjer kretanja i skrenu na cestu... bez da pogledaju... ali opet najbitnije imati malo tolerancije prema svima... i prema soferima, i prema biciklistima i prema pjesacima... Svi malo da spuste tenzije i nema belaja ni problema
kokuz_sa

#8165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

headbanger wrote:
kokuz_sa wrote:

razumijem frustraciju, ali jucer kod grasa heroj na biciklu u desnoj traci, a tamo trotoar sirok haman la ko jedna traka na cesti, kontas
sto mu treba taj rizik, pogotovu danas sa svakakvim vozacima, neko ce ga nmjerno trznuti da padne da se razbije ko ....
al po zakonu ako ima ispravan bajk..ima kacigu i ostalu opremu..on moze voziti u desnoj traci..isto da vozi auto..
i on je ucesnik saobracaja isto kao da umjesto bajka vozi bager traktor il sta slicno..on je jednostavno vozac na cesti
:roll:
headbanger

#8166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by headbanger »

kokuz_sa wrote: razumijem frustraciju, ali jucer kod grasa heroj na biciklu u desnoj traci, a tamo trotoar sirok haman la ko jedna traka na cesti, kontas
al po zakonu ako ima ispravan bajk..ima kacigu i ostalu opremu..on moze voziti u desnoj traci..isto da vozi auto..
i on je ucesnik saobracaja isto kao da umjesto bajka vozi bager traktor il sta slicno..on je jednostavno vozac na cesti
:roll:[/quote]

ma naravno da je ravnopravan ucesnik u saobracaju, ali hebes ti zakon kada te kakav pijana budala pokupi, a mogao si to izbjeci samo da si se popeo na trotoar, kontas, govorim o nepotrebnom riziku, a sad da su kod nas svi vozaci kulturni i pazljivi to bi bila skroz druga prica, a ovako...., ja bi se drzao daljne desne strane tortoara
kokuz_sa

#8167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

sve je to individalno..
nekad vjeruj manje opasnosti imas na cesti kad vozis bajk nego na onoj zoni za bicikliste..
pogotovo kad baba pusti svog kera na 20mt spage i ispred bicikla ti je..i onda te jos napadne ako si zakocio blizu cuke ..zaboga ne pazim :x

tad zalim sto mi bajk nema pumpa pa da je koristim kao palicu :mrgreen: :mrgreen:
paravan

#8169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by paravan »

Image

tekst sa desne strane upucuje gradjane kako nam je sigurna drzava i onda malo bolje pogledas
pa te sa lijeve strane samarcina doceka :|

a pogledajte samo ona 2 teksta ispod...
puljic i dogadjaj u mostaru
Dioda

#8170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dioda »

Ja fakat ne znam sta rade ovi roditelji :roll:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#8171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

Dioda wrote:Ja fakat ne znam sta rade ovi roditelji :roll:
samo posljedica demokratije i ljudskih prava. Djeca se ne boje nastavnika/profesora/policajaca i svaka dalja rasprava je suvisna. Roditelji isto snose dio krivice, al drustvo je drustvo

Batina je iz raja izasla i jedino to pali ovde, cisto zbog toga sto smo primitivan narod
Dioda

#8172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dioda »

Admir_1984 wrote:
samo posljedica demokratije i ljudskih prava. Djeca se ne boje nastavnika/profesora/policajaca i svaka dalja rasprava je suvisna. Roditelji isto snose dio krivice, al drustvo je drustvo

Batina je iz raja izasla i jedino to pali ovde, cisto zbog toga sto smo primitivan narod
Naravno da se ne boje. Gledala sam prije pet, sest godina kako maloljetnik prilazi drotu, i spuca ga po onoj sapki, pade ona dole, drot naravno nista. Divota :roll:

Bez obzira kakvo je drusto, i bez obzira na sve ostale faktore (ukljucujuci i neimastinu), i dalje sam 100% sigurna da su za ovakve stvari krivi roditelji.
Nisu ih tukli na vrijeme :mrgreen:
Satro sve se moze rijesiti razgovorom :roll:
Dr.Cuddy

#8173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dr.Cuddy »

Zasto je bio zastoj tramvaja/autobusa (komercijala nije htjela da stane) od Tehnicke do Bascarsije od 5 do 6?
Cyrax

#8174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cyrax »

Dr.Cuddy wrote:Zasto je bio zastoj tramvaja/autobusa (komercijala nije htjela da stane) od Tehnicke do Bascarsije od 5 do 6?
Tramvaj se zapalio koliko sam ja cuo :?
smak

#8175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smak »

ne rade nista...
Locked