Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8151 Re: Real Madrid C.F.

Post by odesveuhonduras »

Ja kako rekoh ne cijenim nešto puno Modrića mada prihvaćam da očito ima nekih kvaliteta čim ga struka uvažava i čim je za ove pare prodan.

Ta, najbolji igrač Premier Leaguea i sl. priče su potekli od prošlogodišnje izjave Alexa Fergusona koji je kontao valjda da će Modrić početi onanisati na nju odmah i doći u United za 10 miliona samo da bi zaigrao pod žvakinom palicom, i od tad se podjahkad ponavlja (doduše uglavnom u Hrvatskoj u zadnjih godinu dana).

Sa punom moralnom odgovornošću tvrdim da Modrić nije do koljena jednom Yayi Toureu (kao igrač, ne samo fizički :D ), Silvi, Scholesu, Fabregasu, Lampardu, Gerrardu... a sve su to igrači u čijem je vremenu igrao u Engleskoj, tako da nema šanse da je bio najbolji igrač sredine u Engleskoj, a ne da bude najbolji igrač sredine u svijetu.

On jednostavno nema u sebi urođenu tehniku i pas jednog Xavia i Inieste, nema snagu Yaye Tourea, šut Gerrarda ili Lamparda...

Ovo govorim sve kao "navijač" Reala i nadam se da će napredovati u Realu, i pojačati Real.

Ti si očito Hrvat, i očito ne gledaš Modrića realno kao što i većina Bošnjaka/Bosanaca precjenjuje Džeka.
madFlava

#8152 Re: Real Madrid C.F.

Post by madFlava »

Aj argumenta "ti si ocito Hrvat" , pa kakve veze. Pola Premiershipa(i treneri i igraci) je prokomentarisalo o Modricu , ko o vrhunskom igracu. Opet ovo klasicno umanjivanje domaceg proizvoda, isto ko u vezi sa Dzekom. Dzeko nije klasa ko sto je Balloteli.
Charuga
Globalni moderator

#8153 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

senty wrote:
darius_maximus wrote: Modric i Iniesta/Xavi ne da su razliciti svjetovi, nego vasione...
Smiri nerve. Do sada je burek in space banirao za psovanje. To naravno ne vrijedi za svih.
O kakvom psovanju pricas?
darius_maximus wrote:Kao simpatizeru Barcelone nije mi obicaj javljati se na Realovoj temi, ali ovo moram prokomentarisati...Modric i Iniesta/Xavi ne da su razliciti svjetovi, nego vasione... Jebote, ko god dodje u Real je naj-naj, a na klupi trunu i Diarra i Kaka (ovisno sta ovaj misli sa Modricem)... Moguce je da se Modric uklopi u Spaniju, ali ne mislim da ce bas biti udarna igla Reala... Mislim da je kupljen kao zamjena za Kaku koji je na izlaznim vratima, ali bumo vidjeli...
Nisi valjda mislio na ovo boldirano?
ultima_palabra

#8154 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ma smiješno je govoriti da će Modrić sad razvaliti Primeru i Ligu prvaka, da će postati najbolji veznjak svijeta i slično... jednostavno nije takav tip igrača, rijetko daje golove, rijetko i direktno asistira.

Ali da će postati važan šaraf u mašini Madrida, i da će pomoći da ta mašina ide bolje i jače... u to ne sumnjam. Dosta ekipa je prošle godine koristilo flaster na Xabi Alonsa, i tad je Madrid imao dosta problema u prenosu lopte do ofanzivaca.
senty

#8155 Re: Real Madrid C.F.

Post by senty »

odesveuhonduras wrote:
Sa punom moralnom odgovornošću tvrdim da Modrić nije do koljena jednom Yayi Toureu (kao igrač, ne samo fizički :D ), Silvi, Scholesu, Fabregasu, Lampardu, Gerrardu... a sve su to igrači u čijem je vremenu igrao u Engleskoj, tako da nema šanse da je bio najbolji igrač sredine u Engleskoj, a ne da bude najbolji igrač sredine u svijetu.

On jednostavno nema u sebi urođenu tehniku i pas jednog Xavia i Inieste, nema snagu Yaye Tourea, šut Gerrarda ili Lamparda...
Tu se varaš. Prva stvar, Modrić igra zadnjeg veznog, kao i Gerrard, ali ne i veznjaka napadača, kao primjerice Lampard, Iniesta, Fabregas i Silva. I Yaya Toure. S Modrićeve pozicije, kada razigrava ekipu praktički oko centra igrališta i služi za prebacivanje igre i guranje u for igraču koji će asistirati napadaču (Bale, Lennon) jako je teško dati gol ili asistirati. Ali ima ljudi koji su napravili statistike za takve situacije, gdje je on direktno stvorio šansu za gol umjesto direktne asistencije. Pa da daje odatle direktne asistencije (iako jest 3 prošle sezone, i nekoliko golova s 20ak metara) bio bi svjetsko čudo.

Za isti period:
Luka Modric -Total Games 127 - Goals 13 - Assists 15 -Chances Created 264
Frank Lampard - 127 - 55 - 31 - 355
Steven Gerrard - 103 - 34 - 23 - 251
Cesc Fabregas - 74 - 21 - 32 - 238
David Silva - 71 - 10 - 22 - 177
Stephane Sessignon - 50 - 10 - 12 - 56
Yohan Cabaye - 34 - 4 - 6 - 56

Jo, i ne moraš reći da "nema šanse da je bio najbolji veznjak premiershipa", postoji brate arhiva na Guaridanu :D
aveos

#8156 Re: Real Madrid C.F.

Post by aveos »

Evo i bosnu spominje.... :D

Let’s talk about your history before Tottenham. How did you get started in Dynamo Zagreb and your time in the Bosnia league?
When I was 17 I went to Bosnia, loaned to play in the Bosnia league in Zrinjski. I spent a year there and I won the award for best 18-year-old player of the year. After that...

http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/ ... %80%9D.htm
sumirprimus

#8157 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

HA,i mojim ocima gledano,a mozda sam zrikav :D nikad taj igrac prevagu na terenu nije donio,a ne mogu ruku u vatru stavit da sam gledo sve njegove utakmice...
zato i treba trenerova da se pika,jer jedino on zna sta mu treba u ekipi...
e sad ako je morinjo htio takvog igreaca,cisto sumnjam da bi ga uzeo jer meda ne moze...
a ja kad ga gledam,ja bas to o njemu mislim...
vrijeme ce pokazat...jel bingo il je flop,il je negdje zlatna sredina za potrebe reala...
dragonz

#8158 Re: Real Madrid C.F.

Post by dragonz »

Image

balkanski Cruyff

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kory_galaktikos

#8159 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

sumirprimus wrote:HA,i mojim ocima gledano,a mozda sam zrikav :D nikad taj igrac prevagu na terenu nije donio,a ne mogu ruku u vatru stavit da sam gledo sve njegove utakmice...
zato i treba trenerova da se pika,jer jedino on zna sta mu treba u ekipi...
e sad ako je morinjo htio takvog igreaca,cisto sumnjam da bi ga uzeo jer meda ne moze...
a ja kad ga gledam,ja bas to o njemu mislim...
vrijeme ce pokazat...jel bingo il je flop,il je negdje zlatna sredina za potrebe reala...
eh sad meda ne moze pretjera ga ti...zivi bili pa vidjeli ;)
sumirprimus

#8160 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

kory_galaktikos wrote: eh sad meda ne moze pretjera ga ti...zivi bili pa vidjeli ;)
ma nije bukvalno,da mislim da je anntitalenat,ima nesto u njemu dok ga svi strucnjaci toliko hvale,ja samo kazem da se ja ne sjecam utakmice,da mogu rec da je on bio igrac koji je donio prevagu,a opet,to je moje laicko misljenje...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8161 Re: Real Madrid C.F.

Post by Velkoski »

A kol'ko si puta gledao Tottenham ? :D
senty

#8162 Re: Real Madrid C.F.

Post by senty »

sumirprimus wrote:ž
ja samo kazem da se ja ne sjecam utakmice,da mogu rec da je on bio igrac koji je donio prevagu
Onda stvarno nisi gledao ni jednu utakmicu. :D

Vidjet ćemo učinak Tottenhama i učinak Balea odmah ove polusezone :)
ascari

#8163 Re: Real Madrid C.F.

Post by ascari »

dragonz wrote:Image
Zanimljivo poredjenje, obzirom na nedavni press-duel Mourinha i Cruyffa :-D
sumirprimus

#8164 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

leet wrote:A kol'ko si puta gledao Tottenham ? :D
mislis na tv-u? :D ,posteno,jedno 6 put i to kad igraju sa arsenalom,mufc il sad sa djekinim sitijem...
,jedno 7-8 put u hrv repki i jedno 4-5 put dok je u dinamu igro...
za zrinjski ne znam,nisam ga nikad gledo, pa ne bih mogo nista reci...
znaci... 20-tak put brat bratu...nedovoljno slazem se,elem bumo vidli ...
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#8165 Re: Real Madrid C.F.

Post by I am Happy »

ćiško wrote:Image
:lol: :lol:

Cisto onako da se upisem na ovu temu :D
Last edited by I am Happy on 28/08/2012 13:58, edited 1 time in total.
kory_galaktikos

#8166 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

sumirprimus wrote:
kory_galaktikos wrote: eh sad meda ne moze pretjera ga ti...zivi bili pa vidjeli ;)
ma nije bukvalno,da mislim da je anntitalenat,ima nesto u njemu dok ga svi strucnjaci toliko hvale,ja samo kazem da se ja ne sjecam utakmice,da mogu rec da je on bio igrac koji je donio prevagu,a opet,to je moje laicko misljenje...
a dobro daleko od toga da je u rangu inieste il tak nesto al da ima talenta i da zna igrat zna..nije ni toliko los koliko vi pisete heh..pa ne bi valjda murinjo zvao u london direktno i insistiro na ovome..al kako kazes zivi bili pa vidjeli ;)
wickerman

#8167 Re: Real Madrid C.F.

Post by wickerman »

Image
Korisnicko ime

#8168 Re: Real Madrid C.F.

Post by Korisnicko ime »

Luka je fantastican igrac. Ne postoji igran na svijetu koji bolje prenosi loptu sa svoje na protivnicku polovinu i tako ubrzava igru svog tima i omogucava saigracima da lakse dolaze u gol-sanse. Siguran sam da bi prosle godine prvaci Engleske bili ili Jedinstvo ili Chelsea da su ga (kao sto su htjeli) uspjeli dovesti proslo ljeto...

Da li ce uspjeti u RMD? To niko ne moze znati...ali i ako ne uspije, to nece znaciti da nije svjetska klasa. Kod frankista mozes propast' k'o zeton bez obzira kakav si igrac. Kaka najbolji igrac u tom trenutku na svijetu, pa ne uspije tamo. Pa Roben, pa Robinho, van der Vaart...to samo posljednjih 5-6 godina. Pojma nema o nogometu onaj koji kaze da to nisu odlicni igraci...

Samo mi je zao sto je presao u redove frankista...ali on je tako htio. Sto dokazuje i da vjeruje u sebe...a ima i razloga...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8169 Re: Real Madrid C.F.

madFlava wrote:Aj argumenta "ti si ocito Hrvat" , pa kakve veze. Pola Premiershipa(i treneri i igraci) je prokomentarisalo o Modricu , ko o vrhunskom igracu. Opet ovo klasicno umanjivanje domaceg proizvoda, isto ko u vezi sa Dzekom. Dzeko nije klasa ko sto je Balloteli.
ma kakvo umanjivanje, ne interesuje mene je li modrić hrvat ili ne, ili je džeko bošnjo ili ne, ali samo hrvat može reći da će modrić postati najbolji veznjak svijeta ili samo bošnjo može reći da je džeko bolji od teveza ili aguera npr.

čuj najbolji veznjak svijeta :-) hoće ako iniesti i još par njih neko noge otkine :D
odesveuhonduras

#8170 Re: Real Madrid C.F.

senty wrote:
odesveuhonduras wrote:

Tu se varaš. Prva stvar, Modrić igra zadnjeg veznog, kao i Gerrard, ali ne i veznjaka napadača, kao primjerice Lampard, Iniesta, Fabregas i Silva. I Yaya Toure. S Modrićeve pozicije, kada razigrava ekipu praktički oko centra igrališta i služi za prebacivanje igre i guranje u for igraču koji će asistirati napadaču (Bale, Lennon) jako je teško dati gol ili asistirati. Ali ima ljudi koji su napravili statistike za takve situacije, gdje je on direktno stvorio šansu za gol umjesto direktne asistencije. Pa da daje odatle direktne asistencije (iako jest 3 prošle sezone, i nekoliko golova s 20ak metara) bio bi svjetsko čudo.

Za isti period:
Luka Modric -Total Games 127 - Goals 13 - Assists 15 -Chances Created 264
Frank Lampard - 127 - 55 - 31 - 355
Steven Gerrard - 103 - 34 - 23 - 251
Cesc Fabregas - 74 - 21 - 32 - 238
David Silva - 71 - 10 - 22 - 177
Stephane Sessignon - 50 - 10 - 12 - 56
Yohan Cabaye - 34 - 4 - 6 - 56

Jo, i ne moraš reći da "nema šanse da je bio najbolji veznjak premiershipa", postoji brate arhiva na Guaridanu :D
pa najlošiji je skoro po toj statistici što si sam postavio, jesi ti dobar ? :D
ultima_palabra

#8171 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Korisnicko ime wrote:Kaka najbolji igrac u tom trenutku na svijetu, pa ne uspije tamo.
2009. Kaka bio najbolji igrač na svijetu?
Korisnicko ime wrote:Pa Roben, pa Robinho, van der Vaart...to samo posljednjih 5-6 godina. Pojma nema o nogometu onaj koji kaze da to nisu odlicni igraci...
Koliko god su odlični, duplo toliko su sebični i egoisti. Isto kao i Ibrahimović recimo...

A ovo "frankisti" u fudbalskoj raspravi izgleda stvarno smiješno... kad će se falange pojaviti :-)
odesveuhonduras

#8172 Re: Real Madrid C.F.

ultima_palabra wrote:
Korisnicko ime wrote:Kaka najbolji igrac u tom trenutku na svijetu, pa ne uspije tamo.
2009. Kaka bio najbolji igrač na svijetu?
Korisnicko ime wrote:Pa Roben, pa Robinho, van der Vaart...to samo posljednjih 5-6 godina. Pojma nema o nogometu onaj koji kaze da to nisu odlicni igraci...
Koliko god su odlični, duplo toliko su sebični i egoisti. Isto kao i Ibrahimović recimo...

A ovo "frankisti" u fudbalskoj raspravi izgleda stvarno smiješno... kad će se falange pojaviti :-)
A separatisti štaš :D
gost iz ZG

#8173 Re: Real Madrid C.F.

Post by gost iz ZG »

ajmo reć par činjenica;

- Luka Modrić je PREcijenjen - to je živa istina, ALI cijenu nismo odredili mi sa foruma nego puno veće face od nas

Igrao ili ne igrao/sjedio na klupi Reala ... LM je veća faca od svih do sad (porijeklom iz ovih krajeva)

sve ostalo su "šuplje priče" kak vi velite i mlaćenje prazne slame. :-D
odesveuhonduras

#8174 Re: Real Madrid C.F.

gost iz ZG wrote:ajmo reć par činjenica;

- Luka Modrić je PREcijenjen - to je živa istina, ALI cijenu nismo odredili mi sa foruma nego puno veće face od nas

Igrao ili ne igrao/sjedio na klupi Reala ... LM je veća faca od svih do sad (porijeklom iz ovih krajeva)

sve ostalo su "šuplje priče" kak vi velite i mlaćenje prazne slame. :-D
jest al u mindžićima...

ko da je prvi igrač sa ovih prostora koji je igrao u realu.. pa samo hrvatska ima bar 5 igrača koji su za modrića bili face nad facama.

Za prvi dio se slažem, ja modrića nešto plaho ne gotivim ko igrača ali struka ga cijeni i očito je da ja u nečemu griješim.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8175 Re: Real Madrid C.F.

Post by Velkoski »

odesveuhonduras wrote: očito je da ja u nečemu griješim.
nemoguuuuuuuućeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Post Reply