ma, nije smiješno kad se gleda njegov naziv, ali dašta je nego smiješno kad vidiš protivnike protiv kojih se igra, značaj koji mu se pridaje u javnosti i sl.. bezze, nategnuto natjecanje da se izvuče para od medija i sponzoraveljaca wrote:Pa da je smijesno takmicenje - vala nije .... Klupski prvak svijeta .....odesveuhonduras wrote:preskupo vas ispade ovaj kup.. smiješno natjecanje, a puče čo'eku noga
Samo je smijesno sto neke ekipe ne mogu doci u ovu poziciju - sve i da se trude do maksimuma .....
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#8151 Re: FC Barcelona
- erik2
#8152 Re: FC Barcelona
Prije svega komercijalno takmičenje gdje je kvalitet u drugom planu ( čast iznimkama) i ono da i timovi sa drugih kontinenata nešto čvaknu.odesveuhonduras wrote:ma, nije smiješno kad se gleda njegov naziv, ali dašta je nego smiješno kad vidiš protivnike protiv kojih se igra, značaj koji mu se pridaje u javnosti i sl.. bezze, nategnuto natjecanje da se izvuče para od medija i sponzoraveljaca wrote:Pa da je smijesno takmicenje - vala nije .... Klupski prvak svijeta .....odesveuhonduras wrote:preskupo vas ispade ovaj kup.. smiješno natjecanje, a puče čo'eku noga
Samo je smijesno sto neke ekipe ne mogu doci u ovu poziciju - sve i da se trude do maksimuma .....
-
missko
#8153 Re: FC Barcelona
Ove povrede nisu bezazlene, pogotovo sto se radi o 2 igraca sa istim pozicijama. Eto Marca izvika Villu bezze e sad sto je se prodavo prodavo. 
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#8154 Re: FC Barcelona
slična situacija kao sa vidićem, teško da će ijedan uspjeti otići u neki vrhunski klub za velike pare... il u veliki klub, ali uz znatno sniženu cijenu, ili u MLS, Aziju i sl. za veće pare (pod uvjetom da se potpuno oporave)
- Charuga
- Globalni moderator
#8155 Re: FC Barcelona
Obojica, vec sada, igraju u vrhunskom klubu, trenutno najboljem klubu u Evropi.odesveuhonduras wrote:slična situacija kao sa vidićem, teško da će ijedan uspjeti otići u neki vrhunski klub za velike pare... il u veliki klub, ali uz znatno sniženu cijenu, ili u MLS, Aziju i sl. za veće pare (pod uvjetom da se potpuno oporave)
- skenderija04
#8156 Re: FC Barcelona
Evo pitanja za fanove i poznavaoce . Vidjevsi situaciju sa Villom, i znajuci da su Pedro i Alexis roviti, a Afelay je neizvjestan, sta sad? Omladinski pogon ili novcanik? Cuenca ili Cavani (hipoteticki naravno)?, Deulofeu ili Neymar?, Jonatan Soriano ili Torres?
Kako ce reagovati klub znajuci da je situacija komplikovana?
- odesveuhonduras
#8157 Re: FC Barcelona
Plavih_11 wrote:Obojica, vec sada, igraju u vrhunskom klubu, trenutno najboljem klubu u Evropi.odesveuhonduras wrote:slična situacija kao sa vidićem, teško da će ijedan uspjeti otići u neki vrhunski klub za velike pare... il u veliki klub, ali uz znatno sniženu cijenu, ili u MLS, Aziju i sl. za veće pare (pod uvjetom da se potpuno oporave)
ko je rekao suprotno ?
Vidić se već neko vrijeme spominjao u kontekstu prelaska iz Uniteda u Real Madrid uglavnom, i u godinama je u kojima je United mogao uhvatiti zadnji voz da ga proda za dobre pare. Nakon godinu dana odsustva sa terena i upitnog povratka u staru formu, teško da će ijedan veliki klub platiti velike pare za njega. Ili će to biti poprilično manje para ili će biti više para (a opet manje nego prije povrede) a da ode u neki tim tipa Anzhia i sl.
Villa, s druge strane, je već neko vrijeme u drugom planu u Barceloni, što je svojimnapadačkim učinkom i zaslužio. Ne sjećam se točno ali bilo je negdje i 15 utakmica ukojima nije postigao gol. Vjerujem Guardioli da ga nije mislio prodati u Januaru ali ako bi nastavio sa tako lošim učinkom, sigurno bi razmišljali da ga se riješe. A on je dovoljno cijenjen da bi ga neko fino platio da nije bilo ove povrede. Sad je pitanje hoće li to tako biti jer mnogi nikad ne uspiju doći ni blizu razine koje su imali nakon ovakvih povreda.
Obadvojica su pretrpjeli povrede koje su nezgodne i za karijeru puno mlađih igrača. U njihovim godinama, to je još znatno izraženije. Igrači nakon takvih povreda uglavnom nikad ne budu psihički isti jer uvijek ostane ta blokada i strah od ulaska u duele.
Last edited by odesveuhonduras on 15/12/2011 19:36, edited 1 time in total.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#8158 Re: FC Barcelona
Ubjeđen sam da neće biti dovođenja igrača. Messi, Pedro i Alexis su prvi izbor, a mladi Cuenca je pokazao da veoma dostojno može zamjeniti Villu na toj poziciji (LW/RW). Naravno, Villa je klasa za sebe, ali eto. Uvijek može kombinovati i sa Iniestom na LW. Alves također može odigrati na RW ako bude potrebe. Adriano je ove sezone igrao u nekoliko utakmica LW. Ako bude potrebe, može pozvati Soriana iz B tima.skenderija04 wrote:Evo pitanja za fanove i poznavaoce . Vidjevsi situaciju sa Villom, i znajuci da su Pedro i Alexis roviti, a Afelay je neizvjestan, sta sad? Omladinski pogon ili novcanik? Cuenca ili Cavani (hipoteticki naravno)?, Deulofeu ili Neymar?, Jonatan Soriano ili Torres?
Naravno, ne smijem ni pomisliti šta će biti ako se povrijedi Messi ili Alexis... A ovaj zadnji stalno ima nekih problema.
- odesveuhonduras
#8159 Re: FC Barcelona
Messi je nevjerovatan. Od čega je taj čovjek napravljen, nije mi jasno. Ne znam da je ikad bio povrijeđen, a stalno ga lupaju po nogama.
- ultima_palabra
#8160 Re: FC Barcelona
Sjećam ga se iz mlađih dana, bio je poznat po tome da je stalno povrijeđen. Igra dva mjeseca, pa je tri povrijeđen. Čak se pričalo nešto u smislu: mali je fenomen, ali teško će pokazati potencijal sa tim povredamaodesveuhonduras wrote:Messi je nevjerovatan. Od čega je taj čovjek napravljen, nije mi jasno. Ne znam da je ikad bio povrijeđen, a stalno ga lupaju po nogama.
Otkako je Guardiola trener, nije se nijednom povrijedio... šta su mu uradili, nemam pojma.
- Jack Be Nimble
#8161 Re: FC Barcelona
Jebiga Villa nece ici niti u City niti na Euro 
Last edited by Jack Be Nimble on 15/12/2011 19:57, edited 1 time in total.
- mrtva kokoš
#8162 Re: FC Barcelona
onda si ti slabo pratio barcu dok je messi-u bilo 17,18 god. malo, malo pa je bio povrijedjen. jos ako se uzme u obzir da je igrao krilo, i da nije nosio ni upola tereta koliko danas nosi zaista cudno. mislim da ga ne ureknemo, ali on je fenomen..odesveuhonduras wrote:Messi je nevjerovatan. Od čega je taj čovjek napravljen, nije mi jasno. Ne znam da je ikad bio povrijeđen, a stalno ga lupaju po nogama.
- odesveuhonduras
#8163 Re: FC Barcelona
Nisam definitivno pratio Messia u tim godinama, imao sam jedan period u kojem sam se odmarao od fudbala u globalu. Znam da je bio bolešljiv dok je bio klinac, ne znam za te povrede.
Ali evo ovo zadnjih 4-5 godina, non-stop u punom pogonu, non-stop ga lome, frajer nikad povrijeđen. Ko da je od čelika.
Ali evo ovo zadnjih 4-5 godina, non-stop u punom pogonu, non-stop ga lome, frajer nikad povrijeđen. Ko da je od čelika.
- p206
#8164 Re: FC Barcelona
od kad je postao prvotimac pauzirao je samo 7 dana. A razlog su objasnili doktori Barcelone, on se zna odmarati dok igra. Nešto slično ultimate fight borcu koji se odmara dok drži svog protivnika, dobro... ne baš u tom smislu 
- BHF_Manijak
#8165 Re: FC Barcelona
Jeste, ali opet valja se vratiti u formu!ultima_palabra wrote: Mada se sjećam nekih slučajeva da se igrači oporave od takvih povreda za 3-4 mjeseca.
Sto se Messia tice fakat je bio povredljiv, mora da su ga nakrhali nekim suplementima!
Last edited by BHF_Manijak on 15/12/2011 21:20, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8166 Re: FC Barcelona
steroidima 
- Manic Psycho
#8167 Re: FC Barcelona
messija vile nosaju sad, kad se sjetim prije kako su ga lomili i pauze po nekoliko mjeseci
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#8168 Re: FC Barcelona
Facebook Villa: "Hi all! Thanks for your support!!! This injury is a big blow, but I'm convinced to recover quick. I will work hard for that!!! I'm focusing on the Munich final (I know my mates will get me there) and the Euro. Count on me!!! Tomorrow back in Spain. Hugs!"

- Bosanski_kralj
#8169 Re: FC Barcelona
Nemojte me pogrešno razumjeti, a hoćete
, ali baš bih volio da vidim kako Barcelona bez Messia igra? Jedno mjesec dana da ga ne bude, kad se zaredaju bitne utakmice, pa da tad vidimo rezultate Barcelone.
- BHF_Manijak
#8170 Re: FC Barcelona
Prije bez Messia nego bez Xavija i Inieste! 
- Richard Wagner
#8171 Re: FC Barcelona
vilja gigant. čovjek skonto da će se sad odmarat. strašno dobar napadač
-
LSD
#8172 Re: FC Barcelona
Bez Messia bi i moglo nekako , ali bez ove dvojice nikako.BHF_Manijak wrote:Prije bez Messia nego bez Xavija i Inieste!
-
Baudelaire
#8173 Re: FC Barcelona
Ja mislim obrnuto, ali eto. Xavi i Iniesta jesu nevjerovatne klase, ali nasljednike imaju u Alcantari i Fabregasu, što je pokazala utakmica sa Milanom. Za Messija nasljednika još uvijek nema.LSD wrote:Bez Messia bi i moglo nekako , ali bez ove dvojice nikako.BHF_Manijak wrote:Prije bez Messia nego bez Xavija i Inieste!
- Jack Be Nimble
#8174 Re: FC Barcelona
Ja se pitam kada bi se Messi poceo kurciti bili Gardiola imao muda da ga otjera iz Barse kao sto Ferguson zna uraditi.
-
LSD
#8175 Re: FC Barcelona
Nece ga nikad ni biti, onakav igrac se rađa jednom u 100 godina, pa se opet ceka stoljece da se pojavi slican.Baudelaire wrote:Ja mislim obrnuto, ali eto. Xavi i Iniesta jesu nevjerovatne klase, ali nasljednike imaju u Alcantari i Fabregasu, što je pokazala utakmica sa Milanom. Za Messija nasljednika još uvijek nema.LSD wrote:Bez Messia bi i moglo nekako , ali bez ove dvojice nikako.BHF_Manijak wrote:Prije bez Messia nego bez Xavija i Inieste!
Ali, ovaj tandem u sredini je kljuc Barcine igre...bez njih dvojice nema ni igre ni šansi ni protoka lopte, to onda nije ona prava Barca.