Gray wrote: ↑07/02/2022 13:58
jelleMania wrote: ↑07/02/2022 11:18
Samo znaci tako ... ako je puno otvorene znaci nista
Ovi Toyotini hibridi se najviše isplate u gradu, jer oni mogu samo nekoliko kilometara voziti na struju, ali zato im je realna gradska potrošnja oko 4 litra. Na otvorenom bi trošila otrpilike kao i sličan benzinac.
Mislim da je ovo slabiji hibridni motor, imaju oni i 2.0 hibrid od oko 180 KS, ovaj ima oko 120-130 koliko se sjećam.
Ja sam gledao prije godinu i po, oko 55k je bio 2.0 hibrid sa dobrom opremom i karavan, onda je ovaj možda bio oko 45k.
Ja sam imao priliku voziti Auris II hybrid 1.8 vvt-i karavana prije 2 godine i tačno je da se najviše isplati u gradu.
Ja sam ga još vozio kasno navečer, u manjem gradu bez prometa i dugo sam kružio. Puni se kada se koči, kada se ide nizbrdo i kada se upali (radi) benzinski motor. Ako se pređe 30-40 km/h (tj. kazaljka pređe pola ovog ECO moda), automatski se pali benzinski motor, kao i kada se poklopi pun gas, onda rade istovremeno oba motora. CVT je mjenjač.
Ova baterijca na bordu pokazuje napunjenost baterije, a kada se vozi, pojavi se strelica koja ka ovom točku na bordu, ukazujući da se vozi na struju.
Ako je neki manji grad i ako se može držati do nekih 30-ak km/h, bez potrebe za naglijim ubrzavanjem, benzinki motor će se paliti tek svaki drugi/treći kilometar, ekonomično to baš ispadne.