Pa ne mogu.pijo_zoljo wrote: pa ne mogu se ni plate porediti
ni blizu
...
Al nije to na kraju neka drasticna razlika, pogotovo ako vani hoces da upraznjavas sve sto ti zivooootttt prrruzzzaaaaa...
Pa ne mogu.pijo_zoljo wrote: pa ne mogu se ni plate porediti
ni blizu
...
Dobro slažem se,.. Hrvati i Srbi imaju samo desnicu i apolitične,.. jesi zadovoljna,.Suzie Q wrote:Ne znam otkud ti podatak da ljevica odlazi, mozda kod Bosnjaka. Osobno nikad nisam naginjala lijevo niti moji najblizi pa smo otisli. Kao i vecina Hrvata, pa vjerujem i Srba. Pa bh.ljevica i ne obiluje h/s clanovima, sto nikako ne moze biti reciprocno broju onih koji odlaze.Ci-Nick wrote:Fino rečeno,..
Neka ide ko hoće ali ne treba niko praviti marketing za odlazak jer to nije dobro.
To je usluga vladajućim strukturama, podobnicima, glasačkoj mašineriji koja parazitira,.. jer BiH napuštaju uglavnom oni koji su bliži liberalima i ljevici.
I griješi onaj ko misli da se "oni" sekiraju,.. ako BiH napusti milion stanovnika oni će donijeti povoljan zakon za useljavanje novih poreskih obveznika, bez obzira da li će to biti kinezi, arapi ili neko treći.
Ne treba zaboraviti da je ova zemlja pogodna za život, da je klima, pitka voda, šume,.čine jednom od najatraktivnijih.
Zato neka svako ovdje uloži energiju koju bi uložio negdje van BiH i bit će zadovoljan rezultatom.
Prije bih rekla da odlaze ljudi koji su siti bilo kakve politike.
iz mog nekog iskustva u omjeru, meni da.Tomahawk11 wrote:Daj ne lupajte, čuj hrana jeftinija u Njemačkoj nego u Bosni
Posto je kila teletine u Bosni?sumirprimus wrote:iz mog nekog iskustva u omjeru, meni da.Tomahawk11 wrote:Daj ne lupajte, čuj hrana jeftinija u Njemačkoj nego u Bosni
naravno ne pricamo o restoranima, nego o nabavci.kupi i pravi sebi kod kuce.povoljnije.
Pa x puta skuplje. Ali naspram standarda jeftinije. Tako sam razumio.Tomahawk11 wrote:Pa nećeš Milku sa akcije jesti svaki dan.Vizionar 1985 wrote:
Ja razumio da skoro jest. Jesam li pogresno razumio. Ovdje donosio rodzo Milka cokolade iz Njemacke. Valjda paket uzme, sta znam, pa donosio ovamo.
Pošto je meso? Pošto povrće? Hljeb? Da ne nabrajam.
Kupi, ali šta. Sve što valja je skupo.sumirprimus wrote:iz mog nekog iskustva u omjeru, meni da.Tomahawk11 wrote:Daj ne lupajte, čuj hrana jeftinija u Njemačkoj nego u Bosni
naravno ne pricamo o restoranima, nego o nabavci.kupi i pravi sebi kod kuce.povoljnije.
Pa dobro, ko zarađuje 4 000 eura, njemu je ok.Vizionar 1985 wrote:
Pa x puta skuplje. Ali naspram standarda jeftinije. Tako sam razumio.
fudo ba jbo ga tiFudo387 wrote: Posto je kila teletine u Bosni?
Posto je u Minhenu?
De, izracunaj.
evo vidis, nas trico i ne jede mesotriconja wrote:Bog te mazo vi haman samo meso jedete. Pa nije ni cudo sto bosanac podbuhne u 35oj i ima srcanih problema do kraja zivota (do treceg srcanog)![]()
![]()
Pa ne jedem samo meso.triconja wrote:Bog te mazo vi haman samo meso jedete. Pa nije ni cudo sto bosanac podbuhne u 35oj i ima srcanih problema do kraja zivota (do treceg srcanog)![]()
![]()
Nije sva hrana, nego neka hrana je jeftinija, neka je i skuplja.Tomahawk11 wrote:Daj ne lupajte, čuj hrana jeftinija u Njemačkoj nego u Bosni
Naspram standarda. Na to sam mislio. Ja fakat sam tako razumio.Tomahawk11 wrote:Daj ne lupajte, čuj hrana jeftinija u Njemačkoj nego u Bosni
Mogu potvrditi. Frisko doslasumirprimus wrote:iz mog nekog iskustva u omjeru, meni da.Tomahawk11 wrote:Daj ne lupajte, čuj hrana jeftinija u Njemačkoj nego u Bosni
Glupo mi je poredjenje jer ljudi koriste one stvari sa vrha piramide ishrane u argumentima o cijenama, dobro je pa niko nije ubacio nutelu u argumentTomahawk11 wrote:Pa ne jedem samo meso.triconja wrote:Bog te mazo vi haman samo meso jedete. Pa nije ni cudo sto bosanac podbuhne u 35oj i ima srcanih problema do kraja zivota (do treceg srcanog)![]()
![]()
Odeš kupiti voće, povrće, sir, tjesteninu, rižu, uzmeš i mesa. Mijenjaš, valjda je to poenta.
Sve ima svoje, samo kažem da se priča šuplja priča.
Hajmo onda svi u Njemačku.
Ja gledo na pijaci kod nas, vreca paprika ona velika, osam maraka. Kupus jos jeftini, naribas, napunis, pokiselis i svu zimu imas salatu.sumirprimus wrote:fudo ba jbo ga tiFudo387 wrote: Posto je kila teletine u Bosni?
Posto je u Minhenu?
De, izracunaj.![]()
nije isto kupit kilu teletine na 600 stoja maraka plati
i kilu teletine na 2000 eura plati kontas![]()
forum je nerealna slika stanja u drustvu..
znas koliko svijeta kupuje kosti za 2 marke da ubaci u supu ba o cemu pricamo
mastaju ljudi o teletini jeb te narod gladan zive od socijale 300 400 maraka. a takvih koliko hoces,
To da, ali ispade da je u Njemačkoj potrošačka korpa 1200, a u BiH 2000.konjislav wrote:Nije sva hrana, nego neka hrana je jeftinija, neka je i skuplja.Tomahawk11 wrote:Daj ne lupajte, čuj hrana jeftinija u Njemačkoj nego u Bosni
ma nije ni ovde bolje ...Fudo387 wrote:Pa ne mogu.pijo_zoljo wrote: pa ne mogu se ni plate porediti
ni blizu
...
Al nije to na kraju neka drasticna razlika, pogotovo ako vani hoces da upraznjavas sve sto ti zivooootttt prrruzzzaaaaa...![]()
Šta da potvrdiš? Jeftinije u Njemačkoj? Kad me vodišBloo wrote:Mogu potvrditi. Frisko doslasumirprimus wrote:iz mog nekog iskustva u omjeru, meni da.Tomahawk11 wrote:Daj ne lupajte, čuj hrana jeftinija u Njemačkoj nego u Bosni
i tog kod nas sve manje ima. nepovoljni uvjeti za proizdvodzace lakse uvest robu. uvedu ona sva ista...Fudo387 wrote:
Ja gledo na pijaci kod nas, vreca paprika ona velika, osam maraka. Kupus jos jeftini, naribas, napunis, pokiselis i svu zimu imas salatu.
Ovdje dvije paprike, ruzne ko lopov, imaju ukus gume, sest maraka.
Pa eto, ovi bi kao da idu, a mi im kao nedamo.pijo_zoljo wrote:ma nije ni ovde bolje ...Fudo387 wrote:Pa ne mogu.pijo_zoljo wrote: pa ne mogu se ni plate porediti
ni blizu
...
Al nije to na kraju neka drasticna razlika, pogotovo ako vani hoces da upraznjavas sve sto ti zivooootttt prrruzzzaaaaa...![]()
![]()
a
onaj
o čemu mi ovde zaptavo raspravljamo...
Bloo, kako, uz pomoc pokreta sa teme ili individualnoBloo wrote:sumirprimus wrote:
Mogu potvrditi. Frisko dosla