Ilegalni migranti u BiH
-
moonca
#8151 Re: Migranti u BiH
hm, licno nisam protiv 'ilegalaca' u usa- tacno da krshe zakon ulaska... ali, kada dodju i ako dodju- vrijedni su , nema skupljanja po parkovima, - zaposle se .rade...
- insomnia78
#8152 Re: Migranti u BiH
Da. Osim. Pa ti si uvela taj termin u pricu. Kako ono? Bitno je da se ispostuju boziji a za ljudske manje vise
- insomnia78
#8153 Re: Migranti u BiH
Naravno da nisi kad imas licnu korist. Isto ko i vecina ovih najglasnijih na ovoj temi. Ovi sto dolaze u Evropu su “malo” drugacijimoonca wrote:hm, licno nisam protiv 'ilegalaca' u usa- tacno da krshe zakon ulaska... ali, kada dodju i ako dodju- vrijedni su , nema skupljanja po parkovima, - zaposle se .rade...
-
moonca
#8154 Re: Migranti u BiH
Ne mislim da su-- shaalovi radi reda--
- pustopoljina
#8155 Re: Migranti u BiH
Sto vadis iz konteksta?
Uostalom, ni ne sumnjam da bi bio isti, da ti zapne.
@moonca,
Salovi su obaveza, a implementacija cista formalnost.
Bukvalno ga ostave otvorenog i vidis kosu...
Opet, bmb sve i da trebam pola lica zamotati, ako odem hocu da vidim sta god mogu, a ne da filozofiram joj hocu da mi se vidi frizura za selfi
@moonca,
Salovi su obaveza, a implementacija cista formalnost.
Bukvalno ga ostave otvorenog i vidis kosu...
Opet, bmb sve i da trebam pola lica zamotati, ako odem hocu da vidim sta god mogu, a ne da filozofiram joj hocu da mi se vidi frizura za selfi
- Edin H.
#8156 Re: Migranti u BiH
Bila jedna Iranka ovdje, dobra ko mijadza, ima nekoliko godina, cini mi se da je i papire sredila, kaze: "ma j... ovo jarane, u Teheranu bolja auta, bolji nocni zivot..." i ispali se treba nazad za Teheran.insomnia78 wrote:Samo pozurite
A ima ih ako dobiju odbijenicu za azil, sasiju usta, ma spremni su na sve samo da ih ne vrate.
- King Theoden
#8157 Re: Migranti u BiH
Ma fulaju ko i obično, al haj. Ono, ako će ti biti lakše, vjeruj i u djeda mraza.insomnia78 wrote:udaraju u sustinu
Ko, gdje, kad? Dedera, povuci ruku od tog viskija.insomnia78 wrote:Opravdavas seksualno uznemiravanje
Seksualno nasilje je naša svakodnevnica.
Ono što sam htio da kažem jeste to da ne treba praviti paniku zbog šačice izgladnjelih migranata. To je sve. Al kad bi ti to mogo shvatit
-
moonca
#8158 Re: Migranti u BiH
Nikakva licna korist- ako hoces da znas, vise su placeni i vishe traze po satu od Amerikanaca ali, na njih se mozes oslonoti -- dolaze na posao, imaju cilj...insomnia78 wrote:
Naravno da nisi kad imas licnu korist. Isto ko i vecina ovih najglasnijih na ovoj temi. Ovi sto dolaze u Evropu su “malo” drugacijimoonca wrote:hm, licno nisam protiv 'ilegalaca' u usa- tacno da krshe zakon ulaska... ali, kada dodju i ako dodju- vrijedni su , nema skupljanja po parkovima, - zaposle se .rade...
-
Niemand
#8159 Re: Migranti u BiH
Kolko ja znam, imaju oni i zensku policiju za to stavljanje sala da se sve vidi. Sad kolko je policija ozbiljna, to ne znam.
- insomnia78
#8160 Re: Migranti u BiH
Necemo tako Dino
Ako su te mjerili, šuti i uzmi to ko kompliment
Vala, ako dođeš onako oskudno obučena, i ja bih te mjerio. Čak bih i dobacivomožda čak i štipno
![]()
- pustopoljina
#8161 Re: Migranti u BiH
Moj izvor informacija su tri iranke, dvije iz mashada i jedna iz teherana.Niemand wrote:Kolko ja znam, imaju oni i zensku policiju za to stavljanje sala da se sve vidi. Sad kolko je policija ozbiljna, to ne znam.
Ponavljam: i don't giv a fak, kako treba, tako uradim.
- Edin H.
#8162 Re: Migranti u BiH
Nadji kakog Iranca bona, sta ce ti Iranka?moonca wrote:I meni se Iranke svidjaju-- upoznala sam jednu studenticu iz Afganistana -
-
moonca
#8163 Re: Migranti u BiH
Edin H. wrote:Nadji kakog Iranca bona, sta ce ti Iranka?moonca wrote:I meni se Iranke svidjaju-- upoznala sam jednu studenticu iz Afganistana -
hm..
.ne svidjaju mi se midle eas.-tipovi...
-
moonca
#8164 Re: Migranti u BiH
insomnia78 wrote:Necemo tako DinoAko su te mjerili, šuti i uzmi to ko kompliment
Vala, ako dođeš onako oskudno obučena, i ja bih te mjerio. Čak bih i dobacivomožda čak i štipno
![]()
Talasa Dino...
-
Niemand
#8165 Re: Migranti u BiH
Zenska glavo, nako kazem za iran. Nema potrebe da mi ponavljas ista.pustopoljina wrote:Moj izvor informacija su tri iranke, dvije iz mashada i jedna iz teherana.Niemand wrote:Kolko ja znam, imaju oni i zensku policiju za to stavljanje sala da se sve vidi. Sad kolko je policija ozbiljna, to ne znam.
Ponavljam: i don't giv a fak, kako treba, tako uradim.
- insomnia78
#8166 Re: Migranti u BiH
Zapinjalo je. U proslom zivotu uradio sam mnoge stvari na koje nisam ponosan. Stvari koje se debelo kose sa ljudskim a bgm i bozijim zakonima. Neke zato sto je zapelo, druge pak iz ciste objesti ali nikad nisam radio jedno. Nikad nisam trazio opravdanje. Opravdanje radi tuznih okica, radi toga sto hocu i ja, sto treba i meni i nikad se nisam poredio.pustopoljina wrote:Sto vadis iz konteksta?
Zato me cisto zaboli kurac za njihova opravdanja i opravdanja njih.
- pustopoljina
#8167 Re: Migranti u BiH
Ja imam neke predrasude prema irancima..redom visoki i tanki i kad imaju bradu, a imaju... preuredne su...uvijek mi se cine nekako- u najmanju ruku- bi-

@niemand ok.
Na ovoj temi toliko ljudi drve svoje, da ulazi u naviku

@niemand ok.
Na ovoj temi toliko ljudi drve svoje, da ulazi u naviku
- insomnia78
#8168 Re: Migranti u BiH
Da sasvim logicno. Ilegalni meksikanac je vise placen od Amerikancamoonca wrote:Nikakva licna korist- ako hoces da znas, vise su placeni i vishe traze po satu od Amerikanaca ali, na njih se mozes oslonoti -- dolaze na posao, imaju cilj...insomnia78 wrote:
- pustopoljina
#8169 Re: Migranti u BiH
Sve ok.insomnia78 wrote:Zapinjalo je. U proslom zivotu uradio sam mnoge stvari na koje nisam ponosan. Stvari koje se debelo kose sa ljudskim a bgm i bozijim zakonima. Neke zato sto je zapelo, druge pak iz ciste objesti ali nikad nisam radio jedno. Nikad nisam trazio opravdanje. Opravdanje radi tuznih okica, radi toga sto hocu i ja, sto treba i meni i nikad se nisam poredio.pustopoljina wrote:Sto vadis iz konteksta?
Zato me cisto zaboli kurac za njihova opravdanja i opravdanja njih.
Ali, pricas o proslom zivotu?
To je bozije davanje, da ti je u jednom dao dva?
Bez da ulazim jesu li obijesni ili ocajni...mogli bi i oni imati prosli zivot...i novi, pravi. Ne pravdaju se oni nikom. Pokusavaju izaci na zelenu granu.
- insomnia78
#8170 Re: Migranti u BiH
Samo sto to ocito ne funkcionise. Jedan Alzirac ima na desetine laksih i legalnih nacina za doci u Francusku. On izabere put preko Libije u kojoj je Haos pa onda pocera jos preko deset drzava da se dokopa EU. Potrosivsi usput hiljade eura. Iz svih ovih zemalja iz kojih oni najcesce dolaze je moguce dobiti vizu, makar turisticku za dolazak u EU. E sad zasto neko izabere tezi put nudi odgovore na neka druga pitanja
-
Niemand
#8171 Re: Migranti u BiH
Ma kontam stas zinula tu, briga me djes i stas obuci.pustopoljina wrote:Ja imam neke predrasude prema irancima..redom visoki i tanki i kad imaju bradu, a imaju... preuredne su...uvijek mi se cine nekako- u najmanju ruku- bi-
![]()
![]()
@niemand ok.
Na ovoj temi toliko ljudi drve svoje, da ulazi u naviku![]()
![]()
- pustopoljina
#8172 Re: Migranti u BiH
To da..alzir..tunis
Ali ovi s istoka...
Ali ovi s istoka...
-
Niemand
#8174 Re: Migranti u BiH
Ima dobar film na tu temu kako okolnosti od najboljeg i najgoreg prave nesto drugo, mislim komedija, al podsjeti me ova prica, trading places.
- sinuhe
#8175 Re: Migranti u BiH
Sta sa milionima onih koji su ostali u svojom zemljama? Jesu li oni budale?
Do kojeg datuma vazi politika otvorenih granica?
Do kojeg datuma vazi politika otvorenih granica?