Slažem se s tobom, ali mislim da je autorica posta mislila upravo na zaljubljenost, samo onaj teži tip, dakle kad misliš o njoj 24 sata dnevno, svojstveno za tinejdžersku dob i rane dvadesete.Paco wrote:Ne kontam kako mozes voljeti, hej...voljeti, nekoga s kime nisi nista imao!?Leverage wrote:E baš me zanima da li ima barem jedan koji nije.Krasotica wrote:Caos raja.. E ovako, mene recimo interesuje da li je ijedan od vas bas puno volio neku od zena, a da sa njom bas nista nije imao?
Radi se o zamjeni teza i pogresnoj percepciji gdje se mijesaju osjecaji ljubavi i zaljubljenosti. Ljubav nije isto sto i zaljubljenost.
Realno je da mozes biti zaljubljen u osobu s kojom nemas i nisi nista imao/la. Pojave se leptirici u stomaku kada mislis na tu osobu, mastas o ovome ili onome s tom osobom, sve gledas kroz ruzicaste naocale...
Ljubav je nesto mnogo ozbiljnije od zaljubljenosti i u tom stadiju (a koji dolazi nakon zaljubljenosti) pocinjes da uvidjas i mane partnera (dakle partnera, a ne nekoga s kime nisi nista imao/la), te ako ih i prihvatis, ali stvarno prihvatis kao dio te osobe, onda je to tek jedan od pokazatelja da se radi o ljubavi...
Da ne laprdam puno i odgovorim na pitanje: nisam nikada volio djevojku / zenu s kojom bas nista nisam imao.
Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Leverage
#8151 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
- bleee_sa
#8152 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
a ja velkoskog jel to nenormalno
- MarlboroGold
- dale cooper
#8154 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jebo te Becky G, morao sam guglati da vidim o kome se radi.Velkoski wrote:
pa eo ja volim beki dži, šta ćemo sad![]()
- bleee_sa
#8155 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ja mislim o njoj 24/7 a 27 mi godina, da nisam šta bolestan 
- cendlerbing
#8156 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
A šta ako s nekim provodiš mnogo vremena svaki dan...naprimjer, na poslu...upoznaćeš ga/je vremenom kao osobu dovoljno da bi ga/je možeš zavoljeti.
Mislite li stvarno svi da se ne može voljeti neko osim ako si bio s tom osobom u vezi?
Mislite li stvarno svi da se ne može voljeti neko osim ako si bio s tom osobom u vezi?
- bleee_sa
#8157 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Kako sam ja volio Sanju, evo zna velkoski nek ti kažecendlerbing wrote:A šta ako s nekim provodiš mnogo vremena svaki dan...naprimjer, na poslu...upoznaćeš ga/je vremenom kao osobu dovoljno da bi ga/je možeš zavoljeti.
- cendlerbing
#8158 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Kolegica s poslableee_sa wrote:Kako sam ja volio Sanju, evo zna velkoski nek ti kažecendlerbing wrote:A šta ako s nekim provodiš mnogo vremena svaki dan...naprimjer, na poslu...upoznaćeš ga/je vremenom kao osobu dovoljno da bi ga/je možeš zavoljeti.
- bleee_sa
- Leverage
#8160 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
I ovo treba uzeti u obzir.cendlerbing wrote:A šta ako s nekim provodiš mnogo vremena svaki dan...naprimjer, na poslu...upoznaćeš ga/je vremenom kao osobu dovoljno da bi ga/je možeš zavoljeti.
To je valjda ono kad zaglibiš u friendzone.
- cendlerbing
#8161 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Šta mi ima Velkoski pričati, kaži ti. 
- dale cooper
#8162 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Možeš se zaljubiti možda, ali zavoljeti?cendlerbing wrote:A šta ako s nekim provodiš mnogo vremena svaki dan...naprimjer, na poslu...upoznaćeš ga/je vremenom kao osobu dovoljno da bi ga/je možeš zavoljeti.
- MarlboroGold
#8163 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Možda mogu zavoljeti oni koji se ponašaju od prvog dana zabavljanja kao da su djevojku već oženili - ono ljubav života a nisu je ni upoznali kako treba...
Ostali teško...
Ostali teško...
Last edited by MarlboroGold on 23/09/2018 22:02, edited 1 time in total.
- bleee_sa
#8164 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
ma on to bolje objasni, ja se zbunimcendlerbing wrote:Šta mi ima Velkoski pričati, kaži ti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8165 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Halo ba, je l' znate ko je Petrarka!? Je l' stvarno mislite da je on jedini primjer? 
@dale
Priznaj da je vrijedilo!!!
@dale
- cendlerbing
#8166 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa, zaljubiti se možeš i na lijepe oči. Zavoljeti mogžeš tek ako poznaješ osobu. To su mi glavne neke razlike ta dva pojma, a ne konkretno odnos koji ostvariš s tom osobom.dale cooper wrote:Možeš se zaljubiti možda, ali zavoljeti?cendlerbing wrote:A šta ako s nekim provodiš mnogo vremena svaki dan...naprimjer, na poslu...upoznaćeš ga/je vremenom kao osobu dovoljno da bi ga/je možeš zavoljeti.
Zašto misliš da ne može, osim što ti se očito nikad nije dogodilo?
- dale cooper
#8167 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Yeah...she's cute.Velkoski wrote:
@dale
- MarlboroGold
#8168 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Čendlerka počela kao moonca 
- cendlerbing
#8169 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Znači, prelazimo na vrijeđanje.MarlboroGold wrote:Čendlerka počela kao moonca
-
Paco
#8170 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Nisam dugo zalazio u forumska bespućaMarlboroGold wrote:Čendlerka počela kao moonca
- MarlboroGold
#8171 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
-.--.--.-.--.-cendlerbing wrote:Znači, prelazimo na vrijeđanje.MarlboroGold wrote:Čendlerka počela kao moonca
- dale cooper
#8172 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Poenta je da ne mislim da možeš osobu sa kojom radiš upoznati dovoljno da bi je i zavolio. Na poslu svi mi ipak prezentujemo ili pokušavamocendlerbing wrote:Pa, zaljubiti se možeš i na lijepe oči. Zavoljeti mogžeš tek ako poznaješ osobu. To su mi glavne neke razlike ta dva pojma, a ne konkretno odnos koji ostvariš s tom osobom.dale cooper wrote:Možeš se zaljubiti možda, ali zavoljeti?cendlerbing wrote:A šta ako s nekim provodiš mnogo vremena svaki dan...naprimjer, na poslu...upoznaćeš ga/je vremenom kao osobu dovoljno da bi ga/je možeš zavoljeti.
Zašto misliš da ne može, osim što ti se očito nikad nije dogodilo?
prezentovati neko svoje najbolje izdanje. Privatno je to opet nešto drugo. Sumnjam da bi me neko tako brzo zavolio kada dođem nadrkan
umoran i nervozan sa posla i kada me neko vidi u takvom izdanju.
- cendlerbing
#8173 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Proveo bi s nekim par godina na poslu, a da ne upoznaš kakav je kao osoba? Pogotovo nekoga ko bi ti bio draži od ostalih i na koga bi više obratio pažnju. Mislim, koja god maska da je u pitanju, spadne nakon nekog vremena. Helou, to je 8 sati dnevno.dale cooper wrote: Poenta je da ne mislim da možeš osobu sa kojom radiš upoznati dovoljno da bi je i zavolio. Na poslu svi mi ipak prezentujemo ili pokušavamo
prezentovati neko svoje najbolje izdanje. Privatno je to opet nešto drugo. Sumnjam da bi me neko tako brzo zavolio kada dođem nadrkan
umoran i nervozan sa posla i kada me neko vidi u takvom izdanju.
- bleee_sa
- triconja
#8175 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pogresno je postavljena recenica. Prva recenica treba da bude ja mislim/po meni je voljeti to i to pa tek onda nastavak (ovo ostalo). Nemamo svi istu percepciju a nije ni jezik homogen svudjecendlerbing wrote:A šta ako s nekim provodiš mnogo vremena svaki dan...naprimjer, na poslu...upoznaćeš ga/je vremenom kao osobu dovoljno da bi ga/je možeš zavoljeti.