Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
bjelave
#8151 Re: Premijer liga BiH
Leskarenje, djelimicno nisi u pravu.
zeljo je originalno sa Stupa,tamo su nastali u zeljeznickim barakama kao sportska sekcija, sto bi danas tehnicki gledano bila opcina Novi grad a ne Novo Sarajevo. Tek su se poslije primakli gradu, donekle, tj dobacili su do Novog Sarajeva nakon nekih par desetljeca
A kad su osnovani Stup, haman prije stoljeca, nije imao veze sa gradom kao ni sto ni njima nije bilo stalo. Oni su po osnivanju bili vise pruzno orijentirani. Radnici, zeljeznica i to. Tako da me cudi sto se ovi nerviraju i dokazuju nesto za sta osnivace nije bilo briga.
Sad je druga prica, stalna potraga za identiteom.
Bespuca proleterske povijesti.
zeljo je originalno sa Stupa,tamo su nastali u zeljeznickim barakama kao sportska sekcija, sto bi danas tehnicki gledano bila opcina Novi grad a ne Novo Sarajevo. Tek su se poslije primakli gradu, donekle, tj dobacili su do Novog Sarajeva nakon nekih par desetljeca
A kad su osnovani Stup, haman prije stoljeca, nije imao veze sa gradom kao ni sto ni njima nije bilo stalo. Oni su po osnivanju bili vise pruzno orijentirani. Radnici, zeljeznica i to. Tako da me cudi sto se ovi nerviraju i dokazuju nesto za sta osnivace nije bilo briga.
Sad je druga prica, stalna potraga za identiteom.
Bespuca proleterske povijesti.
- jeza u ledja
#8152 Re: Premijer liga BiH
Kengure, ono sto se kaze, jel, odskakuci!

- avetinja
#8153 Re: Premijer liga BiH
Odakle vama pravo da čovjeka nazivate kengurom? Primijetio sam da to konstantno radite.
Da ja vas nazovem imenima raznih domaćih životinja, da li bi vam bilo drago?
-
bjelave
#8154 Re: Premijer liga BiH
Avetinjo, kengur nije domaca zivotinja vec divlja.avetinja wrote:Odakle vama pravo da čovjeka nazivate kengurom? Primijetio sam da to konstantno radite.
Ako meni ne vjerujes pitaj ovog iz Melburna.
-
1946--1987
#8155 Re: Premijer liga BiH
Pusti ti to on je prekucao i tarcin a boga mi i pazaric 
- avetinja
#8156 Re: Premijer liga BiH
Kengur je simbol Australije, ali to ne znači da čovjeka možeš uspoređivati sa životinjom. Primijetio sam da to forumašu smeta. (neka me demantuje ako je suprotno)
- avetinja
#8157 Re: Premijer liga BiH
Prvi i drugi dio moga komentara nisu do te mjere usko povezani. Ne trebaš me učiti, znam i sam. Pitao sam da li bi vam smetalo da vas počnem zvati imenima koja su svojstvena domaćim životinjama?bjelave wrote:Avetinjo, kengur nije domaca zivotinja vec divlja.avetinja wrote:Odakle vama pravo da čovjeka nazivate kengurom? Primijetio sam da to konstantno radite.
Ako meni ne vjerujes pitaj ovog iz Melburna.
-
bjelave
#8158 Re: Premijer liga BiH
Avetinjo, opet grijesis postoji razlika izmedju domacih zivotininja i dobro divljih.
Kenguri, spadaju u ovu drugu grupu.
Kenguri, spadaju u ovu drugu grupu.
- avetinja
#8159 Re: Premijer liga BiH
Opet izbjegavaš odgovor.
-
bjelave
#8160 Re: Premijer liga BiH
A jos ponosno turio Melbourne Australia na avatar.
Sam isko
Sam isko
- jeza u ledja
#8161 Re: Premijer liga BiH
dobro je ba sta vam je. sjo price jbt.
- Logovan
#8162 Re: Premijer liga BiH
Jest vam veselo ovdje.

- ultima_palabra
#8163 Re: Premijer liga BiH
Ovi sto se ubise od pisanja 'Novo Sarajevo', najcesce poticu iz selendri Sandzaka ili istocne Bosne, a prebivaju u nekoj stracari bez fasade u Nahorevu ili Ugorskom.
- ultima_palabra
#8164 Re: Premijer liga BiH
Meni punac od tamoleškarenje wrote:I sta sad ? Moje porijeklo je iz Visegrada,ja rodjen tamo za Prvi maj u po dernekaultima_palabra wrote:Ovi sto se ubise od pisanja 'Novo Sarajevo', najcesce poticu iz selendri Sandzaka ili istocne Bosne, a prebivaju u nekoj stracari bez fasade u Nahorevu ili Ugorskom.i nije selendra vec jedan od ljepsih gradova,s tim da mu dohakase neandertalci koji su izbjegli upravo iz Novog Sarajeva i okolnih mjesta koji su pobjegli tamo.
Samo mi je smijesno to gledanje s visine na Novo Sarajevo, isto da iz britanske kraljevske porodice poticete.
-
bjelave
#8165 Re: Premijer liga BiH
Ja maloprije objasnih da nije Novo Sarajevo vec origanalno Stup sto u momentu vaseg osnivanja nije bilo nikakvo Sarajevo, ca ni novo. Tad je i Grbavica bila pasnjak a kamoli Stup.ultima_palabra wrote:Ovi sto se ubise od pisanja 'Novo Sarajevo', najcesce poticu iz selendri Sandzaka ili istocne Bosne, a prebivaju u nekoj stracari bez fasade u Nahorevu ili Ugorskom.
A drugo ovaj elitisticki pristup glede Nahoreva i Ugorskog ili prorasisticki vizavi Sandzaka i Istocne Bosne vam nije u skladu sa proklamovanom ideologijom.
Zaudara ti ova prica na malogradjanstinu i provinciske komplekse.
-
Melbourne_Australia
#8166 Re: Premijer liga BiH
Sta uradiste od teme jbt...Sastala se 3 ....... i jedan drugog kao podrzavaju i lafo ono smjesni!!! Meni ne smeta kengur ali ne smeta ni tebi papcina jer to jesi.... Drug iq ti je manji od broja cipela a fore za cevljanovica...Pricaj o fudbalu a ne o opstinama i ne moras svaka 3 minuta se javljati ..Nek prodje jedan dan a da se ne javis..Jbt kakvih ....... likova ima !!
- emigrazione
#8167 Re: Premijer liga BiH
Nije tema, al' gledam ruski kup na sk i Hare Handzic bas fino izgleda na terenu...
-
bjelave
#8168 Re: Premijer liga BiH
Melbourne_Australia wrote:Sta uradiste od teme jbt...Sastala se 3 ....... i jedan drugog kao podrzavaju i lafo ono smjesni!!! Meni ne smeta kengur ali ne smeta ni tebi papcina jer to jesi.... Drug iq ti je manji od broja cipela a fore za cevljanovica...Pricaj o fudbalu a ne o opstinama i ne moras svaka 3 minuta se javljati ..Nek prodje jedan dan a da se ne javis..Jbt kakvih ....... likova ima !!
Last edited by bjelave on 01/03/2016 15:33, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#8169 Re: Premijer liga BiH
Nemam ja problema ni sa jednim gradom, regijom ni naseljem, nego ismijavam licemjerstvo.bjelave wrote:Ja maloprije objasnih da nije Novo Sarajevo vec origanalno Stup sto u momentu vaseg osnivanja nije bilo nikakvo Sarajevo, ca ni novo. Tad je i Grbavica bila pasnjak a kamoli Stup.ultima_palabra wrote:Ovi sto se ubise od pisanja 'Novo Sarajevo', najcesce poticu iz selendri Sandzaka ili istocne Bosne, a prebivaju u nekoj stracari bez fasade u Nahorevu ili Ugorskom.
A drugo ovaj elitisticki pristup glede Nahoreva i Ugorskog ili prorasisticki vizavi Sandzaka i Istocne Bosne vam nije u skladu sa proklamovanom ideologijom.
A otvori malo rijecnik, pod 'malogradjanstinom i provinciJskim kompleksima' bi vrlo lako mogao naci svoju sliku.
- nosara
#8170 Re: Premijer liga BiH
Objasni ti njemu, oci moje pametne... Na bobu...bjelave wrote:Ja maloprije objasnih da nije Novo Sarajevo vec origanalno Stup sto u momentu vaseg osnivanja nije bilo nikakvo Sarajevo, ca ni novo. Tad je i Grbavica bila pasnjak a kamoli Stup.ultima_palabra wrote:Ovi sto se ubise od pisanja 'Novo Sarajevo', najcesce poticu iz selendri Sandzaka ili istocne Bosne, a prebivaju u nekoj stracari bez fasade u Nahorevu ili Ugorskom.
- supercali
#8171 Re: Premijer liga BiH
necu reci da vam prica smrdi ali....usraste i sefa i stanicu i ministarstvo odbrane
-
bjelave
#8172 Re: Premijer liga BiH
Ultima,
A sto onda stalno bjezite od Stupa, Novog Sarajeva, generalno svojih pruznih korijena?
Nije to bolan lose, opusti se.
A sto onda stalno bjezite od Stupa, Novog Sarajeva, generalno svojih pruznih korijena?
Nije to bolan lose, opusti se.
Last edited by bjelave on 01/03/2016 15:36, edited 1 time in total.
- Kinaski
#8173 Re: Premijer liga BiH
vidi leska zakuho temu, sad kad je kulminiralo on rep podvijo

- avetinja
#8174 Re: Premijer liga BiH
Sreća pa se ti nisi našao kao uvrijeđena mlada. Ako vrijeđaš, onda budi spreman da i tebe ljudi uvrijede.
- avetinja
#8175 Re: Premijer liga BiH
Ako ti njega nazoveš kengurom, može i on tebe papkom. Vrijeđaš ti njega, vrijeđa i on tebe. Problem je što ti misliš da ga time ne vrijeđaš.