Ukoliko odeš na pdf o Siriji, na starije postove, vidjet ćeš da sam i tamo branila (vrlo žestoko) međunarodni poredak, integritet i suverenitet Sirije te legalno izabranu vlast, naspram pobunjenika od kojih mnogi i nisu Sirijci. Branim sve te stvari jer samo o njima ovisi opstanak MOJE zemlje, kojoj kidišu i vanjski neprijatelji, i prijetnja unutrašnjom pobunom, i nedosljedna politika međunarodne zajednice, i šta sve ne. Principi ili postoje ili ne. Kad ih jednom podriješ, sva su čuda moguća.seln wrote:Gospodjo, koliko god vi glumili neutralnost, ne mogu previdjeti simpatije za Erdogana.gospodja profiterka wrote:Zato što bi to dovelo do građanskog rata čovječe, jurišni helikopteri na jurišne helikoptere, tenkovi na tenkove...
E svašta...Kakve dvije hiljade, ima ih mnogo više. Plus situacija s Kurdima, plus teroristi, da ne nabrajam. Erdogan je donio savršenu odluku, kao što se, uostalom, može i vidjeti.PolaHko, samo bez nervoze....
ozbiljno mislis da bi se 2000 vojnika suprostavilo ostatku vojske i poceo bi gradjanski rat?
Ali tih istih 2000 vojnika se nije usudilo da puca na goloruk narod?
Izvini, detektujem ogromni deficit logike.
Koliko vise? 10.000? To je jos uvijek manje od 2%
Broj od desetak hiljada je mnogo, i više nego dovoljno za pokretanje oružanog sukoba. Napominjem, takvu situaciju bi iskoristile i druge frakcije koje su zainteresirane za uništenje i komadanje Turske.
Evo, da te ja pitam nešto: koliko je ostalo abdićevaca u Krajini? Koliko ima ovih nabrušenih paradžematlija? Da oni nasrnu na vlast u Sarajevu s oružjem u rukama, bez obzira koliko ih ima, i da im vlast odgovori silom, šta bi učinili Srbi i Hrvati koji teže secesiji? Kako bi postupila međunarodna zajednica u toj situaciji? Da li bi bilo bitno koga je više i ko je jači?