Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- aveos
#8151 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bas sam otisao na web rtl tv tamo nikakav trash i senzaciolisticki naslovi i vjesti,imal kakav video toga blacenja naroda Bosne i Hercegovine kako kaze havatar
-
glockov kolac
#8152 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ni Jasmila ih ne nabija...nema na čemu heheheJohnnyS wrote:aveos wrote: Prvi posalju cetri ekipe gorske sluzbe spasavanja i dva helikoptra i nabijamo ih na k..,aj pricekat cemo ljeto kad nam posalju dva tri kanadera pa cemo ih i onda nabijat na kurac
Tko bolan Republiku Hrvatsku nabija na kurac? Tko službene institucije (osim Jasmile Žbanić) nabija? Tko narodu iz Hrvatske išta govori osim "hvala"? Na penis se nabija jedan senzacionalistički treš medij kojeg, nota bene, 90% Hrvatske redovno nabija na isto...
-
Drinski
#8153 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bez obzira sto Sarajevo ne voli Dodika, to je prazna priča jer je nasip probijen u Orasju (FBIH) i Bijeljini (SDS), tako da je to malo vjervoatno.staradis wrote:Cuo sam za price da su nasipi na Savi namjerno probijeni kako Srbija ne bi imala vecih problema. Dogovor Vucic-Dodik.
Zauzvrat dobijamo vise novca i Dodik dobija izbore.
- guber90
#8154 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja moram reci da se ne slazim sa tobom, ne bas nikako, ali poprilicno.Hopkins wrote:Kroz razne medije izvjestaje clanke pa i ovaj forum ono sto sam primijetio je da je najmanje korisnih i konkretnih stvari. Najvise se okrece na nacionalizam lazi .. mediji izmisljaju stvari da bi zavadili i skrenuli sa problema a u svrhu par like.ova na fb ... politicari svoju pricu .... ministri i agencije o nadleznostima .... sad tek razumijem one sto su se u ratu povukli uz komentar: nije ovo nas rat ..... kakvi su ljudi, vrijemeje i dobro bilo prosle sedmice
Sent from my B1-710 using Tapatalk
Pratim ovu temu od samog njenog pocetka, a i informacije sa razno raznih strana, ponajvise klix-a i par tuzlanski portala, pa mogu da odgovorno tvrdim da na forumu je bilo vrlo malo kolicine nacionalne retorike, koja je brzo sankcionisana, te srezana u njenom korijenu, da je na samom klix portalu sve u vezi nacionalnog predznaka bilo zanemareno, nisu se izdvajali clanci o politicarima i slicno.
Stoji to da postoje uvijek ljudi koji ce pokusati se okoristiti ovom situacijom sa svoje primitivne ciljeve, ali to nije masa, to su pojedinci.
-
Fact
#8155 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gledao sam i ja.Rečeno je.Apsolutno nevažno.aveos wrote:Bas sam otisao na web rtl tv tamo nikakav trash i senzaciolisticki naslovi i vjesti,imal kakav video toga blacenja naroda Bosne i Hercegovine kako kaze havatar
-
omar little
#8156 Re: Poplave u cijeloj BiH
nije istina. sta su samo ljudi pomoci iskordinirali, pomogli jedni drugima sa informacijama, prevozom, sta god treba i ovdje na forumu i na raznim fejsbuk grupama. nemoj pricati bez veze. to sto su javni servisi i ostalo portalsko smece zakazali, ne hraci bez razloga ostale.Hopkins wrote:Kroz razne medije izvjestaje clanke pa i ovaj forum ono sto sam primijetio je da je najmanje korisnih i konkretnih stvari. Najvise se okrece na nacionalizam lazi .. mediji izmisljaju stvari da bi zavadili i skrenuli sa problema a u svrhu par like.ova na fb ... politicari svoju pricu .... ministri i agencije o nadleznostima .... sad tek razumijem one sto su se u ratu povukli uz komentar: nije ovo nas rat ..... kakvi su ljudi, vrijemeje i dobro bilo prosle sedmice
Sent from my B1-710 using Tapatalk
- titinho
#8157 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://earthobservatory.nasa.gov/IOTD/v ... 697&src=ve
Pa Srbija ni u ovom trenutku nema stetu kao Bosna a da ne govorimo od prije 5 dana
Pa Srbija ni u ovom trenutku nema stetu kao Bosna a da ne govorimo od prije 5 dana
-
glockov kolac
#8158 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ima medija i medija... ove debilne medije koji samo prepisuju vijesti i stavljaju klipove sa YT, to sve treba...ne znam ni sam... 
- NIN
#8159 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ljudi koji unose pometnju i dezinformacije, u fazonu, ja cuo od cojka koji je cuo da se prica, treba kazniti adekvatnom kaznom! Ja ne vidim razliku izmedju tebe i onih sto koriste katastrofu u svoju korist, tj. pljackaju!staradis wrote:Cuo sam za price da su nasipi na Savi namjerno probijeni kako Srbija ne bi imala vecih problema. Dogovor Vucic-Dodik.
Sram te bilo!
- Platformas
#8160 Re: Poplave u cijeloj BiH
Last edited by Platformas on 20/05/2014 19:46, edited 2 times in total.
-
Straza
#8161 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ima li nekih informacija u vezi stete na nekim znacajnijim firmama?
-
-
- Styling
#8162 Re: Poplave u cijeloj BiH
A, gdje je u čitavoj ovoj priči "Vodoprivreda" sa svojim ljudima, da rade na sanaciji nasipa i da kažu zašto nisu održavali vodotoke čistim kako bi se što manje vode izlilo.
Gledam onaj klip gdje u Zenici spašavaju psa iz vode. Tone i tone smeća se slilo u Zenicu, kao da je javna deponija a ne vodotok. Ne održavaje vodotoka u smislu čišćenja od smeća, otpalog granja i nanosa je dalo ogroman doprinos čitavoj katastrofi. Šta ti ljudi u Vodoprivredi uopšte i rade?
A ne vidim ni ljude iz Civilne zaštite. Šta je s njima i njihovom pomoći i radom?
Kompletna država je zakazala. Sram ih bilo.
Gledam onaj klip gdje u Zenici spašavaju psa iz vode. Tone i tone smeća se slilo u Zenicu, kao da je javna deponija a ne vodotok. Ne održavaje vodotoka u smislu čišćenja od smeća, otpalog granja i nanosa je dalo ogroman doprinos čitavoj katastrofi. Šta ti ljudi u Vodoprivredi uopšte i rade?
A ne vidim ni ljude iz Civilne zaštite. Šta je s njima i njihovom pomoći i radom?
-
Hadzi Lojo
-
palermo
#8165 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovo za Civilnu zaštitu baš i nisi u pravu. Ljudi su na terenu već danima.Styling wrote:A, gdje je u čitavoj ovoj priči "Vodoprivreda" sa svojim ljudima, da rade na sanaciji nasipa i da kažu zašto nisu održavali vodotoke čistim kako bi se što manje vode izlilo.
Za Vodoprivredu si u pravu, ali to je mislim jedan širi i dublji problem.
-
emmir1
#8166 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo Save Minića na FTV , juče je u zvjezde okivao Gradačac i da su im dužni za cijeli život.
Danas zahvaljuje predsjedniku RS te vladi RS posebno , usput je još poneke pomenuo
Danas zahvaljuje predsjedniku RS te vladi RS posebno , usput je još poneke pomenuo
-
omar little
#8167 Re: Poplave u cijeloj BiH
ne znam sto uopce i pogledah komentare ispod ovog videa, kao da nisam znala sta me ceka.
-
palermo
#8168 Re: Poplave u cijeloj BiH
upratih na jednom srpskom portalu
.......života vam , ne falite Vučića ovdje, ovakvi dugoročno donose samo belaj...
http://www.rasakarapandza.com/random/wp ... 5725_n.jpg
http://www.rasakarapandza.com/random/wp ... 5725_n.jpg
- raskopusa
#8169 Re: Poplave u cijeloj BiH
to i jeste problem.sad smo svi pod dojmom nesrece pa je narod solidaran, pomoc stize....sta ce biti za 5-6 mjeseci,godinu? kakvu i koliku pomoc ce da dobiju oni koji su izgubili svoje domove,usjeve,stoku? ko ce obnoviti i sanirati seoske puteve,silna klizista? sve to puno kosta a para nema.titinho wrote:AjB Javlja da je u Bosni poplavama i klizistima pogodjeno 1.300.000 ljudi, u Srbiji 686.000 a Hrvatskoj 101.000
Oporavak Maglaja,Zavidovica,Doboja gdje prosjecna plata 300 eura je gotovo nemoguc
nekad smo imali samodoprinos za crnu goru(odbijali nam 1% od place).da li je danas takva solidarnost moguca?
mislim da ne. ako se ide na zaduzivanje,tu drzave kao da i nema.opstine su siromasne....ja ne vidim izlaza.
- dječak sa šibicama
#8170 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovakvo iznosenje "rekla kazala" vijesti je stvarno bezveze, citam maloprije i hrvatske teoreticare zavjere, kao "Vucic je rekao, srecom ode voda u Hrvatsku" pa onda klacino "cuo sam da su uhapsena dva bosanska Srbina kod Slavonskog samca sa dinamitom u ruci" ko biva, ruse hrvatske nasipe da spase Sabac.NIN wrote:Ljudi koji unose pometnju i dezinformacije, u fazonu, ja cuo od cojka koji je cuo da se prica, treba kazniti adekvatnom kaznom! Ja ne vidim razliku izmedju tebe i onih sto koriste katastrofu u svoju korist, tj. pljackaju!staradis wrote:Cuo sam za price da su nasipi na Savi namjerno probijeni kako Srbija ne bi imala vecih problema. Dogovor Vucic-Dodik.
Sram te bilo!
Nema narod pametnija posla... idite bolan kupujte pomoc za ljude, manite se RTL-a, politike, Dodika, srusenih nasipa.
Samo je jedna istina, vlasti sve tri drzave su nespremno docekale najavljeni potop, sinoc stavih sliku i nece mi biti tesko opet, kartu prognoziranih padavina od 9 maja (pet dana prije pocetka poplava) koja je kataklizmicna. Ali narod slusa Majstorovica, a vlast ne slusa nikoga.
-
Fact
#8171 Re: Poplave u cijeloj BiH
Spomenuo je i Gradačac i rekao da su oni prvi pomogli.emmir1 wrote:Evo Save Minića na FTV , juče je u zvjezde okivao Gradačac i da su im dužni za cijeli život.
Istina i samo istina.
-
statixx
#8172 Re: Poplave u cijeloj BiH
Eno sad na FTV-u načelnik opštine Šamac zahvajuje se u prvom redu Gradačcu čija je pomoć stigla prva, imajući u vidu da su ostali putevi bili blokirani.
-
hAZNADAR
#8173 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ni u snu uplacivati niti slati sta u Merhamet koji je bio i ostao leglo lopova i najgore bagre bez morala. I u ratu su prodavali humanitarnu pomoc i gomilali spajzove svoje familije, i u ratu su bili strahovito arogantni i nadmeni prema ocajnim ljudima.Straza wrote:
Licno znam par likova koji su bili najveci olos i kompleksasi i poslije se obogatili u merhametu gdje su uletili po kriteriju vjerskog busanja.
Isto se potvrdjuje danas u Maglaju. Dijele samo odabranima, robom potkupljuju policajce i najveci dio pristigle robe jednostano nestane.
http://--- NO LINKS ---/clanak/4074871195 ... ref=ostali
- Mračajski proto
-
emmir1
#8175 Re: Poplave u cijeloj BiH
Fact wrote:Spomenuo je i Gradačac i rekao da su oni prvi pomogli.emmir1 wrote:Evo Save Minića na FTV , juče je u zvjezde okivao Gradačac i da su im dužni za cijeli život.
Danas zahvaljuje predsjedniku RS te vladi RS posebno , usput je još poneke pomenuo![]()
Istina i samo istina.
Juče je minutu pričao o Gradačcu ,a danas je rekao da su oni pomogli jer drugi nisu mogli da dođu.