Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
aveos

#8151 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by aveos »

Bas sam otisao na web rtl tv tamo nikakav trash i senzaciolisticki naslovi i vjesti,imal kakav video toga blacenja naroda Bosne i Hercegovine kako kaze havatar
glockov kolac

#8152 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by glockov kolac »

JohnnyS wrote:
aveos wrote: Prvi posalju cetri ekipe gorske sluzbe spasavanja i dva helikoptra i nabijamo ih na k..,aj pricekat cemo ljeto kad nam posalju dva tri kanadera pa cemo ih i onda nabijat na kurac

Tko bolan Republiku Hrvatsku nabija na kurac? Tko službene institucije (osim Jasmile Žbanić :D ) nabija? Tko narodu iz Hrvatske išta govori osim "hvala"? Na penis se nabija jedan senzacionalistički treš medij kojeg, nota bene, 90% Hrvatske redovno nabija na isto...
Ni Jasmila ih ne nabija...nema na čemu hehehe
Drinski

#8153 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

staradis wrote:Cuo sam za price da su nasipi na Savi namjerno probijeni kako Srbija ne bi imala vecih problema. Dogovor Vucic-Dodik.
Zauzvrat dobijamo vise novca i Dodik dobija izbore.
Bez obzira sto Sarajevo ne voli Dodika, to je prazna priča jer je nasip probijen u Orasju (FBIH) i Bijeljini (SDS), tako da je to malo vjervoatno.
guber90

#8154 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Hopkins wrote:Kroz razne medije izvjestaje clanke pa i ovaj forum ono sto sam primijetio je da je najmanje korisnih i konkretnih stvari. Najvise se okrece na nacionalizam lazi .. mediji izmisljaju stvari da bi zavadili i skrenuli sa problema a u svrhu par like.ova na fb ... politicari svoju pricu .... ministri i agencije o nadleznostima .... sad tek razumijem one sto su se u ratu povukli uz komentar: nije ovo nas rat ..... kakvi su ljudi, vrijemeje i dobro bilo prosle sedmice

Sent from my B1-710 using Tapatalk
Ja moram reci da se ne slazim sa tobom, ne bas nikako, ali poprilicno.
Pratim ovu temu od samog njenog pocetka, a i informacije sa razno raznih strana, ponajvise klix-a i par tuzlanski portala, pa mogu da odgovorno tvrdim da na forumu je bilo vrlo malo kolicine nacionalne retorike, koja je brzo sankcionisana, te srezana u njenom korijenu, da je na samom klix portalu sve u vezi nacionalnog predznaka bilo zanemareno, nisu se izdvajali clanci o politicarima i slicno.
Stoji to da postoje uvijek ljudi koji ce pokusati se okoristiti ovom situacijom sa svoje primitivne ciljeve, ali to nije masa, to su pojedinci.
Fact

#8155 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

aveos wrote:Bas sam otisao na web rtl tv tamo nikakav trash i senzaciolisticki naslovi i vjesti,imal kakav video toga blacenja naroda Bosne i Hercegovine kako kaze havatar
Gledao sam i ja.Rečeno je.Apsolutno nevažno.
omar little

#8156 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

Hopkins wrote:Kroz razne medije izvjestaje clanke pa i ovaj forum ono sto sam primijetio je da je najmanje korisnih i konkretnih stvari. Najvise se okrece na nacionalizam lazi .. mediji izmisljaju stvari da bi zavadili i skrenuli sa problema a u svrhu par like.ova na fb ... politicari svoju pricu .... ministri i agencije o nadleznostima .... sad tek razumijem one sto su se u ratu povukli uz komentar: nije ovo nas rat ..... kakvi su ljudi, vrijemeje i dobro bilo prosle sedmice

Sent from my B1-710 using Tapatalk
nije istina. sta su samo ljudi pomoci iskordinirali, pomogli jedni drugima sa informacijama, prevozom, sta god treba i ovdje na forumu i na raznim fejsbuk grupama. nemoj pricati bez veze. to sto su javni servisi i ostalo portalsko smece zakazali, ne hraci bez razloga ostale.
titinho

#8157 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by titinho »

http://earthobservatory.nasa.gov/IOTD/v ... 697&src=ve

Pa Srbija ni u ovom trenutku nema stetu kao Bosna a da ne govorimo od prije 5 dana
glockov kolac

#8158 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by glockov kolac »

Ima medija i medija... ove debilne medije koji samo prepisuju vijesti i stavljaju klipove sa YT, to sve treba...ne znam ni sam... :(
NIN

#8159 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by NIN »

staradis wrote:Cuo sam za price da su nasipi na Savi namjerno probijeni kako Srbija ne bi imala vecih problema. Dogovor Vucic-Dodik.
Ljudi koji unose pometnju i dezinformacije, u fazonu, ja cuo od cojka koji je cuo da se prica, treba kazniti adekvatnom kaznom! Ja ne vidim razliku izmedju tebe i onih sto koriste katastrofu u svoju korist, tj. pljackaju!

Sram te bilo!
Platformas

#8160 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Platformas »

Last edited by Platformas on 20/05/2014 19:46, edited 2 times in total.
Straza

#8161 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

Ima li nekih informacija u vezi stete na nekim znacajnijim firmama?

-
Styling

#8162 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Styling »

A, gdje je u čitavoj ovoj priči "Vodoprivreda" sa svojim ljudima, da rade na sanaciji nasipa i da kažu zašto nisu održavali vodotoke čistim kako bi se što manje vode izlilo.
Gledam onaj klip gdje u Zenici spašavaju psa iz vode. Tone i tone smeća se slilo u Zenicu, kao da je javna deponija a ne vodotok. Ne održavaje vodotoka u smislu čišćenja od smeća, otpalog granja i nanosa je dalo ogroman doprinos čitavoj katastrofi. Šta ti ljudi u Vodoprivredi uopšte i rade?
A ne vidim ni ljude iz Civilne zaštite. Šta je s njima i njihovom pomoći i radom?
Kompletna država je zakazala. Sram ih bilo.
vatrogasac

#8164 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by vatrogasac »

Maglaj danas.

Image

Image
palermo

#8165 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by palermo »

Styling wrote:A, gdje je u čitavoj ovoj priči "Vodoprivreda" sa svojim ljudima, da rade na sanaciji nasipa i da kažu zašto nisu održavali vodotoke čistim kako bi se što manje vode izlilo.
Gledam onaj klip gdje u Zenici spašavaju psa iz vode. Tone i tone smeća se slilo u Zenicu, kao da je javna deponija a ne vodotok. Ne održavaje vodotoka u smislu čišćenja od smeća, otpalog granja i nanosa je dalo ogroman doprinos čitavoj katastrofi. Šta ti ljudi u Vodoprivredi uopšte i rade?
A ne vidim ni ljude iz Civilne zaštite. Šta je s njima i njihovom pomoći i radom?
Kompletna država je zakazala. Sram ih bilo.
Ovo za Civilnu zaštitu baš i nisi u pravu. Ljudi su na terenu već danima.

Za Vodoprivredu si u pravu, ali to je mislim jedan širi i dublji problem.
emmir1

#8166 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emmir1 »

Evo Save Minića na FTV , juče je u zvjezde okivao Gradačac i da su im dužni za cijeli život.

Danas zahvaljuje predsjedniku RS te vladi RS posebno , usput je još poneke pomenuo
omar little

#8167 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

ne znam sto uopce i pogledah komentare ispod ovog videa, kao da nisam znala sta me ceka. :-) :-) :-)
palermo

#8168 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by palermo »

upratih na jednom srpskom portalu :D .......života vam , ne falite Vučića ovdje, ovakvi dugoročno donose samo belaj...

http://www.rasakarapandza.com/random/wp ... 5725_n.jpg
raskopusa

#8169 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by raskopusa »

titinho wrote:AjB Javlja da je u Bosni poplavama i klizistima pogodjeno 1.300.000 ljudi, u Srbiji 686.000 a Hrvatskoj 101.000

Oporavak Maglaja,Zavidovica,Doboja gdje prosjecna plata 300 eura je gotovo nemoguc
to i jeste problem.sad smo svi pod dojmom nesrece pa je narod solidaran, pomoc stize....sta ce biti za 5-6 mjeseci,godinu? kakvu i koliku pomoc ce da dobiju oni koji su izgubili svoje domove,usjeve,stoku? ko ce obnoviti i sanirati seoske puteve,silna klizista? sve to puno kosta a para nema.

nekad smo imali samodoprinos za crnu goru(odbijali nam 1% od place).da li je danas takva solidarnost moguca?
mislim da ne. ako se ide na zaduzivanje,tu drzave kao da i nema.opstine su siromasne....ja ne vidim izlaza. :sad:
dječak sa šibicama

#8170 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

NIN wrote:
Ljudi koji unose pometnju i dezinformacije, u fazonu, ja cuo od cojka koji je cuo da se prica, treba kazniti adekvatnom kaznom! Ja ne vidim razliku izmedju tebe i onih sto koriste katastrofu u svoju korist, tj. pljackaju!

Sram te bilo!
Ovakvo iznosenje "rekla kazala" vijesti je stvarno bezveze, citam maloprije i hrvatske teoreticare zavjere, kao "Vucic je rekao, srecom ode voda u Hrvatsku" pa onda klacino "cuo sam da su uhapsena dva bosanska Srbina kod Slavonskog samca sa dinamitom u ruci" ko biva, ruse hrvatske nasipe da spase Sabac.

Nema narod pametnija posla... idite bolan kupujte pomoc za ljude, manite se RTL-a, politike, Dodika, srusenih nasipa.

Samo je jedna istina, vlasti sve tri drzave su nespremno docekale najavljeni potop, sinoc stavih sliku i nece mi biti tesko opet, kartu prognoziranih padavina od 9 maja (pet dana prije pocetka poplava) koja je kataklizmicna. Ali narod slusa Majstorovica, a vlast ne slusa nikoga.
Fact

#8171 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

emmir1 wrote:Evo Save Minića na FTV , juče je u zvjezde okivao Gradačac i da su im dužni za cijeli život.

Danas zahvaljuje predsjedniku RS te vladi RS posebno , usput je još poneke pomenuo
Spomenuo je i Gradačac i rekao da su oni prvi pomogli. :oops:
Istina i samo istina.
statixx

#8172 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by statixx »

Eno sad na FTV-u načelnik opštine Šamac zahvajuje se u prvom redu Gradačcu čija je pomoć stigla prva, imajući u vidu da su ostali putevi bili blokirani.
hAZNADAR

#8173 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by hAZNADAR »

Straza wrote:Image
Ni u snu uplacivati niti slati sta u Merhamet koji je bio i ostao leglo lopova i najgore bagre bez morala. I u ratu su prodavali humanitarnu pomoc i gomilali spajzove svoje familije, i u ratu su bili strahovito arogantni i nadmeni prema ocajnim ljudima.
Licno znam par likova koji su bili najveci olos i kompleksasi i poslije se obogatili u merhametu gdje su uletili po kriteriju vjerskog busanja.

Isto se potvrdjuje danas u Maglaju. Dijele samo odabranima, robom potkupljuju policajce i najveci dio pristigle robe jednostano nestane.
http://--- NO LINKS ---/clanak/4074871195 ... ref=ostali
emmir1

#8175 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emmir1 »

Fact wrote:
emmir1 wrote:Evo Save Minića na FTV , juče je u zvjezde okivao Gradačac i da su im dužni za cijeli život.

Spomenuo je i Gradačac i rekao da su oni prvi pomogli. :oops:
Istina i samo istina.

Juče je minutu pričao o Gradačcu ,a danas je rekao da su oni pomogli jer drugi nisu mogli da dođu.
Post Reply