Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JoseMujica wrote:ne kontam šta hoćete?! pa grade nam ljudi institucije svojim parama i fala im....druga je stvar što smo mi đubrad pa sve sjebemo
upravo zato i kukam - dobili sve servirano od norvezana, pare, ljude, program... i opet usrali
i kada se postavi pitanje zasto je VSTV u kurcu "jao vi hocete da uvedete politicku kontrolu, oni moraju biti nezavisni"
nezavisni od cega? jer ja koliko vidim nisu nezavisni od politike, ali su nezavisni od odgovornosti
jel treba da uopste pricamo o tipovima poput omara? o ljudima kojima mi placamo preko 200,000 godisnje da o nasem trosku brane kriminalnce po sluzbenoj duznosti... jebem ti zivot da bi kriminalcima garantovali nekakva prava mi im placamo najskuplje advokate u drzavi umjesto da dobiju kitu od advokata za sto manje para... i ljudi ih brane... nezavisni... aha
Uglavnom si upravu po pitanju VSTV-a(bivši sam uposlenik, vidio svašta), ali kakve veze boldirano ima s VSTV-om?
Na današnjem nastavku hitne sjednice Vlade Federacije BiH (u stalnom zasjedanju) u Sarajevu utvrđen je i Federalnom parlamentu upućen Prijedlog dva amandmana na Ustav Federacije BiH.
Jednim od amandmana predloženo je rješenje po kojem ne zastarijevaju kaznena djela iz procesa privatizacije, organiziranog i gospodarskog kriminala propisana zakonom, dok će imovinska korist ostvarena tim djelima ili povezana s njima biti oduzeta.
Drugi amandman odnosi se na davanje pomilovanja. Iz ustavne odredbe koja se odnosi na pomilovanja za kaznena djela utvrđena federalnim zakonima treba, predloženo je, brisati dio koji se odnosi na "druge slučajeve kada je to propisano posebnim zakonima”.
emmir1 wrote:Predstavnica Sindikata trgovine BiH Mersiha Bećirević podijelila je oko 300 kroasana demonstrantima ispred zgrade Predsjedništva BiH. "Već sedam dana dijelim hranu demonstrantima jer vidim da ovdje ima gladnih ljudi. Ovo je čisto ljudski čin",
A sokić ?
A ima dojava da je bilo i onih koji su uzeli po dva kroasana.
Stidi se svog zezanja na racun drugih koji nemaju jest mangupe jedan.
Kako saznaje radio Kameleon od sekretara Skupštine TK, Ahmeta Smajlovića danas je Kolegij Skupštine TK utvrdio ukidanje tzv. “bijelog hljeba”.
To se odnosi na obustavljanje isplata plata Premijeru i ministrima za period nakon prestanka vršenja dužnostri, a ostale zahtjeve Plenuma građanki i građana TK , Kolegij razmatra.
Sa predstavnicima Plenuma građanki i građana Kolegij Skupštine će se sastati sutra u 13 sati.
Isti zahtjev su imali i građani Unsko-sanskog kantona (USK), ali Skupština još nije razmatrala ukidanje ove privilegije.
Amir Zukić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, kaže da funkcionere treba vratiti na poslove koje su obavljali prije preuzimanja funkcije i tako izbjeći plaćanje „bijelog hljeba“. Zukić kaže da će ovo pitanje pokrenuti na sjednici Skupštine.
Bravo TUZLA ponosite se idete odlicnim putem tako se to radi.
Stvarno nisam za rusenje, ali, pokazalo se da politika poznaje samo zakon jaceg. Mozes mirno protestovati do iznemoglosti i nista neces postici.
Narod se probudio. To je od neprocjenjive vrijednosti. Protesti u svim gradovima sa bosanskom vecinom? Ko se tome mogao nadati!?
To i napisah, jebeš milion. Ukoliko se time ispuni barem jedan od zahtjeva upućen Opštini Tuzla, isplatilo se.
Ali nekako se osjećam pomnožen nulom nakon ovog retoričkog pitanja. Ili, bolje reći, pomnožen brojem zahtjeva upućenih Opštini Tuzla prije njenog spaljivanja.
Last edited by Corto Maltese on 13/02/2014 14:57, edited 1 time in total.
Kako saznaje radio Kameleon od sekretara Skupštine TK, Ahmeta Smajlovića danas je Kolegij Skupštine TK utvrdio ukidanje tzv. “bijelog hljeba”.
To se odnosi na obustavljanje isplata plata Premijeru i ministrima za period nakon prestanka vršenja dužnostri, a ostale zahtjeve Plenuma građanki i građana TK , Kolegij razmatra.
Sa predstavnicima Plenuma građanki i građana Kolegij Skupštine će se sastati sutra u 13 sati.
Isti zahtjev su imali i građani Unsko-sanskog kantona (USK), ali Skupština još nije razmatrala ukidanje ove privilegije.
Amir Zukić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, kaže da funkcionere treba vratiti na poslove koje su obavljali prije preuzimanja funkcije i tako izbjeći plaćanje „bijelog hljeba“. Zukić kaže da će ovo pitanje pokrenuti na sjednici Skupštine.
Ako se u Tuzli ovo izglasalo i drugi će "prepisati"
Prije svega nadam se da je istina, a ne jos jedan u nizu spinova.
Nemoj te molim vas rusiti, nista se sa tim ne postize, budimo pacifisti, recimo ne nasilju, kao sto smo govorili 20 godina u toku kojih su uveli i ovaj zakon i jos desetine koji njima dobro donose. Ovaj zakon ne bi nikada bio ukinut da nije gorila ona zgrada, meni je iskreno zao sto je morala da gori, najiskrenije to kazem, ali isto tako ne vidim to kao gresku, jer se pokusavalo do sada fino.
LEDA wrote:
Ovome se i ja nadam, iz Tuzle je sve krenulo i mislim, a mozda sam subjektivan kao Tuzlak, da za sada u Tuzli ide ponajbolje, daleko od idealnog, ali ponajblize tome. Nadam se da ce se sada dignuti u svakom kantonu sa ovim zahtjevom.
LEDA wrote:
Ovome se i ja nadam, iz Tuzle je sve krenulo i mislim, a mozda sam subjektivan kao Tuzlak, da za sada u Tuzli ide ponajbolje, daleko od idealnog, ali ponajblize tome. Nadam se da ce se sada dignuti u svakom kantonu sa ovim zahtjevom.
Bravo za Tuzlu.
Ja se nadam boljim danima ( hebi ga -vječiti optimista ) ništa nije bez razloga urađeno.
LEDA wrote:
Zemljak poceli su kokošari opet po cestama hodat i zaustavljat cuvaj se oporavili su se malo izgleda
LEDA wrote:
Zemljak poceli su kokošari opet po cestama hodat i zaustavljat cuvaj se oporavili su se malo izgleda
Prije svega nadam se da je istina, a ne jos jedan u nizu spinova.
Nemoj te molim vas rusiti, nista se sa tim ne postize, budimo pacifisti, recimo ne nasilju, kao sto smo govorili 20 godina u toku kojih su uveli i ovaj zakon i jos desetine koji njima dobro donose. Ovaj zakon ne bi nikada bio ukinut da nije gorila ona zgrada, meni je iskreno zao sto je morala da gori, najiskrenije to kazem, ali isto tako ne vidim to kao gresku, jer se pokusavalo do sada fino.
Bravo, korak po korak sve se da srediti. Jeste ružno što su gorile zgrade ali bez ovoga političari nikada ne bi došli pameti. Samo naprijed. U petak na plenum pa da i mi napravimo istu stvar.
Hoce cvanciku
Ako ce te kazniti naci ce nesto pa makar i s biciklom isao
Skoro ja imao maglenke upaljene, magla bila, i 100 metara izasao iz magle kad lizalo 40 KM kazne imao upaljene maglenke (RS murija nije nasa) pa rekoh ne mogu svakih 500m palit i gasit odose mi sijalice lagano kaze nije moj problem xD
Od prvih takozvanih demokratskih izbora, pa na ovamo počelo je uništavanje i pljačkanje ove države. Nakon Miloševića, Karadžića, Mladića, Bobana, Tuđmana i drugih fašista, pa naših porodice Izetbegović i njihove SDA, HDZ, SBiH i Silajdžića i sličnih, najveća štetočina i bagra od čovjeka je Zlatko Lagumdžija i njegovi poltroni iz SDP-a. Sve što su prethodni uradili za 20 godina, on je u ove 3 godine i nešto mjeseci nakon zadnjih izbora uspio da dokrajči, tj. dovrši. Čovjek nema veze sa realnošću, niti običnim ljudima. Jedino gleda svoj lični interes i svoju fotelju i zbog te iste fotelje ispunjava svaki zahtjev kriminalaca Dodika i Čovića. Prvi čovjek sindikata BiH Ismet Bajramović je izgubio svaki kredibilitet onog trenutka kad mu je Premijer Federacije BiH zaposlio kćerku i time ga trajno kupio. A najgore od svega toga što njegova kćerka nije uopće ispunjavala uslove. Dotična je dostavila potvrdu radnom iskustvu od godinu dana kao volonter i to u samostalnoj zanatskoj radnji. Ovdje direktna odgovornost ADSFBIH koji su uvažili njenu prijavu. Trebalo bi Premijera pitati kako pojedine osobe mogu primati punu plaću kao državni službenici, a pritom raditi samo pola radnog vremena, a drugu polovicu radnog vremena raditi kao nelegalni turistički vodiči. Revolucija je krenula i građani BiH ne smiju pokleknuti i stati, već se moraju do kraja boriti za svoja prava. Svi mi u oktobru moramo izaći na izbore i glasati za one koji do sad nisu bili ni u zakonodavnoj, ni u izvršnoj vlasti. Ne smijemo dati glas ni jednom političaru koji je trenutno bilo u zakonodavnoj, bilo u izvršnoj vlasti. Trenutnu garnituru političara i stranaka moramo poslati na smetljište istorije, a to možemo samo ako svi do jednog izadjemo na izbore. Ne dozvolimo da nam babe, nane, dede, djedovi, rodbina sadašnjih političara izaberu vlast. I što je jako bitno, svi mi znamo da glavna propaganda za koga treba glasati se dešava u vjerskim objektima, tj. džamijama, crkvama itd. Trebamo svaki pokušaj vjerskih predstavnika, tj. imama, popova osuditi i takve osobe odstraniti i zabraniti im pristup i da pozivaju vjernike na molitvu. Žalosno je reći, ali razmišljanje večine građana BiH danas je da se aktuelne političare može otjerati jedino metkom u ćelo. Vrijeme je da se i kod nas desi Uskok kao u Hrvatskoj i da velike političke face završe iza brave i odgovaraju za pljačku, korupciju i uništavanje države i njenih građana. Ovi protesti, su protesti svih građana i naroda BiH, a ne samo jednog naroda kako žele prikazati fašisti iz RS-a i Hercegovine.
Better Man wrote:Od prvih takozvanih demokratskih izbora, pa na ovamo počelo je uništavanje i pljačkanje ove države. Nakon Miloševića, Karadžića, Mladića, Bobana, Tuđmana i drugih fašista, pa naših porodice Izetbegović i njihove SDA, HDZ, SBiH i Silajdžića i sličnih, najveća štetočina i bagra od čovjeka je Zlatko Lagumdžija i njegovi poltroni iz SDP-a. Sve što su prethodni uradili za 20 godina, on je u ove 3 godine i nešto mjeseci nakon zadnjih izbora uspio da dokrajči, tj. dovrši. Čovjek nema veze sa realnošću, niti običnim ljudima. Jedino gleda svoj lični interes i svoju fotelju i zbog te iste fotelje ispunjava svaki zahtjev kriminalaca Dodika i Čovića. Prvi čovjek sindikata BiH Ismet Bajramović je izgubio svaki kredibilitet onog trenutka kad mu je Premijer Federacije BiH zaposlio kćerku i time ga trajno kupio. A najgore od svega toga što njegova kćerka nije uopće ispunjavala uslove. dotična je dostavila potvrdu radnom iskustvu od godinu dana kao volonter i to u samostalnoj zanatskoj radnji. Ovdje direktna odgovornost ADSFBIH koji su uvažili njenu prijavu. Trebalo bi Premijera pitati kako pojedine osobe mogu primati punu plaću kao državni službenici, a pritom raditi samo pola radnog vrmena,a drugu polovicu radnog vremena raditi kao nelegalni turistički vodiči. Revolucija je krenula i građani BiH ne smiju pokleknuti i stati, već se moraju do kraja boriti za svoja prava. Svi mi u oktobru moramo izaći na izbore i glasati za one koji do sad nisu bili ni u zakonodavnoj, ni u izvršnoj vlasti. Ne smijemo dati glas ni jednom političaru koji je trenutno bilo u zakonodavnoj, bilo u izvršnoj vlasti. Trenutnu garnituru političara i stranaka moramo poslati na smetljište istorije, a to možemo samo ako svi do jednog izadjemo na izbore. Ne dozvolimo da nam babe, nane, dede, djedovi, rodbina sadašnjih političara izaberu vlast. I što je jako bitno, svi mi znamo da glavna propaganda za koga treba glasati se dešava u vjerskim objektima, tj. džamijama, crkvama itd. Trebamo svaki pokušaj vjerskih predstavnika, tj. imama, popova osuditi i takve osobe odstraniti i zabraniti im pristup i da pozivaju vjernike na molitvu. Žalosno je reći, ali razmišljanje večine građana BiH danas je da se aktuelne političare može otjerati jedino metkom u ćelo. Vrijeme je da se i kod nas desi Uskok kao u Hrvatskoj i da velike političke face završe iza brave i odgovaraju za pljačku, korupciju i uništavanje države i njenih građana. Ovi protesti, su protesti svih građana i naroda BiH, a ne samo jednog naroda kako žele prikazati fašisti iz RS-a i Hercegovine.
Ja svim tim ljudima iz RS-a i Hercegovine govorim da ako im je dobro molim vas nemojte izlaziti na ulice i buniti se ali nam nemojte ni smetati vašim jalovim upadicama i podmetanjima. Mi ćemo srediti stanje u ovim kantonima u kojima su protesti ali zapamtite i vi ćete na kraju morati uraditi isto ili slično samo tada nemojte reći Sarajevo je krivo za naše stanje.
Cuj ovo SDA kaze Radoncic bi ako nista trebao iz moralnih razloga podnijet ostavku
SDA zadnja listi koja bi trebala traziti da neko ode iz moralnih razloga...
btw ako ode na glasanje svi ce podrzati smjenu mistera twistera to je sigurno