Mozes militi kako je onima koji zive oko njega slusati te ubleheJa Sam Odavle wrote:Oklupajko69 najvise voli pripadnike pokreta Occupy Ukraina.jefferson wrote:Rusija moze da ceka![]()
Ne znam sta bi Putinu, ali on zovnu Obamu da diskutuju oko rjesenja krize.
Inace, tebi nije mrsko sluziti zapadne oligarhe?
Ukrajina
-
jefferson
#8151 Re: Ukrajina
-
udar 99
#8152 Re: Ukrajina
brojke i statistike sve govore ;
Amerikanci su umorni od ratova i izigravanja "lidera slobodna svijeta " jer i sami Amerikanci su vecinom zrtve iste korumpirane bande koja sjedi od Wall Streeta i Washingtona DC a i dalje
prvo ;
Obamin rejting je pao trenutno na oko 41 % USA
Putinu se nadiglo na 70 % Rusija
68 % Amerikanaca ne zeli uplitanje oko Ukrajinske krize a pogotovo slanje trupa u Ukrajinu
kongres ima jos gore rezulate ! samo oko 9 % Amerikanaca podrzava Kongres i da cujete komentare obicnih radnih ljudi u Americi ?
kako socno psuju kada ih vide na TV
i u pravu su
i na medjunarodnome polju ?
sta je Obama postigao ?
nista !
osim par zapjenjenih pudlica iz EU na celu sa krmacom Merkel?
nista !
Njemacki biznismeni ne zele izgubiti milijarde , eto bas naime delegacija Siemensa je u Moskvi u ovim danima potpisuju ugovor, a Merkelova neka pazi da joj se stolica naglo ne oklizne i padne sa desetoga sprata !
zahebava se sa velikom lovom
i mnogo radnih mjesta za Nijemce
statistika cuvenoga Washington bloga ( carska ekipa sada vec globalno cuvena , pa zna se ko je ekipa Jeffersone
)
http://www.washingtonsblog.com/2014/03/ ... -else.html
Amerikanci su umorni od ratova i izigravanja "lidera slobodna svijeta " jer i sami Amerikanci su vecinom zrtve iste korumpirane bande koja sjedi od Wall Streeta i Washingtona DC a i dalje
prvo ;
68 % Amerikanaca ne zeli uplitanje oko Ukrajinske krize a pogotovo slanje trupa u Ukrajinu
kongres ima jos gore rezulate ! samo oko 9 % Amerikanaca podrzava Kongres i da cujete komentare obicnih radnih ljudi u Americi ?
i u pravu su
sta je Obama postigao ?
nista !
nista !
Njemacki biznismeni ne zele izgubiti milijarde , eto bas naime delegacija Siemensa je u Moskvi u ovim danima potpisuju ugovor, a Merkelova neka pazi da joj se stolica naglo ne oklizne i padne sa desetoga sprata !
statistika cuvenoga Washington bloga ( carska ekipa sada vec globalno cuvena , pa zna se ko je ekipa Jeffersone
-
jefferson
#8153 Re: Ukrajina
udar 99 wrote:brojke i statistike sve govore ;
prvo ;
![]()
i u pravu su
sta je Obama postigao ?
nista !
nista !
statistika cuvenoga Washington bloga ( carska ekipa sada vec globalno cuvena , pa zna se ko je ekipa Jeffersone)
- Jedaj
#8154 Re: Ukrajina
Jedan sluzbenik banke je izglasao sebi "pravo" (napravio svoj vlastiti referendum) da opljacku tu banku. Pa pozvao Celu da to uradi I da podjele lovu, sve posteno I po zakonuhusic-enes wrote:jel, znaci pitanje.
a aneksija znaci kad kad nesto aneksiras protiv volje tog koga aneksiras,
znaci rusi bi izvrsili aneksiju da su u svoj sastav stavili krim bez volje vecine stanovnika krima.
a posto su stanovnici krima na demokratskom referendumu preko 90 posto izglasali da se krim prikljuci rusiji
a rusija kasnije to kasnije i prihvatila
rusija je prekrsila sa tim medjunarodno pravo,ali ikakvu aneksiju nije izvrsila
ali mali si ti naucices ti na ovom forumu dosta stvari,et vec sad znas sta znaci aneksija,
Haloooo, ne moze se jedna suverena mudjunardno priznata drzava "cepati bre more bre" I "aneksirati" kako kome se nadigne. Postoji PRAVO, UN POVELJA, BECKA KONVENCIJA.
Amerika je druga prica. I oni kada su krenuli u ilegalan rat protiv Iraka I EU I cijeli svijet je to osudio, ali to ne moze biti izgovor da sada svako krene u agresiju I ankesiju kako mu se cefne. Amerika je provodila neki ludi plan ludog Busha ali nije izvrsila nikakvu aneksiju, niti to namjerava.
Kosovo, Alzir, Maroko, Brazil, Indija su bile kolonije okupirane u 19 vijeku I njihov pravni tretman je drugaciji. Sem toga da Milosevic nije krenuo u genocid protiv Albanaca I danas bi Kosovo bilo dio Srbije. Svijet je zaustavio taj genocid I kaznio Srbiju oduzimajuci joj tu koloniju, koju su oni okupirali poslije Berlinskog kongresa.
Drzave su suverene I subject medjunarodnog prava a ne kolektiviteti koji zive u tim dzravama. Da je tako ratovi nebi prestajali u svakoj drzavi I na svakom kontinentu jer sve drzave imaju manjine. Sve one su multi-etnicke I multi-konfesionalne. Mi nemamo "Ujedinjene narode????????" na East River-u kako to nasi izdajnici kazu vec UJEDINJENE NACIJE, A NACIJE SU DRZAVE A NE NARODI.
-
zilog
#8155 Re: Ukrajina
Rusofilima "Bosnjacima":
Imam dosta prijatelja koji ne vole Ameriku (podrska Izraelu i tako to...). Dobro...
Niko od njih ne podrzava Rusiju i Putina.
Na klix-u postoji endemska vrsta "Bosnjaka", koji su registrovani u posljednjih mjesec dana, mrze Ameriku, vole Putina i Rusiju i misle da su NATO udari na Srbiju bili nelegalni.
Poznajem hiljade Bosnjaka, ali nikada nisam upoznao takvog. Ovdje svaki drugi novoregistrovani "-enes" - rusofil.
Ohanite malo, prozirni ste...
BTW, Zemlja koja ne priznaje Kosovo je, zbog kosovskog presedana, napala Zemlju koja nije priznala Kosovo.

U tome se vidi svo dno rusofilske politike.
Imam dosta prijatelja koji ne vole Ameriku (podrska Izraelu i tako to...). Dobro...
Niko od njih ne podrzava Rusiju i Putina.
Na klix-u postoji endemska vrsta "Bosnjaka", koji su registrovani u posljednjih mjesec dana, mrze Ameriku, vole Putina i Rusiju i misle da su NATO udari na Srbiju bili nelegalni.
Poznajem hiljade Bosnjaka, ali nikada nisam upoznao takvog. Ovdje svaki drugi novoregistrovani "-enes" - rusofil.
Ohanite malo, prozirni ste...
BTW, Zemlja koja ne priznaje Kosovo je, zbog kosovskog presedana, napala Zemlju koja nije priznala Kosovo.
U tome se vidi svo dno rusofilske politike.
Last edited by zilog on 29/03/2014 03:30, edited 2 times in total.
-
zilog
#8156 Re: UN osuđuje aneksiju Krima
Na sta se sveo "slobodan svet".Hame_ wrote:Generalna skupština Ujedinjenih nacija osudila je referendum o nezavisnosti Krima i njegovog mogućeg odcjepljenja od Ukrajine te aneksiju ovog poluostrva od strane Rusije.
Među 11 država koje su glasale protiv, osim Rusije, su i Jermenija, Bjelorusija, Bolivija, Kuba, Sjeverna Koreja, Nikaragva, Sudan, Sirija, Venecuela i Zimbabve.
Rusofili, molim vas - ostanite.
-
Avetinho
#8157 Re: Ukrajina
Oklupaj Ukarjina 69!udar 99 wrote:brojke i statistike sve govore ;
prvo ;
![]()
i u pravu su
sta je Obama postigao ?
nista !
nista !
statistika cuvenoga Washington bloga ( carska ekipa sada vec globalno cuvena , pa zna se ko je ekipa Jeffersone)
-
Avetinho
#8158 Re: Ukrajina
Ali kad su velike cice na Floridi, a ima se para za burbon, ili za karanfile za nadolazecu flotu ruskih marinaca, mozes mislit kakav je party.jefferson wrote:Mozes militi kako je onima koji zive oko njega slusati te ubleheJa Sam Odavle wrote:Oklupajko69 najvise voli pripadnike pokreta Occupy Ukraina.jefferson wrote:Rusija moze da ceka![]()
Ne znam sta bi Putinu, ali on zovnu Obamu da diskutuju oko rjesenja krize.
Inace, tebi nije mrsko sluziti zapadne oligarhe?
-
Objektivni navijac
#8159 Re: Ukrajina
Znaci po tebi su ljudi koji ispod Lenjinovoga spomenika ,masu crvenim zastavama,uz Kalinku sa razglasa fasisti a ljudi koji masu fasistickim zastavama,nose slike Hitlera i Bandere oni su antifasistiGeneral War wrote:Samo sam cekao kad ce se pravo lice otkriti kod sagovornika...eto nije dugo trebaloObjektivni navijac wrote: Trebas dodati i da su Ukrajinski Rusi slabiji od UkrajineU cijeloj prici oko Ukrajine,ugrozeni,napadnuti i slabiji su Ukrajinski Rusi,valjda neko treba da ih zastiti. Ovi proameri,u stvari antirusi ,koji su antirusi jer su antsrbi u dusi okrecu tezu i predstavljaju Ukrajinu ,kao Albance na Kosovu,jadne i napadnute ,mada u ovoj konstalaciji Ukrajina je Srbija a Albanci su Ukrajinski Rusi a Rusija je NATO ,koji brani napadnuti narod. Druga smijesna stvar je sto Ukrajina predstavljaju kao pojam,kao jedinstvenu volju,narod,drzavu a ona to niposto nije. Ukrajina je vise manje kao i Bosna. A vidjeli smo kako je prije neki dan srpski predstavnik iskulirao i izblokirao sve zahtjeve druge dvije strane. Nema napredka u Bosni,bez dogovora i suradnje sa Srbima,isto je u Ukrajini,nema nikakvoga dogovora,suradnje i napredka bez ucesca Rusa. I ne govorim o Rusiji,nego o Ukrajincima,Ukrajinskim Rusima. U Ukrajini je ili dogovor i puno postovanje ruskoga naroda ili rat. I to je unutrasnja stvar,rat izmedju Ukrajinaca. S jedne strane Ukrajinski Rusi i Komunisti,sa druge Galicijani i fasisti. Zapad je finansijski i politicki stao na jednu stranu,sa cime je jedna strana mnogo jaca. Nesto kao u Spaniji 1936-e. Sada Rusija moze pustiti da izmasakriraju Ukrajinske Ruse ili ciniti nesto. Rusija je vojno zastitila narod na Krimu,ostatak ce pokusati zastiti politickim sredstvima ali ne vjerjuem da ce uspjeti,fasisti ce pokusati pokrenuti rat i krvoprolice i Rusija ce biti prisiljena uzvratiti. Mi,kao BiH,mi smo jadni,mali i nevazni. Svejedno je na kojoj cemo mi biti strani a osim toga mi smo podjeljeni ,kao i Ukrajina,jedni su za,drugi su protiv,tako da mi nemamo jedinstvenoga stava,kao i Ukrajina a mi ,kao licno,svaki sebi bira favorita,za kojega ce navijati. Stvar izbora,ja ne mogu sebe natjerati da budem uz fasiste,pa kako god,neko drugi mozda moze.
![]()
-Sta je to ukrajina nazao ucinila Ruskoj manjini da bi se trebala zastititi tako sto ocaparis tudju teritoriju na kvarnjaka?
E jest ti poredjenje![]()
Jel ti ovo Putin sastavljao manifest?
I sta mislis za BiH posto smo ovako zavadjeni kako kazes...kad ce Beograd intervenisat da zastiti ugrozeni srBski narod?
Prijatelju, ti sa ovim sto pises prilicno govori o tvom mentalnom kapacitetu...a to sto ne zelis da budes fasista a pises ovako...mozda imas problem podvojene licnosti
Da mi je tvoju pamet bar na jedan dan
Nemam obicaj da vucem paralele balkanskih zemalja sa Ukrajinom,jer je besmisleno. No,ako me vec pitas,Srbi u BiH ,nisu ugrozeni, jedino su to bili nekad za vrijeme NDH a zanimljivo,Njemci su Banderu ,uporedjivali jedino sa Pavelicom. Bandera je junak tvojih 'antifasista' iz Kijeva,odnosno Galicije.
Sta su ucinili nazao Ukrajinskim Rusima,pa pokusali su ukinuti ruski jezik i uciniti jos svasta nesto ali nece moci. Inace od samoga pocetka svrgavanja legtimno izabranoga Predsjednika Janukovica,tvoji 'antifasisti' su pjevali fasisticke i antiruske pjesme. Tvoji 'antifasisti' sa ponosom bastine tradiciju genocida nad Jevrejima i Poljacima ,kao i masakre Rusa i Madzara. Pa kazes ,da treba cekati da nesto urade nazao
Ukrajinski Rusi i Komunisti ce :
1. Pobijediti na izborima u cijeloj Ukrajini
2. Politickim sredstvima osnovati Istocnu Ukrajinu
3. U slucaju da ih fasisti i malobrojni ukrajinski nacionalisti napadnu,dobiti gradjanski rat.
4. Cetvrta opcija ne postoji
-
Avetinho
#8160 Re: Ukrajina
Zelis reci da su ljudi koji su okupirali Ukrajinu oruzanom silom fini socijaisti.Objektivni navijac wrote:Znaci po tebi su ljudi koji ispod Lenjinovoga spomenika ,masu crvenim zastavama,uz Kalinku sa razglasa fasisti a ljudi koji masu fasistickim zastavama,nose slike Hitlera i Bandere oni su antifasistiGeneral War wrote:Samo sam cekao kad ce se pravo lice otkriti kod sagovornika...eto nije dugo trebaloObjektivni navijac wrote: Trebas dodati i da su Ukrajinski Rusi slabiji od UkrajineU cijeloj prici oko Ukrajine,ugrozeni,napadnuti i slabiji su Ukrajinski Rusi,valjda neko treba da ih zastiti. Ovi proameri,u stvari antirusi ,koji su antirusi jer su antsrbi u dusi okrecu tezu i predstavljaju Ukrajinu ,kao Albance na Kosovu,jadne i napadnute ,mada u ovoj konstalaciji Ukrajina je Srbija a Albanci su Ukrajinski Rusi a Rusija je NATO ,koji brani napadnuti narod. Druga smijesna stvar je sto Ukrajina predstavljaju kao pojam,kao jedinstvenu volju,narod,drzavu a ona to niposto nije. Ukrajina je vise manje kao i Bosna. A vidjeli smo kako je prije neki dan srpski predstavnik iskulirao i izblokirao sve zahtjeve druge dvije strane. Nema napredka u Bosni,bez dogovora i suradnje sa Srbima,isto je u Ukrajini,nema nikakvoga dogovora,suradnje i napredka bez ucesca Rusa. I ne govorim o Rusiji,nego o Ukrajincima,Ukrajinskim Rusima. U Ukrajini je ili dogovor i puno postovanje ruskoga naroda ili rat. I to je unutrasnja stvar,rat izmedju Ukrajinaca. S jedne strane Ukrajinski Rusi i Komunisti,sa druge Galicijani i fasisti. Zapad je finansijski i politicki stao na jednu stranu,sa cime je jedna strana mnogo jaca. Nesto kao u Spaniji 1936-e. Sada Rusija moze pustiti da izmasakriraju Ukrajinske Ruse ili ciniti nesto. Rusija je vojno zastitila narod na Krimu,ostatak ce pokusati zastiti politickim sredstvima ali ne vjerjuem da ce uspjeti,fasisti ce pokusati pokrenuti rat i krvoprolice i Rusija ce biti prisiljena uzvratiti. Mi,kao BiH,mi smo jadni,mali i nevazni. Svejedno je na kojoj cemo mi biti strani a osim toga mi smo podjeljeni ,kao i Ukrajina,jedni su za,drugi su protiv,tako da mi nemamo jedinstvenoga stava,kao i Ukrajina a mi ,kao licno,svaki sebi bira favorita,za kojega ce navijati. Stvar izbora,ja ne mogu sebe natjerati da budem uz fasiste,pa kako god,neko drugi mozda moze.
![]()
-Sta je to ukrajina nazao ucinila Ruskoj manjini da bi se trebala zastititi tako sto ocaparis tudju teritoriju na kvarnjaka?
E jest ti poredjenje![]()
Jel ti ovo Putin sastavljao manifest?
I sta mislis za BiH posto smo ovako zavadjeni kako kazes...kad ce Beograd intervenisat da zastiti ugrozeni srBski narod?
Prijatelju, ti sa ovim sto pises prilicno govori o tvom mentalnom kapacitetu...a to sto ne zelis da budes fasista a pises ovako...mozda imas problem podvojene licnosti![]()
![]()
![]()
Da mi je tvoju pamet bar na jedan dan![]()
![]()
Nemam obicaj da vucem paralele balkanskih zemalja sa Ukrajinom,jer je besmisleno. No,ako me vec pitas,Srbi u BiH ,nisu ugrozeni, jedino su to bili nekad za vrijeme NDH a zanimljivo,Njemci su Banderu ,uporedjivali jedino sa Pavelicom. Bandera je junak tvojih 'antifasista' iz Kijeva,odnosno Galicije.
Sta su ucinili nazao Ukrajinskim Rusima,pa pokusali su ukinuti ruski jezik i uciniti jos svasta nesto ali nece moci. Inace od samoga pocetka svrgavanja legtimno izabranoga Predsjednika Janukovica,tvoji 'antifasisti' su pjevali fasisticke i antiruske pjesme. Tvoji 'antifasisti' sa ponosom bastine tradiciju genocida nad Jevrejima i Poljacima ,kao i masakre Rusa i Madzara. Pa kazes ,da treba cekati da nesto urade nazaoNiko nece cekati. I Krim je samo pocetak,mada je Krim vec zavrsen i stavljen ad acta. U iducih godinu-dvije slijedi jedan od iducih scenarija :
Ukrajinski Rusi i Komunisti ce :
1. Pobijediti na izborima u cijeloj Ukrajini
2. Politickim sredstvima osnovati Istocnu Ukrajinu
3. U slucaju da ih fasisti i malobrojni ukrajinski nacionalisti napadnu,dobiti gradjanski rat.
4. Cetvrta opcija ne postoji
Ostali koji su prepadnuti i sjede po kucama su fasisti.
Gledas li ti neki drugi tv kanal osim RT?
-
Objektivni navijac
#8161 Re: Ukrajina
Gledam razne TV-e a na nijednoj nisam vidio da je neko okupirao Ukrajinu
Nisam vidio ni prepadnute ljude,vidio sam dosta agresivnih fasista u Kijevu ali Ukrajinski Rusi ne djeluju bas prepadnuto. Vidio sam nasmijanje porodice,djevojke i djecu ,kako se slikaju sa Samoodbranom Krima. Vidio sam slavlje 'okupiranoga' Krima. Vidio sam masovnu predaju ukrajinske vojske ,momaka koji nece da idu u bratoubilacki rat za interese Zapada,politikanata-oligarha poput Pletenice i Klicka i minornih fasistickih partija iz Galicije.
To se vidjelo na TV,to je svako mogao vidjeti. Ja nemam PTSP ,ne mrzim Srbe,ni Ruse,ni Abordzine, a uvijek sam volio onu uzrecicu : da se dubina misli jednoga fasiste,mjeri iskljucivo metkom,pa sam izvukao logican zakljucak iz vidjenoga.
To se vidjelo na TV,to je svako mogao vidjeti. Ja nemam PTSP ,ne mrzim Srbe,ni Ruse,ni Abordzine, a uvijek sam volio onu uzrecicu : da se dubina misli jednoga fasiste,mjeri iskljucivo metkom,pa sam izvukao logican zakljucak iz vidjenoga.
-
Avetinho
#8162 Re: Ukrajina
Koji god da si gledao TV a nisi vidio da je Rusija otela dio druge drzave, pogrijesio si kanal.Objektivni navijac wrote:Gledam razne TV-e a na nijednoj nisam vidio da je neko okupirao UkrajinuNisam vidio ni prepadnute ljude,vidio sam dosta agresivnih fasista u Kijevu ali Ukrajinski Rusi ne djeluju bas prepadnuto. Vidio sam nasmijanje porodice,djevojke i djecu ,kako se slikaju sa Samoodbranom Krima. Vidio sam slavlje 'okupiranoga' Krima. Vidio sam masovnu predaju ukrajinske vojske ,momaka koji nece da idu u bratoubilacki rat za interese Zapada,politikanata-oligarha poput Pletenice i Klicka i minornih fasistickih partija iz Galicije.
-
jefferson
#8163 Re: Ukrajina
I ja isto tako nisam vidio prepadnute Srbe 1992 u Bjeljini kada su svrsavali na jedinice JNA, Tigrove i sl. Tada su one u Sarajevu, Zenici, Tuzli zvali fundamentalistima, teroristima i sl. I oni su u BG isto tako gledali TV!Objektivni navijac wrote:Gledam razne TV-e a na nijednoj nisam vidio da je neko okupirao UkrajinuNisam vidio ni prepadnute ljude,vidio sam dosta agresivnih fasista u Kijevu ali Ukrajinski Rusi ne djeluju bas prepadnuto. Vidio sam nasmijanje porodice,djevojke i djecu ,kako se slikaju sa Samoodbranom Krima. Vidio sam slavlje 'okupiranoga' Krima. Vidio sam masovnu predaju ukrajinske vojske ,momaka koji nece da idu u bratoubilacki rat za interese Zapada,politikanata-oligarha poput Pletenice i Klicka i minornih fasistickih partija iz Galicije.
-
udar 99
#8164 Re: Ukrajina
ti si perfidni manijak , dobro te placajujefferson wrote:I ja isto tako nisam vidio prepadnute Srbe 1992 u Bjeljini kada su svrsavali na jedinice JNA, Tigrove i sl. Tada su one u Sarajevu, Zenici, Tuzli zvali fundamentalistima, teroristima i sl. I oni su u BG isto tako gledali TV!Objektivni navijac wrote:Gledam razne TV-e a na nijednoj nisam vidio da je neko okupirao UkrajinuNisam vidio ni prepadnute ljude,vidio sam dosta agresivnih fasista u Kijevu ali Ukrajinski Rusi ne djeluju bas prepadnuto. Vidio sam nasmijanje porodice,djevojke i djecu ,kako se slikaju sa Samoodbranom Krima. Vidio sam slavlje 'okupiranoga' Krima. Vidio sam masovnu predaju ukrajinske vojske ,momaka koji nece da idu u bratoubilacki rat za interese Zapada,politikanata-oligarha poput Pletenice i Klicka i minornih fasistickih partija iz Galicije.
treba biti dobro udaren u glavu ( ili perfidan i psihopata koji rata dozivio nije )
da usporedjujes ove 2014 , , na dva razlicita geografska podrucja ( koji veze sa vezom nemaju )
i 1992 i agresiju na BiH
mislim fakat ?
kako sa manijacima razgovarati ?
ma nikako !
-
sanjin_1
#8165 Re: Ukrajina
- Rusija je treći poslovni partner EU-a
- EU izvozi u Rusiju mašineriju, transportnu opremu, kemikalije, medecinsku i farmaceutsku opremu, poljoprivredne proizvode, industrijsku tehnologiju, automatiku itd..itd..
- Rusija izvozi u EU sirovine (dominantno)
- 75% stranih investicija uloženih u Rusiju stiže iz zemalja EU-a
itd..itd....
Samo jedan mali mig "zapadnih oligarha" i u Rusiji će ponovo zavladati glad. To je činjenično stanje, sviđalo se ono rusofilima ili ne, oni ga promijeniti ne mogu bez nekog "trećeg svjetskog rata".
U drugu ruku, razumijem i ovdašnje rusofile i njihove frustracije. Dvadest godina čekaju da se digne "majka Rusija" i izbavi ih iz kandži "mrskog zapada" i "ослободі свесрпске землйе" . U međuvremenu su se izdešavale mnoge stvari na svjetskoj geopolitičkoj sceni a u njihovim životima turobna svakodnevnica začinjena žigom genocidnosti i odlaskom "вековне српске землйе".
Šta ćeš, nije im lahko ali neka se ne sekiraju. Stiže nova "noga u dupe" od "anithristovske koalicije"
- EU izvozi u Rusiju mašineriju, transportnu opremu, kemikalije, medecinsku i farmaceutsku opremu, poljoprivredne proizvode, industrijsku tehnologiju, automatiku itd..itd..
- Rusija izvozi u EU sirovine (dominantno)
- 75% stranih investicija uloženih u Rusiju stiže iz zemalja EU-a
itd..itd....
Samo jedan mali mig "zapadnih oligarha" i u Rusiji će ponovo zavladati glad. To je činjenično stanje, sviđalo se ono rusofilima ili ne, oni ga promijeniti ne mogu bez nekog "trećeg svjetskog rata".
U drugu ruku, razumijem i ovdašnje rusofile i njihove frustracije. Dvadest godina čekaju da se digne "majka Rusija" i izbavi ih iz kandži "mrskog zapada" i "ослободі свесрпске землйе" . U međuvremenu su se izdešavale mnoge stvari na svjetskoj geopolitičkoj sceni a u njihovim životima turobna svakodnevnica začinjena žigom genocidnosti i odlaskom "вековне српске землйе".
Šta ćeš, nije im lahko ali neka se ne sekiraju. Stiže nova "noga u dupe" od "anithristovske koalicije"
- Jedaj
#8166 Re: Ukrajina
Gospodine JELhusic-enes wrote:pa nista nije sporno u tome sto si napisao,,,kad moze amerika bombardovati barode koji su 10 000 km daleko od od nje.Jedaj wrote:Jedan sluzbenik banke je izglasao sebi "pravo" (napravio svoj vlastiti referendum) da opljacku tu banku. Pa pozvao Celu da to uradi I da podjele lovu, sve posteno I po zakonuhusic-enes wrote:jel, znaci pitanje.
a aneksija znaci kad kad nesto aneksiras protiv volje tog koga aneksiras,
znaci rusi bi izvrsili aneksiju da su u svoj sastav stavili krim bez volje vecine stanovnika krima.
a posto su stanovnici krima na demokratskom referendumu preko 90 posto izglasali da se krim prikljuci rusiji
a rusija kasnije to kasnije i prihvatila
rusija je prekrsila sa tim medjunarodno pravo,ali ikakvu aneksiju nije izvrsila
ali mali si ti naucices ti na ovom forumu dosta stvari,et vec sad znas sta znaci aneksija,![]()
![]()
![]()
JEL tako?
Haloooo, ne moze se jedna suverena mudjunardno priznata drzava "cepati bre more bre" I "aneksirati" kako kome se nadigne. Postoji PRAVO, UN POVELJA, BECKA KONVENCIJA.
Amerika je druga prica. I oni kada su krenuli u ilegalan rat protiv Iraka I EU I cijeli svijet je to osudio, ali to ne moze biti izgovor da sada svako krene u agresiju I ankesiju kako mu se cefne. Amerika je provodila neki ludi plan ludog Busha ali nije izvrsila nikakvu aneksiju, niti to namjerava.
Kosovo, Alzir, Maroko, Brazil, Indija su bile kolonije okupirane u 19 vijeku I njihov pravni tretman je drugaciji. Sem toga da Milosevic nije krenuo u genocid protiv Albanaca I danas bi Kosovo bilo dio Srbije. Svijet je zaustavio taj genocid I kaznio Srbiju oduzimajuci joj tu koloniju, koju su oni okupirali poslije Berlinskog kongresa.
Drzave su suverene I subject medjunarodnog prava a ne kolektiviteti koji zive u tim dzravama. Da je tako ratovi nebi prestajali u svakoj drzavi I na svakom kontinentu jer sve drzave imaju manjine. Sve one su multi-etnicke I multi-konfesionalne. Mi nemamo "Ujedinjene narode????????" na East River-u kako to nasi izdajnici kazu vec UJEDINJENE NACIJE, A NACIJE SU DRZAVE A NE NARODI.
moze i rusija prihvatiti krimski zahtjev da krim udje u njen sastav,
sve u svemu iz amerike u iraku,libiji,avganistanu,ostadose mrtvi i unesreceni ljudi
a iza rusije na krimu nema mrtvih,nema porusenih objekata ali ima povecanje penzija za duplo.
uvijek za rusiju,koja ne ide 10 000 km da glumi svjetskog policajca
vi sto osudjujete rusiju zbog krima,,pa ko je krim dao ukrajini 1954 godine,,rusija,,
u cijem sastavu je bio krim do te 1954 godine,,u sastavu rusije,,
jel ko pitao 1954 god gradjane krima zele li da idu iz sastava rusije u sastav ukrajine,,nije,,
pravda je zadovoljena demokratskim putem sto se tice gradjana krima
e sad jel rusija prekrsila medjunarodno pravo,,jeste,,,ali ko od vecih ga nije prekrsio,
rusija je sila,i kmecanje obame po evropi je melem za moje usi,
Rusija nije dala Krim Ukrajini, vec je Staljin okupirao Ukrajinu I stvorio SSSR Savez sovjetskih socijalistickih republika (drzava). I nakon pada Berlinskog zida svaka ta socijalisticka republika (drzava ) je povratila svoju drzavnost (kao I ex-yu drzave) sto je ispravno po medjunarodnom pravu. Na primjer genocidna tvorevina nikada nije bila drzava koja se ujedinila sa tzv FBH da stvori Bosnu pa tako nema ni pravo na secesiju.
I na Krimu postoje manjine koje nisu ruskog porijekla I Ruskom agresijom su njihova prava pogazena. S toga u internacionalnom pravu I u unutarnjem pravu gradjani I drzave su nosioci suvereniteta a ne etnicke grupe ili bilo koji kolektivitet unutar drzava.
-
Objektivni navijac
#8167 Re: Ukrajina
Kada je u Drugom punskom ratu Hanibal odlucio prijeci Alpe sa slonovima,njegovi generali su bili protiv toga. No ,Hanibal se ipak odlucio na prelazak Alpa sa kompletnom vojskom,ukljucujuci i slonove. Uspio je u tom poduhvatu,svrstavsi to u najvece vojne poduhuvate svih vremena. U potpunosti je iznenadio Rimljane ali je platio visoku cijenu,osim sto je izgubio skoro sve slonove,izgubio je i ogroman broj konja....jefferson wrote:I ja isto tako nisam vidio prepadnute Srbe 1992 u Bjeljini kada su svrsavali na jedinice JNA, Tigrove i sl. Tada su one u Sarajevu, Zenici, Tuzli zvali fundamentalistima, teroristima i sl. I oni su u BG isto tako gledali TV!Objektivni navijac wrote:Gledam razne TV-e a na nijednoj nisam vidio da je neko okupirao UkrajinuNisam vidio ni prepadnute ljude,vidio sam dosta agresivnih fasista u Kijevu ali Ukrajinski Rusi ne djeluju bas prepadnuto. Vidio sam nasmijanje porodice,djevojke i djecu ,kako se slikaju sa Samoodbranom Krima. Vidio sam slavlje 'okupiranoga' Krima. Vidio sam masovnu predaju ukrajinske vojske ,momaka koji nece da idu u bratoubilacki rat za interese Zapada,politikanata-oligarha poput Pletenice i Klicka i minornih fasistickih partija iz Galicije.
Ovaj tekst o Hanibalu ,ima vise veze sa Ukrajinom,nego trabunjanja o Bjeljini,JNA ,Srbiji,fundamentalistima i slicne nebuloze.
Ukrajina nema veze sa Balkanom. Istocni Slaveni nemaju nista sa Juznim Slavenima,osim nejasnoga zajednickoga porijekla i sa njim povezanoga,jako slicnoga jezika. Tu se sva slicnost i sva povezanost zavrsava.
Ukrajina je zemlja teske i mracne istorije,oduvijek podjeljena. Jedini sretan period Ukrajine je bio od 1917-e do 1991,kada su bili uz Rusiju,koja je jedini garant prosperiteta i mira u Ukrajini. Ukrajina mada velika zemlja i brojan narod nalazi se podjeljena izmedzu interesa vecih od sebe. Ovo sto se danas dogadza je vec stoputa vidjeno u istoriji Ukrajine i samo se ponavlja a to apsolutno nema veze ni sa Bosnom,ni sa Srbijom. 1917-e je Ukrajina pukla po istom savu. Ukrajinski narod se je zavadio i podijelio,sa Zapada su usli Poljaci sa Istoka Rusi. Ukrajina se podijelila na Istocnu i Zapadnu Ukrajinu,Krim je naravno bio Rusija. To je nesto cemu smo danas najblizi. Ukrajinski nacionalisti i ukrajinski fasisti nemaju vojne snage da nametnu svoju vlast istoku zemlje a istok zemlje nema snage da uspostavi svoju vlast u cijeloj Ukrajini. Pat pozicija. I ne radi se tu o Rusiji. Ovo je unutrasnje pitanje Ukrajine a Ukrajina nema jedinstven stav i nema jedinstveno vidjenje buducnosti zemlje. Ukrajina je duboko podjeljena zemlja,oduvijek je i bila. Rusija je svojom intervencijom na Krimu,spasio taj narod od nesigurne buducnosti u nestabilnoj Ukrajini i to je velika stvar za njih. Rusija ce vjerovatno pokusavati da nadje rjesenje ukrajinske krize mirnim,politickim putem. Zapadu odgovara rat i pokusace ga proizvesti,mada sanse za to im nisu velike,jer niko u Ukrajini nije raspolozen za gradjanski rat,mirna podjela je svima prihvatljivija. Neko od ruskih zvanicnika je to u pocetku krize dobro rekao : Sve je do Ukrajinaca,ako hoce podjelu,imace je a na Ukrajincima je da izaberu hoce li ta podjela biti po cehoslovackom ili jugoslovenskom modelu. Iz iskustva znam da im rat ne bi nista dobra donio i najbolje bi im bilo da se mirno podjele. Naravno,ideal bi bio da imaju cjelovitu Ukrajinu ,naslonjenu na Rusiju ali sa dobrim odnosima sa susjednim zemljama i Zapadom ali zato je trebalo mnogo politicke umjesnosti i mudrosti,koje nije bilo. Fasisti iz Galicije su radikalizirali zemlju,sada vise nema natrag i za to Ukrajincima nije niko kriv,osim njih samih.
- General War
#8168 Re: Ukrajina
I ti se u svasta mjesas ko vegetaradostan dan wrote:radostan dan wrote:ja podržavam amerikance zbog demokratije.
Sigurno su Ameri krivi za preseljavanja od Tatara do Cecena po Ruskim pustahijama...nikako da se kosova prezali pa to ti je
- General War
#8169 Re: Ukrajina
jefferson wrote:I ja isto tako nisam vidio prepadnute Srbe 1992 u Bjeljini kada su svrsavali na jedinice JNA, Tigrove i sl. Tada su one u Sarajevu, Zenici, Tuzli zvali fundamentalistima, teroristima i sl. I oni su u BG isto tako gledali TV!Objektivni navijac wrote:Gledam razne TV-e a na nijednoj nisam vidio da je neko okupirao UkrajinuNisam vidio ni prepadnute ljude,vidio sam dosta agresivnih fasista u Kijevu ali Ukrajinski Rusi ne djeluju bas prepadnuto. Vidio sam nasmijanje porodice,djevojke i djecu ,kako se slikaju sa Samoodbranom Krima. Vidio sam slavlje 'okupiranoga' Krima. Vidio sam masovnu predaju ukrajinske vojske ,momaka koji nece da idu u bratoubilacki rat za interese Zapada,politikanata-oligarha poput Pletenice i Klicka i minornih fasistickih partija iz Galicije.
-
Martinez_
#8170 Re: Ukrajina
Tako je zato nikad ni reči protiv Rusije i Putina ne bi trebali izustiti oni koji su prećutali/podržali agresiju na IrakGeneral War wrote:Ne, ti bi trebao biti protiv rusije ( a i protiv cetnika) zato sto su fasisti, agresori...nije problem kritika nijedne nacije pa ni amerike ali je krajnje licemjerno jednima na nos nabijati isto ono sto na drugoj strani dozvoljavas i podrzavas.husic-enes wrote:znaci ja da budem protiv rusije jel je 5 cetnika is srbije otislo na krim![]()
- General War
#8171 Re: Ukrajina
Naravno, Sadam je bio poznati filantrop, morao se jadan braniti od napada Irana, Kurda, Kuvajta...Izraela, Inace je bio faktor mira na bliskom istoku.Martinez_ wrote:Tako je zato nikad ni reči protiv Rusije i Putina ne bi trebali izustiti oni koji su prećutali/podržali agresiju na IrakGeneral War wrote:Ne, ti bi trebao biti protiv rusije ( a i protiv cetnika) zato sto su fasisti, agresori...nije problem kritika nijedne nacije pa ni amerike ali je krajnje licemjerno jednima na nos nabijati isto ono sto na drugoj strani dozvoljavas i podrzavas.husic-enes wrote:znaci ja da budem protiv rusije jel je 5 cetnika is srbije otislo na krim![]()
-
Martinez_
#8172 Re: Ukrajina
Ne razumem o čemu pričaš, dok je Chemical Ali dejstvovao po Kurdima i dok je Sadam ubijao Irance tvoji ljubimci su im bili saveznici i finansijeriGeneral War wrote:
Naravno, Sadam je bio poznati filantrop, morao se jadan braniti od napada Irana, Kurda, Kuvajta...Izraela, Inace je bio faktor mira na bliskom istoku.

Neverovatno je da pravdaš agresiju na suverenu zemlju
-
jefferson
#8173 Re: Ukrajina
Da znas imalo o cemu pricas, znao bi da je ex-YU dilala oruzje i Sadamu i onim bradatim spodobama u Teheranu, kao i Amerikanci (1986-87 Iran-Kontra skandal).Martinez_ wrote:Ne razumem o čemu pričaš, dok je Chemical Ali dejstvovao po Kurdima i dok je Sadam ubijao Irance tvoji ljubimci su im bili saveznici i finansijeriGeneral War wrote:
Naravno, Sadam je bio poznati filantrop, morao se jadan braniti od napada Irana, Kurda, Kuvajta...Izraela, Inace je bio faktor mira na bliskom istoku.
Neverovatno je da pravdaš agresiju na suverenu zemlju
-
Martinez_
#8174 Re: Ukrajina
Ex Yu nije izvršila agresiju na Irak. Zarada na saradnji sa obema stranama nema nikakve veze sa onim o čemu pišemo.
Podržali ste agresiju na Irak? Zbog nečega što se dogodilo 20 godina ranije kad je saveznik Iraka bila upravo sila koja ih je napala 2003? Pod izgovorom WMD koji nikad nije pronađen?
Nemate prava Putinu ni a reći.
Doviđenja, prijatno
Podržali ste agresiju na Irak? Zbog nečega što se dogodilo 20 godina ranije kad je saveznik Iraka bila upravo sila koja ih je napala 2003? Pod izgovorom WMD koji nikad nije pronađen?
Doviđenja, prijatno
-
jefferson
#8175 Re: Ukrajina
Nemas pravo Putin nista reci?Martinez_ wrote:Ex Yu nije izvršila agresiju na Irak. Zarada na saradnji sa obema stranama nema nikakve veze sa onim o čemu pišemo.
Doviđenja, prijatno
Koga bolan boli qrtz za Rusiju i Putina? Amerikanci imaju pola eskadrile F-15 na Ruskoj granici, jos da vidim Ruski avion da leti u Meksiku pored americke granice.
Drugo, ti od svog viska slobodnog vremena ne kontas da nije isto kada udjes u drzavu, pa izadjes iz nje, a da je nesto sasvim drugo kada udjes u drzavu, oduzmes dio njenog teritorija i onda to pravdas presedanom kojeg ni sam ne priznajes.
I sta ce biti na kraju? Jel ti fakat mislis da se neko vas zabrinuo u Americi? Amerikanci ce nastaviti zivjeti kako su zivjeli, dok eto Rusi su dosegli Americki BDP (ne standard) iz 1981, pa cemo vidjeti koliko ce ih ova avantura kostati.
Putin ne konta da imas STVARNU super silu (SAD), STVARNE sile (Kina, Njemacka, Japan) a da Rusija nije nista od toga, jer status sile nije samo u tome koliko nuklearnog oruzja imas, nego jos mnogo stvari, prije svega ekonomija. Da se gas i nafta racunaju kao nesto sto indicira status sile, Saudijska Arabija bi bila onda veca sila nego Rusija. Stoga, Putin nakon sto je presao sa svojom vojskom 30km preko granice, zeli da svijet kaze: jeste eto, sila si. To je kao ono kada se useli lopov u kucu u nekom naselju, i obije jednu kucu da bi osali rekli: eto ti si posten gradjanin, samo mojne vise obijati