RUSIJA

Post Reply
GandalfSivi

#8151 Re: RUSIJA

Post by GandalfSivi »

JUPITERXXX wrote:Sta se ovo dogadja mora da im je netko utjerao strah u kosti.
https://www.logicno.com/politika/saudij ... apada.html
:run:
Aha, ovako su i cetnici pricali da su pocinilil genocid jer je to Americi bilo u interesu...
jeza u ledja

#8152 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Inace, vidim jos dva linka "alternativnih medija" iz Hrvatske se pojavise. :lol:
Fudo387

#8153 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

Pa onog iz opozicije sto ga jedne godine umlatise u sred Moskve isto je upucala cia, nema ko drugi.
Ta nece valjda tovaris Vladimir, primjer za ljudskost, postenje, toleranciju...lider slobodnog svijeta.
Izgori im neki dan 200 ljudi, mahom djece, u prodavnici, i to je cia odradila. Zakljucali ih, nisu im dali vani.
Sad roditeljima nedaju unutra da ih identifikuju, prvo ukloniti sve dokaze o tome sta se stvarno desilo, pa tek onda.
sportman1

#8154 Re: RUSIJA

Post by sportman1 »

nisu to alternativni mediji osim logicno.com koji je rusofilni portal, a analiticari su vise nego objektivni.
imas i zlatka dizdarevica iz bih koji pise isto. jel i on alternativa?
ja fakat tebe u pocetku nisam kontao ali kad si priznao otvoreno da si rusofob kontam te. ti ne mos o rusiji nista pozitivno napisati jer si zlonamjeran u samom startu. ostrascen si negativno.

evo daj ti link koji ce nekoga uvjeriti u tvoje tvrdnje, link koji ce argumentima dementirati 2 moja( zanemarimo logicno.com oni su pravi rusofili).
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#8155 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

Znači, Muhamed bin Selman, de facto prvi čovjek KSA ustvri da je vehabizam širen na zahtjev zapada u vrijeme Hladnog rata, a na to će da se odvali nebulozna naracija o alternativnim medijima.

Niti riječi o tako opasnoj tvrdnji (boli ih *urac, oni su smjestili dupe na sigurno), nećemo o tome, hajmo o "alternativnim medijima".
jeza u ledja

#8156 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

sportman1 wrote:nisu to alternativni mediji osim logicno.com koji je rusofilni portal, a analiticari su vise nego objektivni.
imas i zlatka dizdarevica iz bih koji pise isto. jel i on alternativa?
ja fakat tebe u pocetku nisam kontao ali kad si priznao otvoreno da si rusofob kontam te. ti ne mos o rusiji nista pozitivno napisati jer si zlonamjeran u samom startu. ostrascen si negativno.

evo daj ti link koji ce nekoga uvjeriti u tvoje tvrdnje, link koji ce argumentima dementirati 2 moja( zanemarimo logicno.com oni su pravi rusofili).
Sta iz tvojih linkova zelis da se demantira? Sta konkretno? Postavi ovdje citat.

Inace, prosjecan Bosanac i prosjecan Evropljanin razmisljaju o Rusima slicno, s razlogom. Zasto se tvoje misljenje razlikuje?
Challenger_

#8157 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

Nema zapitanosti "da li je to rekao" a ako je rekao "da li je to tačno" i "kakve to ima posljedice na mir i bezbjednost" na barem tri kontinenta te gdje odgovornost USA za takav proces.

Jok, nema teorije, hajmo o "alternativnim medijima" koji nisu objavili, već samo prenijeli vijest.
jeza u ledja

#8158 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:Znači, Muhamed bin Selman, de facto prvi čovjek KSA ustvri da je vehabizam širen na zahtjev zapada u vrijeme Hladnog rata, a na to će da se odvali nebulozna naracija o alternativnim medijima.

Niti riječi o tako opasnoj tvrdnji (boli ih *urac, oni su smjestili dupe na sigurno), nećemo o tome, hajmo o "alternativnim medijima".
Je li ovo tema o Saudiji i vehabijama? Nisam upratio.

Ne klikam uopste na linkove. Zaradite drukcije pare.
Fudo387

#8159 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:Znači, Muhamed bin Selman, de facto prvi čovjek KSA ustvri da je vehabizam širen na zahtjev zapada u vrijeme Hladnog rata, a na to će da se odvali nebulozna naracija o alternativnim medijima.

Strasni Zapad vazda im nesto podvali,
Arapima vehabizam, Rusima komunizam, Srbima genocid...a ne bi oni da nisu morali. Najlakse je za svoje promasaje i zajebe kriviti drugog, obicno jaceg, uspjesnijeg, pametnijeg...
Challenger_

#8160 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote:Je li ovo tema o Saudiji i vehabijama? Nisam upratio.
Ovakav diskurs si ti nemetnuo pa ti je lik bacio link. BTW, to je MBS izjavio za :arrow: Washington Post.

Svijet kakvog danas znamo je dobrim dijelom rezultat takve "investicije".
jeza u ledja

#8161 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:
jeza u ledja wrote:Je li ovo tema o Saudiji i vehabijama? Nisam upratio.
Ovakav diskurs si ti nemetnuo pa ti je lik bacio link. BTW, to je MBS izjavio za :arrow: Washington Post.

Svijet kakvog danas znamo je dobrim dijelom rezultat takve "investicije".
Sta sam ja nametnuo? Da se prica o vehabijama?
Ne, to nam tvoj poslodavac namece. :D
Challenger_

#8162 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

Da,da. To je to. Kada se nema argumenata onda se lupeta o poslodavcima, alternativnim medijima, botovima, itd.
Fudo387

#8163 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

Jok, ovo je tebi hobi, kakav poslodavac... :D
Djaba sto se radi o klasicnim propagandnim pamfletima, bez grama licnog stava, samo sablon koji ponavljas iz posta u post.
Kad ti ogole matricu, izbrisi nalog, napravi novi, i ozezi po starom...do nekih novih krimskih plaza i pizdi materinih.
jeza u ledja

#8164 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:Da,da. To je to. Kada se nema argumenata onda se lupeta o poslodavcima, alternativnim medijima, botovima, itd.
Argumenata o cemu? O cemu bi da pricas?

Sta si ono spominjao juce? Neke osvete, nesto. :D
Challenger_

#8165 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote:Argumenata o cemu? O cemu bi da pricas?

S tobom, manje-više ni o čemu. Kakva osveta?

BTW, dobro se sjećam jednog tvog upisa u kome si obrazložio zašto si bojkotovao PDF "Politika" govoreći o manjku argumentovane diskusije, o lošim demokratskim standardima dijaloga, o prizemnom etiketiranju za različito mišljenje i slično. Podržao sam ti komentar od riječi do riječi.

A onda, kada si se vratio, malo, malo, pa lijepiš etikete neistomišljanicima (ne mislim na sebe, opusti se), oponirajući samom sebi u tom komentaru.

Stari moj, hajd' se ti sastavi sa samim sobom, opredjeli se za šta si pa javi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8166 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:

Je li ovo tema o Saudiji i vehabijama? Nisam upratio.

Ne klikam uopste na linkove. Zaradite drukcije pare.
Nije ni tema o drugim forumasima, ali opra ti na ruke od ad hominema.
jeza u ledja

#8167 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:
jeza u ledja wrote:Argumenata o cemu? O cemu bi da pricas?

S tobom, manje-više ni o čemu. Kakva osveta?

BTW, dobro se sjećam jednog tvog upisa u kome si obrazložio zašto si bojkotovao PDF "Politika" govoreći o manjku argumentovane diskusije, o lošim demokratskim standardima dijaloga, o prizemnom etiketiranju za različito mišljenje i slično. Podržao sam ti komentar od riječi do riječi.

A onda, kada si se vratio, malo, malo, pa lijepiš etikete neistomišljanicima (ne mislim na sebe, opusti se), oponirajući samom sebi u tom komentaru.

Stari moj, hajd' se ti sastavi sa samim sobom, opredjeli se za šta si pa javi.
Juce si govorio nesto pamti pa vrati. Sta ces mi vracat?

Inace, mislim da si me pobrkao s nekim, ali to je apsolutno nebitno.

Ali pazi ti ovo.
Hoce da se prica o vehabijama, uticaju Zapada, na temi u Rusiji, a nigdje se Rusija ne spominjem iako se sva prica oko rasta vehabizma i modernog dzihada moze vratiti nazad na rat u Afganistanu, koji je poceo tako sto je SSSR okupirala isti da bi postavila svoje ljude.

Al ne, dze ces to. Minor details, jel. Tema je ipak - "Svi su krivi samo ne Rusija". :wink:
jeza u ledja

#8168 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:
Nije ni tema o drugim forumasima, ali opra ti na ruke od ad hominema.
Ma brao! Takoe!

Kad ti neko napise da si "kompletno limitiran, moralno ruzna i gadna osoba", okreni drugi obraz, nasmij se!

Sjo kad se pocne sa licemjernim zalopojkama. :-x
"Mi nevinasca, nemojte nas...", tacno isto Putin i Rusija. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8169 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:
Ma brao! Takoe!

Kad ti neko napise da si "kompletno limitiran, moralno ruzna i gadna osoba", okreni drugi obraz, nasmij se!

Sjo kad se pocne sa licemjernim zalopojkama. :-x
"Mi nevinasca, nemojte nas...", tacno isto Putin i Rusija. :D
Hajde nije ni tebi mrsko pisat kako imas vise para od drugih, kupujes karte za skupe koncerte dok neko nateze dvoguzu ispred kladionice...itd...

Da ne ponavljam bljuvotine koje si ovdje iznio...

Ruzno jbga
GandalfSivi

#8170 Re: RUSIJA

Post by GandalfSivi »

Kakva je situacija? Ja samo naletim pomalo...
Young Erotica

#8171 Re: RUSIJA

Post by Young Erotica »

GandalfSivi wrote:Kakva je situacija? Ja samo naletim pomalo...
Standardno Rusija huuu buuu
Challenger_

#8172 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote:Ali pazi ti ovo.
Hoce da se prica o vehabijama, uticaju Zapada, na temi u Rusiji, a nigdje se Rusija ne spominjem iako se sva prica oko rasta vehabizma i modernog dzihada moze vratiti nazad na rat u Afganistanu, koji je poceo tako sto je SSSR okupirala isti da bi postavila svoje ljude.
- Jah, onda su USA i KSA uložile desetine milijardi USD da preko pakistanskih službi podrže notorne ekstremiste koje će poslije da glorifikuju, pa po šemi "i create a monster" da eliminišu.

Image

A sve na tragu strategije onog poljskog sociopate i manijaka:

Pobunili se ljudi, sami od sebe.

:lol:

- Pa onda umjesto sekularnog Afganistana - talibanska tvorevina kao direktna posljedica američkog mješanja - pa intervencija bez izgleda i kraja, pa izbjeglički haos biblijskih razmjera. Ali, da, vas tamo boli *urac, okeani vas razdvajaju od haosa koje vaše administracije stvaraju.

Al ne, dze ces to. Minor details, jel. Tema je ipak - "Svi su krivi samo ne Rusija". :wink:
Taman posla.

- Ne pada mi na pamet da pravdam ničiji ekspanzionizam bio on španski, britanski, rusko-caristički, sovjetsko-ruski, američki. Ali mi još manje pada na pamet da stvari guram pod tepih da bih bio politički korektan po mjeri manijaka i sociopata koji danas svijet guraju u pravcu Trećeg svjetskog rata.
GandalfSivi

#8173 Re: RUSIJA

Post by GandalfSivi »

Kad smo kod Rusije, ne znam spomenuh li kada onomad odoh u Lenjingrad, poznad kao i St. Petersburg. Pa dodjes u centar grada, a centar fakat lijep. Ruska arhitektura, velike zgrade, dvorci, sam grad na moru, metro im isto napucan, fakat prelijepo. Odes onda malo iz grada pa dodjes u Katarininu palacu, znaci ostanes bez teksta na svu ljepotu, provode te kroz sobe, ne znas koja je ljepsa, normalno tu se izdvoji soba od cilibara, koja je u sustini totalno rekostruktuirana, jer za vrijeme WW2, palaca je bila okupirana, te su Svabe odnijele sve vrijednosti (ako se dobro sjecam, do dana danasnjeg se nije pronaslo). Onda se vratis u grad, pa provedes cijelo poslijepodne u Hermitage-u, muzeju koji je skoro na nivou Louvre-a, jedino ih jebe sto nemaju klimu, a napolju je bilo 36 stepeni. Sve u svemu prava jedna bajkica, morat cu jednom otici i u Moskvu.
video

#8174 Re: RUSIJA

Post by video »

Ovo je nesto od nedavnih dogadjaja koje su direkt imale uticaja na BIH i na jedan od njenih naroda, kao i sve gradjane koje BiH smatraju svojom drzavom.

OVO IM NIKAD NE TREBA HALALITI!

I onda neko kaze sta to fali rusima :evil:
SmokingMan

#8175 Re: RUSIJA

Post by SmokingMan »

Žao mi onih ljudi a pogotovo djece što izgubiše život u požaru,spokoj im duši.

Image
Post Reply