Aha, ovako su i cetnici pricali da su pocinilil genocid jer je to Americi bilo u interesu...JUPITERXXX wrote:Sta se ovo dogadja mora da im je netko utjerao strah u kosti.
https://www.logicno.com/politika/saudij ... apada.html
RUSIJA
- GandalfSivi
#8151 Re: RUSIJA
- jeza u ledja
#8152 Re: RUSIJA
Inace, vidim jos dva linka "alternativnih medija" iz Hrvatske se pojavise. 
-
Fudo387
#8153 Re: RUSIJA
Pa onog iz opozicije sto ga jedne godine umlatise u sred Moskve isto je upucala cia, nema ko drugi.
Ta nece valjda tovaris Vladimir, primjer za ljudskost, postenje, toleranciju...lider slobodnog svijeta.
Izgori im neki dan 200 ljudi, mahom djece, u prodavnici, i to je cia odradila. Zakljucali ih, nisu im dali vani.
Sad roditeljima nedaju unutra da ih identifikuju, prvo ukloniti sve dokaze o tome sta se stvarno desilo, pa tek onda.
Ta nece valjda tovaris Vladimir, primjer za ljudskost, postenje, toleranciju...lider slobodnog svijeta.
Izgori im neki dan 200 ljudi, mahom djece, u prodavnici, i to je cia odradila. Zakljucali ih, nisu im dali vani.
Sad roditeljima nedaju unutra da ih identifikuju, prvo ukloniti sve dokaze o tome sta se stvarno desilo, pa tek onda.
-
sportman1
#8154 Re: RUSIJA
nisu to alternativni mediji osim logicno.com koji je rusofilni portal, a analiticari su vise nego objektivni.
imas i zlatka dizdarevica iz bih koji pise isto. jel i on alternativa?
ja fakat tebe u pocetku nisam kontao ali kad si priznao otvoreno da si rusofob kontam te. ti ne mos o rusiji nista pozitivno napisati jer si zlonamjeran u samom startu. ostrascen si negativno.
evo daj ti link koji ce nekoga uvjeriti u tvoje tvrdnje, link koji ce argumentima dementirati 2 moja( zanemarimo logicno.com oni su pravi rusofili).
ja fakat tebe u pocetku nisam kontao ali kad si priznao otvoreno da si rusofob kontam te. ti ne mos o rusiji nista pozitivno napisati jer si zlonamjeran u samom startu. ostrascen si negativno.
evo daj ti link koji ce nekoga uvjeriti u tvoje tvrdnje, link koji ce argumentima dementirati 2 moja( zanemarimo logicno.com oni su pravi rusofili).
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#8155 Re: RUSIJA
Znači, Muhamed bin Selman, de facto prvi čovjek KSA ustvri da je vehabizam širen na zahtjev zapada u vrijeme Hladnog rata, a na to će da se odvali nebulozna naracija o alternativnim medijima.
Niti riječi o tako opasnoj tvrdnji (boli ih *urac, oni su smjestili dupe na sigurno), nećemo o tome, hajmo o "alternativnim medijima".
Niti riječi o tako opasnoj tvrdnji (boli ih *urac, oni su smjestili dupe na sigurno), nećemo o tome, hajmo o "alternativnim medijima".
- jeza u ledja
#8156 Re: RUSIJA
Sta iz tvojih linkova zelis da se demantira? Sta konkretno? Postavi ovdje citat.sportman1 wrote:nisu to alternativni mediji osim logicno.com koji je rusofilni portal, a analiticari su vise nego objektivni.
Inace, prosjecan Bosanac i prosjecan Evropljanin razmisljaju o Rusima slicno, s razlogom. Zasto se tvoje misljenje razlikuje?
- Challenger_
#8157 Re: RUSIJA
Nema zapitanosti "da li je to rekao" a ako je rekao "da li je to tačno" i "kakve to ima posljedice na mir i bezbjednost" na barem tri kontinenta te gdje odgovornost USA za takav proces.
Jok, nema teorije, hajmo o "alternativnim medijima" koji nisu objavili, već samo prenijeli vijest.
Jok, nema teorije, hajmo o "alternativnim medijima" koji nisu objavili, već samo prenijeli vijest.
- jeza u ledja
#8158 Re: RUSIJA
Je li ovo tema o Saudiji i vehabijama? Nisam upratio.Challenger_ wrote:Znači, Muhamed bin Selman, de facto prvi čovjek KSA ustvri da je vehabizam širen na zahtjev zapada u vrijeme Hladnog rata, a na to će da se odvali nebulozna naracija o alternativnim medijima.
Ne klikam uopste na linkove. Zaradite drukcije pare.
-
Fudo387
#8159 Re: RUSIJA
Strasni Zapad vazda im nesto podvali,Challenger_ wrote:Znači, Muhamed bin Selman, de facto prvi čovjek KSA ustvri da je vehabizam širen na zahtjev zapada u vrijeme Hladnog rata, a na to će da se odvali nebulozna naracija o alternativnim medijima.
Arapima vehabizam, Rusima komunizam, Srbima genocid...a ne bi oni da nisu morali. Najlakse je za svoje promasaje i zajebe kriviti drugog, obicno jaceg, uspjesnijeg, pametnijeg...
- Challenger_
#8160 Re: RUSIJA
Ovakav diskurs si ti nemetnuo pa ti je lik bacio link. BTW, to je MBS izjavio zajeza u ledja wrote:Je li ovo tema o Saudiji i vehabijama? Nisam upratio.
Svijet kakvog danas znamo je dobrim dijelom rezultat takve "investicije".
- jeza u ledja
#8161 Re: RUSIJA
Sta sam ja nametnuo? Da se prica o vehabijama?Challenger_ wrote:Ovakav diskurs si ti nemetnuo pa ti je lik bacio link. BTW, to je MBS izjavio zajeza u ledja wrote:Je li ovo tema o Saudiji i vehabijama? Nisam upratio.Washington Post.
Svijet kakvog danas znamo je dobrim dijelom rezultat takve "investicije".
Ne, to nam tvoj poslodavac namece.
- Challenger_
#8162 Re: RUSIJA
Da,da. To je to. Kada se nema argumenata onda se lupeta o poslodavcima, alternativnim medijima, botovima, itd.
-
Fudo387
#8163 Re: RUSIJA
Jok, ovo je tebi hobi, kakav poslodavac...
Djaba sto se radi o klasicnim propagandnim pamfletima, bez grama licnog stava, samo sablon koji ponavljas iz posta u post.
Kad ti ogole matricu, izbrisi nalog, napravi novi, i ozezi po starom...do nekih novih krimskih plaza i pizdi materinih.
Djaba sto se radi o klasicnim propagandnim pamfletima, bez grama licnog stava, samo sablon koji ponavljas iz posta u post.
Kad ti ogole matricu, izbrisi nalog, napravi novi, i ozezi po starom...do nekih novih krimskih plaza i pizdi materinih.
- jeza u ledja
#8164 Re: RUSIJA
Argumenata o cemu? O cemu bi da pricas?Challenger_ wrote:Da,da. To je to. Kada se nema argumenata onda se lupeta o poslodavcima, alternativnim medijima, botovima, itd.
Sta si ono spominjao juce? Neke osvete, nesto.
- Challenger_
#8165 Re: RUSIJA
S tobom, manje-više ni o čemu. Kakva osveta?jeza u ledja wrote:Argumenata o cemu? O cemu bi da pricas?
BTW, dobro se sjećam jednog tvog upisa u kome si obrazložio zašto si bojkotovao PDF "Politika" govoreći o manjku argumentovane diskusije, o lošim demokratskim standardima dijaloga, o prizemnom etiketiranju za različito mišljenje i slično. Podržao sam ti komentar od riječi do riječi.
A onda, kada si se vratio, malo, malo, pa lijepiš etikete neistomišljanicima (ne mislim na sebe, opusti se), oponirajući samom sebi u tom komentaru.
Stari moj, hajd' se ti sastavi sa samim sobom, opredjeli se za šta si pa javi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8166 Re: RUSIJA
Nije ni tema o drugim forumasima, ali opra ti na ruke od ad hominema.jeza u ledja wrote:Je li ovo tema o Saudiji i vehabijama? Nisam upratio.Challenger_ wrote:Znači, Muhamed bin Selman, de facto prvi čovjek KSA ustvri da je vehabizam širen na zahtjev zapada u vrijeme Hladnog rata, a na to će da se odvali nebulozna naracija o alternativnim medijima.
Ne klikam uopste na linkove. Zaradite drukcije pare.
- jeza u ledja
#8167 Re: RUSIJA
Juce si govorio nesto pamti pa vrati. Sta ces mi vracat?Challenger_ wrote:S tobom, manje-više ni o čemu. Kakva osveta?jeza u ledja wrote:Argumenata o cemu? O cemu bi da pricas?
BTW, dobro se sjećam jednog tvog upisa u kome si obrazložio zašto si bojkotovao PDF "Politika" govoreći o manjku argumentovane diskusije, o lošim demokratskim standardima dijaloga, o prizemnom etiketiranju za različito mišljenje i slično. Podržao sam ti komentar od riječi do riječi.
A onda, kada si se vratio, malo, malo, pa lijepiš etikete neistomišljanicima (ne mislim na sebe, opusti se), oponirajući samom sebi u tom komentaru.
Stari moj, hajd' se ti sastavi sa samim sobom, opredjeli se za šta si pa javi.
Inace, mislim da si me pobrkao s nekim, ali to je apsolutno nebitno.
Ali pazi ti ovo.
Hoce da se prica o vehabijama, uticaju Zapada, na temi u Rusiji, a nigdje se Rusija ne spominjem iako se sva prica oko rasta vehabizma i modernog dzihada moze vratiti nazad na rat u Afganistanu, koji je poceo tako sto je SSSR okupirala isti da bi postavila svoje ljude.
Al ne, dze ces to. Minor details, jel. Tema je ipak - "Svi su krivi samo ne Rusija".
- jeza u ledja
#8168 Re: RUSIJA
Ma brao! Takoe!_BataZiv_0809 wrote:
Nije ni tema o drugim forumasima, ali opra ti na ruke od ad hominema.
Kad ti neko napise da si "kompletno limitiran, moralno ruzna i gadna osoba", okreni drugi obraz, nasmij se!
Sjo kad se pocne sa licemjernim zalopojkama.
"Mi nevinasca, nemojte nas...", tacno isto Putin i Rusija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8169 Re: RUSIJA
Hajde nije ni tebi mrsko pisat kako imas vise para od drugih, kupujes karte za skupe koncerte dok neko nateze dvoguzu ispred kladionice...itd...jeza u ledja wrote:
Ma brao! Takoe!
Kad ti neko napise da si "kompletno limitiran, moralno ruzna i gadna osoba", okreni drugi obraz, nasmij se!
Sjo kad se pocne sa licemjernim zalopojkama.![]()
"Mi nevinasca, nemojte nas...", tacno isto Putin i Rusija.
Da ne ponavljam bljuvotine koje si ovdje iznio...
Ruzno jbga
- GandalfSivi
#8170 Re: RUSIJA
Kakva je situacija? Ja samo naletim pomalo...
- Young Erotica
#8171 Re: RUSIJA
Standardno Rusija huuu buuuGandalfSivi wrote:Kakva je situacija? Ja samo naletim pomalo...
- Challenger_
#8172 Re: RUSIJA
- Jah, onda su USA i KSA uložile desetine milijardi USD da preko pakistanskih službi podrže notorne ekstremiste koje će poslije da glorifikuju, pa po šemi "i create a monster" da eliminišu.jeza u ledja wrote:Ali pazi ti ovo.
Hoce da se prica o vehabijama, uticaju Zapada, na temi u Rusiji, a nigdje se Rusija ne spominjem iako se sva prica oko rasta vehabizma i modernog dzihada moze vratiti nazad na rat u Afganistanu, koji je poceo tako sto je SSSR okupirala isti da bi postavila svoje ljude.

A sve na tragu strategije onog poljskog sociopate i manijaka:
Pobunili se ljudi, sami od sebe.
- Pa onda umjesto sekularnog Afganistana - talibanska tvorevina kao direktna posljedica američkog mješanja - pa intervencija bez izgleda i kraja, pa izbjeglički haos biblijskih razmjera. Ali, da, vas tamo boli *urac, okeani vas razdvajaju od haosa koje vaše administracije stvaraju.
Taman posla.Al ne, dze ces to. Minor details, jel. Tema je ipak - "Svi su krivi samo ne Rusija".
- Ne pada mi na pamet da pravdam ničiji ekspanzionizam bio on španski, britanski, rusko-caristički, sovjetsko-ruski, američki. Ali mi još manje pada na pamet da stvari guram pod tepih da bih bio politički korektan po mjeri manijaka i sociopata koji danas svijet guraju u pravcu Trećeg svjetskog rata.
- GandalfSivi
#8173 Re: RUSIJA
Kad smo kod Rusije, ne znam spomenuh li kada onomad odoh u Lenjingrad, poznad kao i St. Petersburg. Pa dodjes u centar grada, a centar fakat lijep. Ruska arhitektura, velike zgrade, dvorci, sam grad na moru, metro im isto napucan, fakat prelijepo. Odes onda malo iz grada pa dodjes u Katarininu palacu, znaci ostanes bez teksta na svu ljepotu, provode te kroz sobe, ne znas koja je ljepsa, normalno tu se izdvoji soba od cilibara, koja je u sustini totalno rekostruktuirana, jer za vrijeme WW2, palaca je bila okupirana, te su Svabe odnijele sve vrijednosti (ako se dobro sjecam, do dana danasnjeg se nije pronaslo). Onda se vratis u grad, pa provedes cijelo poslijepodne u Hermitage-u, muzeju koji je skoro na nivou Louvre-a, jedino ih jebe sto nemaju klimu, a napolju je bilo 36 stepeni. Sve u svemu prava jedna bajkica, morat cu jednom otici i u Moskvu.
- video
#8174 Re: RUSIJA
Ovo je nesto od nedavnih dogadjaja koje su direkt imale uticaja na BIH i na jedan od njenih naroda, kao i sve gradjane koje BiH smatraju svojom drzavom.
OVO IM NIKAD NE TREBA HALALITI!
I onda neko kaze sta to fali rusima
- SmokingMan
#8175 Re: RUSIJA
Žao mi onih ljudi a pogotovo djece što izgubiše život u požaru,spokoj im duši.