SDA-All about

ford transit

#81476 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

Dodatak na prethodni post - a za šta vezati iseljavanje, osim za progon naroda od strane kriminalne hobotnice na vlasti!? Pitanje je - zašto ljudi iseljavaju iz Like i Slavonije?
Morat ću te malo razočarati, ljudi iz Slo su otisli vani isto kao iz Cro, Srbije, Bih. Nasi nadopunjuju njihova mjesta po Slo. Kod njih je vizni režim odavno EU. Na zapadu ljudi iz: Poljske, Češke, Slovačke, Grčke, Portugala, Rumunije, Bugarske, Mđarske itd.itd. Ostalo nema smisla komentarisati. Migracije na ovim prostorima traju preko 150 god, i trajat će. To je jeftin spin za dnevnopolitičke ciljeve.
Na zapadu je najbolje, IZMEĐU OSTALOG jer se najviše zaradi. I to je tako ima zadnjih 150 god. i biće. Ljudi se drže, gdje bolje tu dulje.
dr_Evil

#81477 Re: SDA-All about

Post by dr_Evil »

ford transit wrote: 29/12/2022 08:15
Dodatak na prethodni post - a za šta vezati iseljavanje, osim za progon naroda od strane kriminalne hobotnice na vlasti!? Pitanje je - zašto ljudi iseljavaju iz Like i Slavonije?
Morat ću te malo razočarati, ljudi iz Slo su otisli vani isto kao iz Cro, Srbije, Bih. Nasi nadopunjuju njihova mjesta po Slo. Kod njih je vizni režim odavno EU. Na zapadu ljudi iz: Poljske, Češke, Slovačke, Grčke, Portugala, Rumunije, Bugarske, Mđarske itd.itd. Ostalo nema smisla komentarisati. Migracije na ovim prostorima traju preko 150 god, i trajat će. To je jeftin spin za dnevnopolitičke ciljeve.
Na zapadu je najbolje, IZMEĐU OSTALOG jer se najviše zaradi. I to je tako ima zadnjih 150 god. i biće. Ljudi se drže, gdje bolje tu dulje.
Mislim da je migracija slovenaca zanemariva, vjerovatno su to ostali jugoslaveni koji odlaze is Slovenije. Slovenija poprilicno dobro stoji, stajala je i u Jugi bolje od svih ostalih.

Stvar je u povratku. Hrvati ja vjerujem da ce se vratiti nekim procentom(nisam gatara, jednostavno iz price sa njima), vjerovatno ne u slavoniju, dobar dio prica o kupovini nekretnine na moru kada dodju do nekih para(tesko da ce ih zaradit), i da tamo zive. Ljudi iz Bosne, Srbije, Makedonije, nazalost nece nazad prije penzije.
drug_profi

#81478 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote: 29/12/2022 01:20 stvarno misliš da jesmo? pa pogledaj neke teme. spinovanje, laži i potvaranje.
Rekao sam da se nadam da jesmo.
DaysleepeR

#81479 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

ford transit wrote: 28/12/2022 21:33
DaysleepeR wrote: 28/12/2022 14:01 Ne znam zašto iko debatuje sa čovjekom koji je i dalje u plemenskom mindsetu.
Čini mi se da smo zajednički odradili sinhroniziranu vožnju u čast Zvonke pokojnog prije nekih 10 tak godina.
podsjeti me, kojeg Zvonke?
The BEN10

#81480 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Jeftina klero-nacionalistička propaganda je da ljudi iseljavaju iz bilo koje tačke na Zemlji! A na tu propagandu se naravno hvata samo nepismeni i zadrti sloj stanovništva.

Naravno da migracije svugdje postoje, u većoj ili manjoj mjeri. Međutim, mi govorimo o EGZODUSU - iseljavanju kakvo nije viđeno nikada u ovakvoj mjeri! O pustošenju zemalja za svega deceniju ili dvije. Toga u ovoj mjeri nema nigdje na svijetu, osim u ovih par zemalja propalog Balkana, gdje Bosna od svih stoji ubjedljivo najgore (i ovu tvrdnju mogu vrlo lahko argumentovati egzaktnim podacima, ako treba).

Samo budala ili zlonamjeran tip može porediti ovo što se dešava u Bosni sa nekakvim iseljavanjem iz Slovenije, Portugala i Grčke! :roll:
Ponavljam: Krajina je sa nivoa novorođenih TK (4 000 godišnje) došla na nivo 1400 beba godišnje u nekih 20 godina.
Nedavno je drug postavio informaciju da je u mektebima u Krajini 2/3 djece iselilo u zadnjih 10 godina.

https://www.preporod.info/bs/article/36 ... anovnistva
- Razgovarao sam sa imamima i koordinatorima Medžlisa i moram priznati da sam zadovoljan njihovim diskusijama i prijedlozima. Smatram da imaju jedinstven problem; nedostatak djece i veliki egzodus stanovništva. Kada donosim bilo kakve odluke i rješenja, uvijek konsultujem one koji su bili imami ili koji su još imami, jer je to iznimno važno iskustvo...

Procjena je da su dvije trećine djece koja je prije deset godina pohađala mektepsku pouku izvan naše domovine...
Tananarive

#81481 Re: SDA-All about

Post by Tananarive »

Blixen wrote: 29/12/2022 07:45
Styling wrote: 29/12/2022 07:15 A za to vrijeme Bakir šalje emisare Dini i Nikšiću i nudi sve što žele samo da ih prime u vlast i izbace HDZ. Baš je nisko pao. I on i stranka mu. Tigar kandidat za načelnika? Totalno su pogubili konce.
Zato i jeste tolika panika
Propali su potpuno
tigar je pravi primjer propasti
kakav tigar olinjala i ofucana mačketina ko i vođa mu stranke tigra nisu ni na slici vidjeli :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#81482 Re: SDA-All about

Post by pici »

dr_Evil wrote: 29/12/2022 08:24

Mislim da je migracija slovenaca zanemariva, vjerovatno su to ostali jugoslaveni koji odlaze is Slovenije. Slovenija poprilicno dobro stoji, stajala je i u Jugi bolje od svih ostalih.

Stvar je u povratku. Hrvati ja vjerujem da ce se vratiti nekim procentom(nisam gatara, jednostavno iz price sa njima), vjerovatno ne u slavoniju, dobar dio prica o kupovini nekretnine na moru kada dodju do nekih para(tesko da ce ih zaradit), i da tamo zive. Ljudi iz Bosne, Srbije, Makedonije, nazalost nece nazad prije penzije.
Ovo je dosta pod upitnikom.Iz mahale je otislo vani i niko se nije vratio.Imaju dvoje koji su penziju zaradili u SFRnJemačkoj, djeca su im tamo i nepada im napamet da se vrate vamo oni malo, malo u SFRnJemačku.Suljo komsija sa zenom otiso prije deset i kusur godina da pere gujce, zaradio pemziju u svabiji i ima ovu nasu, nije se vratio, ostaje tamo, kaze nista ga ne privlaci da se vrati u sranje, njegove rijeci.Dvojica jarana koji su bili citav rat u ARBiH, dobri momci, odlicno borci, krvarili za Sarajevo.Otisli jedan u SFRnJemačku drugi u Ameriku.--kontaktiram sunjima, ne zele nazad medju govna, njihove rijeci itd da ne nabrajam.Klerofasisti su unistili svaku mogucu ljudskost i napravili tamni vilajet da mogu oni i unjiHa potomci da obitavaju i da rade sta im je qurcu cejf.sdO je ZLO za bosnjake kao i HDZ za hrvate o srbima necu mnogo jer su uvaljeni u kaljuzu od svojih vozdova.
Sto bi reknuo bosnjacki vozd, nadomjestit cemo to HAJTEK robotikom.
O "ratnim komadantima" koji su profitirali sa ratom, obogatili, iskoristili, malo se ima sta reknut osim, FUJ.

Eno Mehmedovic se gura za celnistvo strOnke pa quqa kako je na tapeti i izvrgnut mobingu od vlastite strOnke.Ma ne treba se sikirikat, imat cemo HAJTEK robote.
dr_Evil

#81483 Re: SDA-All about

Post by dr_Evil »

The BEN10 wrote: 29/12/2022 08:46

Jeftina klero-nacionalistička propaganda je da ljudi iseljavaju iz bilo koje tačke na Zemlji! A na tu propagandu se naravno hvata samo nepismeni i zadrti sloj stanovništva.

Naravno da migracije svugdje postoje, u većoj ili manjoj mjeri. Međutim, mi govorimo o EGZODUSU - iseljavanju kakvo nije viđeno nikada u ovakvoj mjeri! O pustošenju zemalja za svega deceniju ili dvije. Toga u ovoj mjeri nema nigdje na svijetu, osim u ovih par zemalja propalog Balkana, gdje Bosna od svih stoji ubjedljivo najgore (i ovu tvrdnju mogu vrlo lahko argumentovati egzaktnim podacima, ako treba).

Samo budala ili zlonamjeran tip može porediti ovo što se dešava u Bosni sa nekakvim iseljavanjem iz Slovenije, Portugala i Grčke! :roll:
Ponavljam: Krajina je sa nivoa novorođenih TK (4 000 godišnje) došla na nivo 1400 beba godišnje u nekih 20 godina.
Nedavno je drug postavio informaciju da je u mektebima u Krajini 2/3 djece iselilo u zadnjih 10 godina.

- Razgovarao sam sa imamima i koordinatorima Medžlisa i moram priznati da sam zadovoljan njihovim diskusijama i prijedlozima. Smatram da imaju jedinstven problem; nedostatak djece i veliki egzodus stanovništva. Kada donosim bilo kakve odluke i rješenja, uvijek konsultujem one koji su bili imami ili koji su još imami, jer je to iznimno važno iskustvo...

Procjena je da su dvije trećine djece koja je prije deset godina pohađala mektepsku pouku izvan naše domovine...
Nazalost nije prvi put, slicnu smo situaciju imali nakon odlaska Porte, smanjeno za vrijeme Austrije, i opet pojacano za vrijeme KSHS. Mislim, a nemam zivaca da guglam pa halali ako grijesim, da je veci egzodus bio odlaskom Porte. Mogu slobodno reci da su Bosnjaci obnovljeni za vrijeme titove Juge sto se tice nataliteta. Ironicno, unisteni za vrijeme Alijine BiH.
ford transit

#81484 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

DaysleepeR wrote: 29/12/2022 08:36
ford transit wrote: 28/12/2022 21:33

Čini mi se da smo zajednički odradili sinhroniziranu vožnju u čast Zvonke pokojnog prije nekih 10 tak godina.
Zvonko Slipčević, ubijen na zadatku. Čini mi se da si upravo ti nešto u Sa organizovao povodm odavanja počasti. Vjerovatno griješim.

Bilo podavno.
DaysleepeR

#81485 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

ford transit wrote: 29/12/2022 09:09
DaysleepeR wrote: 29/12/2022 08:36

Zvonko Slipčević, ubijen na zadatku. Čini mi se da si upravo ti nešto u Sa organizovao povodm odavanja počasti. Vjerovatno griješim.

Bilo podavno.
Griješiš. Nemam ja nikakve veze sa policijom.
Bossona

#81486 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

U MINIDERU JE SNAGA MINDERLUKA!
Minder je više Bošnjaka raselio nego svi dušmani zajedno.
Minder, to je naša tvrđava, naša snaga i naša uzdanica. To je mjesto gdje se i nezavršeni fakulteti završavaju. Gdje se diplome potvrđuju i izdaju jedine i prave potvrde. Tu ti je tender i konkurs za posao. Tu se rade unapređenja i vrše smjene. Minder, to je korijen uspjeha za podobnu i poslušnu manjinu i razlog propasti za većinu. Minder je šest slova ali uticaja kao da su sva slova iz svih knjiga ikada napisanih na planeti zemlji.
Minder je Bosni najviše krv popio, rasporedio i uhljebio nesposobne tečiće, amidžiće i ine dajdžiće na javne jasle pa do ministarstava . Pa se sav talog sa dna uzdigao na površinu i tu decenijama stoji. Stoji kao ona naftna mrlja, gušeći i ubijajući sve ispod i iznad sebe. I tako decenijama ućmala minder bara.
A minder i mrlja nisu samo jedne boje i jedne stranke. Ima tu i drugih primjesa, od kvazigrađanskih i nenacionalnih mindera i boja, od zelenih, crvenih do plavih, crnih i žutih. Za BiH i za boljitak. Jer minder nije namještaj. Minder je, čitateljko i čitaoče, stav u glavi. To je misao da se sve može srediti, svaki zakon pogaziti i svako pravilo izvrnuti samo isključivo i jedino u svoju i partijsku korist. Minder se drži one mudre da će neko drugi brinuti o državi i narodu i uraditi sve za nas a mi će mo se izmaći , muljati, lagati. Minder će od drugih tražiti odgovornost, krv i znoj a sebi pare, privilegije, lagodnost i lovorike. Tako će biti sve dok je rođaka na položaju i dok je partijskog Minder je kameleon, boje su manje bitne, interes je onaj koji se gleda iznad svega i u ime kojeg se minderiše.
Ovih se dana mnogi stanovnici Bosne pitaju hoće li biti ove države sutra i kad će ponovo zapucati. Minder se uhvatio za glavu, k'o biva, da nas brane Vašington i Brisel. A trebao je dosad minder naučiti da je on taj radi kojeg se podrška smanjila i prestala, jer su naviknuti da drugi njihove bitke biju dok oni minderaju. Nakon što je nepravdu učinio normalnom a lagodan život u neradu napravio idealom, minder bi sad da se gine za njega i da se minder brani. Ne ide to tako minderaši. Mnogi s pravom neće. Ne što ne smiju nego zato što im je minder pokazao da ne treba ginuti da bi im spašavali mindere, tendere . Nego, kao podmladak mindera: da si po strani, neđe podaleko ako je moguće, pa kad se završi onda uleti i počni se busati u patriotska prsa. Jer minder ne nagrađuje ratne rane i zasluge nego one najglasnije i najbučnije. Još ako taj glasni bukadžija može ući i u stražnjicu minderaša, njemu kraja nema, preko anusa do ministarstva i penzije.
Bosna se odbranila na bojnom polju.
Padala je i pala na minderu.
Lošim odabirima, stranačkim spletkama, tragičnom kadrovskom politikom, uzdizanjem stranke a ne države. Minder je zaklao vola radi kile mesa. Izgleda da je vrijeme da minder vidi posljedice svojih djela i šta je uradio.
Aferim mu, na trudu i drugima za ibret i pouku!

Image

Znam kako smo došli u ovu situaciju.

Znate i vi by Sabina Čudić

Stigao je taj neki novac još prije ’96. Stotine miliona, nakupilo se na nekoliko milijardi. Skroman je naš narod razmišljaju, i ne treba mu baš da obnovi oba sprata kuće, dosta je jedan. I o’šta mu je da se vraća odakle je? Može i u Vogošću, trebat će glasova, naselit po Federaciji, pa ćemo polako. Daće Bog. Ima se vremena za povratak. A i ne treba ljude po svaku cijenu, da srljaju nazad, kuraže jedni druge na stranačkim sjelima. Polako, nije pao šećer u vodu. A i ne mora im se sva građa za kuću odmah vala ni isporučit’. Imaju krov nad glavom, ima ta bivša osnovna škola, kolektivni je smještaj ali imaju krov nad glavom. Hajde Boga ti, nismo ni mi vazda imali. Saburli je naš narod kažu, razumjet će, a postidi one koji traže više.
A i borcima vala porasli apetiti. Nemoj da se grupišu po nekim velikim udruženjima. Valja to rasparčati. Pa na kašiku, dozirati. Malo sa opštine, malo sa kantona. Odabranim i korisnim. Ugradi našeg čovjeka sa Ilidže u izgradnju memorijalnih česmi, valjala nam je njegova firma, a valjat će nam opet. Tuži New York Times za klevetu, potroši milion iz budžeta, ništa od slučaja. Nema veze, pokazali smo im. Pošalji čovjeka koji nam je odlikovao Torabija - za ambasadora u Veliku Britaniju. Ne govori Engleski? Nema veze, insan se uči dok je živ. Možda i progovori. Nakon nevidljivog mandata u Londonu nagradi ga Moskvom.
Zaposli ljude po našim firmama. Nema veze šta će radit. Ima mjesta po kancelarijama, k’o kod Želje, uvijek bujrum, bujrum ima mjesta. Strovali Aluminij, Energopetrol, Kladušnicu, Fabriku duhana, Soko, Polihem, Borac, Energoinvest, Hidrogradnju, Vranicu, Krivaju…Uvali ljudima certifikate, dok shvate šta ih je snašlo vrijeme im je ganjati penziju, dok shvate da im nikada nije uplaćeno penziono i zdravstveno, imat će prečih problema u životu od traženja pravde. Šta ćeš, takva su vremena, privatizacija, tako ti je to svuda. Kultura? Šejtanska posla.
A i ovi intelektualci unutar stranke, vole da razmišljaju, da propituju. Kada zagusti na kongresu, hemijsku u ruke i križaj nepoželjne. Treba mladima pružiti priliku. Radišni a poslušni. Zamijeni mi onog ljekara sa bradatim kick boxerom. Neka mi ono četvoro u skupštini preda mandat da onaj mali uđe. Zna skrenut’ pažnju sa nebitnog na nebitno. Poguraj Malinara. Respirator je respirator. Neki bolji neki gori, neki ubija neki ne ubija, hajde Boga ti, umiru ljudi svakako.
Angažuj Asima. Mr. Wolfa. Uh kako nam je valj’o. Pošalji ugostiteljskog radnika Asima u državni Dom naroda. Odmah uz predsjednika. Medo je tih, politički nenametljiv. Neće se miješati u svoj posao. Čovjek isključivo štima rezultate i konkurse, nema vremena za drugo i diže ruku za Krišto kada zagusti. Fikru na Ilidžu. Srebrenica? Nosi je na reveru, blizu srca, daleko od novčanika. Profitiraj ti od nje, nemoj da ona profitira od tebe. Imenuj suprugu na rukovodeću funkciju, trguj državnim odlukama u parlamentu za nju, ko kaže da ljubav ne postoji?
Rijetko odlazi u Brisel i Washington. Skupi gradovi, uštogljeni domaćini, ne razumiju tvoje metode a i nemaš šta da im kažeš. Skupe pare za dosadne sate. A i nisu lake ruke kao saudijski investitori. Novac brz i bez puno uslova. Nikne zgrada za čas.
Ponekad si bijesan jer ne vidi narod žrtvu koju podnosiš, koju je otac podnio da ti danas budeš tu. Često pomisliš da te bolje razumiju njih dvojica od ovih tvojih. Oni razumiju izazove. Oni razumiju zašto se morala dići ruka za Dušanku Majkić u Domu naroda, što su se ručice digle za HDZ u federalnom. Čović ni ne spominje koliko te drži u šaci, nije on od tog posla. Gospodin čovjek. Valjao si mu vala k’o malo ko. Nije mu ni Željko valjao koliko ti. A i ruke se uredno u parlamentu dižu. Treba pogurati Elektroprivredu Hrvatske zajednice Herceg Bosne? Idu SDA ručice kao dječije. Aluminij? Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može. Kao sporazum u Mostaru o legitimnom predstavljanju. Vama bi trojici bilo dobro ali narod zapeo da njima nije. Ne vide (neće da vide!) tvoju žrtvu. Vašu zajedničku. Nađi par korisnih budala među "ljevičarima". Ima posla ko hoće ne raditi.
I jbg sada došle decenije javšluka po svim osnovama na naplatu. Država se objektivno raspada. Ogolile se uloge i ručice koje su se digle da rušitelji dođu na pozicije. Tvoje ručice izglasale rušitelje. Mislio si proći će ispod radara. Prolazilo je godinama. Ali više ne prolazi. Naklatila se ova opozicija, kopaju po tome, sve će izaći na vidjelo. Možda je vrijeme da pokreneš priču o propaloj namjenskoj industriji? Republičkom ustavu? Optuži ih za izdaju države? To si već probao. Koliko dugo imaš vremena dok neko dijete iz publike ne vikne - car je go?

Image
The BEN10

#81487 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

dr_Evil wrote: 29/12/2022 09:03
The BEN10 wrote: 29/12/2022 08:46 Jeftina klero-nacionalistička propaganda je da ljudi iseljavaju iz bilo koje tačke na Zemlji! A na tu propagandu se naravno hvata samo nepismeni i zadrti sloj stanovništva.

Nazalost nije prvi put, slicnu smo situaciju imali nakon odlaska Porte, smanjeno za vrijeme Austrije, i opet pojacano za vrijeme KSHS. Mislim, a nemam zivaca da guglam pa halali ako grijesim, da je veci egzodus bio odlaskom Porte. Mogu slobodno reci da su Bosnjaci obnovljeni za vrijeme titove Juge sto se tice nataliteta. Ironicno, unisteni za vrijeme Alijine BiH.
Da, govorimo o egzodusu koji se samo nama dogodio ranije. I nikome drugome. Niti se događa tako intenzivno sada.

E sada, kada smo mi u pitanju i eventualne pouke iz istorije: ne mogu se ni približno porediti te dvije situacije iz jednog jednostavnog razloga - natalitet nekada i sada.
Koliko je tvoj djed imao braće i sestara, zatim koliko je imao djece, te zatim koliko su njegova djeca imala djece? A koliko ih imaš ti ili planiraš imati? :)

1960. godine (mrsko mi tražiti podatke za ranije period, ali bilo je vjerovatno još više) bilo je 4. djece po ženi, u prosjeku - znači, svaka žena je rađala 4 djece. Broj stanovnika je rastao geometrijskom progresijom i tada nije bio problem da ti 2 od 4 djece ode vani, jer se populacija i dalje održavala pa čak i rasla.
https://data.worldbank.org/indicator/SP ... cations=BA

Znaš kakva je situacija danas: 1.4 djece po ženi, ako i toliko! Znači, nema šanse da obezbijedimo prostu reprodukciju stanovništva (potrebno 2.1 djece po ženi), a da ne govorimo o tome da natalitetom možemo amortizovati ili anulirati egzodus kakav nikada ranije nije viđen.
dr_Evil

#81488 Re: SDA-All about

Post by dr_Evil »

The BEN10 wrote: 29/12/2022 09:39
Da, govorimo o egzodusu koji se samo nama dogodio ranije. I nikome drugome. Niti se događa tako intenzivno sada.

E sada, kada smo mi u pitanju i eventualne pouke iz istorije: ne mogu se ni približno porediti te dvije situacije iz jednog jednostavnog razloga - natalitet nekada i sada.
Koliko je tvoj djed imao braće i sestara, zatim koliko je imao djece, te zatim koliko su njegova djeca imala djece? A koliko ih imaš ti ili planiraš imati? :)

1960. godine (mrsko mi tražiti podatke za ranije period, ali bilo je vjerovatno još više) bilo je 4. djece po ženi, u prosjeku - znači, svaka žena je rađala 4 djece. Broj stanovnika je rastao geometrijskom progresijom i tada nije bio problem da ti 2 od 4 djece ode vani, jer se populacija i dalje održavala pa čak i rasla.
https://data.worldbank.org/indicator/SP ... cations=BA

Znaš kakva je situacija danas: 1.4 djece po ženi, ako i toliko! Znači, nema šanse da obezbijedimo prostu reprodukciju stanovništva (potrebno 2.1 djece po ženi), a da ne govorimo o tome da natalitetom možemo amortizovati ili anulirati egzodus kakav nikada ranije nije viđen.
Da mogu financijski/vremenski imao bih 10-oro djece, vjerovatno bi mi svi imali vise djece da nam se moze, ali nam se ne moze. Dakle pitanje je samo drzave i kakve poticaje daje po pitanju nataliteta.

Zasto i kada smo se odlucili za dvohraniteljske familije, pa si nazalost ne mozemo priustiti suprugu(ili oca) koja je kuci i cuva djecu ili nas je trziste na to natjeralo, da se raspravljati o tome. Ali opet drzava ima mogucnosti da za poticaje koji ce se familijama koje imaju zelju omoguciti vise djece.

Ovo je egzodus od kojeg se necemo oporaviti. A mozda i hocemo, ali za to su potrebne neke nove generacije politicara. Niko od ovih danas.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#81489 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

je li Tigre, je l' ti znaš razliku između Slovenije i Slavonije?
dr_Evil

#81490 Re: SDA-All about

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 29/12/2022 11:11
Chmoljoo, vala sam se pozelio da me banujes :D
Chmoljo

#81491 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 29/12/2022 11:30
Kakvi su ovi sad, ja sam bio zlatan, jel de? :mrgreen: :lol:
dr_Evil

#81492 Re: SDA-All about

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 29/12/2022 11:38
dr_Evil wrote: 29/12/2022 11:30

Kakvi su ovi sad, ja sam bio zlatan, jel de? :mrgreen: :lol:
Ma suti, dosho vakat ne smijes progovorit, i zidovi imaju usi :D
Chmoljo

#81493 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

:lol:
ford transit

#81494 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

Ne znam, nisam više od sto puta bio u Slo, i samo mi je nekoliko najbližih rodjaka tamo penziju zaradailo, i sad nemam više od 15 do 20 tak rodjaka tamo. A žena mi ima samo trećinu Slovenačke krvi. :D

A Slavoniju sam svega 3 ili 4 puta uz duž prešišao, od Iloka, Iločkih katakombi pa do Vukovarskog vodotronja, prema čarobnom Đakovu.

Zanemarit ćemo što mi je 30% poslovne klijantele baš iz Slavonije.

Gospodine budite "ljubezni" pa neukoj sda botini objasnite pojmove, Slovenije i Slavonije, bio bi Vam jako zahvalan. :lol:
Chmoljo

#81495 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

ford transit wrote: 29/12/2022 11:57

Ne znam, nisam više od sto puta bio u Slo, i samo mi je nekoliko najbližih rodjaka tamo penziju zaradailo, i sad nemam više od 15 do 20 tak rodjaka tamo. A žena mi ima samo trećinu Slovenačke krvi. :D

A Slavoniju sam svega 3 ili 4 puta uz duž prešišao, od Iloka, Iločkih katakombi pa do Vukovarskog vodotronja, prema čarobnom Đakovu.

Gospodine budite "ljubezni" pa neukoj sda botini objasnite pojmove, Slovenije i Slavonije, bio bi Vam jako zahvalan. :lol:
znači, samo si nepismen.
ford transit

#81496 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

Chmoljo wrote: 29/12/2022 12:10
ford transit wrote: 29/12/2022 11:57

znači, samo si nepismen.
Da, ali ipak ne kao ti. Tu sam "tanak" za tebe.
Chmoljo

#81497 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

nisi ti bot. ti si trol.

k tomu loš.

uživaj dok možeš. :thumbup:
ford transit

#81498 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

Chmoljo wrote: 29/12/2022 12:18 nisi ti bot. ti si trol.

k tomu loš.

uživaj dok možeš. :thumbup:
Hvala, uživam.

:thumbup:
The BEN10

#81499 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Blixen wrote: 29/12/2022 08:12
PM72 wrote: 29/12/2022 08:05 Imao sam priliku sjediti u društvu sa Tigrom kad je bio u savezu...Zmaj od Šipova je akademik za njega što se tiče komunikacije ali je frajer mutan,podal,odvratan...ko i stranka mu.
Gad
Svodnik
Nisko inteligentno biće
Ono je baš ološ

Recimo fadil je glup ali nije zlikovac
tigar je zao i odvratan

Za vidjeti je koliko Bihać pametan
Bogom se kunem, nedavno sasvim slučajno naletim na ovaj video. Dal mi je izletio nekako na FB ili YT ne sjećam se više. Ne znam ni zašto sam ga pustio par minuta da pogledam, naslov bio privlačan, šta li.
I dok je aktuelna ova priča o Tigru sjetih se da sam mu ime nedavno čuo. Kad, ovaj čova priča o njemu - pazite kako je prijetio sudiji vezano za suđenje na utakmici Jedinstva (počinje na 5:50). :-)
SDA kadrovi po mjeri - govna.
[youtube]www.youtube.com/watch?v=_wrbvRZCgGg&t=354s[/youtube]
Blixen

#81500 Re: SDA-All about

Post by Blixen »

The BEN10 wrote: 29/12/2022 13:04
Blixen wrote: 29/12/2022 08:12
Gad
Svodnik
Nisko inteligentno biće
Ono je baš ološ

Recimo fadil je glup ali nije zlikovac
tigar je zao i odvratan

Za vidjeti je koliko Bihać pametan
Bogom se kunem, nedavno sasvim slučajno naletim na ovaj video. Dal mi je izletio nekako na FB ili YT ne sjećam se više. Ne znam ni zašto sam ga pustio par minuta da pogledam, naslov bio privlačan, šta li.
I dok je aktuelna ova priča o Tigru sjetih se da sam mu ime nedavno čuo. Kad, ovaj čova priča o njemu - pazite kako je prijetio sudiji vezano za suđenje na utakmici Jedinstva (počinje na 5:50). :-)
SDA kadrovi po mjeri - govna.
[youtube]www.youtube.com/watch?v=_wrbvRZCgGg&t=354s[/youtube]
frajer je provjereni zlikovac i vucibatina
nepismen papak
svodnik
e sad zamisli kakvog su intetelektualnog sklopa, ovi sto ga brane po forumu
druge nazivaju cetnicima, jer im ukazujemo na zli karakter tog primitivca

sva ta sda govna su ista
Post Reply