Sirija vol. 2

Locked
exliberal-ex

#81451 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

Kaligrafija wrote:
sarajevoxxxx wrote:- Nakon prekjučerašnjeg sastanka u Rumejlanu na kojem je bilo prisutno 156 članova skupštine Kurdske samouprave, usvojeni su zakoni i izvještaji o početku izbora:

- 22. septembar izbori za predstavnike komuna
- 3. novembar lokalni
- 19. januar 2018. regionalni.

- Općinska vijeća Raqqe i Deir Ez-Zoura nakon oslobađanja će vjerovatno predati zahtjev za pridruživanjem lokalnoj samoupravi.
Nemas vise sta objaviti o bradonjama, pa poceo o Kurdima, nemoj ba uzimat Kikiju posao...! hehehe :mrgreen:

Uze mi rijec iz usta...nego za onaj konvoj...prvi konvoj sa hranom I ljekovima u zadnjih 7 godina?!...kako ti ljudi onda prezivjese.....majka mu stara ja znam kako je bilo nama u Sa tokom rata, mogao si izdurat do godinu poslije kurko...ovi 7 godina...fakat su nadljudi :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#81452 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

sta je ovo tema zamrla
haman humoristi otisli na kolektivni godisnji
sarajevoxxxx

#81453 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

E moj Japine, ogromno razočarenje kod Asadista. Te eto šiitskih milicija sve iz Mosula krenule, pa sad će fašisti krenuti na Morek i dalje prema Idlibu, pa eto Mahirove 4. u prelazu Nesib i Deri, oho se Džoberu kada im valjda opet Mahirova 4. dođe. Astana? Haha... Primirje u Deri? Haha...
:-) Primirje u istočnoj Guti? Haha...Tenef? Najviše sedam dana su Ameri tamo itd.
Last edited by sarajevoxxxx on 31/07/2017 23:05, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#81454 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Od pada onih par kvartova u Halebu režim zauzima male enklave, koje bi sutra sve dao za kvartove u Deri koje je izgubio i prelaz Nesib kojeg i pored ogromne vojne prednosti nije uspio zauzeti.
sarajevoxxxx

#81455 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Jedna vijest mimo politike i rata...

Građani Nebeka (naselje u okolini Damaska koje je pod kontrolom režima) napravili sendvič "felafil" dužine 200 metara.

https://www.facebook.com/groups/neoIRT/ ... 299702787/
Superhikk

#81456 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

Kvart u Deri je vrjedniji od hiljadu Alepa.
Salafixxx ko Rambo Amadeus,
Bolje jedno vruće pivo nego četiri ladna
bolje stara baba nego pička mlada
dječak sa šibicama

#81457 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Sta ce savo, tjesi se, presusile i dnevnice, Katar i Arabija se posvadjale, svela se revolucija na kvart velicine Gornjih Kovacica.
sarajevoxxxx

#81458 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Činjenica je da su nakon pada nekoliko kvartova u Halebu u ruke režima da su veliki masakri prestali. Da je stradanje i pogibija civila da je daleko manje. Da su krenuli pregovori i da su formirane sigurne zone na teritoriji pod kontrolom opozicije.

Onaj koji na to gleda kao poraz, šta su onda svakodnevni masakri? Ako su tih par kvartova u Halebu bila cijena da se uspostave sigurne zone na cijeloj teritoriji, po meni sasvim normalna stvar od koje daleko može više profitirati opozicija nego režim, i to je očito pogotovo nakon ovih primirja u Deri gdje se režimsko javno mnijenje potajno nada nekom scenariu poput onog u Halebu i žale za Derom.

Inače evo dobar prilog njemačke TV ARD-a preveden na arapski o borbama u Raqqi. Na 12:00 jedan od komandanta SDF-a mrtav hladan govori kako mu je skoro sva porodica poginula u zračnim udarima koalicije, ali eto to je po njemu bilo skoro pa normalno valjda ta neka greška :-) ima još dosta "bisera".

https://m.facebook.com/groups/177633816 ... 7943044456
Superhikk

#81459 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

sarajevoxxxx wrote:Činjenica je da su nakon pada nekoliko kvartova u Halebu u ruke režima da su veliki masakri prestali. Da je stradanje i pogibija civila da je daleko manje. Da su krenuli pregovori i da su formirane sigurne zone na teritoriji pod kontrolom opozicije.

Onaj koji na to gleda kao poraz, šta su onda svakodnevni masakri? Ako su tih par kvartova u Halebu bila cijena da se uspostave sigurne zone na cijeloj teritoriji, po meni sasvim normalna stvar od koje daleko može više profitirati opozicija nego režim, i to je očito pogotovo nakon ovih primirja u Deri gdje se režimsko javno mnijenje potajno nada nekom scenariu poput onog u Halebu i žale za Derom.

Inače evo dobar prilog njemačke TV ARD-a preveden na arapski o borbama u Raqqi. Na 12:00 jedan od komandanta SDF-a mrtav hladan govori kako mu je skoro sva porodica poginula u zračnim udarima koalicije, ali eto to je po njemu bilo skoro pa normalno valjda ta neka greška :-) ima još dosta "bisera".

https://m.facebook.com/groups/177633816 ... 7943044456
Jah logike. Šta su se onda brade latile oružja kad su znali da će to dovesti do svakodnevnih masakara? Je li da bi sad mogli autobuske ture za Idlib slaviti kao pobjede. Ko sad je prekid nasilja pobjeda. Ono jest, kad skontaš da ne možeš nasiljem pobijediti, kad ti veći siledžija lupi šamarčinu :D Samo neka nastave da pobjeđuju tako. I neka nastave u Idlibu da pokazuju šta je revolucija i ko su, do zadnjega.
sarajevoxxxx

#81460 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Bez obzira, rat se desi, ne biraš ni vrijeme ni mjesto. Sigurne zone međunarodna zajednica im je mogla dati marta 2011. Očigledno da je Asad skupa roba, nema šanse pustiti ga tek tako. Prvo zavaliti cijeli narod ili bar milion poginulih i ranjenih pa tek onda pregovori.

Sirijci koji su protiv režima izlaze čista obraza, Asad i dio naroda koji ga je podržavao ili još podržava neka se pogledaju u ogledalo, mogu samo da umru od stida. Podrška koljaču je sramota, boriti se za slobodu je čast. Šta bi od "Ili Asad ili će spaliti Siriju"? Kako samo danas 2017. jadno zvuči ta parola. Od tolike oholosti iz 2011. Asad danas 2017. skoro da i ne postoji a zbog njega elita 6 godina mlavila sirotinju, činila najveće masakre. Danas ga s noge na nogu, okupatori Rusija i Iran vode glavnu riječ.
Superhikk

#81461 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

Kako ti više ne dosade te floskule. Rat se desi, ne biraš ni mjesto ni vrijeme. Ne biramo ja i ti, al neko drugi izabere. Nije rat prirodna nepogoda.
I za kakvu se to slobodu bore molim te? Je li za ovaj rahatluk koji vidimo u Idlibu i Raki? To ti je ta sloboda. Kako se zove kad tamo opletu mitraljezom po protestantima,ili jedni po drugima? Kad skrate za glavu pušača, Aleviji saspu šaržer, pedera bace sa zgrade, siluju djecu? Sloboda nasilja. Aferim.

Ah da, nemaš ti šta zamjerit ISIL-u i Nusri, ma ni Izraelu. Eto, samo siledžiji Asadu.
zrakomlat

#81462 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:Jedna vijest mimo politike i rata...

Građani Nebeka (naselje u okolini Damaska koje je pod kontrolom režima) napravili sendvič "felafil" dužine 200 metara.

https://www.facebook.com/groups/neoIRT/ ... 299702787/
Jel to za Dzulanijevu knjigu rekorda
NajdraziVodjaa

#81463 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Kako istocni Alep spade na par kvartova, nek neko decku pokaze koliko su Aleppa kontrolisali na vrhuncu pa da vidimo tih par kvartova :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#81464 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Superhikk wrote:Kako ti više ne dosade te floskule. Rat se desi, ne biraš ni mjesto ni vrijeme. Ne biramo ja i ti, al neko drugi izabere. Nije rat prirodna nepogoda.
I za kakvu se to slobodu bore molim te? Je li za ovaj rahatluk koji vidimo u Idlibu i Raki? To ti je ta sloboda. Kako se zove kad tamo opletu mitraljezom po protestantima,ili jedni po drugima? Kad skrate za glavu pušača, Aleviji saspu šaržer, pedera bace sa zgrade, siluju djecu? Sloboda nasilja. Aferim.

Ah da, nemaš ti šta zamjerit ISIL-u i Nusri, ma ni Izraelu. Eto, samo siledžiji Asadu.
Čitav život se boriš za slobodu, to "ovi su još gori" je seljakluk, i mentalitet jednih zaostalih ljudi kojima je mjera vrijednosti "ne diraj, ne talasaj, uživaj u smradu". Sve novo je sumnjivo i zavjera, staro makar bilo i g.. lijepo je i ukusno.

To razmišljanje je bolest, i nema veze sa razumom, i to je naravno glavna odbrana svih kriminalaca na vlasti. Kriminal je kriminal, korupcija je korupcija, diktatura je diktatura. Ja, ti, i svi drugi trebamo osuditi te stvari a ne braniti ih argumentima ovi su još gori, ili takvo je to društvo ne mogu bez diktatora pa red je da opravdamo masakre i ubijanje hiljada djece, i sve to pravdati Drezdenom, Groznijem itd.

Ja navedem primjer izraelskih 7 univerziteta koji su među prvih 500 i spomenem kako cijeli muslimanski svijet ima tek 3 koji su u toj kategoriji, dođe lik kaže "znao sam vehabija piše hvalospjeve o Izraelu". Od mržnje i bijesa neki ne žele ili ne mogu da vide najočiglednije ili najprostije stvari.
Superhikk

#81465 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

sarajevoxxxx wrote:
Superhikk wrote:Kako ti više ne dosade te floskule. Rat se desi, ne biraš ni mjesto ni vrijeme. Ne biramo ja i ti, al neko drugi izabere. Nije rat prirodna nepogoda.

Čitav život se boriš za slobodu, to "ovi su još gori" je seljakluk, i mentalitet jednih zaostalih ljudi kojima je mjera vrijednosti "ne diraj, ne talasaj, uživaj u smradu". Sve novo je sumnjivo i zavjera, staro makar bilo i g.. lijepo je i ukusno.

To razmišljanje je bolest, i nema veze sa razumom, i to je naravno glavna odbrana svih kriminalaca na vlasti. Kriminal je kriminal, korupcija je korupcija, diktatura je diktatura. Ja, ti, i svi drugi trebamo osuditi te stvari a ne braniti ih argumentima ovi su još gori, ili takvo je to društvo ne mogu bez diktatora pa red je da opravdamo masakre i ubijanje hiljada djece, i sve to pravdati Drezdenom, Groznijem itd.

Ja navedem primjer izraelskih 7 univerziteta koji su među prvih 500 i spomenem kako cijeli muslimanski svijet ima tek 3 koji su u toj kategoriji, dođe lik kaže "znao sam vehabija piše hvalospjeve o Izraelu". Od mržnje i bijesa neki ne žele ili ne mogu da vide najočiglednije ili najprostije stvari.
Nije to seljakluk, nego nešto čega ti nemaš - zdrav razum. Ako ćeš da rizikuješ svoj i živote cijelog naroda, elementarno je da znaš za šta i za koga se boriš, sem ako nisi tupan žedan krvi. Sjaši Kurta da uzjaše Murta nije vrijedno jednog ljudskog života. Koja crna borba protiv kriminala i korupcije kad su svi dolje ogrezli u tome. Koja crna borba za slobodu kad su joj tobožnji nosioci oni koji se zalažu za još represivniji sistem vladanja. Trebalo je ginuti za Rijada Hidžaba koji je godinama bio u centru kriminala i korupcije? Za vjerske fanatike i priučene, uvezene šejhove? Ako je u startu bilo nekih ideala za koje je vrijedjelo izaći na ulicu i boriti se za njih protestima i građanskim aktivizmom, toga odavno nema. Nestalo sa nasiljem. Zato je i revolucija propala. Preuzele su je indoktrinirane siledžije, plaćene i naoružane da služe tuđim interesima. To se odavno i ne krije. A kada služiš tuđim interesima onda od njih i zavisiš, pa tako Džarabalus postane važniji od Alepa. Sirijci su pokazali šta misle o toj revoluciji, desetine hiljada puta masovnijim iseljavanjem nego priključivanjem takvoj revoluciji. Zato i propada, jer nije želja većinske Sirije. Pomiri se sa tim
Krokodajl

#81466 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Dao bih sve, Halebske kapije, za onu malu ispred kvarta Menšije.
Krokodajl

#81467 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Šta kaže, od Halepa samo oslobađaju enklave :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa jebote Alep sam ima stanovnika ko ono prkno pod kontrolom Al Kaide...

Veći Deir Hafer od pola gradova u Idlibu, a i to je jedan od manjih gradića u provinciji Alep...
Superhikk

#81468 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

Ali Izrael ima 7 univerziteta među prvih 500. Kad na Izraelce zapucaju iz nekog kvarta, Izraelci sravne kvart - krivi Palestinci. Kad na SAA zapucaju iz kvarta, SAA sravni kvart - buu Asad kriv, zločinac. Eh kad bi Sirija imala bar 5 univerziteta među prvih 500 e onda bi salafixxxu bili krivi revolucionari. Valja'l ova logika.
exliberal-ex

#81469 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

Superhikk wrote:Ali Izrael ima 7 univerziteta među prvih 500. Kad na Izraelce zapucaju iz nekog kvarta, Izraelci sravne kvart - krivi Palestinci. Kad na SAA zapucaju iz kvarta, SAA sravni kvart - buu Asad kriv, zločinac. Eh kad bi Sirija imala bar 5 univerziteta među prvih 500 e onda bi salafixxxu bili krivi revolucionari. Valja'l ova logika.

ma logika je napustila savu davno.....sad pravi salto mortale...poceo je otimat posao kikiju...sad mu kurdi interesantni :-)
asurbanipal

#81470 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Krokodajl wrote:Dao bih sve, Halebske kapije, za onu malu ispred kvarta Menšije.

:thumbup: :lol:
walter kurtz

#81471 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Jebo alep cuvaj prijelaz revolucija nikad jaca :zoka:
handžar88

#81472 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Hajde sto savox nas godinama laze yl kako covjek sebe laze to je cudo jedno.. trebali smo i mi prije 92 odma srbima citavo Sarajevo poklonit, mala je to cijena ako ce prestati svakodnevno bombardovanje i snajperisanje..
salik79

#81473 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Sta to fali Srbima?! Znas li ti da je beogradski Univerzitet....
Krokodajl

#81474 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

handžar88 wrote:Hajde sto savox nas godinama laze yl kako covjek sebe laze to je cudo jedno.. trebali smo i mi prije 92 odma srbima citavo Sarajevo poklonit, mala je to cijena ako ce prestati svakodnevno bombardovanje i snajperisanje..
Mi njima Sarajevo oni nama Raču i Pavlovića Most.

Onda nek s Borom Drljačom pjevaju zajedno kolko hoće.
Last edited by Krokodajl on 01/08/2017 09:36, edited 1 time in total.
aratet

#81475 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

Razliciti su kriteriji, ali ima u Islamskom Svijetu sigurno top 500 Univerziteta, mozda su najprestizniji americki u Kairu i Beirutu (ako to racunamo u islamski Svijet).
Ne znam kakvi su oni po Maleziji i Saudiskoj Arabiji, znam da dobro kotiraju na listama.

U globalu gledano, poredeci sa neislamskim zemljama, te statistike su porazne.
Locked