FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Burdus
#81401 Re: FK Željezničar
Jos prosle hefte je donesena nacelna odluka da im se ustupi Dolina. Nakon osluskivanja sta navijaci misle i u strahu(opravdanom) od navijackog bjesa su prerufetili i zategli oko uslova. Neka su!
Sada neka nastave i za derbi samo zdenka!!
-
zipoo
#81402 Re: FK Željezničar
LazesBurdus wrote:Jos prosle hefte je donesena nacelna odluka da im se ustupi Dolina. Nakon osluskivanja sta navijaci misle i u strahu(opravdanom) od navijackog bjesa su prerufetili i zategli oko uslova. Neka su!
-
Burdus
#81403 Re: FK Željezničar
Ti ces mi govoritizipoo wrote:LazesBurdus wrote:Jos prosle hefte je donesena nacelna odluka da im se ustupi Dolina. Nakon osluskivanja sta navijaci misle i u strahu(opravdanom) od navijackog bjesa su prerufetili i zategli oko uslova. Neka su!
-
Burdus
#81404 Re: FK Željezničar
Moze Ljuba Alicic, moze Becka filharmonija, Tunguzuja balet, Osjek, Radnicki, Olimpik, Roma, PSG, Levski......
Ali jufke noga, noga ba
Ali jufke noga, noga ba
-
zipoo
#81405 Re: FK Željezničar
samo lazes i lazesBurdus wrote:Ti ces mi govoritizipoo wrote:LazesBurdus wrote:Jos prosle hefte je donesena nacelna odluka da im se ustupi Dolina. Nakon osluskivanja sta navijaci misle i u strahu(opravdanom) od navijackog bjesa su prerufetili i zategli oko uslova. Neka su!
Sada neka nastave i za derbi samo zdenka!!![]()
-
DonieBrasco
#81406 Re: FK Željezničar
Vjerovatno i jeste zapelo oko toga da ce pojedinci da divljaju i namjernu unistavaju stadion, a uprava pitara nije htjela da prihvati tu kalauzu odgovornisti za ostecenja jer znaju da ce toga biti.Burdus wrote:Jos prosle hefte je donesena nacelna odluka da im se ustupi Dolina. Nakon osluskivanja sta navijaci misle i u strahu(opravdanom) od navijackog bjesa su prerufetili i zategli oko uslova. Neka su!
Ko ih šiša na kraju, eto im Zenice, sebi su lošu uslugu napravili.
- ellaxaz
#81407 Re: FK Željezničar
Bravo za upravu.Charuga wrote:Ne igra se na Grbavici.
Lakše se diše.
-
Burdus
#81408 Re: FK Željezničar
Zenica, horde, bog i Blatusa 
- Mea_parvitas
#81409 Re: FK Željezničar
Kazu da sad fkt vrijedi ona: "nase cvjecke vama teku, zamirisase grad i rijeku" 
- nosara
- Radio Sarajevo
#81411 Re: FK Željezničar
Još neko citira ovog Pitara koji iznosi "provjerene informacije", koje se kasnije ne obistine.
Svi osim Burdusa na Grbavicu u nedjelju, nema izgovora. On će u subotu na Koševo.
Svi osim Burdusa na Grbavicu u nedjelju, nema izgovora. On će u subotu na Koševo.
- nosara
#81412 Re: FK Željezničar
ahahahahaRadio Sarajevo wrote:Još neko citira ovog Pitara koji iznosi "provjerene informacije", koje se kasnije ne obistine.
- Charuga
- Globalni moderator
#81413 Re: FK Željezničar
Ime stadiona piši kako treba, ili ga nemoj pisati nikako. Pravila su takva, da ne kukaš kako te banujem ili upozoravam bezveze.Burdus wrote:Jesuli iz lavora rekli da je nasa uprava bila max korektna? Jesu.
Pristali su na istu cijenu kao sto bi pitari platili za lavor. Kao dobrosusjedski odnosi. Izvor je iz nase uprave.
-
Itsoktobealone
#81414 Re: FK Željezničar
Najveća boljka navijača klubova u BiH je uvijek bila ograničenost, sujeta i personaliziranost svih problema kroz prizmu ljudske patnje. Ovo oko stadiona je samo pokazalo da ni Željini navijači nisu ništa drugačiji.
Dug je put do napretka.
Dug je put do napretka.
- simonese
#81415 Re: FK Željezničar
meni je drago sto nece igrati na Grbavici,iz vise razlogaItsoktobealone wrote:Najveća boljka navijača klubova u BiH je uvijek bila ograničenost, sujeta i personaliziranost svih problema kroz prizmu ljudske patnje. Ovo oko stadiona je samo pokazalo da ni Željini navijači nisu ništa drugačiji.
Dug je put do napretka.
- studiorum_tuzlaensis
#81416 Re: FK Željezničar
Također mi je drago i nema to veze sa "malograđanštinom", već jednostavno zdravim razumom.
Daleko im kuća/kirija od naše.
Daleko im kuća/kirija od naše.
-
Burdus
#81417 Re: FK Željezničar
Nadam se da je sada svima jasno koliko se mora paznje posvetiti infrastrukturi. Kosevo je nekada bilo najbolji stadion u drzavi. Nebriga, neulaganje je dovelo do sadasnjeg stanja. Mi smo isli suprotnim putem. Uspjeli smo dotjerati u red Dolinu da nam je u ponos.
Ako je za trenutak zanemarimo mozemo dozivjeti ponovno da igramo euro tekme van Doline.
Ocistiti korov na i iznad juga. Poskidati panoe repke iz lige nacija....
Nije samo gradnja bitna, bitno je redovno odrzavanje. U sitnicama ďavo cuci.
Ako je za trenutak zanemarimo mozemo dozivjeti ponovno da igramo euro tekme van Doline.
Ocistiti korov na i iznad juga. Poskidati panoe repke iz lige nacija....
Nije samo gradnja bitna, bitno je redovno odrzavanje. U sitnicama ďavo cuci.
Last edited by Burdus on 29/07/2019 19:29, edited 1 time in total.
-
Burdus
#81418 Re: FK Željezničar
nosara wrote:ahahahahaRadio Sarajevo wrote:Još neko citira ovog Pitara koji iznosi "provjerene informacije", koje se kasnije ne obistine.
Oba svirajte q....u
Ja idem na zapad na svoje mjesto
- nosara
#81419 Re: FK Željezničar
Nista s njima, nikad. Napredak svih napredaka.Itsoktobealone wrote:Najveća boljka navijača klubova u BiH je uvijek bila ograničenost, sujeta i personaliziranost svih problema kroz prizmu ljudske patnje. Ovo oko stadiona je samo pokazalo da ni Željini navijači nisu ništa drugačiji.
Dug je put do napretka.
-
Burdus
#81420 Re: FK Željezničar
Samo jako!
Naredni potez 5% striktno.
Ni stolicu vise.
Naredni potez 5% striktno.
Ni stolicu vise.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#81421 Re: FK Željezničar
Svi na Grbavicu!
-
Burdus
#81422 Re: FK Željezničar
Sta kazes izvor lazeCharuga wrote:Izvor? Ja sam drugačiju informaciju dobio, a cifra je veća od te. Kako sad da znamo koja je tačna?Burdus wrote:Nije bilo nikakvog pritiska vec je nasa uprava davno prije pristala da iznajmi stadion za cca 20 milja KM.
Nikako, ostat će samo mahalsko nagađanje, ali mene boli kurac, jer je bitno da ne igraju kod nas, a ti ćeš i opet nekada spomenuti tih 20 milja. Bitno ih je oblatiti, bez obzira bilo istina ili ne, i to prije nego i urade nešto.
Ja napisao da je iznajmljivanje terena cca 20 milja KM a eto zvanicno 25 milja KM. Ti tvrdio da je puno veca cifra.
– Fudbalski klub Sarajevo je u proteklim danima prikupio ponude za iznajmljivanje stadiona koji ispunjavaju uvjete treće kategorije. Nakon detaljne analize ponuđenih uvjeta, a uzimajući u obzir finansijske, organizacione i druge parametre, donesena je odluka da će susret biti odigran na stadionu Bilino polje u Zenici. Jedan od osnovnih razloga ovakve odluke jeste da su fiksni troškovi u drugoj ponudi bili trostruko veći od one zaprimljene od Nogometnog kluba Čelik – saopćeno je jučer iz FK Sarajevo.
A koliko je zaista Željezničar tražio novca od Sarajeva i koje su uvjete postavili Plavi? Navijači koševskog premijerligaša lansirali su priču da je tim sa Grbavice tražio 70.000 KM, korištenje reklamnog prostora na LED displejima, bankovnu garanciju za eventualnu štetu od 100.000 KM, te zatvaranje tribine Jug!?
Kako saznaje Faktor.ba iz izvora bliskih sarajevskim premijerligašima, Željina ponuda nije ni približna onoj koju su spominjali navijači.
Željezničar je za korištenje stadiona Grbavica tražio 35.000 KM i bankovnu garanciju od 100.000 KM (novac bi “ležao” položen u banci i njime bi bila kompenzirana eventualna šteta koju bi pričinili navijači). Uz to, saznajemo da Jug ne bi bio zatvoren (kao što je jučer navelo Sarajevo u saopćenju za javnost), nego bi bio na ovoj tribini mogli biti smješteni samo gostujući navijači (i Robijaši su preko Čelika tražili da na južnu tribinu Bilinog polja ne budu smještene Horde zla).
Kako tvrde izvori, Sarajevo je Želji za korištenje stadiona Grbavica na dan utakmice trebalo platiti 25.000 KM. Za službene treninge dan uoči utakmice Bordo tim trebao je izdvojiti 5.000 KM, a dodatnih 5.000 Željo je tražio za iznajmljivanje LED reklama (reklamni prostor bi koristio FK Sarajevo).
Na kraju Bordo tim nije prihvatio ponudu sa Grbavice i odlučio je da će biti domaćin u Zenici
- Radio Sarajevo
#81423 Re: FK Željezničar
Taman ti je Husref tamo na svakoj utakmici, i dalje uči od velikog Amara, iako je stariji od njega.Burdus wrote:nosara wrote:ahahahahaRadio Sarajevo wrote:Još neko citira ovog Pitara koji iznosi "provjerene informacije", koje se kasnije ne obistine.
Oba svirajte q....u
Ja idem na zapad na svoje mjesto
- Charuga
- Globalni moderator
#81424 Re: FK Željezničar
Ako je 20.000 = 35.000 daj onda da se mjenjamo, ja tebi 20 milja, a ti meni sličnu cifru, 35 milja. Tebi je to isto, pa daj da odradimo razmjenu.
P.S. i opet ne čitaš šta ti se napiše. Napisao sam da ne znam ni da li je ono što sam ja načuo tačno, kao ni to tvoje, ali đaba. I ovo su sve i dalje nezvanične informacije, prave nikada nećemo saznati.
"Iz izvora bliskih klubu" ...
I na kraju, k.rac me boli koja je cifra tačna, ne želim da se više zamaram glupostima. Nedelja, Zrinjski, valja se pobiti ...
P.S. i opet ne čitaš šta ti se napiše. Napisao sam da ne znam ni da li je ono što sam ja načuo tačno, kao ni to tvoje, ali đaba. I ovo su sve i dalje nezvanične informacije, prave nikada nećemo saznati.
"Iz izvora bliskih klubu" ...
I na kraju, k.rac me boli koja je cifra tačna, ne želim da se više zamaram glupostima. Nedelja, Zrinjski, valja se pobiti ...
-
vryzas