Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#81377 Re: Sirija vol. 2
Srušen mit o Hezbollahu kojeg su stvorili nakon pada Haleba. Pobjeda čista kao suza. Natjerali fašiste na povlačenje.zrakomlat wrote:Munšijeh > Staljingrad
Šta kaže kiki poraz je to moj brate prebaciše sve snage na Džober
Ono jadno nako izginulo na jugu Sirije da gradu od 10 miliona oslobađa nešto tamo u Guti
Kao što su iračke milicije nakon pada Mosula do bola beskorisna masa vojnika, isti je slučaj sa Mahirovom ofucanom 4. Divizijom. Budale iz Hezbollaha ionako niko ništa ne pita.
- mirsek
#81378 Re: Sirija vol. 2
Dobro to ali sta fali jednom izrahellu ?
- dječak sa šibicama
#81379 Re: Sirija vol. 2
Kod save vise ne znas trola li nas ili sam sebe.
- dragma
- Vozim: Pješe
- Kikibombona
#81381 Re: Sirija vol. 2
Kakav 'colbert', nemam pojma o cemu se radi.jao_situacije wrote:čiji li su kamioni..Kikibombona wrote:Americko oruzje ide za SDF, veceras. Jos jedan konvoj. Ovaj put su zamaskirali posiljku.![]()
neko se obogatio, samo tako.
ne znam bil ti rekao, da nas poslije ne smaraš, ali hajd da te obradujem malo
pogledaj colberta, jučerašnja epizoda
U Raki zestoke borbe!
https://m.youtube.com/watch?v=je1wlS65rv0
ISIL je objavio da su u jednoj ofanzivi nadomak Rake ubili 50 pripadnika SDF. Vjerovatno preuvelicavaju, ali napad se desio, prenio i Vasington Tajms. Ugl, dosta boraca gine, svaki dan dzenaze u gradovima Rojave...
Centralna komanda Amerike je objavila da SDF napreduje u gradu!
Ovog Britanca uhapsili Turci zajedno sa djevojkom. Kakav idiot. Borio se u redovima Peshmergi i YPG, pa onda otisao u Tursku.
Former British soldier held in Turkey over 'pro-Kurdish propaganda'
https://amp.theguardian.com/world/2017/ ... propaganda
YPJ Commander: We do not fight for territorial victory alone
https://www.ypgrojava.org/YPJ-Commander ... tory-alone
Komadant YPG i Tigar, negdje juzno od Rake...
- Krokodajl
#81382 Re: Sirija vol. 2
Narod je 2011 godine na proteste izašao zbog Munšije.
I da se Asad istjera iz Rodžave !
@Kiki jesi siguran da je ovo komandant YPG-a ?
Liči mi na Šejha al Turki bin Muhameda, komandanta plemena sa istoka Homsa.

- jao_situacije
#81383 Re: Sirija vol. 2
stephen colbert, vodi emisiju na cbs-uKikibombona wrote:Kakav 'colbert', nemam pojma o cemu se radi.jao_situacije wrote:čiji li su kamioni..Kikibombona wrote:Americko oruzje ide za SDF, veceras. Jos jedan konvoj. Ovaj put su zamaskirali posiljku.![]()
neko se obogatio, samo tako.
ne znam bil ti rekao, da nas poslije ne smaraš, ali hajd da te obradujem malo
pogledaj colberta, jučerašnja epizoda
U Raki zestoke borbe!
https://m.youtube.com/watch?v=je1wlS65rv0
ISIL je objavio da su u jednoj ofanzivi nadomak Rake ubili 50 pripadnika SDF. Vjerovatno preuvelicavaju, ali napad se desio, prenio i Vasington Tajms. Ugl, dosta boraca gine, svaki dan dzenaze u gradovima Rojave...
Centralna komanda Amerike je objavila da SDF napreduje u gradu!
Ovog Britanca uhapsili Turci zajedno sa djevojkom. Kakav idiot. Borio se u redovima Peshmergi i YPG, pa onda otisao u Tursku.![]()
Former British soldier held in Turkey over 'pro-Kurdish propaganda'
https://amp.theguardian.com/world/2017/ ... propaganda
YPJ Commander: We do not fight for territorial victory alone
https://www.ypgrojava.org/YPJ-Commander ... tory-alone
Komadant YPG i Tigar, negdje juzno od Rake...
ja mislio da si ti moderan
- rajv0sa
#81384 Re: Sirija vol. 2
Općina novi grad ima više stanovnika nego cijeli grad Daraa, a taj famozni kvart stane u jedan fotografski kadar

zbilja je teško pronaći fotografiju a da nije isječak iz procesa šehidenja nekog "revolucionara" u tom veličanstvenom kvartu

zbilja je teško pronaći fotografiju a da nije isječak iz procesa šehidenja nekog "revolucionara" u tom veličanstvenom kvartu
- Kikibombona
#81385 Re: Sirija vol. 2
Apsolutno ne!jao_situacije wrote:stephen colbert, vodi emisiju na cbs-u
Klasican retro tip. Slusam Black Sabath, Pink Floyd, Deep Purple, The Clash, Judas Priest... gledam Mucke, Alo Alo, Monty Python... volim Tolstoja, Perl Bak, Hemingveja, Majlera, Dikensa, Zolu... strasno volim istoriju... itd...
Novo ugl ne volim. Ne volim fb, ne volim selfije, ne volim novu muziku, nove filmove, novi humor, nove stilove odjevanja itd. Kada vidim na tv Farmu, Velikog brata, Vizu za buducnost, Lud zbunjen normalan, Nadrealiti show... dodje mi da povratim... Ponesto konzuniram, strogo dozirano. Recimo, uspio sam odgledati 20-ak epizoda serije 'Teorija velikog praska'. To je prva moderna serija nakon Dosije X koju sam malo gledao, ne sa narocitim uzivanjem, ali nije lose...
Bez zezanja.
A sto se tice pogleda na zivot, tu sam totalno liberalan, skoro pa hipik.
Eto
I da hoce ovaj usrani rat zavrsiti, da narod odahne i nastavi sa iole normalnim zivotom, a da ja slobodno vrijeme trosim na citanje knjiga koje sam totalno zapostavio...
- jao_situacije
#81386 Re: Sirija vol. 2
a zato ti imaš vremena da pratiš svakog kurda na tviteruKikibombona wrote:Apsolutno ne!jao_situacije wrote:stephen colbert, vodi emisiju na cbs-u
Klasican retro tip. Slusam Black Sabath, Pink Floyd, Deep Purple, The Clash, Judas Priest... gledam Mucke, Alo Alo, Monty Python... volim Tolstoja, Perl Bak, Hemingveja, Majlera, Dikensa, Zolu... strasno volim istoriju... itd...
Novo ugl ne volim. Ne volim fb, ne volim selfije, ne volim novu muziku, nove filmove, novi humor, nove stilove odjevanja itd. Kada vidim na tv Farmu, Velikog brata, Vizu za buducnost, Lud zbunjen normalan, Nadrealiti show... dodje mi da povratim... Ponesto konzuniram, strogo dozirano. Recimo, uspio sam odgledati 20-ak epizoda serije 'Teorija velikog praska'. To je prva moderna serija nakon Dosije X koju sam malo gledao, ne sa narocitim uzivanjem, ali nije lose...
Bez zezanja.![]()
A sto se tice pogleda na zivot, tu sam totalno liberalan, skoro pa hipik.Ne volim tradiciju, vjerske i narodne obicaje.
Od tradicije jedino volim povremena (nekad svakodnevna) tradicionalna druzenja/opijanja/provode sa starom rajom, uz poneki joint i ekstazi... kako starim i to sve rijedje... nekada je huliganisanje po stadionima bilo furka, sada kao peMzioner sa tribina gledam tekme...
Eto![]()
![]()
I da hoce ovaj usrani rat zavrsiti, da narod odahne i nastavi sa iole normalnim zivotom, a da ja slobodno vrijeme trosim na citanje knjiga koje sam totalno zapostavio...
o ovome sam ti govorio
žene pešmerge
- Kikibombona
#81387 Re: Sirija vol. 2
Da, ovo je isti onaj lik. Neko je proslijedio pogresan info, a ja sam povjerovao jer uniforma kod ovog covjeka izgleda identicno kao uniforme YPG.Krokodajl wrote:Narod je 2011 godine na proteste izašao zbog Munšije.

- Kikibombona
#81388 Re: Sirija vol. 2
Ti fakat gledas ova americka sranja?jao_situacije wrote:a zato ti imaš vremena da pratiš svakog kurda na tviteru![]()
o ovome sam ti govorio![]()
žene pešmerge
- jao_situacije
#81389 Re: Sirija vol. 2
gledam colbertaKikibombona wrote:Ti fakat gledas ova americka sranja?jao_situacije wrote:a zato ti imaš vremena da pratiš svakog kurda na tviteru![]()
o ovome sam ti govorio![]()
žene pešmerge
pogotovo otkad mezeti trampa, svaku noć ga 15 minuta zajebava
-
sarajevoxxxx
#81390 Re: Sirija vol. 2
50 godina traje borba, nije problem sačekati još malo. U međuvremenu posmatrati kako zauvijek nestaje jedna diktatura, kako gradovi jedan po jedan prestaju biti dijelom jedne tvornice zla. Rodžava, jug Sirije, Guta, Idlib, dijelovi Haleba, Homsa, Hame, Latakije.Krokodajl wrote:Narod je 2011 godine na proteste izašao zbog Munšije.
g]
Kako god je nestao Sadam tako će i Asad. Ti procesi su započeti i oni će trajati cijeli život. Ni Kurdi nisu proglasili državu ali jesu i više bego zadovoljni i sa zadovoljstvom posmatraju sva dešavanja.
- mirsek
#81391 Re: Sirija vol. 2
Dobro sve to ALI sta fali Izraelu, to me zivo zanima ???
-
sarajevoxxxx
#81393 Re: Sirija vol. 2
Veliki broj Palestinaca ima izraelski pasoš. Imaju sva prava, slobode, fantastične uslove za obrazovanje, 7 izraelskih univerziteta je među prvih 500 u svijetu, od toga 4 među prvih 150 (cijeli arapski ili muslimanski svijet ima 3). Državni TV na arapskom, putuješ u skoro sve zemlje bez vize. Nema nedodirljivih, pred sudovima ili u zatvorima su često i premijeri ili neki političari. Najmanje dvojica premijera se našli pred sudovima i odgovarali za nedjela i osuđeni na kazne zatvora. Ove godine ministar MUP-a kao i svaki drugi građanin odgovarao za optužbe o korupciji. Nalaze se na solidnom 32. mjestu na globalnom Indexu percepcije korupcije. Ispred su svih arapskih ili tzv. muslimanskih zemalja osim Katra i UAE.mirsek wrote:Dobro sve to ALI sta fali Izraelu, to me zivo zanima ???
Šta ima važnije za jednu zemlju od toga koliko korupcije ima ili nema u njoj i kako se vlasti ili društvo bori protiv iste?
Nasilje? Pa evo 6 godina gledamo najveće masakre koje su počinili Asadovci, gledamo milione raseljenih, cijeli svijet svjedoči užasu sirijskih izbjeglica, mučenja u zatvorima.
Da ima neki index percepcije nasilja i tu bi Izrael imao žestoku konkurenciju prije svega u tzv. muslimanskim zemljama.
- salik79
#81394 Re: Sirija vol. 2
Znao samsarajevoxxxx wrote:Veliki broj Palestinaca ima izraelski pasoš. Imaju sva prava, slobode, fantastične uslove za obrazovanje, 7 izraelskih univerziteta je među prvih 500 u svijetu, od toga 4 među prvih 150. Državni TV na arapskom, putuješ u skoro sve zemlje bez vize. Nema nedodirljivih, pred sudovima ili u zatvorima su često i premijeri ili neki političari. Najmanje dvojica premijera se našli pred sudovima i odgovarali za nedjela i osuđeni na kazne zatvora. Ove godine ministar MUP-a kao i svaki drugi građanin odgovarao za optužbe o korupciji. Nalaze se na solidnom 32. mjestu na globalnom Indexu percepcije korupcije. Ispred su svih arapskih ili tzv. muslimanskih zemalja osim Katra i UAE.mirsek wrote:Dobro sve to ALI sta fali Izraelu, to me zivo zanima ???
Šta ima važnije za jednu zemlju od toga koliko korupcije ima ili nema u njoj i kako se vlasti ili društvo bori protiv iste?
Nasilje? Pa evo 6 godina gledamo najveće masakre koje su počinili Asadovci, gledamo milione raseljenih, cijeli svijet svjedoči užasu sirijskih izbjeglica, mučenja u zatvorima.
Da ima neki index percepcije nasilja i tu bi Izrael imao žestoku konkurenciju prije svega u tzv. muslimanskim zemljama.
Neka drugi daju komentar na ove vehabitske hvalospjeve Izraelu, ja cu samo ovo podebljano:
Five children who got longer sentences for throwing stones than Israeli soldier who shot incapacitated Palestinian dead
http://www.independent.co.uk/news/world ... 93126.html
A ovaj je i dobar jer, recimo, za spaljenu 18-mjesecnu palestinsku bebu, i za dernek na kome je to proslavljeno, niko nikada nije odgovarao...itd, itd, itd...
-
poostar
#81395 Re: Sirija vol. 2
Kad je godisnjica bojkota ove teme koji je preokrenuo rat u Siriji ? Hoce li biti kakva manifestacija na forumu ? Mozda da ucesnici bojkota progovore koju ?
- insomnia78
#81396 Re: Sirija vol. 2
Sprema se knjiga. Zbirka intervjua, razmisljanja, prorocanstava...
Knjigo? Ne znam Knjigu?
-
sarajevoxxxx
#81397 Re: Sirija vol. 2
Video uradak komandne sobe "Bunijan mersus" (Bedem čvrsti) koja je prvo zauzela kvart Munšieh u Deri a potom ga i odbranila.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7042551240
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7042551240
- asurbanipal
#81398 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:
50 godina traje borba, nije problem sačekati još malo. U međuvremenu posmatrati kako zauvijek nestaje jedna diktatura, kako gradovi jedan po jedan prestaju biti dijelom jedne tvornice zla. Rodžava, jug Sirije, Guta, Idlib, dijelovi Haleba, Homsa, Hame, Latakije.
Kako god je nestao Sadam tako će i Asad. Ti procesi su započeti i oni će trajati cijeli život. Ni Kurdi nisu proglasili državu ali jesu i više bego zadovoljni i sa zadovoljstvom posmatraju sva dešavanja.
- Krokodajl
#81399 Re: Sirija vol. 2
Ja ne znam za tebe.
Ali ja bi svoje dijete prije u Damasku odgajao nego u Idlibu taman da državu vodi tročlano predsjedništvo Boban - Karadžić - Abdić.
Ali ja bi svoje dijete prije u Damasku odgajao nego u Idlibu taman da državu vodi tročlano predsjedništvo Boban - Karadžić - Abdić.
- dragma
- Vozim: Pješe
#81400 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Znao samsarajevoxxxx wrote:
Veliki broj Palestinaca ima izraelski pasoš. Imaju sva prava, slobode, fantastične uslove za obrazovanje, 7 izraelskih univerziteta je među prvih 500 u svijetu, od toga 4 među prvih 150. Državni TV na arapskom, putuješ u skoro sve zemlje bez vize. Nema nedodirljivih, pred sudovima ili u zatvorima su često i premijeri ili neki političari. Najmanje dvojica premijera se našli pred sudovima i odgovarali za nedjela i osuđeni na kazne zatvora. Ove godine ministar MUP-a kao i svaki drugi građanin odgovarao za optužbe o korupciji. Nalaze se na solidnom 32. mjestu na globalnom Indexu percepcije korupcije. Ispred su svih arapskih ili tzv. muslimanskih zemalja osim Katra i UAE.
Da ima neki index percepcije nasilja i tu bi Izrael imao žestoku konkurenciju prije svega u tzv. muslimanskim zemljama.![]()
Neka drugi daju komentar na ove vehabitske hvalospjeve Izraelu, ja cu samo ovo podebljano:
Five children who got longer sentences for throwing stones than Israeli soldier who shot incapacitated Palestinian dead
http://www.independent.co.uk/news/world ... 93126.html
A ovaj je i dobar jer, recimo, za spaljenu 18-mjesecnu palestinsku bebu, i za dernek na kome je to proslavljeno, niko nikada nije odgovarao...itd, itd, itd...
Itd, itd.....unazad preko pola vijeka.