Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#81376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kralj Tvrtko I. » 6 minutes ago

Kralj Tvrtko I. wrote:
Hvala.

Ps:sigurno treba ovo .ba iza novikanali?
Da, e-mail adresa je ispravna.
TheWatcher

#81377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

Kralj Tvrtko I. wrote:Koji je ono mail za prijedloge o novim kanalima?
sta si trazio :D
Kralj Tvrtko I.

#81378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ma žena hoće nešto tražiti. Neki Dr.FIT.
aditon

#81379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

od sinoć a i danas cijeli dan dolazi do prekida kako na netu tako i na digitalnoj od po nekoliko minuta!
crnivrag

#81380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

aditon wrote:od sinoć a i danas cijeli dan dolazi do prekida kako na netu tako i na digitalnoj od po nekoliko minuta!
Uvode ti giga grad, sad ćeš vječno biti mlad.
aditon

#81381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

crnivrag wrote:
aditon wrote:od sinoć a i danas cijeli dan dolazi do prekida kako na netu tako i na digitalnoj od po nekoliko minuta!
Uvode ti giga grad, sad ćeš vječno biti mlad.
s telemachom samo obolit mogu
Telemach

#81382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon » 36 minutes ago

od sinoć a i danas cijeli dan dolazi do prekida kako na netu tako i na digitalnoj od po nekoliko minuta!
Otvorili smo tehničku reklamaciju. Kolege će provjeriti što prije.
Izvinjavamo se zbog poteškoća.
shiljak

#81383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shiljak »

Kako omogućiti da se kontroliše eon tv box sa daljinskim od tv-a? Valjda trenutno nije omogućen HDMI CEC, ali u postavkama tv boxa ne vidim da ima ta opcija da se odobri?
Benq

#81384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

shiljak wrote:Kako omogućiti da se kontroliše eon tv box sa daljinskim od tv-a? Valjda trenutno nije omogućen HDMI CEC, ali u postavkama tv boxa ne vidim da ima ta opcija da se odobri?
HDMI-CEC aktiviras u opcijama TV-a, a da li ces sa daljinskim od TV-a imati potpunu kontrolu nad EON STB-om, zavisi od samog tv uredjaja. Ja sam na LG-u mogao koristiti samo tipke CH+/CH-, a na VOX-u imam punu kontrolu nad EON STB-om, tako da EON daljinski vec neko vrijeme uopste ne koristim.
shiljak

#81385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shiljak »

Benq wrote:
shiljak wrote:Kako omogućiti da se kontroliše eon tv box sa daljinskim od tv-a? Valjda trenutno nije omogućen HDMI CEC, ali u postavkama tv boxa ne vidim da ima ta opcija da se odobri?
HDMI-CEC aktiviras u opcijama TV-a, a da li ces sa daljinskim od TV-a imati potpunu kontrolu nad EON STB-om, zavisi od samog tv uredjaja. Ja sam na LG-u mogao koristiti samo tipke CH+/CH-, a na VOX-u imam punu kontrolu nad EON STB-om, tako da EON daljinski vec neko vrijeme uopste ne koristim.
Što se tiče samog TV-a odobreno je sigurno i radi mi na drugim uređajima, ali sa eon ne radi uopšte pa sam mislio da ne treba i tu nešto podesiti dodatno.
Benq

#81386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

shiljak wrote: Što se tiče samog TV-a odobreno je sigurno i radi mi na drugim uređajima, ali sa eon ne radi uopšte pa sam mislio da ne treba i tu nešto podesiti dodatno.
Pogledaj jos da li imas posebno postavke za HDMI port na koji je povezan EON, jer sam ja to imao na LG-u, pa iako sam u opcijama ukljucio CEC, imao sam mogucnost za svaki port posebno ukljuciti/iskljuciti, dok na VOX-u ta opcija radi odmah za sve HDMI portove na tv-u.

Opet ti kazem, sve zavisi od tv-a, iskljuci tv i vidi hoce li se zajedno s njim iskljuciti i eon (crvena lampica) ili ce i dalje raditi zelena i plava na box-u, ako se iskljuci, onda je CEC aktivan. Sa daljinskim od LG-a sam mogao upalit tv i box, ali nisam mogao ugasit, a kad ugasim EON sa njegovim daljinskim onda se ugasi i TV :D. Sad sa drugim tv-om sve savrseno radi sa daljinskim od tv-a.
typeOnegative

#81387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Benq wrote:
Teoretski može .
Iz mog iskustva kad je kontrola eon boxa daljincem od Tv-a u pitanju mogu reći da je više bilo povezano sa samim daljinskim tj njegovim softverom i mogucnostima , nego sa TVom .
Imam LG i sa magic remoteom koji je došao uz TV nisam mogao kontrolirati STB iako ima opcija za to ( pisalo nije podrzano), no sticajem okolnosti sam dobio u zamjenu napredniji model daljinca (MR700 ) i kad sam probao navedenu opciju otvorio mi je meni za postavljanje univerzalnog daljinskog , tražio marku STB i lokaciju i zavrsio postupak . Sad kontroliram sve daljinskim od TVa , rade sve opcije , prebacivanje kanala , paljenje i gašenje boxa sa tv itd tako da i kod mene daljinski od boxa stoji u ladici :D
Benq

#81388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

typeOnegative wrote: Sad kontroliram sve daljinskim od TVa , rade sve opcije , prebacivanje kanala , paljenje i gašenje boxa sa tv itd tako da i kod mene daljinski od boxa stoji u ladici :D
U pravu si. Pod "tv" sam i mislio na daljinski, jer nema smisla da mi je obicni FHD VOX napredniji od LG Smart TV-a. Sa daljinskim od LG-a nisam mogao skoro nista osim gore navedenog, a sad sa daljinskim od VOX-a radim apsolutno sve, bukvalno kao da imam EON aplikaciju na tv-u :mrgreen:
video

#81389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by video »

Nakon nekog vremenskog koristenja EON paketa, mozete li ukratko o istima.

Istice mi ugovor trio grande familly paketa a kazu da nema vise produzenja ili uzimanje vecih trio grande paketa vec SAMO prelazak na eon pakete :shock: ili ostati na ovome do daljnjeg :?

Jel nas se ovo sili prelazak na eon?
crnivrag

#81390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

video wrote:Nakon nekog vremenskog koristenja EON-a mozete li ukratko o istom!

Istice mi ugovor trio grande familly paketa a kazu da nema vise produzenja ili uzimanje vecih trio grande paketa vec SAMO prelazak na eon pakete :shock: ili ostati na ovome do daljnjeg :?

Jel nas se ovo sili prelazak na eon?
Niko te ne sili, ako želiš možeš zauvijek ostati na starom paketu, ali ga ne možeš obnavljati, dobijati benefite, niti će stari paketi dobijati bilo kakva poboljšanja usluga.

Za sva ostala pitanja oko EON paketa, budi slobodan da mi se obratiš javno ili putem privatne poruke.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#81391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Ja sam neki dan dobio poruku od Telemacha da mogu ostati na starom TGF paketu, obnoviti ga i dobiti određene benefite.

A evo i dokaza.

Image
video

#81392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by video »

suad-sarajevo wrote:Ja sam neki dan dobio poruku od Telemacha da mogu ostati na starom TGF paketu, obnoviti ga i dobiti određene benefite.

A evo i dokaza.

Image
ja sam danas zvao info (1360) i sluzbenica mi je objasnila kako samo gore podvukao.
Jos je to ponovila vise puta.
Hvala ti na ovom infu :thumbup:
@telemach, moze li pojasnjenje o ovome :?
Produzio bih ugovor ( preplatnik od 2005. god) ali da ne prelazim na EON
Telemach

#81393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@video

Može, naravno. Javite nam se u inbox, i pozvat ćemo Vas.
arnes_king

#81394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by arnes_king »

Moze li mi neko pojasniti ove pakete u telemachu. Gdje god pogledam druge informacije, na reklama jedne cijene i promocije, kod njij kada se ode drugo a na internet stranici trece...

Koliko kosta najpovoljniji paket tv kanali + internet i koliku brzinu interneta bih imao, ali bez ono do nego koliko je to tacno? I koliko tacno kosta paket bez promocije i bez obaveznog trajanja ugovora.
crnivrag

#81395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

arnes_king wrote:Moze li mi neko pojasniti ove pakete u telemachu. Gdje god pogledam druge informacije, na reklama jedne cijene i promocije, kod njij kada se ode drugo a na internet stranici trece...

Koliko kosta najpovoljniji paket tv kanali + internet i koliku brzinu interneta bih imao, ali bez ono do nego koliko je to tacno? I koliko tacno kosta paket bez promocije i bez obaveznog trajanja ugovora.
EON Duo Light - 46.90 KM.

Brzina 40/6 Mbps.

Start TV paket.
Boban0726

#81396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

U Telemachu nema paketa bez minimalnog perioda trajanja ugovorne obaveze.
holowey

#81397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

na par kanala mi se veceras kocka slika...npr aljazeera, arene... nesto cackate ili da se naviknem na ovo?
Telemach

#81398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@arnes_king

Ukoliko do sada niste bili naš korisnik, akcijska cijena za svaki paket, na određeni period, je 32,90 KM.
Za ponudu nam se možete javiti u inbox.
Telemach

#81399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@holowey

Uradite reset uređaja. Ukoliko se poteškoće nastave, pozovite nas za detaljniju provjeru na 1360.
crnivrag

#81400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Da li je ljubav kompanije Telemach prema meni dovoljno jaka, da dobijem besplatnu zamjenu PDS3 uređaja za dodatni EON box, bez troškova instalacije istog od 80 KM?
Locked