Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Styling

#81351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Chmoljo wrote: 09/02/2023 12:55
Styling wrote: 09/02/2023 12:53

Nije njihovo da politicare postavljaju na mjestu, ili bilo gdje. Njihovo je da obave informativni razgovor, saznaju informacije koje interesuju gradjane, i pokusaju mozda dobiti neku ekskluzivu. Nije novinarski posao da nekoga disciplinuju, malo smo mi ovdje pobrkali nesto, koliko vidim. I da budu kulturni i odmjereni.
:lol: :lol: :lol:

daj ba provaljuješ se.
Vidim ni ti ne znas nista o novinarskom zanatu. Pogledajte malo novinare stranih renomiranih novinarskih kuca kakose ponasaju prema gostima. Ova bi samarala da moze. Isfrustrirana do maksimuma. Nekada ide vrlo nisko. Ima vrlo neprimjerene upadice, onako bas mahalski. Novinari kod nas misle d sto su "zajebaniji" sa gostom da su bolji novinari. Samo sebi stvaraju problem i kod gostiju stvara defanzivu. To nije dobro novinarstvo.
Styling

#81352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

dr_Evil wrote: 09/02/2023 12:58
Styling wrote: 09/02/2023 12:53
Nije njihovo da politicare postavljaju na mjestu, ili bilo gdje. Njihovo je da obave informativni razgovor, saznaju informacije koje interesuju gradjane, i pokusaju mozda dobiti neku ekskluzivu. Nije novinarski posao da nekoga disciplinuju, malo smo mi ovdje pobrkali nesto, koliko vidim. I da budu kulturni i odmjereni.
Ne slazem se, prvo i osnovno, politicari u BiH i na Balkanu su generalno sirovine, i ne moze sa njima normalno razgovarati. Apsolutno im ne treba dopustati "nulti govor", i da drze monologe. Oni su placeni da odgovaraju narodu, a novinari su nasi predstavnici. Kako saznati informaciju kad sirovina ne daje odgovor, nego opravdava.

Ako ti postavi pitanje onda odgovori na njega, ne skreci temu, ne mlataraj rukama, i ono najvaznije odgovor da je neko drugi isto to radio nije odgovor.

Dakle, postavi ih na mjesto, pokazi da su suplji.

Tvoj miljenik je vise puta bio kod Emele, odlicno se snasao, a ona postavljala prava pitanja.

Kasumovic je odlican, i da sam kod njega u Bosni imao bi moj glas, ali i on mora da odgovara kao i ostali, nema price sta je ko radio. Tek kad ispricas sta ti radis, sta ces radit, onda cemo da peremo po SDFA jer treba uvijek da podsjecamo ovaj narod na to koji su to izdajnici i kriminalci!
Izvini, ali nakon ovoga nisam dalje citala tvoj post.
dr_Evil

#81353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

dr_Evil wrote: 09/02/2023 12:49

E bas taj, zaFaljujem :D ko ce vise popamtit sve ove lopove, svaki isti
sjećam se te emisije. sirovina kontala da mu je neuka stranka došla i da je može jebavati kako hoće. masa advokata je sramota za profesiju. potvrđuju svaki stereotip o tom zanimanju.

Uzivancija
Spit_fire

#81354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

@Styling pa evo gradjane interesuje koje su to promjene, sta je to drugsciji HDZ i SNSD...fudo nije nista odgovorio od bilo cega sto interesuje gradjane. Sve sto je rekao je "ALI SDA ALI SDA"...

Gradjane ne interesuju prazne floskule koje su naucili na kursu za govornistvo da ubacujes "projekti, programi" gdje moze i gdje ne moze...rijeci koje 90% ljudi ne zna ni sta znace, a vrlo upitno je znaju li i ovi sto ih izgovore...

Sta cete uradir povodom XY?
Napravit cemo komisiju koja ce imenovat tijelo da izabere tim strucnjaka...

To brate ne interesuje ni tu komisiju koja ce pare uzet od toga a kamol gradjane

Znam ja sto je vama emela trn u oku isto vako vam je nastocala i idola saha kralja vaseg...pa on lagani dodir kravate i bum nebuloza za nebulozom...
Last edited by Spit_fire on 09/02/2023 13:05, edited 1 time in total.
dr_Evil

#81355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Styling wrote: 09/02/2023 12:59

Izvini, ali nakon ovoga nisam dalje citala tvoj post.
Izvinjavam se.. NIP.ovci nisu sirovine. Niposto Ademovic nije bio Alijin tajni pendrek koji je po njegovom naredjenju ubijao politicke neistomisljenike i one sta su saznali gdje je SDA sakrila pare za odbranu BIH. To naprosto nije definicija sirovine, nedostaje mi prava rijec..

Kazu da je jezik fluidan, pa onda cemo ga nazvati postenjacinom, i molim da se azurira bosanski jezik, hvala.
dr_Evil

#81356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 09/02/2023 13:03 @Styling pa evo gradjane interesuje koje su to promjene, sta je to drugsciji HDZ i SNSD...fudo nije nista odgovorio od bilo cega sto interesuje gradjane. Sve sto je rekao je "ALI SDA ALI SDA"...

Gradjane ne interesuju prazne floskule koje su naucili na kursu za govornistvo da ubacujes "projekti, programi" gdje moze i gdje ne moze...rijeci koje 90% ljudi ne zna ni sta znace, a vrlo upitno je znaju li i ovi sto ih izgovore...

To brate ne interesuje ni tu komisiju koja ce pare uzet od toga a kamol gradjane

Znam ja sto je vama emela trn u oku isto vako vam je nastocala i idola saha kralja vaseg...pa on lagani dodir kravate i bum nebuloza za nebulozom...
Kolega spit fire, kad su ono Bakir i Seka bili kod Emele? Da podsjeti "gledateljstvo", pa da vidimo kome je trn u oku?
dr_Evil

#81357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Malo mi je simptomaticno da Vucic i Bakir zajednickim snagama blokiraju N1, mes cini da je to neka SANU direktiva opet. :D
Spit_fire

#81358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 09/02/2023 13:05
Spit_fire wrote: 09/02/2023 13:03 @Styling pa evo gradjane interesuje koje su to promjene, sta je to drugsciji HDZ i SNSD...fudo nije nista odgovorio od bilo cega sto interesuje gradjane. Sve sto je rekao je "ALI SDA ALI SDA"...

Kolega spit fire, kad su ono Bakir i Seka bili kod Emele? Da podsjeti "gledateljstvo", pa da vidimo kome je trn u oku?
Pa nastoca ona i ove iz SDA pa sjecam se kako je jednom zahiragica isprekala nez jel doso vise ikad...al to je ok, mejdutim cim dirne "tvog" nekog (ne mislim na tebe) onda je belaj...

Sva pitanja su joj na mjestu, bukvalno sve ovo sto ovdje mi trubimo, samo sto kad si na TV nemos rec novinaru "Ti si SDA bot"

Mada ne bi me cudilo da i to dozivimo od Dine i ostalih

Oni bi svi da gostuju samo ko dodik kod mate, ugoste sami sebe
dr_Evil

#81359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 09/02/2023 13:09
Pa nastoca ona i ove iz SDA pa sjecam se kako je jednom zahiragica isprekala nez jel doso vise ikad...al to je ok, mejdutim cim dirne "tvog" nekog (ne mislim na tebe) onda je belaj...

Sva pitanja su joj na mjestu, bukvalno sve ovo sto ovdje mi trubimo, samo sto kad si na TV nemos rec novinaru "Ti si SDA bot"

Pa dobro neki novinari stvarno jesu SDA Botovi treba im se reci, a ima sad i ova suprotna ekipa recimo na press media sta su Kiflini botovi. Nisam jos pronasao medij koji je SDP bot, mada sam siguran da ih ima.

ALi dobar je bio Latic prije par sedmica kod Senada, kaze ovo mu je zadnja kampanja koju je vodio. Satro je SDA dobro cinjenicama ove godine, znao je dobro i po Nerminu opalit.
BHCluster

#81360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Login77777 wrote: 09/02/2023 11:54
tramvajtrojka wrote: 09/02/2023 10:24

pa nemoj ovakvima je i Avdo primjer pravog istrazivackog novinara :lol: :lol: :lol: :oops:
Kontam nas brat @BHCluster spada u“neutralne“ kad ono ide kod SDA Nedima po misljenje. :mrgreen:
Pored video snimka on vidi nekog Nedima. Prioriteti prvo ha? Izgleda da nije samo "Elzina glupa" (kao sto ti rece). :oops:
Roccohljup

#81361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

daj ba provaljuješ se.
Vidim ni ti ne znas nista o novinarskom zanatu. Pogledajte malo novinare stranih renomiranih novinarskih kuca kakose ponasaju prema gostima. Ova bi samarala da moze. Isfrustrirana do maksimuma. Nekada ide vrlo nisko. Ima vrlo neprimjerene upadice, onako bas mahalski. Novinari kod nas misle d sto su "zajebaniji" sa gostom da su bolji novinari. Samo sebi stvaraju problem i kod gostiju stvara defanzivu. To nije dobro novinarstvo.
Meni je Emela sasvim ok. Zena ima svoj stil i kroz ovakve intervjue javnost (tj dio iste koje to zanima) mogu vidjeti kakvi su zaista naši političari mimo izbornih bajki, tj kad ih neko uzme rešetati malo.
Ako već poredite strane novinare sa našim, uporedite onda i političare ili sagovornike istih. Baš bi u nekoj normalnoj zemlji uhljupi poput elzine, fude, fadila, asima, itd. mogli biti išta više od portira na ulazu u neku drž instituciju.
Spit_fire

#81362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 09/02/2023 13:12
Spit_fire wrote: 09/02/2023 13:09

Pa dobro neki novinari stvarno jesu SDA Botovi treba im se reci, a ima sad i ova suprotna ekipa recimo na press media sta su Kiflini botovi. Nisam jos pronasao medij koji je SDP bot, mada sam siguran da ih ima.

ALi dobar je bio Latic prije par sedmica kod Senada, kaze ovo mu je zadnja kampanja koju je vodio. Satro je SDA dobro cinjenicama ove godine, znao je dobro i po Nerminu opalit.
Pa vidi ovi novinari tipa avde sto pisu tekstove hajd to i da doskutujemo ciji je ko

Al emela ne konstruise nista, samo paotsvi pitanje, a ovi nemaju odtovor ili lupe nebulozu...i sad je problem sto ih uopste pita?

Pa nez sta treba da dodju u takvu emisiju i odrze miting a emela klimne glavom i odjavi emisiju...

Bukvalno su on the face of the place, pitam te nesto evo izvoli odgovori..sta je problem? Nemas odgovor? Zasto nemas?
dr_Evil

#81363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 09/02/2023 13:15

Pa vidi ovi novinari tipa avde sto pisu tekstove hajd to i da doskutujemo ciji je ko

Al emela ne konstruise nista, samo paotsvi pitanje, a ovi nemaju odtovor ili lupe nebulozu...i sad je problem sto ih uopste pita?

Pa nez sta treba da dodju u takvu emisiju i odrze miting a emela klimne glavom i odjavi emisiju...

Bukvalno su on the face of the place, pitam te nesto evo izvoli odgovori..sta je problem? Nemas odgovor? Zasto nemas?
Emela je zmaj, u svakom pogledu, samo @karanana se ne slaze :D
laik1981

#81364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

n+1 wrote: 09/02/2023 04:00 Šta kaže Zildžić, najbolje da ih zovemo n-torka. :lol:

A jest ga Emela rascijepala kao balvan, što ovaj i jeste. :D
Onako skace pritisak i pucaju cirevi i ostalim SDA spodobama.. Zbog onakvih pitanja se oni i boje da ostanu bez vlasti.. Kad se postavi pitanje o zaposljavanjima mimo konkursa krene im pjena na one volovske zvalje..
Roccohljup

#81365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

dr_Evil wrote: 09/02/2023 13:17
nema potrebne atribute i ne zadovoljava njegove visoke kriterije :-) :D
dr_Evil

#81366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Roccohljup wrote: 09/02/2023 13:20
nema potrebne atribute i ne zadovoljava njegove visoke kriterije :-) :D
Ima on neke svoje voditeljice, cupa ih iz katrana :D nasekiram se ponekad :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#81367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

daj ba provaljuješ se.
ne znaš ni ti o obrazovanju, po vlastitom priznjanju pa komentarišeš ministricu obrazovanja.

problem je u tome što guslaš ovu priču jer je naljepila nekog koga ti gotiviš. nije uopšte problem Emela, a fino se može upratiti twitter trolčina koja se šprdala sa kasumovićem i navijala za Emelu, a onda serucka na Emelu zbog provokativnih pitanja Zildžiću.
Chmoljo

#81368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Roccohljup wrote: 09/02/2023 13:15

Meni je Emela sasvim ok. Zena ima svoj stil i kroz ovakve intervjue javnost (tj dio iste koje to zanima) mogu vidjeti kakvi su zaista naši političari mimo izbornih bajki, tj kad ih neko uzme rešetati malo.
Ako već poredite strane novinare sa našim, uporedite onda i političare ili sagovornike istih. Baš bi u nekoj normalnoj zemlji uhljupi poput elzine, fude, fadila, asima, itd. mogli biti išta više od portira na ulazu u neku drž instituciju.
to je ono, što nam nisu švedski političari, pa zato jer ni mi nismo šveđani...
Spit_fire

#81369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Spit_fire wrote: 09/02/2023 13:15

Slazem se da je vise ovakvih novinara i emisija ne bi politicari smjeli ni doc na tv ako im namjere i ruke nisu ciste...

Sto se tice Avde ja sam jucer rekao..sve i da jeste ovo sto radi zbog SDA opet ne mijenja cinjenicu da vecina stvari koje kaze su istina.

Uostalom evo vidimo kako Dino odgovara rendom ljudima po FB, Helez se cak i javlja ljudima, a Avdu napadaju preko statusa..izvoli evo covjek ti se ponudio da se suocite. Ako nista ne krijes i ako Avdo laze dodji i raskrinkaj ga ...neces (ne smijes), pa sta cu zakljucit nego da si ti u krivu...cisto logicki...

Ovaj narativ koji sami pocinju priznavat kako po forumu tako i politicari da uospte nije bitno STA je neko reko nego KO je to reko ...je iskreno odraz izopacenosti ....

Da ne idemo dalje uzecu banalan primjer. Dan dva nakon izbora cak i u izbornoj noci Avdo je reko da je smitov zakon katastrofa jer haj sto je mimo zdravog razuma nego nije nista ni odblokirao. Tad su botovi govorili "ima dobrih stvari" a bgm i politicari ...i nazivali ga SDA kerom i neprijateljem zapada...kad eto ti ga Bum blokirase te ljudi ko iz picke....i sad AJ OTKUD OVO SMITE POMAGAJ...
skupljac_zeljeza

#81370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skupljac_zeljeza »

Koga će večeras SDA poslati Emeli na sitno sito?
Styling

#81371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Roccohljup wrote: 09/02/2023 13:15

To kakvi su nam politicari je odraz drustva. Takve narod bira.
Roccohljup

#81372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Chmoljo wrote: 09/02/2023 13:24
niti ćemo imati švedske novinare :D . Ali nama trebaju novinari poput emele da kroz njihov rad vidimo ko su nam političari, direktori JP, agencija, drž. institucija.....neće li nam jednom doći iz dupeta u glavu da se malo opametimo.
Pogledaj samo poniznost kad bake ili dilfaš gostuju na hajatu.....čovjek bi rekao med i mlijeko u našoj nahiji. Ili još bolji primjer bratske nam Srbije i Vučka :D :-)
Chmoljo

#81373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Roccohljup wrote: 09/02/2023 13:30
Chmoljo wrote: 09/02/2023 13:24
niti ćemo imati švedske novinare :D . Ali nama trebaju novinari poput emele da kroz njihov rad vidimo ko su nam političari, direktori JP, agencija, drž. institucija.....neće li nam jednom doći iz dupeta u glavu da se malo opametimo.
Pogledaj samo poniznost kad bake ili dilfaš gostuju na hajatu.....čovjek bi rekao med i mlijeko u našoj nahiji. Ili još bolji primjer bratske nam Srbije i Vučka :D :-)
pa naravno. novinari nisu uzrok, nego posljedica. i svaka druga priča je suvišna.
Styling

#81374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Chmoljo wrote: 09/02/2023 13:23

ne znaš ni ti o obrazovanju, po vlastitom priznjanju pa komentarišeš ministricu obrazovanja.

problem je u tome što guslaš ovu priču jer je naljepila nekog koga ti gotiviš. nije uopšte problem Emela, a fino se može upratiti twitter trolčina koja se šprdala sa kasumovićem i navijala za Emelu, a onda serucka na Emelu zbog provokativnih pitanja Zildžiću.
Nisma rekla da ne znam o obrazovanju, vec da ne pratim taj sektor. Imam druge sfere interesovanja. Vjerovatno da su mi djeca u osnovnoj ili srednjoj skoli, mozda bih detaljnije i pratila.

To sto se nekim roditeljima i nastavnicima ne svidjaju promjene koje ministrica uvodi ne znaci da se te promjene nece s vremenom pokazati kao dobre. Mi kao narod imamo tu osobinu da sve sto najavljuje bilo kakvu promjenu nase svakodnevne kolotecine docekujemo na noz a da pri tome nismo uoposte sagledali zasto i zbog cega se nesto uvodi i koje su pozitivne a koje negativne strane. Ako se nesto dugorocno pokaze da ne valja, mijenjaj ga.
Stav nas kao naroda je da promjene a priori ne valjaju, ma kakve bile. Mi se promjena bojimo, i to nam je velika mana.
dr_Evil

#81375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 09/02/2023 13:25

Slazem se da je vise ovakvih novinara i emisija ne bi politicari smjeli ni doc na tv ako im namjere i ruke nisu ciste...

Sto se tice Avde ja sam jucer rekao..sve i da jeste ovo sto radi zbog SDA opet ne mijenja cinjenicu da vecina stvari koje kaze su istina.

Uostalom evo vidimo kako Dino odgovara rendom ljudima po FB, Helez se cak i javlja ljudima, a Avdu napadaju preko statusa..izvoli evo covjek ti se ponudio da se suocite. Ako nista ne krijes i ako Avdo laze dodji i raskrinkaj ga ...neces (ne smijes), pa sta cu zakljucit nego da si ti u krivu...cisto logicki...

Ovaj narativ koji sami pocinju priznavat kako po forumu tako i politicari da uospte nije bitno STA je neko reko nego KO je to reko ...je iskreno odraz izopacenosti ....

Da ne idemo dalje uzecu banalan primjer. Dan dva nakon izbora cak i u izbornoj noci Avdo je reko da je smitov zakon katastrofa jer haj sto je mimo zdravog razuma nego nije nista ni odblokirao. Tad su botovi govorili "ima dobrih stvari" a bgm i politicari ...i nazivali ga SDA kerom i neprijateljem zapada...kad eto ti ga Bum blokirase te ljudi ko iz picke....i sad AJ OTKUD OVO SMITE POMAGAJ...
Nisam bio ukljucen u tu vasu raspravu jucer, mora se ponekad i radit, lol. Za mene je Avdo izgubio svaki legitimitet davnih dana, da ga je zabavno slusati pa naravno da jeste, svi mi iz BiH gotivimo teorije zavjere, ali cinjenica je da plasira informacije i polu informacije, a bogami i lazi od OSmice. I jos cemo se sjetit da je zajedno sa Lagumdzijom pokopao Bakira Hadz.

Ovaj zakon je napravljen da odgovara svim etnickim strankama, ali blokade nije skinuo. Sad neki herr svabo polulegitmni popravlja sta je zasro.
Locked