FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

cvrčak_na_hedonizmu

#81301 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

LSD wrote:Curjuric precijenjen igrac, vazda bio i osto.

Sinoc se moralo pobjediti, al eto nemamo tu završnicu da ih dotucemo..Timska igra se popravila, ima nekih akcija i kombinacija, nekog sistema igre i to je dobar znak :thumbup: mada ce biti teško praviti rezultat jer ovo to imamo su limitirani maljevi. Ni Guardiola ne bi mogao od Zeca ili Pavića napraviti igraca, nema tu pomoci. Amar bukvalno pravi pitu od gov.ana.
Još da je naci bolje bekove i jednog stopera umjesto Jadranka, bilo bi ekstra.
Problem je sto su te krampe od igraca starteri. Bolje Sehica forsirati na desnom krilu nego glupana Zeca. To je do Amara, da se ne lazemo bezveze
LSD

#81302 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:

Sinoc se moralo pobjediti, al eto nemamo tu završnicu da ih dotucemo..Timska igra se popravila, ima nekih akcija i kombinacija, nekog sistema igre i to je dobar znak :thumbup: mada ce biti teško praviti rezultat jer ovo to imamo su limitirani maljevi. Ni Guardiola ne bi mogao od Zeca ili Pavića napraviti igraca, nema tu pomoci. Amar bukvalno pravi pitu od gov.ana.
Problem je sto su te krampe od igraca starteri. Bolje Sehica forsirati na desnom krilu nego glupana Zeca. To je do Amara, da se ne lazemo bezveze
Teško je Amaru rastjerati sav taj škart koji se gomilao zadnje 3-4 godine. To ce se cistiti još neko vrijeme. Posljedice cemo i dalje imati zbog Misketovaca i njihove pogube transfer politike. Dosta tih parazita je Amar rastjerao (Curjuric, Vranjes, Bakrac, Jazvic i slicne olupine), al ne može sve, zato sad gledamo Zeca Asima i dalje, Pavića, Stevanovića, Bogičevića itd - svi ti nabrojani nece igrati naredne sezone sigurno, al sad su morali ostati. Sa necim se mora igrati jbg. Ubacivati djecu za prvotimce je ipak rizik zbog neiskustva, mada sam ja i za tu opcije prije ovih dokazanih luzera.
Last edited by LSD on 21/07/2019 22:20, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#81303 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Brojke kazu drugacije, lazem li :D 16 utakmica, 1 gol, 1 asiatencija, a pozvao si se na proslu sezonu i bodovnu razliku :zzzz: i Curjurica ninju od i.graca

Krpic je krampa, A. Zec je krampa, Pavic je krampa, stoperi su nam tanki, lose branimo prekide, losi smo kad treba da izvedemo prekid.

Nama je sredina, trenutno, najmanji problem i golman. Potpuno fulas poentu :stidljiv:

A vidjecemo i Amara, nije jos gotov prelazni rok, hoce li izmisliti jos kojeg igraca ili mu promijeniti poziciju. Ovo do sada je u nekim segmentima bolje - presing, trka, Bojo, Eric, ili je ostalo isto tipa ucesca bekova u napadu, ubacacaja, napadaca i neucinkovitih krila.

Sve ce se samo kazati uskoro, da mi je babo rahmetli, a ne Amar.

Bojo je zadnji vezni, a Curjuric ofanzivni vezni i opet imaj slicne brojke :lol:
Ja sam napisao da je bio clan prvih 11, nakon sto je otjeran kao "neperspektivan" sa Grbavice, ekipe koja nam je pobjegla 15 bodova sto znaci njima je valjao nama nije i tu se sva prica zavrsava. U biti ispade sad sve krampa do krampe u Galaktikosima sa Grbavice. Ali necu ulaziti dalje u dublje polemike, kritike ili pohvale jer jedna utakmica ne znaci aposlutno nista ali nakon 5-6 ce imati smisla davati konstrukcije po svim pitanjima.
cvrčak_na_hedonizmu

#81304 Re: FK Željezničar

hrasno38 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Brojke kazu drugacije, lazem li :D 16 utakmica, 1 gol, 1 asiatencija, a pozvao si se na proslu sezonu i bodovnu razliku :zzzz: i Curjurica ninju od i.graca

Krpic je krampa, A. Zec je krampa, Pavic je krampa, stoperi su nam tanki, lose branimo prekide, losi smo kad treba da izvedemo prekid.

Nama je sredina, trenutno, najmanji problem i golman. Potpuno fulas poentu :stidljiv:

A vidjecemo i Amara, nije jos gotov prelazni rok, hoce li izmisliti jos kojeg igraca ili mu promijeniti poziciju. Ovo do sada je u nekim segmentima bolje - presing, trka, Bojo, Eric, ili je ostalo isto tipa ucesca bekova u napadu, ubacacaja, napadaca i neucinkovitih krila.

Sve ce se samo kazati uskoro, da mi je babo rahmetli, a ne Amar.

Bojo je zadnji vezni, a Curjuric ofanzivni vezni i opet imaj slicne brojke :lol:
Ja sam napisao da je bio clan prvih 11, nakon sto je otjeran kao "neperspektivan" sa Grbavice, ekipe koja nam je pobjegla 15 bodova sto znaci njima je valjao nama nije i tu se sva prica zavrsava. U biti ispade sad sve krampa do krampe u Galaktikosima sa Grbavice. Ali necu ulaziti dalje u dublje polemike, kritike ili pohvale jer jedna utakmica ne znaci aposlutno nista ali nakon 5-6 ce imati smisla davati konstrukcije po svim pitanjima.
Bio standardan u pet poraza u nizu, tako da....da je kakva pljacka i nije, samo sto Zrinjski ima ekipu sa glavom i repom za razliku od nas. Desni bek Kadudic malo malo prodje i ubaci loptu kako treba, Stojkic je bio lijevo - isto ofanzivan ( i tako godinama, sad je na klupi ), napadac zna da si kreira sansu, krilo prodje igraca jedan na jedan i tako dalje dok mi imamo nekoliko, dokazanih, lopata i panjeva u ekipi.

Bas tako, prvih 7 kola ( derbi je sedmo kolo ) ce puno toga reci, a igracemo i sa Zrinjskim. Da vidimo gdje smo.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#81305 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Cuj Bogi nece igrati naredne sezone :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#81306 Re: FK Željezničar

LSD wrote:

Teško je Amaru rastjerati sav taj škart koji se gomilao zadnje 3-4 godine. To ce se cistiti još neko vrijeme. Posljedice cemo i dalje imati zbog Misketovaca i njihove pogube transfer politike. Dosta tih parazita je Amar rastjerao (Curjuric, Vranjes, Bakrac, Jazvic i slicne olupine), al ne može sve, zato sad gledamo Zeca Asima i dalje, Pavića, Stevanovića, Bogičevića itd - svi ti nabrojani nece igrati naredne sezone sigurno, al sad su morali ostati. Sa necim se mora igrati jbg. Ubacivati djecu za prvotimce je ipak rizik zbog neiskustva, mada sam ja i za tu opcije prije ovih dokazanih luzera.

Bas tako, dokazani luzeri, haman svi
LSD

#81307 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Volio bi i Amar da sad imamo Zakarića ili Stevanovića (Miroslava) narocito, al nemamo jbg, zato moramo trpiti Zečinu bez mozga.
Mislite da najbolji trener PLBIH svih vremena ne vidi sav raskošni limit tog pokemona, ali šta da radi ? valjda mu pokaže par trikova da bude koristan ekipi. Možda je najbolje da puno ne razmišlja kad igra, vec da odmah puca ili dodaje ili dribla (mada ne zna ni to).
Pavić ? pa taj levat ne zna nabaciti lopte, cak i kad je neometan, a to je jedan od osnovnih zadatak svakog bocnog igraca. Ne zna iz prve, ni iz druge, iz trece, pete, desete, nebitno, ne zna po zemlji nabaciti, ne zna ni po zraku, NE ZNA. I šta da radi covjek sa takvim igracem.
cvrčak_na_hedonizmu

#81308 Re: FK Željezničar

LSD wrote:Volio bi i Amar da sad imamo Zakarića ili Stevanovića (Miroslava) narocito, al nemamo jbg, zato moramo trpiti Zečinu bez mozga.
Mislite da najbolji trener PLBIH svih vremena ne vidi sav raskošni limit tog pokemona, ali šta da radi ? valjda mu pokaže par trikova da bude koristan ekipi. Možda je najbolje da puno ne razmišlja kad igra, vec da odmah puca ili dodaje ili dribla (mada ne zna ni to).
Pavić ? pa taj levat ne zna nabaciti lopte, cak i kad je neometan, a to je jedan od osnovnih zadatak svakog bocnog igraca. Ne zna iz prve, ni iz druge, iz trece, pete, desete, nebitno, ne zna po zemlji nabaciti, ne zna ni po zraku, NE ZNA. I šta da radi covjek sa takvim igracem.
Klupirati ? :lol:
LSD

#81309 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Pravo je pitanje šta takav igrac poput Pavića radi uopšte u FK Željezničar ?
A uprava faraona Misketa i njegovih satelita je dovela vagon takvih levata.
Sjetimo se samo, nije to tako davno bilo, ja pamtim neke... npr. gdje je sad izvjesni Rok Elsner ili famozni Djermanović ili cuveni Uglješa Radinović ili još cuveniji Šećerović...gdje su ti likovi sad ? gdje je sad Jazvić, to fenomenalno krilo.
Bagru koja je dovodila takve pokemone u ovaj klub i time ga svjesno uništavala - treba tužiti. To smo vec nekoliko put pisali ovdje.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#81310 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

LSD wrote:Pravo je pitanje šta takav igrac poput Pavića radi uopšte u FK Željezničar ?
A uprava faraona Misketa i njegovih satelita je dovela vagon takvih levata.
Sjetimo se samo, nije to tako davno bilo, ja pamtim neke... npr. gdje je sad izvjesni Rok Elsner ili famozni Djermanović ili cuveni Uglješa Radinović ili još cuveniji Šećerović...gdje su ti likovi sad ? gdje je sad Jazvić, to fenomenalno krilo.
Bagru koja je dovodila takve pokemone u ovaj klub i time ga svjesno uništavala - treba tužiti. To smo vec nekoliko put pisali ovdje.
Bije ljude po Rumuniji. :D
JOINT_1921
Vozim: odlično

#81311 Re: FK Željezničar

Post by JOINT_1921 »

Ni obraza, ni stida, pojedini nemate. Imao je cijela 2 prelazna roka i bruku vremena da napravi od ekipe sta je zelio. Ali gle cuda, on dosao samo da razjebe staru upravu, namiri svoju lovu, a Zelju ko jbe ;) On je doveo Stanica, Sadikovica, Bajica, Klepaca, E. Zeca, ostavio Bogija, ostavio Zajmovica, Asima Z., nije nasao stopera, nije nasao rezervnog napadaca, krila, to se sve vidilo da je lose, dosao je da promijeni, e pa mijenjaj, a cekaj, nemamo ni marke, pa sto si dolazio koji k. onda.
hrasno38

#81312 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

JOINT_1921 wrote:Ni obraza, ni stida, pojedini nemate. Imao je cijela 2 prelazna roka i bruku vremena da napravi od ekipe sta je zelio. Ali gle cuda, on dosao samo da razjebe staru upravu, namiri svoju lovu, a Zelju ko jbe ;) On je doveo Stanica, Sadikovica, Bajica, Klepaca, E. Zeca, ostavio Bogija, ostavio Zajmovica, Asima Z., nije nasao stopera, nije nasao rezervnog napadaca, krila, to se sve vidilo da je lose, dosao je da promijeni, e pa mijenjaj, a cekaj, nemamo ni marke, pa sto si dolazio koji k. onda.
I ovo je tacno ali posto pojedini tvrde da je prosla garnitura dovela sve "kloceve" i da treba vremena da ih se rjesi neka to bude olaksavajuca okolnost. Ja cu biti izuzetno zadovoljan ako se i ova garnitura kao i prosle skoro svaku godinu budu borile za titulu pa mozda se neka i ubode.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#81313 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Ja bih sa bilo kakvim ocjenama sacekao 7-10 kola.
Prva utakmica ne mora nista da znaci. Vidjet ćemo nas kad neka "hrabrija" ekipa bude igrala protiv nas. Kakvi smo u napadu, a pogotovo u odbrani.
hrasno38

#81314 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote:Ja bih sa bilo kakvim ocjenama sacekao 7-10 kola.
Prva utakmica ne mora nista da znaci. Vidjet ćemo nas kad neka "hrabrija" ekipa bude igrala protiv nas. Kakvi smo u napadu, a pogotovo u odbrani.
Tako je i ja se slazem u potpunosti ali tada vise nece biti olaksavajucih okolnosti i opravdanja jer recimo sa Petrovicem i Adzemom smo u prvih 10 kola bili lideri i do samog kraja se borili za titulu
cvrčak_na_hedonizmu

#81315 Re: FK Željezničar

hrasno38 wrote:
JOINT_1921 wrote:Ni obraza, ni stida, pojedini nemate. Imao je cijela 2 prelazna roka i bruku vremena da napravi od ekipe sta je zelio. Ali gle cuda, on dosao samo da razjebe staru upravu, namiri svoju lovu, a Zelju ko jbe ;) On je doveo Stanica, Sadikovica, Bajica, Klepaca, E. Zeca, ostavio Bogija, ostavio Zajmovica, Asima Z., nije nasao stopera, nije nasao rezervnog napadaca, krila, to se sve vidilo da je lose, dosao je da promijeni, e pa mijenjaj, a cekaj, nemamo ni marke, pa sto si dolazio koji k. onda.
I ovo je tacno ali posto pojedini tvrde da je prosla garnitura dovela sve "kloceve" i da treba vremena da ih se rjesi neka to bude olaksavajuca okolnost. Ja cu biti izuzetno zadovoljan ako se i ova garnitura kao i prosle skoro svaku godinu budu borile za titulu pa mozda se neka i ubode.
Za to su trebali ostaviti koji milion na racunu kao sto je Greda ostavio njima ili barem ekipu, a ne 0 na racunu, izgubljen savez gdje haraju komsinice i madjari sa skart ekipom. Slozices se da nije ista situacija.

Jebo nam je Senad znanje i to dobro
hrasno38

#81316 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:
Za to su trebali ostaviti koji milion na racunu kao sto je Greda ostavio njima ili barem ekipu, a ne 0 na racunu, izgubljen savez gdje haraju komsinice i madjari sa skart ekipom. Slozices se da nije ista situacija.

Jebo nam je Senad znanje i to dobro
Sta je to Gredic ostavio??? Ostavio je ono sto smo zaradili prodajom par nasih talenata i tu nije zahvalan Gredic niti bilo ko nego treneri tih igraca. Odakle je to Gredic namako pare. Koliko smo bili duzni po odlasku Gredica a koliko smo vratili do odlaska Misimovica. Sta je sa stadionom to vam izgleda nikako ne odgovara da pricate kada se spominje bivsa garnitura. Sto Gredic nije zapoceo istok ili makar uradio teren ili sredio Zapad??? Ne branim ja Misimovica jer me zaboli za njega kao i za svakog iz uprave Zelje jer ja sam samo navijac a ne bolesnik koji voli zavirivati i turati nos tamo gdje mu nije mjesto. Jedina greska koju ja mogu staviti bivsoj upravi oko vrata je sto su previse slusali tribine i navijace. Navijaci su se ufurali da su kupnjom stolice postali faktori u klubu a na zalost to je uprava i prihvatila pa su radi toga otjerani i igraci i treneri i koji su trebali i koji nisu gtrebali. Isto se npr. desava u hajduku gdje je Torcida pocela da vodi politiku kluba i eno ih sad gdje su. Kakvi kurci i navijaci....navijaci trebaju da su samo na tribinama a ne po hodnicima uprave i ako im se svidja neka gledaju a ako ne nek ne gledaju i vozdra.
printer

#81317 Re: FK Željezničar

Post by printer »

Ne znam majke mi do kada ce prosla uprava i njihove akcije biti alibi za lose rezultate Zelje. Ovde neki ljudi spominju neke milione u propagandne svrhe jbt ko da smo PSG. Zeljo nikad nije imao nesto vele para, ali nismo ni repa bez korjena. Vazda se snalazilo, krpilo, premoscavalo itd. Ko tvrdi drugacije na dusu mu.
Ali ovo je jedna od rijetkih sezona u koju apsolutno ne ulazimo kao kandidati za titulu, i ovde ko kaze drugacije na dusu mu.
I umjesto da pricamo gdje steka i kako naprijed, ljudi pricaju kako smo bolji nego prosle godine. Bolji jesmo... Na skali od 1 do 10 ako smo bili 5 sad smo 5, 5. I sta nam znaci to 0, 5 kada za titulu minimum 8 treba ?
Otkad se i za cije potrebe u Zelji slavi prosjecnost??

Asim ne moze igrati krilo... nema sanse, fali mu klikera. Moze igrat napadaca koji lovi prazan prostor
cvrčak_na_hedonizmu

#81318 Re: FK Željezničar

Hrasno, vjerujes mi da sam napisao referat i odustao, ne vrijedi.

Curjuric je najbolje objasnjenje, ti kad nesto zacrtas, tako je, a fulio si galsksiju, bezveze gubim vrijeme objasnjavajuci.

Tako da..... :D
Radio Sarajevo

#81319 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Dajte ljudi, ohanite malo, tek je prvo kolo i u prvih 10-15 kola se može mnogo toga izdešavati.

Moje je mišljenje da igrački nemamo ekipu za titulu, i da će biti vrlo teško boriti se sa Zrinjskim i Sarajevom. Bio bih zadovoljan trećim mjestom, a sve preko toga je uspjeh. Vjerujem u Amara i mislim da, da je neko drugi na njegovom mjestu, borili bismo se da opet ne doživimo pet poraza u nizu.

Boljeg trenera od njega sigurno zadugo nećemo imati, a da li će biti titula u naredne tri godine, ne zavisi samo od njega, nego i od mnogo drugih faktora.

A da nam je Senad jebo znanje zadugo, vidi se pri svakoj sudijskoj odluci na Grbavici, a posebno u gostima. Trebaće nam barem dvije - tri godine da to ispravimo, ali se bojim da u međuvremenu ne postanemo kao Hajduk, kojem je svako kriv, osim njih samih.
vryzas

#81320 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

sime_cipol wrote:Ja bih sa bilo kakvim ocjenama sacekao 7-10 kola.

Losi smo u odbrani, a u napadu smo katastrofa. :oops:

Veseli, Eric, Bojo :thumbup:
vryzas

#81321 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

nosara

#81324 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Pitari su poznati prevrtaci, sad jedno pa onda drugo, pa trece, kako im ide u prilog, tako mijenjaju pricu.

Ne podrzavam ni u kom slucaju da oni igraju na Grbavici svoje utakmice. Ko im to omoguci, ako do toga dodje, je bolestan i treba da se lijeci. Ako nam nesto ovisi od para koje ce nam oni dati, neka sutra nestanemo. Ako postoji politicki pritisak, treba to javno reci.

Nevjerovatno je da nekom, poslije svega moze pasti napamet nesto bas ovoliko retardirano.

Paralela s nekim proslim vremenima je smijesna. Svakom svoje (ko sta ima).
Mehemed
Vozim: automobil

#81325 Re: FK Željezničar

Post by Mehemed »

Niko iole normalan ne podržaje da pitari igraju utakmice na Grbavici.
Post Reply