To bi bila najeftinija i najbrža varijanta za one koji idu za Zagreb.karanana wrote:ako se napravi ovaj miletov dio koji spaja banjaluku i doboj i spaja se na vec napravljeni dio do gradiske, onda ce za vecinu nas ovaj dio od doboja do shamca biti nepotreban, izuzev sto je to obaveza da se napravi i spoji sa sjevernom evropom. znaci najbitnije je doci do doboja a to je jos nekih 50ak kilometara od zenice.
naprijed nasi! naprijed mile i integral!
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- Better Man
#8126 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
- ja sam amoniman
#8127 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
kakva luka bog te mazo, jesil bunike tii jeoDrinski wrote:Taj put se, primarno, treba praviti radi povezivanja Tuzle (i tuzlanskog bazena) -Orasja -Distrikta Brčko (sa lukom) pa i srednjom Evropom, a ne radi odlaska prema zapadnoj Evropi. To je sporedno.ja sam amoniman wrote:niko normalan ne bi iso na duzu opciju preko Orasja ko god ide na Zapad a to je 90 posto
da ne računaš jeftiniju putarinu kroz BH nego u HR
pa niko iz TK to ne koristi niti će, a ako i koristi tu je veza željeznicom
prioriteno je upravo to sto TI mislis da je sporedno
sto brza cestovna veza sa zapadom u svakom pogledu i radi putnickog i radi teretnog saobracaja a najbliza i najjefrinija je veza na Johovac, sve ostalo su čiste gluposti i drkanje kurca sto zarad politicke igre sto zarad besposličarenja onih koji veze nemaju sa realnošću i mozgom
-
neki
#8128 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Onda mi navedi bar jednu saobracajnicu u državi kroz koju se 5km prelazi po 60 min i to tako svaki dan od 7 ujutro do 6 popodne pa ćemo zajedno zaključiti da 1. transferzala nije prioritet.Alfons Kauders wrote:
vozi, sto pitas?
nije sarajevo jedini grad sa saobracajnim problemima i opterecenjem... npr. nemaju ni zenica, mostar, tuzla zaobilaznice... nemaju ni masu infrastrukture koja bi olaksala promet unutar samog grada... npr. u tuzli "fali" 500 metara sjeverne magistrale da se spoji sa slavinovicima i rastereti brcansku, i tice znaju kad ce se to zavrsiti... u mostaru m17 prolazi kroz grad, pa nikom nista...
- jao_situacije
#8129 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nije 200 m udaljena 1. transverzala nego odmah ispod tornja, usput srušiće se sve barake kuće i kućice i grasov parking za kombi buseve oko tornja, pored toga ona cesta je puna rupčagaThorgerson wrote:Ja se izvinjavam, ali mi nije jasno kakve veze ima I trasnverzala sa scepom? Ja koliko znam njegov toranj je 200m udaljen od ceste sa 4 trake. I sad ce jel fahro dici frku da se pokrene I transv od koje on ima nekih 200mjao_situacije wrote:ma možemo mi palamuditi ovdje, ja vam kažem šćepo kreće bagerima za par mjeseci
Ja bih prije rekao da ovo bake šteli svojim ahbabima, da se mogu lako dohavizati do svojih vila u poljine hillsu.
Mislim jebo scepu, al kazem ti toranj je bukvalno 200m od sjeverne longitudinale. A na stranu to sto se on isti ne pita bukvalno nista oko ovoga.
Inace, gradnju I transverzale najavljuju svake godine. I najavljivace je i ove, a pogotovo naredne kada krecu lokalni izbori.
kako će on to uraditi ja nemam pojma al se mogu kladiti da će u 2016. početi praviti
mislim što se mene tiče nek grade, meni ni iz džepa ni u džep
realno mogao je on uzeti neko drugo ministarstvo ali nije, mediji su počeli ovu priču reciklirati
morao je neki mehr ili miraz za novu koaliciju pasti
avaz prije mjesec, pa ti vidi
Već smo Javnom preduzeću “Ceste FBiH”, u okviru kredita koje oni uzimaju, kandidirali izgradnju oko 900 metara prve dionice, od Američke ambasade do tunela Ciglane. Ova dionica vrlo je realno da će uskoro biti realizirana i za radove je potrebno oko godinu. Također, “Cestama FBiH” kandidirali smo izgradnju tunela Kobilja Glava, što je i prihvaćeno, pod uvjetom da Kanton gradi ostale dionice od Hotonja prema Vogošći i od Šipa prema gradu - rekao je Zolj, ističući da bi se kompletna prva transverzala mogla izgraditi za oko tri godine.
-
Drinski
#8130 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
@anonimni
Ja opet mislim da ti nemas veze sa mozgom, jer ja tebi objasnjavam kakve su jabuka a ti meni o kruskama. Ja tebi o povezivanju dva kantona, distrikta, Save i dalje Madjarske a ti meni o odlasku u zap. Evropu.
Ja opet mislim da ti nemas veze sa mozgom, jer ja tebi objasnjavam kakve su jabuka a ti meni o kruskama. Ja tebi o povezivanju dva kantona, distrikta, Save i dalje Madjarske a ti meni o odlasku u zap. Evropu.
- Kio
#8131 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sarajevo - Zenica (trajanje puta: 50m - 1h) sa ovim vremenom i guzvama. Primjetio sam veliku guzvu na "starom" putu, dok je autoput tj od novog ukljucenja pa do naplatnih kucica u Josanici prakticno djeluje prazan. Obavezno koristenje prednjih maglenki, zadnje po potrebi. 
- seoBIH
#8132 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne znam odakle jarane? Sa naplatnih kucica u Zenici, do RTV doma u Sarajevu 40 minuta max sa zaobilaznicom.
- Kio
#8133 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Alipasino polje --> centar Zenice.seoBIH wrote:Ne znam odakle jarane? Sa naplatnih kucica u Zenici, do RTV doma u Sarajevu 40 minuta max sa zaobilaznicom.
- Izlija
#8134 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nemože za 40 minuta jer je magla na pojedinim dionicama gusta ko puding, sreća pa su posipali pa nije poledilo.
- Thorgerson
#8135 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Procitaj ponovo? Fahro sada ima na daljini od 200m sjevernu longitudinalu i dio I transverzale. Kontas? Nije toranj na Hotonju jeboga ti, dakle do fahrinog tornja nema guzve, gotovo nikad. Tako da je totalno glupa prica eto da on nesta talasa da se krene s tim... Najsmjesnije je sto se doticni firaun nista ni ne pita. A inace, ne bi me cudilo da doticni pokupi poene kad i ako se zavrsi I transv.jao_situacije wrote:nije 200 m udaljena 1. transverzala nego odmah ispod tornja, usput srušiće se sve barake kuće i kućice i grasov parking za kombi buseve oko tornja, pored toga ona cesta je puna rupčagaThorgerson wrote:Ja se izvinjavam, ali mi nije jasno kakve veze ima I trasnverzala sa scepom? Ja koliko znam njegov toranj je 200m udaljen od ceste sa 4 trake. I sad ce jel fahro dici frku da se pokrene I transv od koje on ima nekih 200mjao_situacije wrote:ma možemo mi palamuditi ovdje, ja vam kažem šćepo kreće bagerima za par mjeseci
Ja bih prije rekao da ovo bake šteli svojim ahbabima, da se mogu lako dohavizati do svojih vila u poljine hillsu.
Mislim jebo scepu, al kazem ti toranj je bukvalno 200m od sjeverne longitudinale. A na stranu to sto se on isti ne pita bukvalno nista oko ovoga.
Inace, gradnju I transverzale najavljuju svake godine. I najavljivace je i ove, a pogotovo naredne kada krecu lokalni izbori.
kako će on to uraditi ja nemam pojma al se mogu kladiti da će u 2016. početi praviti
mislim što se mene tiče nek grade, meni ni iz džepa ni u džep
realno mogao je on uzeti neko drugo ministarstvo ali nije, mediji su počeli ovu priču reciklirati
morao je neki mehr ili miraz za novu koaliciju pasti![]()
avaz prije mjesec, pa ti vidiVeć smo Javnom preduzeću “Ceste FBiH”, u okviru kredita koje oni uzimaju, kandidirali izgradnju oko 900 metara prve dionice, od Američke ambasade do tunela Ciglane. Ova dionica vrlo je realno da će uskoro biti realizirana i za radove je potrebno oko godinu. Također, “Cestama FBiH” kandidirali smo izgradnju tunela Kobilja Glava, što je i prihvaćeno, pod uvjetom da Kanton gradi ostale dionice od Hotonja prema Vogošći i od Šipa prema gradu - rekao je Zolj, ističući da bi se kompletna prva transverzala mogla izgraditi za oko tri godine.
Ah, mediji ko mediji. Zavisi koje i citas.
Dakle prvu transverzalu uzimaju Ceste FBiH.
Hahah...za tri godine? To su rekli i 2009.
- holowey
#8136 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
fahri je u interesu da se ona ciganija oko tornja rascisti a to ce izgradnjom saobracajnice biti postignuto... sama saobracajnica je samo slag na tortuThorgerson wrote: Procitaj ponovo? Fahro sada ima na daljini od 200m sjevernu longitudinalu i dio I transverzale. Kontas? Nije toranj na Hotonju jeboga ti, dakle do fahrinog tornja nema guzve, gotovo nikad. Tako da je totalno glupa prica eto da on nesta talasa da se krene s tim... Najsmjesnije je sto se doticni firaun nista ni ne pita. A inace, ne bi me cudilo da doticni pokupi poene kad i ako se zavrsi I transv.![]()
Ah, mediji ko mediji. Zavisi koje i citas.![]()
Dakle prvu transverzalu uzimaju Ceste FBiH.Iste one Ceste koje su se oko zaobilaznice jebavale haman desetljece. Blago nama.
![]()
Hahah...za tri godine? To su rekli i 2009.
![]()
- Thorgerson
#8137 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jebote ovdje zavjera i paranoje. Toranj otvoren 2009. godine i Fahro je kovao plan 6 godina da se docepa da rascisti ono okolo.
ja mislim da je i stranku osnovao zbog toga...da rascisti ono ondje.
I samo ne kontam kako to fahro ista moze uraditi, koja je ministarstva dobio? Ako se ne varam saobracaj nije. Ne kontam?
I nemojte se previse nadati, nema sanse da se I transv zavrsi u ovom njihovom roku. Jedino sto mogu uraditi jeste da malo nesto proceprkaju iduce godine buduci da su izbori. Ali i to ce biti nesto sitno.
I samo ne kontam kako to fahro ista moze uraditi, koja je ministarstva dobio? Ako se ne varam saobracaj nije. Ne kontam?
I nemojte se previse nadati, nema sanse da se I transv zavrsi u ovom njihovom roku. Jedino sto mogu uraditi jeste da malo nesto proceprkaju iduce godine buduci da su izbori. Ali i to ce biti nesto sitno.
-
bull21
#8138 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Obzirom na to da su pametnice čak planirale zajebavanje oko željeznice, bolje ciganija nego željeznica.holowey wrote:fahri je u interesu da se ona ciganija oko tornja rascisti a to ce izgradnjom saobracajnice biti postignuto... sama saobracajnica je samo slag na tortu
- Haris.ba
#8139 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Isto ko što se autoput neće dalje praviti od Konjica zbog janjetine iz Gojka i Maksumića.Thorgerson wrote:Jebote ovdje zavjera i paranoje. Toranj otvoren 2009. godine i Fahro je kovao plan 6 godina da se docepa da rascisti ono okolo.ja mislim da je i stranku osnovao zbog toga...da rascisti ono ondje.
P.S.
Ja bih im vjerovao da hoće ozbiljno graditi I transferzalu - kad bi počeli od Vogošće. Tj. od Jošaničke petlje. Iskorištava se ranije Sarajevska zaobilaznica, manje para za eksproprijaciju, rješava se tranzit kroz centar Vogošće.
Ali, ako uspiju u naredne tri godine dogurati od Američke ambasade do Penija - barem napraviti ona čuda od petlji za Velešiće - mogu reći da je nešta urađeno. Ali, mislim da će do slijedećih izbora biti samo slikanja na južnoj longitudinali i projektima Efendića.
- Thorgerson
#8140 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa bas tako.
Da se ima namjere graditi, gradilo bi se.
Pobogu tolika I transv, al jbg smetaju im dvije kuce. Sta ces.
Od toliko kilometara problem 49 metara.
Pa zavrsi sve do tih kuca jebote.
Al muke raju nafurat.
Da se ima namjere graditi, gradilo bi se.
Pobogu tolika I transv, al jbg smetaju im dvije kuce. Sta ces.
Od toliko kilometara problem 49 metara.
Pa zavrsi sve do tih kuca jebote.
Al muke raju nafurat.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Thorgerson
#8143 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kod nas je sve po zakonu.
Tako da, da, ima.
Mislim, ne bi me cudilo.
Tako da, da, ima.
Mislim, ne bi me cudilo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#8144 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ova nesreća što se desila prije par dana u mjestu Bijela kod Mostara kada je poginulo 4-tvero mladih ljudi iz Vinkovaca treba da bude dodatni argument za ubrzanu izgradnju autoputa. Da je autoput izgrađen vjerujem da se ovakve nesreće ne bi dešavale ili bi bile sa manjim posjedicama. Tuga golema. 
- drug_profi
#8145 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Razumijem sta hoces reci ali M17 bi i dalje bio u upotrebi i mozda bi se ovo isto desilo jer uzrok nije guzva ili preticanje.
Uzrok je nepaznja vozaca u kombinaciji sa nedostatkom zastitne ograde. Pitam se koliko ce jos ljudi umrijeti u hladnoj vodi Netetve dok neko konacno ne napravi to kako treba od novaca koji se izdvajaju za ceste.
Mislim da svake zime imamo bar jedno vozilo u Neretvi i to bas u ovom dijelu kanjona.
Uzrok je nepaznja vozaca u kombinaciji sa nedostatkom zastitne ograde. Pitam se koliko ce jos ljudi umrijeti u hladnoj vodi Netetve dok neko konacno ne napravi to kako treba od novaca koji se izdvajaju za ceste.
Mislim da svake zime imamo bar jedno vozilo u Neretvi i to bas u ovom dijelu kanjona.
- Thorgerson
#8146 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Znas do kad?
Onaj dan kad se dole sjarga kakav blindirani crni A8 sa rotacijom. Ili neko njihov.
E onda ces ondje imat zastitu.
Inace, kad god vozim onim dijelom pojedini vozaci mi fakat nisu jasni. Ok, ovdje je slucaj bila nepaznja, ali dole inace taj dio raja vozi po 120+ jebote zivot. Preticu, ubacuju se, sijeku krivine...ma haos.
I jos ce ti to pravdat, rece ti ba, sta seres, dobra je cesta mos ic 100+ normala.
Tako da kako se vozi, cudi me da vise raje ne zagine.
Onaj dan kad se dole sjarga kakav blindirani crni A8 sa rotacijom. Ili neko njihov.
E onda ces ondje imat zastitu.
Inace, kad god vozim onim dijelom pojedini vozaci mi fakat nisu jasni. Ok, ovdje je slucaj bila nepaznja, ali dole inace taj dio raja vozi po 120+ jebote zivot. Preticu, ubacuju se, sijeku krivine...ma haos.
Tako da kako se vozi, cudi me da vise raje ne zagine.
-
prog321
#8147 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Obrni okreni. Kako god postaviš one četiri duše bi bile spašene da je tu postojao autoput.
- shake69
#8148 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Osiguran novac za 11 km autoceste Pocitelj-Buna!?
Jesam li nesto propustio jer na jugu je valjda u pripremi pocetak radova na cesti Pocitelj-Zvirovici, ili je ovo krak tzv. jonske ceste?
-
palermo
#8149 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nije mi jasno šta ti nije jasnoshake69 wrote:Osiguran novac za 11 km autoceste Pocitelj-Buna!?Jesam li nesto propustio jer na jugu je valjda u pripremi pocetak radova na cesti Pocitelj-Zvirovici, ili je ovo krak tzv. jonske ceste?
-
tec
#8150 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nije nego nastavak prema Mostaru (jug) tek sljedeće godine treba da bude tender za Počitelj-Buna. Ovo potpisivanja kredita zatraženog u Julu mjesecu.shake69 wrote:Osiguran novac za 11 km autoceste !?Jesam li nesto propustio jer na jugu je valjda u pripremi pocetak radova na cesti Pocitelj-Zvirovici, ili je ovo krak tzv. jonske ceste?