SDA-All about

Post Reply
Doktor29

#8126 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

slucajni prolaznik wrote:
guruman wrote:Konačno je niklo ono što su sijali 17 godina,niklo na sve strane : štrajkovi,besparica,sirotanluk,beznađe,dugovi, eto što nam uradiše SDA zlatnokašikaši,sad huškaju na metež i nered kao kriv SDP ...

...Kako ćemo mi obični građani a i seljaci pregrmit ovu pomamu i ujdurmu da se preko nazovi politike dograbi sve što se može odrpat bez rada ,znanja i iskustva.
Nista znacajno se ne moze promijeniti, bar u FBiH, odnosno u onim njenim podrucjima u kojima je do sada SDA imala vladajucu opciju. SDA jos od osnivanja ima svoje clanstvo, infiltrirano u gotovo sve pore drustva: kako u politickim strukturama vlasti, tako u pravosudnoj, tako i u privrednim - drzavnim i privatnim, u javnim preduzecima na raznim funkcijama, medju islamskim starjesinama itd., itd. i svi zajedno cine jednu jaku, snaznu i skoro neraskidivu spregu, koja funkcionira po sistemu: "evo ti pozicija, radi sta hoces - necu te dirati, ili ne znacajno, a zauzvrat glasaj za mene..."

SDA je jos uvijek prejaka organizacija da bi je se BiH drustvo moglo tek tako osloboditi :-) :( Inace, smatram je jednom od krivaca za rat u BiH (uz SDS kojem je inace Vrhovni sud RBiH zabranio politicki rad, i HDZ - podjednako), i najsretniji bih bio kad bi svi zajedno prosto nestali sa politicke scene, a njeni prvaci bili i politicki i krivicno odgovorni za losu situaciju u nasoj drzavi.
Steta sto se nisi 95 zatekao u Srebrenici da te zakolju kao zadnje kopile kad te vec majka nije abortirala na vrijme, ali vjerovatno si bio sa druge po tebi iste strane pa si prezivio.
Ovo nije pitanje ni SDA ili bilo cega drugog, zdrav razum je u pitanju
MuaDib

#8127 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

SDA po drugi put pokazuje da je spremna žrtvovati bošnjački narod za svoje vlastite političke ciljeve.

Prvi put je uradila u kolu s SDS-om i HDZ-om, kada je demokratima proglasila četničku i ustašku ekspozituru u BiH, te zajedno s njima osvojila i podjelila vlast i građane BiH, a potom patriotski orjentisan narod lažnom vizijom ostvarenja slobode, dovela u konfrontaciju sa do zuba naoružanim eksponentima velikosrpskog fašizma, udružujući se s velikohrvatskim fašistima, za koje je znala da su u dogovoru sa Miloševićem. Ne uviđajuć da je to samo savez od interesa, s ciljem da se rat iz Hrvatske prebaci u BiH i da se sa slomom bosanske države pripoje dijelovi BiH Hrvatskoj, na koje ona polaže povjesno pravo. Što su Bošnjaci skupo platili.

Sada je po drugi put je SDA spremna žrtvovati bošnjački narod, izlažući ga tihom genocidu, kroz ekonomsko propadanje i pljačkanje Bošnjaka, potom guranjem bošnjačkog naroda u dužničko ropstvo, te manipulaciju ranije preuzetih obaveza od strane svojih kadrova, blokadom sistema koji treba da očuva fiskalnu stabilizaciju i ispuni uslove za novi paket neophodne ekonomske pomoći, s ciljem izazivanja gladi i socijalnih nemira kako bi na krilima tog nezadovoljstva ponovo osvojila vlast i preuzela poluge moći koje je 2010. godine izgubila. Razvlačeći narodu pamet lažnim "patriotizmom" i tobožnjom brigom za narod, od izdjaničke vladavine SDP-a, koje su krasili demokratskim lovorikama, dok su ih tetošili u Platformi.
Paranoid

#8128 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Muadibe, tvoja percepcija Bošnjaka kao naroda je loše koncipirana, jer sve što si naveo je djelimično tačno, a i to što se može okarakterisati kao tačno je samo produkt Bošnjačke vizije da su Bošnjaci (SDA) kroz svo surovo vrijeme i najveću patnju koju su proživjeli nastojali da prepoznaju vrijednosti drugih naroda kroz razgovor, pa i koaliciju HDZ-a i SDS-a..
O tome svjedoči i činjenica da su i kroz surovo gaženje SDP-a protekle dvije godine, ipak nastojali pružiti ruku Lagumdziji čija politika je samo nus-produkt HDZ-a i SNSD-a..

Naravno da se ničija loša hipoteka prošlosti ne može pobrisati, pa tako i ona koju nosi SDA..ali niko, ponavljam, niko od pripadnika drugih naroda ne smije suditi o lošim potezima SDA, pa tako ni ti..

Njima će suditi Bošnjaci, jer na to imaju potpuno pravo...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8129 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Doktor29 wrote:
Steta sto se nisi 95 zatekao u Srebrenici da te zakolju kao zadnje kopile kad te vec majka nije abortirala na vrijme, ali vjerovatno si bio sa druge po tebi iste strane pa si prezivio.
Ovo nije pitanje ni SDA ili bilo cega drugog, zdrav razum je u pitanju
:-)

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje forumaša”
» Doktor29
Man of steel

#8130 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

MuaDib wrote:SDA po drugi put pokazuje da je spremna žrtvovati bošnjački narod za svoje vlastite političke ciljeve.

Prvi put je uradila u kolu s SDS-om i HDZ-om, kada je demokratima proglasila četničku i ustašku ekspozituru u BiH, te zajedno s njima osvojila i podjelila vlast i građane BiH, a potom patriotski orjentisan narod lažnom vizijom ostvarenja slobode, dovela u konfrontaciju sa do zuba naoružanim eksponentima velikosrpskog fašizma, udružujući se s velikohrvatskim fašistima, za koje je znala da su u dogovoru sa Miloševićem. Ne uviđajuć da je to samo savez od interesa, s ciljem da se rat iz Hrvatske prebaci u BiH i da se sa slomom bosanske države pripoje dijelovi BiH Hrvatskoj, na koje ona polaže povjesno pravo. Što su Bošnjaci skupo platili.

Sada je po drugi put je SDA spremna žrtvovati bošnjački narod, izlažući ga tihom genocidu, kroz ekonomsko propadanje i pljačkanje Bošnjaka, potom guranjem bošnjačkog naroda u dužničko ropstvo, te manipulaciju ranije preuzetih obaveza od strane svojih kadrova, blokadom sistema koji treba da očuva fiskalnu stabilizaciju i ispuni uslove za novi paket neophodne ekonomske pomoći, s ciljem izazivanja gladi i socijalnih nemira kako bi na krilima tog nezadovoljstva ponovo osvojila vlast i preuzela poluge moći koje je 2010. godine izgubila. Razvlačeći narodu pamet lažnim "patriotizmom" i tobožnjom brigom za narod, od izdjaničke vladavine SDP-a, koje su krasili demokratskim lovorikama, dok su ih tetošili u Platformi.
Sa HDZ-om i SDS-om se moralo koalirati, isto kao što se i danas mora i moraće sve dok Hrvatima i Srbima to budu glavne političke opcije.

Što se dužničkog robstva tiče mogu ti reći da mi kao zemlja spadamo u red manje zaduženih zemalja, i ako u obzir uzmemo da većinu strateških državnih firmi nismo prodali može se reći da smo, barem što se toga tiče, odlični.

Političkog frankeštajna zvanog Platforma zna se ko je stvorio, ko je Lijanoviću i Budimiru dao ovlasti i alate u ruke nego SDP? Čemu onda kmečanje?

O izdaji SDP ne govori samo SDA, već je nekoliko visokopozicioniranih SDP-ovaca upozoravalo na to a sam Komšić je stranku napustio zbog toga.
MuaDib

#8131 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Ljudi kako ne shvatate, da je SDA prva postavila koncept da glasa svako za svoje.
Ona je bila predvodnik pljuvanja po multietničkim partijama, prva je osuđivala građanske stranke, građansko društvo smatrala "prevaziđenim", nazivala ga socijalističkom utopijom i sličnim noncens etiketama.
A to da je njoj stalo do građanske i multietničke države ne bi radila, već bi stvorila državotvorni front multietničkog karaktera koji uključuje sve, okupljene oko zajedničkog društveno-političkog cilja, koji se zove Bosna i Hercegovina. A ne legitimisati uspjeh jednonacionalnih partija, kao apsolutnu volju svakog od tri naroda. Što nam se obilo o glavu i nametnulo priču, o parcijalnim intersima svakog naroda i njihovim međusobnim neslaganjima, kao uvertiru u etničko podvajanje građana i sukob na etničkoj i vjerskoj osnovi, potpomognut izvana. Čime su građani nestali kao politička kategorija.

A @Paranood sa svojim konstatacijom da niko osim Bošnjaka ne može osuđivati SDA ne bih se složio. Jer ovdje mnogi sebi daju za pravo da osuđuju druge narode i njihove stranke, te govore šta je za nekog drugog domet ili ne. Manite se takvog konstrukta dok nije kasno. Jer nas je on i doveo do užasa, jer je ubio kritičko stanje svijeti, igrajući na kartu nacionalnog subjektivizma.
mikasa

#8132 Re: SDA-All about

Post by mikasa »

Izgleda da smo se poceli mijesati u svoj posao...
U zadnje vrijeme nisi mogao nista lose napisati o SDA a da od ovih "numerisanih" bojovnika ne postanes, u najmanju ruku, samo salonac :(
vee-jay

#8133 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

Paranoid wrote: Valjda ne treba više pominjati da se ovde ne radi o sukobu sa SDA, nego sukobu sa Bošnjacima, a da mi je znati ko to ima pravo da sudi o SDA osim Bošnjaka...
Bosanci i Hercegovci.
mikasa

#8134 Re: SDA-All about

Post by mikasa »

Paranoid wrote: Valjda ne treba više pominjati da se ovde ne radi o sukobu sa SDA, nego sukobu sa Bošnjacima, a da mi je znati ko to ima pravo da sudi o SDA osim Bošnjaka...
Ivica Saric, Cedomir Lukic, Desnica Radivojevic,...
Krushna mrva

#8135 Re: SDA-All about

Post by Krushna mrva »

vee-jay wrote:
Bosanci i Hercegovci.
zaboravio da je sda multietnicka i gradjanska!
omađijaj me

#8136 Re: SDA-All about

Post by omađijaj me »

Samo da se ovim putem sjetim famelije, uže i šire, gospodi iz SDA.

:mrgreen:
By omađijaj me®
Krushna mrva

#8137 Re: SDA-All about

Post by Krushna mrva »

omađijaj me wrote:Samo da se ovim putem sjetim famelije, uže i šire, gospodi iz SDA.
:mrgreen:
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/gdje-je ... od-bruneja
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/seka-iz ... e-s-kcus-a

aferimi koji su trenutacno aktuelni.--- Treba ih zabranit
ultima_palabra

#8138 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ne znam kakva je to logika da o SDA mogu suditi samo Bošnjaci... sarajevski Srbin/Hrvat/Bosanac koji ne može do posla od stranačkih bojovnika nema pravo na mišljenje o vladavini SDA? :-) To je šovinistički komentar, iako na prvi pogled ne djeluje tako.

Tom logikom i SDS-u mogu suditi samo Srbi, a ne Haški tribunal?
omađijaj me

#8139 Re: SDA-All about

Post by omađijaj me »

ultima_palabra wrote:Ne znam kakva je to logika da o SDA mogu suditi samo Bošnjaci... sarajevski Srbin/Hrvat/Bosanac koji ne može do posla od stranačkih bojovnika nema pravo na mišljenje o vladavini SDA? :-) To je šovinistički komentar, iako na prvi pogled ne djeluje tako.

:thumbup:
Karadžiću i Mladiću mogu sudit samo srbi jel? :lol:
luckylaka

#8140 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

tvsabina wrote:
luckylaka wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:USKRŠNJA ZAKUSKA POLITIČKE I VJERSKE BH ELITE: Bakir Izetbegović i Jerko Lijanović tucali se jajima na prijemu kod Puljića[

Koaliciono tucanje Baketa Sebi-Ja, i ovog širokobriješkog kobasičara, proteklo je, logično, u prijateljskom i krajnje dobroćudnom duhu, gdje su oba tucača, bez obzira na krajnji ishod ove njihove igrice, nastavili potkradati i na drugi načine čerečiti BIH.
Zbilja je interesantno da svi znate da kradu i to na veliko a niko ne podnosi krivicne prijave,daj bar onda pustite ljude da to rade na miru.Hvala bogu pa se jos ima za ukrasti,sta bi bilo da nema,mozda bi otimali.Nego jeli samo ova dvojica kradu,ostali ko navijaju. :-)

Da , samo što "predmete" za krađu (koje ti tako lagodno i nonšalantno halališ) nisu ni napravili ni proizveli ni nabavili oni koji kradu već upravo suprotno , zemlju su stvorili izgradili oni obespravljeni koji su sada na margini društva jer ne pripadaju elitističko-"patriotskom" klanu u bilo kom obliku pa životare a njihova imovina je tema ovakvih rasprava.

"Hvala Bogu pa se ima još šta ukrasti" :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
ha ja , pa ko veli dobro je , moćni smo...
ŠTA SVE NEĆU PROČITATI :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Ako ne znas citati izmedju redova ne kaki bezze sem sto imas jedan post vise :-)
Paranoid

#8141 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

ultima_palabra wrote:Ne znam kakva je to logika da o SDA mogu suditi samo Bošnjaci... sarajevski Srbin/Hrvat/Bosanac koji ne može do posla od stranačkih bojovnika nema pravo na mišljenje o vladavini SDA? :-) To je šovinistički komentar, iako na prvi pogled ne djeluje tako.

Ultima, pa ja se i vodim nekom logikom, a moja logika je da stranku SDA su činili i čine više od 90 % Bošnjaci, zbog toga smatram da sud o toj stranci treba da donese i najjbrojniji narod te stranke, a što se tiče iznošenja mišljenja, na to imaju pravo i pripadnici "hutu" naroda...šta ima u tome loše?
Ako uzmemo u obzir da ima pravoslavaca i katolika koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, valjda je sasvim normalno da i oni imaju takodje puno pravo da daju svoj sud o stranci o kojoj govorimo..

Što se tiče Haškog tribunala, palabra, čini mi se da se tamo koliko ja znam SDS-u ne sudi, nego pojedincima koji su činili zločine, tako da ne vidim nikakvog razlog miješanje Haga sa bilo kojom strankom/partijom u BiH..
EverlasTT

#8142 Re: SDA-All about

Post by EverlasTT »

Sada, u ovakvim okolnostima i politickim prilikama, stajem uz SDA. ...Jer mi ne pada na pamet da stanem uz Fahra, Zlaju, Micu i Covu.
bdzs

#8143 Re: SDA-All about

Post by bdzs »

EverlasTT wrote:Sada, u ovakvim okolnostima i politickim prilikama, stajem uz SDA. ...Jer mi ne pada na pamet da stanem uz Fahra, Zlaju, Micu i Covu.
A ja ću stat najradije u govno :mrgreen:
ultima_palabra

#8144 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Paranoid wrote:

Ultima, pa ja se i vodim nekom logikom, a moja logika je da stranku SDA su činili i čine više od 90 % Bošnjaci, zbog toga smatram da sud o toj stranci treba da donese i najjbrojniji narod te stranke, a što se tiče iznošenja mišljenja, na to imaju pravo i pripadnici "hutu" naroda...šta ima u tome loše?
Ako uzmemo u obzir da ima pravoslavaca i katolika koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, valjda je sasvim normalno da i oni imaju takodje puno pravo da daju svoj sud o stranci o kojoj govorimo..

Što se tiče Haškog tribunala, palabra, čini mi se da se tamo koliko ja znam SDS-u ne sudi, nego pojedincima koji su činili zločine, tako da ne vidim nikakvog razlog miješanje Haga sa bilo kojom strankom/partijom u BiH..
Samo hoću da skrenem pažnju na to da nas takvo razmišljanje nije daleko dovelo... ta logika zatvorenosti torova i "svak za svoje". SDA je imala i ima vlast na teritoriju države BiH u kojoj žive konst.narodi i građani, i svi imaju pravo da im sude... kao i svim ostalim strankama.

Tribunal je presudio velikom broju istaknutih članova SDS-a i postavio parametre za istorijski sud o toj stranci... da se čekalo da Srbi daju sud, Radovan bi i danas bio predsjednik genocidnog entiteta.
klixo

#8145 Re: SDA-All about

Post by klixo »

Pitanje za sve forumaše.

Kako ste zivjeli do 2008 godine ? Kako zivite od 2008-2012 godine ?
Paranoid

#8146 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

ultima_palabra wrote: Samo hoću da skrenem pažnju na to da nas takvo razmišljanje nije daleko dovelo... ta logika zatvorenosti torova i "svak za svoje". SDA je imala i ima vlast na teritoriju države BiH u kojoj žive konst.narodi i građani, i svi imaju pravo da im sude... kao i svim ostalim strankama.

Tribunal je presudio velikom broju istaknutih članova SDS-a i postavio parametre za istorijski sud o toj stranci... da se čekalo da Srbi daju sud, Radovan bi i danas bio predsjednik genocidnog entiteta.
Mnogi su na ovom forumu pokušali skrenuti pažnju patološkim mrziteljima Bošnjaka i sve što predsavlja Bošnjake da ne koriste SDA kako bi bez cenzure iznosili svoje bljuvotine koje se najmanje odnose na stranku nego na BiH i najjbrojniji narod...
U tom smjeru su bili i moji komentari..
MuaDib

#8147 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Paranoid wrote:
ultima_palabra wrote: Samo hoću da skrenem pažnju na to da nas takvo razmišljanje nije daleko dovelo... ta logika zatvorenosti torova i "svak za svoje". SDA je imala i ima vlast na teritoriju države BiH u kojoj žive konst.narodi i građani, i svi imaju pravo da im sude... kao i svim ostalim strankama.

Mnogi su na ovom forumu pokušali skrenuti pažnju patološkim mrziteljima Bošnjaka i sve što predsavlja Bošnjake da ne koriste SDA kako bi bez cenzure iznosili svoje bljuvotine koje se najmanje odnose na stranku nego na BiH i najjbrojniji narod...
Zar ti stvarno misliš da ovim prefidnim zamjenama teza, spriječiti nečiju kritiku SDA. Jer napadanje na SDA nije napadanje na Bošnjake, niti onaj ko napada SDA mrzi Bošnjake, niti je mržnja konstantno ukazivanje na promašaje bošnjačke politike za koju SDA kaže da je predstavlja. A ti ako misliš da je normalno stanje u kom se nalazi bošnjački narod najviše zbog grešaka SDA, budi uvjeren da nije. Pravi vladar mora da voli svoj narod, a SDA ga ne voli, nikad ga nije ni voljela, već ga muze do krajnjih granica, dobivajući izbore na osnovu sentimenta koji veze nema sa stvarnošću. Ali dok SDA ima pravobranioce ala ti i još neki drugi, SDA ne treba da se brine, ali zbog takvog djelovanja budženje bošnjačkog naroda će biti još bolnije i teže.
Paranoid

#8148 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

MuaDib wrote:
Paranoid wrote:

Zar ti stvarno misliš da ovim prefidnim zamjenama teza, spriječiti nečiju kritiku SDA. Jer napadanje na SDA nije napadanje na Bošnjake, niti onaj ko napada SDA mrzi Bošnjake, niti je mržnja konstantno ukazivanje na promašaje bošnjačke politike za koju SDA kaže da je predstavlja. A ti ako misliš da je normalno stanje u kom se nalazi bošnjački narod najviše zbog grešaka SDA, budi uvjeren da nije. Pravi vladar mora da voli svoj narod, a SDA ga ne voli, nikad ga nije ni voljela, već ga muze do krajnjih granica, dobivajući izbore na osnovu sentimenta koji veze nema sa stvarnošću. Ali dok SDA ima pravobranioce ala ti i još neki drugi, SDA ne treba da se brine, ali zbog takvog djelovanja budženje bošnjačkog naroda će biti još bolnije i teže.
Ako nisam Bošnjak na način na koji ti Muadibe i tvoji proklamovani „Vaši“ to odobravate, i ako nisam pljuvač svega onoga što "Vaši" nazivaju "izmišljenom nacijom", i ako nisam panično „čistokrvan SDA-ovac“ i isključiv, to nikako ne znači da nisam Bošnjak.
Ona SDA iz 90-tih, pa sve do ove SDA iz 2013 nije nikad bila uskraćena od strane Bošnjačkih kritičara, i prozivanje za kriminal je bilo i biće, ali da mi ti govoriš kako treba da izgleda struktura Bošnjaka i pod kojom strankom/partijom trebaju da budu vođeni...e tooo neće ići..
Innovation

#8149 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Paranoid wrote: Ako nisam Bošnjak na način na koji ti Muadibe i tvoji proklamovani „Vaši“ to odobravate, i ako nisam pljuvač svega onoga što "Vaši" nazivaju "izmišljenom nacijom", i ako nisam panično „čistokrvan SDA-ovac“ i isključiv, to nikako ne znači da nisam Bošnjak.
Ona SDA iz 90-tih, pa sve do ove SDA iz 2013 nije nikad bila uskraćena od strane Bošnjačkih kritičara, i prozivanje za kriminal je bilo i biće, ali da mi ti govoriš kako treba da izgleda struktura Bošnjaka i pod kojom strankom/partijom trebaju da budu vođeni...e tooo neće ići..
:thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8150 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

luckylaka wrote: Ako ne znas citati izmedju redova ne kaki bezze sem sto imas jedan post vise :-)
Kad ti budeš moderator , onda broj postove.
Ti fino svojoj kući pa tamo radi to isto što si meni poručio da radim...nemoj mi se tako obraćati ništa nismo skupa čuvali , ni ovce...
Ah da, fakat si Domanović , nisam mogla da "skontam" kako je to zakukuljeno.... :roll:
Post Reply