Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
al_akhisari

#8126 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by al_akhisari »

Dead Man Walking wrote:
north wrote:U prvoj rečenici sam htio reći da je Sarajevo zaslužilo kaznu, do mene je....
Da ne citiram ovaj glomazni post...

Prijatelju, svi mi razumijemo da je kazna Sirokom smijesna, i da se za onakve ispade treba kazniti puno vise. Niko ovdje nije lud, ali nemojmo brkati kruske i jabuke. Prvo, kaznu sarajevu i kaznu Sirokom ne treba uporedjivati, a narocito ne treba govoriti da je sarajevo kaznjeno drasticnije. Je li ima mozda neki pitar koji bi volio da su kazne obrnute? Bi li neko mjenjao ovih 5 hiljada za 3 hiljade i utakmicu bez publike? Normalno da ne bi, i normalno da stvarni razlog vaseg (cast izuzecima) pljuvanja komiteta, a prije svih Ivice Osima ne lezi ni u (neadekvatnim) kaznama Sirokom, ni u (neadekvatnim) kaznama Zelji, a ni u (neadekvatnim) kaznama vama samim. Vas stvarni problem je rinaka od ekipe kojoj je ove sezone maximalni domet pobjeda u duelu sa Olimpicom (jedna, dabome, ne obje :D ). I naravno, kljucni problem svega i izvor svih frustracija, to sto titule stanuju na Grbavici. :wink: Sve dok je tako, komitetom bi mogao upravljati i sam Dalai Lama, vama ne bi valjao. Nepravilnosti ima, to svi vidimo, ali govoriti kako nema napretka ("Pametnom dosta". Ma pazi molim te. :lol: ), a tek ove nebuloze o Ivici koje su citirane u ovih par postova, je van svake pameti. Gadosti sa sjevera ili vaseg foruma o Ivici ne treba ni spominjati. Nesto se ne sjecam da je iko od vas spominjao da treba kazniti sarajevo zbog takvih pjesama, cak i u vrijeme dok je uz rumenog vodja navijanja bio i sam Blekic. A ne cusmo da se neko pozalio sto je kazna Besliji 5 utakmica, i to na osnovu TV snimka, a do tad je maksimalna bila 3 utakmice. To vam nije smetalo, nego ste razvili teoriju kako je to taman toliko da se vrati za derbi. Samo ste se i tu malo zabrojali. :lol:
...bez namjere da bilo koga vrijeđam, moram reći da oni imaju puno veći problem, a to je percepcija stvarnosti :D ne želeći idealizirati bilo koga pojedinca, niti grupu, ali svako onaj ko ne vidi napredak ( kakav - takav )-napredak koji nije zabilježen od postanka ove lige, ne vidi šumu od drveta: on je ili nedobronamjeran, ima problema sa razumijevanjem stvarnosti, ima manje od 15 godina, ili je kompleksirana ličnost...
nosara

#8127 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by nosara »

haubica_i_to_teshka wrote:
banovan wrote:
haubica_i_to_teshka wrote:Da li je zasluzio, to se ne pitamo mi, postoji neko ko treba da ispita.

Nije bitno, da je i usmeni ukor ali vazna je dosljednost.

Kasno je “provalio” kameru, :D inace ne bi tako reagovao. “Shminka", ali samo pred kamerama.... j’ga i kamerman snima shto ne treba pa bez veze daje materijala ;-)

p.s. siguran sam da mu je poslije toga Ivica odrzao jedno predavanje iz kucnog odgoja
e cuj kasno provalio kameru,a davao izjavu za tv :lol:
Hocesh da kazesh da je znao da je u kadru i uprkos tome pljuvao :shock: :mrgreen:

Ja da ublazim situaciju(josh stavim ovaj zeleni :D) a ti na volej :skoljka: :dance:

Kultura “nedodorljivog” na nivou :D
Pitari o kulturi... :lol:
am2804

#8128 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by am2804 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
kokuz_sa wrote:sudjenje se koliko toliko popravilo
ima cak i pobjeda u gostima ono da ostanes ovakav :shock: :shock: kad vidis ko je uzeo bodove u gostima..

al sve sam uvjereniji da nikad prije nije bilo ovoliko nastimanih tekmi u ovom nam prvenstvu

kod nas bi bio sevap zabraniti ikako fudbal na jedno 10godina..da pola ovih koji namjestaju tekme umre ili nadju bolje nacine za zaraditi pare..pa onda napokon onovo pocet s fudbalom, taman ce stadioni biti puni jer se raja zazelila utakmica
Mislim da je bolji prijedlog da tvoj klub napusti takmičenje na predloženih deset godina, malo ogulite jabuku, dohavizate se svi skupa pa se vratite da se tačkamo.

Ovako je postalo nesnošljivo, vi i navijači Borca toliko kukakte, jadikujete i plačete nad svojom sudbinom da više nije toliki gušt harati ovom ligom ( lažem, još je veći gušt harati kad neko plače kao što vi radite ) :D

Ssd, ozbiljno, što se tiče baljezgarija oko pravilnika, Komiteta, kazni i divljanja na tribinama, da nacrtam i raščlanim, možda neki shvate.

Država
političko uređenje i politička volja
zakoni
organi koji ih sprovode
fudbalski savez
pravilnik
adekvatne kazne

Mi imamo pokušaj države bez političkog uređenja i volje, zakone koje niko ne benda, par entiteta, pokušaj saveza u nastajanju, nekakav pravilnik i sad ljudi očekuju adekvatne kazne za počinitelje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobro ultima napisa, možda slijepi progledaju, mada sumnjam.
Sve rečeno :thumbup:
nosara

#8129 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by nosara »

Direktor FK Sarajevo: Osim se založio da dobijemo licencu
Ocekujem bojkot evropskih utakmica od "najbolje" navijacke skupine na dunjaluku, "giganata", "samih protiv svih" blablabla... :oops:

Ili ce ipak "principijelno" klepit usima i zeljno cekat zdrijeb...? :D
Charuga
Globalni moderator

#8130 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

kokuz_sa wrote:al sve sam uvjereniji da nikad prije nije bilo ovoliko nastimanih tekmi u ovom nam prvenstvu
Imas li predstavu koje su to? Jesu li to samo tvoje pretpostavke ili znas sigurno? Imas li predstavu koje su to utakmice? Onako malo da diskutujemo, nista lose ...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#8131 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by bordo gandalf »

Plavih_11 wrote:
kokuz_sa wrote:al sve sam uvjereniji da nikad prije nije bilo ovoliko nastimanih tekmi u ovom nam prvenstvu
Imas li predstavu koje su to? Jesu li to samo tvoje pretpostavke ili znas sigurno? Imas li predstavu koje su to utakmice? Onako malo da diskutujemo, nista lose ...
Neke utakmice slavije
kokuz_sa

#8132 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

Plavih_11 wrote:
zrinjski -kozara 2-3
rudar-slavija
travnik-borac(onaj famozni prekid)
gosk-sloboda 1-4
zrinjski-slavija 3-1(x/1-slavija postigla gol na samom pocetku tekme iz "grske" golmana zrinjskog)
celik-leotar 2-3(svega bilo na temi-celik izvuce bod od sirokog zijani od leotara)
sloboda-zrinjski(dodje rudar odnese bodove iz tuzle dodje zrinjsk zijani s igracem vise)
leotar-sarajevo 1-0 (koliko god davalo sarajevo golova utakmica je predodredjena bila da se izgubi)
salle_eh1986

#8133 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

haubica_i_to_teshka wrote:Kasno je “provalio” kameru, :D inace ne bi tako reagovao. “Shminka", ali samo pred kamerama....
čovjek iz raje :)
nosara

#8134 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by nosara »

kokuz_sa wrote:
Plavih_11 wrote:
zrinjski -kozara 2-3
rudar-slavija
travnik-borac(onaj famozni prekid)
gosk-sloboda 1-4
zrinjski-slavija 3-1(x/1-slavija postigla gol na samom pocetku tekme iz "grske" golmana zrinjskog)
celik-leotar 2-3(svega bilo na temi-celik izvuce bod od sirokog zijani od leotara)
sloboda-zrinjski(dodje rudar odnese bodove iz tuzle dodje zrinjsk zijani s igracem vise)
leotar-sarajevo 1-0 (koliko god davalo sarajevo golova utakmica je predodredjena bila da se izgubi)
Pa sto ne probaste dat barem jedan...? :-)
salle_eh1986

#8135 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

Petit_Beurre wrote:http://www.youtube.com/watch?v=g5nOX-wuvK0
Najbolje iskomentarisana utakmica ikada, u povijesti/historiji sabahudina topalbećirevića, pitara...
joj vidi tribina...bruka raje
da je opet to dočekati što prije
haubica_i_to_teshka

#8136 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by haubica_i_to_teshka »

nosara wrote:[quote

Pitari o kulturi... :lol:
Pojedinac o nepricipijelnom ponashanju drugog pojedinca, niakve veze sa pitarima, manijacima.

Zbog neprimjerenog ponashanja koje je za svaku osudu, onaj nash je “odletio” :D shta ce te vi uraditi ?

Ma ja, on je raja, ostali su ... jel’ take @sale :-D
kokuz_sa

#8137 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

nosara wrote:
kokuz_sa wrote:
Pa sto ne probaste dat barem jedan...? :-)
ponisteni kolega navijac..i to 2 komada
hordash

#8138 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by hordash »

Ne mogu da vjerujem koliko se ljudi provaljuju u ovoj temi. Cuj drzava da regulise rad saveza i njegovih organa. :lol: Niko ne kaze da Savez treba iskorijenit fasizam i divljastvo na tribinama tako sto ce davat krivicne prijave i slicne stari. Naravno, znamo ko je za to ovlasten. Ovdje se prigovara Savezu sto ne radi svoj posao na pravi nacin, a to je da odgovornim klubovima fakturise znatan finansijski iznos ili neku drugu odgovarajucu kaznu. Isto tako je jasno da se primjenjuje neujednacen kriterij prilikom kaznjavanja za iste stvari. To sto ste se vi upregli da dokazete suprotno je odraz vaseg poimanja "stvarnosti" i "zastite" Osima starijeg.
nosara

#8139 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by nosara »

hordash wrote:Ne mogu da vjerujem koliko se ljudi provaljuju u ovoj temi. Cuj drzava da regulise rad saveza i njegovih organa. :lol: Niko ne kaze da Savez treba iskorijenit fasizam i divljastvo na tribinama tako sto ce davat krivicne prijave i slicne stari. Naravno, znamo ko je za to ovlasten. Ovdje se prigovara Savezu sto ne radi svoj posao na pravi nacin, a to je da odgovornim klubovima fakturise znatan finansijski iznos ili neku drugu odgovarajucu kaznu. Isto tako je jasno da se primjenjuje neujednacen kriterij prilikom kaznjavanja za iste stvari. To sto ste se vi upregli da dokazete suprotno je odraz vaseg poimanja "stvarnosti" i "zastite" Osima starijeg.
Dobro, i...? :D
salle_eh1986

#8140 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

i znači može se zaključiti da Osim radi na tome da financijski uništi sarajevo...i dalje sami protiv svih znači
hordash

#8141 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by hordash »

salle_eh1986 wrote:i znači može se zaključiti da Osim radi na tome da financijski uništi sarajevo...i dalje sami protiv svih znači
Ja sam to napisao tacno gdje?
Ko to smat

#8142 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ko to smat »

Pa dobro pitari gdje su ti vasi bivsi,sto vam ne pomognu,pa nije valjda da su nestali.Hajd sto vam ne pomognu ali brate jos vas tuze.Znate li zasto je to tako zato jer famelija Osim zivi za Zelju dok vasi bivsi vide u sarajevu samo izvor zarade.Vas pape nije prsmrdio klubu iaoko je i rat bio a nas se iz Japan vrati razlika burazeru ogromna jer ovi su gradzani sarajeva gradske face a vas je ondekud tamo kojem je sarajevo samo usputna stanica.
ibizza

#8143 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ibizza »

Ko to smat wrote:Pa dobro pitari gdje su ti vasi bivsi,sto vam ne pomognu,pa nije valjda da su nestali.Hajd sto vam ne pomognu ali brate jos vas tuze.Znate li zasto je to tako zato jer famelija Osim zivi za Zelju dok vasi bivsi vide u sarajevu samo izvor zarade.Vas pape nije prsmrdio klubu iaoko je i rat bio a nas se iz Japan vrati razlika burazeru ogromna jer ovi su gradzani sarajeva gradske face a vas je ondekud tamo kojem je sarajevo samo usputna stanica.
:lol: :lol:
kokuz_sa

#8144 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

Ko to smat wrote:Pa dobro pitari gdje su ti vasi bivsi,sto vam ne pomognu,pa nije valjda da su nestali.Hajd sto vam ne pomognu ali brate jos vas tuze.Znate li zasto je to tako zato jer famelija Osim zivi za Zelju dok vasi bivsi vide u sarajevu samo izvor zarade.Vas pape nije prsmrdio klubu iaoko je i rat bio a nas se iz Japan(A) vrati razlika burazeru ogromna jer ovi su gradzani sarajeva gradske face a vas je ondekud tamo kojem je sarajevo samo usputna stanica.
:lol: :lol:

odakle li si samo ti da mi je znati :D

a sta mislis sto se onaj Vas iz Japana vratio..samo zato da pomogne Zelji??
JThomas

#8145 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

inače u japanu vam je strašna bijeda, a još ga niko ne voli tamo, pa se vratio u bosnu i hercegovinu da zgrne para...
Fuzzy Dunlop

#8146 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Fuzzy Dunlop »

Izgleda da je pitarska tuga ipak prevelika... :D
ledeni_caj

#8147 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ledeni_caj »

I onda se kao cudi i osudjuje kad mu se nekakve pjesme pjevaju, a gurate ga u svaku mogucu diskusiju, i gdje se spominje i gdje se ne spominje. Cemu onda lafo cudjenje i prosipanje nekakve ironije kad se sa druge strane nadju isti bolidi koji bi da ga prozivaju i kad treba i kad ne treba.
al_akhisari

#8148 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by al_akhisari »

..prijedlog moderatorima: uslov za vođenje diskusije, najmanje 18 godina :( strašno je šta sve ljudi pišu o našoj legendi ivici osimu :shock: kao da taj čovjek sam-samcat vodi .ebeni komitet i da svi njegovi potezi su usmjereni protiv par klubova; mogu misliti šta tek misle o njemu, kada se usuđuju pisati i pjevati onakve grozote :shock: :sad: godinama zovemo, tražimo, molimo naše legende da se vrate u ovu napaćenu zemlju, da od lopova i probistvjeta "otmu" fudbalski savez,...i kad ljudi dođoše, oni zaslijepljeni mržnjom, vlastitim kompleksima,...uzmu sebi za pravo da pljuju po svemu i svakome :sad: ponavljam, svi oni koji ne vide pozitivne pomake u našem nogometu/ fudbalu, kao i oni koji misle da je od dolaska komiteta med i mlijeko u istom, imaju problema s percepcijom stvarnosti :sad: ljudi rade-ne samo ivica osim, nego tim-grupa ljudi i pri tom nisu savršeni, a i da jesu u ovom j.benom društvu, gdje ogromna većina zna samo da sjedi po strani, hladi-gladi .uda, i kritikuje i pljuje po onim koji nešto pokušavaju; što se tiče tvrdnji o namještanju, nisam nikada, pa neću ni sada tvrditi da toga nema, ali sam siguran da nije zastupljeno niti približno koliko neki žele da predstave; po nekima, neko je na papiru bolji, ili je domaćin, taj i takav nemože i ne smije izgubiti - u suprotnom je mrtva štela; kako onda objasniti takve rezultate u ligama petice: npr. poraz uniteda od mrtvog blackburna kod kuće, ili neriješeno s evertonom :shock: sve štele :lol: dajte djeco, nemojte se za.ebavat :D
ibizza

#8149 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ibizza »

JThomas wrote:inače u japanu vam je strašna bijeda, a još ga niko ne voli tamo, pa se vratio u bosnu i hercegovinu da zgrne para...
Kakve je rezultate imao sa Japancima?
veljaca

#8150 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Bice interesantna ova dva zadnja kola PL BiH ....

Neke ekipe ce igrati samo za prestiz, a neke se moraju dobro oznojiti da ostvare svoje ciljeve ....
Locked