Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
quasar wrote:Kad se u zme u obzir da je najveci snijeg otkad se mjeri u BiH, i kad se sjetim 1999/2000 kad je sve paralisnao bilo cijelu heftu, a cak je tada dnevna temperatura bila blize nuli pa se djelomicno i topilo, a posipni materijal je funkcionisao, onda je ova situacija iz Day After Tomorrow vrlo dobro sanirana.
Ni moja ulica nije ociscena, ne mogu auto izvuci a moram preko cijelog kantona do posla. Sta da radim? Evo zvao sam jucer ministra da dodje da mi otkopa ulicu i naglasio sam mu da sam forumski placenik SDP-a.
Nije htio, kaze lopate u ruke... bezobrazluk.
davno ja rekoh da ce se SDP kriviti i za snijeg...
al sta se moze... moja placenicka vozalica je u garazi, zaboli me...
Pa ti si veliki supak, a ja sam samo supcic. Novajlija.
sta ti je... ubersupak
a vidis kako smo nastelili da snijeg na padne u crvenoj tuzli... i jos pride da najgore prodju na jugu... majorizacija se nastavlja, drugim sredstvima
Nikad gore stanje u Sarajevu.
Ne pamtim da tramvaji u Sarajevu zbog snijega nisu radili evo već tri dana.
Ko god je danas išao na posao zna o čemu govorim.
Ovo je katastrofa i nema nikakvog opravdanja.
Ja zaista prvi put komentarisem, i ovaj forum je grozan! Troje ljudi citira sve, i komentarise svakoga Zar zaista mislite da je zamiljivo ovim ljudima uvijek gledati vas dvojicu zelim vam srecu u daljem radu, i da se od tih plata obogatite, naravno necete kao Lagumdzija i ostali ali eto za hljeba ce biti aBd.
A slazem se s tobom Holms, nema opravdanja... jednostavno uzas
Ja sam obisao krug i opet parkirao. Da budem siguran da mogu izac. Jebat cu majku nekom kada skontam ko je trebao cistiti ulicu, nasukao sam se dva puta
timkov wrote:Ja zaista prvi put komentarisem, i ovaj forum je grozan! Troje ljudi citira sve, i komentarise svakoga Zar zaista mislite da je zamiljivo ovim ljudima uvijek gledati vas dvojicu zelim vam srecu u daljem radu, i da se od tih plata obogatite, naravno necete kao Lagumdzija i ostali ali eto za hljeba ce biti aBd.
A slazem se s tobom Holms, nema opravdanja... jednostavno uzas
hajd sto sdp ne valja, ali sto ti se ne svidja forum?
Holms wrote:Nikad gore stanje u Sarajevu.
Hajd' ok. Nego sto se pravis, kao da inace koristis tramvaj?
Holms wrote:Nikad gore stanje u Sarajevu.
Hajd' ok. Nego sto se pravis, kao da inace koristis tramvaj?
Jutros setajuci do posla pricam s jednim radnikom PARK-a i on kaze ma sta je ovo...radi 110 teskih masina od RAD-a jos 110 od privatnika i mi iz PARK-a, VIK-a ljudi i HIDROGRADNJE i nikako da nas usklade... bolje ljudi posao uradise na periferiji sto sami rade i sto sami se organizovase...ova sad vlast ne zna gdje ce nas vise..ili na vladu federacije...ili na gradsku upravu...il na kanton..il na veliki park...trcimo s objekta na objekat... slomismo se a narod ne moze da progazi snijeg...izgleda da im je bitno da njihove cipele ne pokvase se a ko j...be narod!
ne znam jel ovo istina ali ovo sam jutros cuo do radnika PARK-a....
Pade mi neki dan u oci ona tvrdnja "eksponencijelnog rasta" nezaposlenih? Pa ko ce raditi kod ovog vremena napolju? Jeste li ikad culi o sezonalnim radnicima? Inace bi doticnog matematika nokautirala, kad bi imala saku.
Salu na stranu.
Nemojte da bi pristali na podjelu drzavne imovine.
Ovi nacelnici Novog Sarajeva i Starog Grada su jedini zasluzili pohvalu...angazovali nezaposlene da ciste snijeg, da ne zaposleni zarade, ocisti se grad, prilazi glavnim i bitnim objektima, ulice koje ne mogu masinama da se prociste ili se ne moze stici da se ciste...Svaka im cast...zaista su na najbolji nacin pokrenuli ciscenje snijega, a ne kao neki drugi DEMAGOZI od nacelnika u gradu...sve obilaze a nece lopate da se ufate, kod njih ostalo viska lopata dok u Novom Sarajevu i Starom Gradu se trazi lopata vise!!!
AliceInChains wrote:Sibir je Evropi donio zimu, a zli SDP joj je, mrtvo hladno, odobrio ulaz preko granice. Mafija lopovska
dosla sibirska zima za komunjarama...
a nesto kontam, da su izveli vojsku na ulice, uveli radnu obavezu da se ocisti grad...
kako bi se kukalo o policijskoj drzavi i prinudnom radu u sdp gulazima
Vojska zasad ne smije trositi enegiju. Trebat ce dosta snage da se brinu o poplavama......kad otopli. A prvi bi bili oni iz genocidne, koji bi vristili, da im se ocisti avlija, posto sami (radi budzeta) nimalo nisu sposobni. Nek' im to Velikosrbi rijese. Bolje marku za sat dijeliti besposlenim ljudima....
Alfons Kauders wrote:
pa da su natjerali, sad bi razocarani kukali o policijskoj drzavi i pravima radnika... upravo to i govorim
Otkad je pravo radnika da ne radi?
nije bitno
Bitno je itekako. Odrzavanje tramvajske pruge je u iskljucivoj nadleznosti Kantonalnog javnog preduzeca GRAS.
Na celu GRAS-a je uprava i direktor koji nisu tu dosli putem konkursa, vec ih je postavila vladajuca garnitura.
I sad, pored 1000+ za rad sposobnih radnika GRAS-a, kojem je u opisu posla odrzavanje pruge, prugu treba da ciste studenti, turski bataljon EUFOR-a, ....???