Tuzla, Pasha bunar i modrice na ramenima...Maraschino wrote:Seawolf wrote: Mene danas mlađa raja sluša sa čuđenjem, kada im kažem da smo svi, u drugom razredu srednje škole, imali bojevo gađanje iz puške M48, sa 3 + 5 metaka.
Iz redovnog srednjoškolskog predmeta i za ocjenu.
BH vojna industrija i naoruzanje
- seln
#8126 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
- spreca
#8127 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Isto sve sam imao ali Odbrana i zastita(tako se kod mene zvao taj predmaet)kod mene se nije ocjenjivala, jedino ako se ne varam da je umjesto ocjene je pisalo nesto kao zadovoljavaSeawolf wrote: Mene danas mlađa raja sluša sa čuđenjem, kada im kažem da smo svi, u drugom razredu srednje škole, imali bojevo gađanje iz puške M48, sa 3 + 5 metaka.
- insomnia78
#8128 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Ma dobro. U BiH i ako ti nadju sta ne boli puno. Ovdje bgm...Maraschino wrote:insomnia, i ja sam za to ali kako ce zivjeti ovi nasi razni paraziti.
nije mi za pare, reci koliko kosta dozvola pa se vi izmedju sebe talite ali procedura je ubiboze ili te tjera na crno.
- spreca
#8129 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
seln wrote:
Tuzla, Pasha bunar i modrice na ramenima...
- Maraschino
#8130 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Imao sam ''pusku'' profesoraspreca wrote:seln wrote:
Tuzla, Pasha bunar i modrice na ramenima...
- spreca
#8131 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Maraschino wrote:Imao sam ''pusku'' profesoraspreca wrote:seln wrote:
Tuzla, Pasha bunar i modrice na ramenima...nije mu moglo nista promaci ali privatno jednog jos strozijeg. Uh svi ga se sjecaju sa predvojnicke.
- insomnia78
#8132 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Spreca dragi kaka su to slova 
-
Seawolf
#8133 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Kako se, bolan, nije ocjenjivala Odbrana i zaštita?spreca wrote:Isto sve sam imao ali Odbrana i zastita(tako se kod mene zvao taj predmaet)kod mene se nije ocjenjivala, jedino ako se ne varam da je umjesto ocjene je pisalo nesto kao zadovoljavaSeawolf wrote: Mene danas mlađa raja sluša sa čuđenjem, kada im kažem da smo svi, u drugom razredu srednje škole, imali bojevo gađanje iz puške M48, sa 3 + 5 metaka.
Vidi petice, k'o kuća:

- Maraschino
#8134 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Odosmo od teme, mladji si. Mi smo imali ONO i DSZ i predmet ''sociologija''.
- spreca
#8135 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Vidim i Marksizam se ocjenjivao.....i muzicko si imao
...koja je ovo godina i koja skola i gdje...kod mene je bila ocjena za fizicko
-
Korisničkoime
#8136 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Sam si naveo zasto se hoce provesti spajanje. Ne znam meni je i dalje cudno sto neki vjeruju da bi nasim vlastima prije u intersu bila revitalizacija neke fabrije ili dijela industrije nego lesinarenje iste i ugradjivanje u podjelu kolaca. Neka nam je Bog na pomoci pa nasi su Energopetrol upropastili, u nas u gradu na samom ulazu/izlazu 1998 lik otvorio benzinsku, covjek je vrijedan i slovi da je posten ali je polupismen sto i ne krije. Takav polupismen na osnovu te jedne benzinske napravio jos dvije, otvorio farmu, stekao bogastvo a dugo vremena je bio jedan od rijetkih sa pristojnim platama i sa osiguranjem radnika od prvog dana. Uvijek se sjetim jednog razgovora kad kaze ja prodajem robu koju skoro svako mora uzeti i bez koje se danas nista ne moze zamisliti - naftu, samo su jos trazeniji lijekovi i brasno al ja o tome ne znam nista.anelsol wrote:Ovo je vrlo loša ideja, ako se u ovo ne udje totalno spremno, i to iz sljedećih razloga Prema odredbama čl.243. Zakona o privrednim društvima manjinski dioničari imaju pravo zatražiti od poduzeća da im se isplati tržišna vrijednost njihovih dionica u slučaju spajanja poduzeća. Dakle ono što se može desiti u praksi da skupštine Zrak dd i TRZ Hadžić dd donesu odluke o spajanju. U tom slučaju fondovi mogu i od jednog i drugog preduzeca zatraziti da im se u novcu isplati vrijednost njihovih dionica i onda će fondovi koji su preko certifikata (dakle dzaba) kupili dionice iste naplatiti u kešu. Posljedica toga je blokada računa Zraka i TRZa sa milionskim potrazivanja lesinara ili prodaja njihove imovine. Ima tu i nekih izuzetaka kada ovi to i ne mogu traziti, ali ako se nepripremljeno udje u ovu stvar, po principu "kako ćemo, lako cemo" posljedice mogu biti katastrofalne po obadva preduzeca. Ako ovo iz Vlade ili navedenih poduzeća ovo čitaju molim da se na ovo skrene pažnja onima koji odlučuju.Krajem prošle godine, resorni ministar Nermin Džindić je, govoreći u stanju u namjenskoj industriji, rekao da je preostalo “da se riješi stanje dva privredna društva – Tehničko-remontnog zavoda (TRZ) Hadžići i Zraka Sarajevo”.
– Vrlo vjerovatno da će do kraja mandata Vlade doći do reorganizacije, a možda i do spajanja te dvije kompanije u jednu – rekao je tada ministar.
Izmedju oporavka, revitalizacije firme ili dijela indusrije i ugradjivanja i vlastitig dzepa nas Bosnjo ce UVIJEK ali UVIJEK da izabere ovo drugo.
-
Fudo387
#8137 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Haj sve, al kako ti nije bilo mrsko i marksizam uciti?Seawolf wrote:Kako se, bolan, nije ocjenjivala Odbrana i zaštita?spreca wrote:Isto sve sam imao ali Odbrana i zastita(tako se kod mene zvao taj predmaet)kod mene se nije ocjenjivala, jedino ako se ne varam da je umjesto ocjene je pisalo nesto kao zadovoljavaSeawolf wrote: Mene danas mlađa raja sluša sa čuđenjem, kada im kažem da smo svi, u drugom razredu srednje škole, imali bojevo gađanje iz puške M48, sa 3 + 5 metaka.
Vidi petice, k'o kuća:
Ono je bio najdepresivniji udzbenik ikad stampan, cim ga otvorim mene jetra zaboli.
Taj ono i dsz je uglavnom bila zesca budalastina, al haj.
- anelsol
#8138 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Nažalost u pravu si. Pohlepa i korupcija razaraju ovo društvo. Ono sto zelim da kazem da spajanje ovih preduzeca nije nuzno lose, i izvodivo je, medjutim iz iskustva znam da ukoliko se to ne uradi na pravi nacin posljedice mogu biti katastrofalne. Sad ako je cilj da se to desi prema scenariju kako sam opisao onda ne mozemo nista protiv toga, medjutim ukoliko to nije cilj onda je bitno skrenuti pažnju da se ovom procesu pridje krajnje oprezno Poznavajuci rad pravobranilastva i drzavnih službenika koji bi ovaj proces predpostavljam i pripremali, onda vjeruj da tu ima neznanja i aljkavosti koliko hoćeš. Privredno pravo je nešto sa čim takav profil ljudi ne susreće često u praksi, pa su onda greške u postupku i te kako moguće. A one mogu biti kobne.Korisničkoime wrote:Sam si naveo zasto se hoce provesti spajanje. Ne znam meni je i dalje cudno sto neki vjeruju da bi nasim vlastima prije u intersu bila revitalizacija neke fabrije ili dijela industrije nego lesinarenje iste i ugradjivanje u podjelu kolaca. Neka nam je Bog na pomoci pa nasi su Energopetrol upropastili, u nas u gradu na samom ulazu/izlazu 1998 lik otvorio benzinsku, covjek je vrijedan i slovi da je posten ali je polupismen sto i ne krije. Takav polupismen na osnovu te jedne benzinske napravio jos dvije, otvorio farmu, stekao bogastvo a dugo vremena je bio jedan od rijetkih sa pristojnim platama i sa osiguranjem radnika od prvog dana. Uvijek se sjetim jednog razgovora kad kaze ja prodajem robu koju skoro svako mora uzeti i bez koje se danas nista ne moze zamisliti - naftu, samo su jos trazeniji lijekovi i brasno al ja o tome ne znam nista.anelsol wrote:Ovo je vrlo loša ideja, ako se u ovo ne udje totalno spremno, i to iz sljedećih razloga Prema odredbama čl.243. Zakona o privrednim društvima manjinski dioničari imaju pravo zatražiti od poduzeća da im se isplati tržišna vrijednost njihovih dionica u slučaju spajanja poduzeća. Dakle ono što se može desiti u praksi da skupštine Zrak dd i TRZ Hadžić dd donesu odluke o spajanju. U tom slučaju fondovi mogu i od jednog i drugog preduzeca zatraziti da im se u novcu isplati vrijednost njihovih dionica i onda će fondovi koji su preko certifikata (dakle dzaba) kupili dionice iste naplatiti u kešu. Posljedica toga je blokada računa Zraka i TRZa sa milionskim potrazivanja lesinara ili prodaja njihove imovine. Ima tu i nekih izuzetaka kada ovi to i ne mogu traziti, ali ako se nepripremljeno udje u ovu stvar, po principu "kako ćemo, lako cemo" posljedice mogu biti katastrofalne po obadva preduzeca. Ako ovo iz Vlade ili navedenih poduzeća ovo čitaju molim da se na ovo skrene pažnja onima koji odlučuju.Krajem prošle godine, resorni ministar Nermin Džindić je, govoreći u stanju u namjenskoj industriji, rekao da je preostalo “da se riješi stanje dva privredna društva – Tehničko-remontnog zavoda (TRZ) Hadžići i Zraka Sarajevo”.
– Vrlo vjerovatno da će do kraja mandata Vlade doći do reorganizacije, a možda i do spajanja te dvije kompanije u jednu – rekao je tada ministar.
Izmedju oporavka, revitalizacije firme ili dijela indusrije i ugradjivanja i vlastitig dzepa nas Bosnjo ce UVIJEK ali UVIJEK da izabere ovo drugo.
-
155_mm
#8139 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
sto se tice "predvojnicke" mislim da bi bilo dovoljno osposobljavanje za rukovanje automatskom puskom (koju god da izaberu), podcijevnim baccem 40 mm i RPG7. i naravno ono ostalo"cuvaj se mina" i slicno.
naravno bez obzira na predvojnicku obuku plan A i dalje ostaje bjezanje u njemacku na socijalu. ali za svaki slucaj da plan A propadne predvojnicka obuka bi ipak onda .bila od koristi. a ako plan A uspije nece ti niko u njemackoj zabraniti socijalu jer znas rukovati sa RPG-7.

naravno bez obzira na predvojnicku obuku plan A i dalje ostaje bjezanje u njemacku na socijalu. ali za svaki slucaj da plan A propadne predvojnicka obuka bi ipak onda .bila od koristi. a ako plan A uspije nece ti niko u njemackoj zabraniti socijalu jer znas rukovati sa RPG-7.
- anelsol
#8140 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Vezano za prodaju nekretnina Zrak-a proces prodaje nekretnina je počeo netransparentno. Ako žele da otklone sumlju javnosti po mom mišljenju trebali bi poziv staviti na svoju web stranicu, navesti koje se nekretnine prodaju i po kojoj cijeni. Nadam se da su izvršili procjenu vrijednosti nekretnina po ovlastenom sudskim vještaku. Ova priča za dostavljanje ponuda ima smisla samo ukoliko se zna tržišna vrijednost nekretnina.
- anelsol
-
155_mm
#8142 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
ne samo da je normalna nego nam daje jednu veoma interesantnu informaciju.anelsol wrote:Jedna normalna web prezentacija:
http://stancovani-dijelovi.com/bs/proiz ... i-program/
a to je njihov proizvod, bakarni lijevak promjera nekih 105 mm.
interesantno da RPG-7 rakete sa tandemskom bojevom glavom i termobaricne rakete imaju odprilike taj promjer bojeve glave.
neko se izgleda ne zajebava kad je u pitanju RPG-7 i njegovo masovno koristenje u odbrani od zatiranja tragova dobrijeh bosnjana na ovim prostorima.
- dječak sa šibicama
#8143 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Na toj predvojnickoj obavezno uciti djecu kako namjestiti protezu na patrljak od noge, kako preboliti oca ili brata, kako prezivjeti sa invalidninom od par stotina km dok foteljasi i ratoborni dijasporasi planiraju novi rat.
U kuci mu bio, ko ga zelio.
U kuci mu bio, ko ga zelio.
- insomnia78
#8144 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
To sto ga neko ne zeli nikad nije sprjecilo ni jedan rat
Naprotiv. Mitar vole kad nema otpora. Tad mu kreativnost dodje do izrazaja
Naprotiv. Mitar vole kad nema otpora. Tad mu kreativnost dodje do izrazaja
- insomnia78
#8145 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Zanimljivo kako svi postanu pacifisti i neutralci kad se zucne o kakom organizovanju ‘šnjaka. Srb i Hrv kupuju jebene avione, organizuju vojne vjezbe i stancaju oruzje i za to se nadje hiljadu opravdanja. Bake spomene predvojnicku obuku odjednom se aktivira Gandi
Davno je drug Stari rek’o: “živimo kao da će sto godina biti mir a pripremajmo se kao da ce sutra izbiti rat”
Davno je drug Stari rek’o: “živimo kao da će sto godina biti mir a pripremajmo se kao da ce sutra izbiti rat”
-
daddy-kool
#8146 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Vratiti obavezno služenje vojnog roka, bar koliko je osnovna i specijalistička obuka.
Plus ko u Švici, svako da zaduži i kod kuće čuva automatsko naoružanje i pet borbenih kompleta.
Plus ko u Švici, svako da zaduži i kod kuće čuva automatsko naoružanje i pet borbenih kompleta.
- insomnia78
#8147 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
I do kad vise ta suplja o dijaspori i navracanju na rat?
Dobro, evo dijaspora huškanna rat. Šta vi protivnici toga predlažete znajući u kakvom okruzenju živimo i uzimajuci u obzir sta se desavalo u blizoj i daljoj istoriji?
Sta?
Ukinuti svaki spomen vojske i oruzja, razjebati NI i sjesti i cekati? Jel to?
Dobro, evo dijaspora huškanna rat. Šta vi protivnici toga predlažete znajući u kakvom okruzenju živimo i uzimajuci u obzir sta se desavalo u blizoj i daljoj istoriji?
Sta?
Ukinuti svaki spomen vojske i oruzja, razjebati NI i sjesti i cekati? Jel to?
-
daddy-kool
#8148 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Ja sam potpuno ozbiljan i ne vidim gdje si pročitao da piše da dijaspora navraća na rat?
- insomnia78
#8149 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Ma nisam tebi ni reko
- dječak sa šibicama
#8150 Re: BH vojna industrija i naoruzanje
Ko u Izraelu, sa kalasnjikovim u SCC u kupovinu.
A Mitar ce da postavlja bombe, ili Mevlid.
A Mitar ce da postavlja bombe, ili Mevlid.