Ne prebacujte loptu sada na Hasagica koji je uvijek bio fer i korektan.metar_drva wrote: pa jel bezobrazan il nije, to nek svako prosudi, ali... ako uzmemo u obzir da je fudbal timska igra, i da on sa svojim ukočenim leđima više odmaže nego što pomaže, onda bi trebao bit gospodin i reć "jebiga, ne mogu, bolestan sam" i vozdra.
naravno, to se neće desit nikad, al zato bi mu se selaktor trebao zahvalit na uslugama.
nikako mi nije jasno zašto pojedinci ne mogu, ili ne žele, da shvate da na terenu ne igraju stare zasluge. na terenu igraju fizički spremni i zdravi igrači. i tačka. ako želiš napravit rezultat, sentimentalnost je nepotrebna, čisti višak.
Rekao sam pet puta do sada da se Asmir naljutio u Albaniji, ne zato sto je branio Hasagic, nego sto je branio Hasagic koji je rekao selektoru da ga bole ledja, a selektor ga je ipak stavio u tim.
Sve ostalo je istorija
Kao sto neko rece prije Pape nema Osimovu pragmaticnost. On je nazvao Pulisa za utakmicu sa Meksikom i trazio da pusti Asmira u Ameriku da se ne bi krnjio njegov ugled, da ne mora Asmir ni braniti, na sta mu je Pulis odgovorio da nije problem sto ce braniti, nego dug put. Uglavnom malo po malo, dosli smo u ovu situaciju u kojoj smo sada gdje smo, a samo trpi reprezentacija i navijaci.
Slazem se da selektor mora odrzati ugled medju onim preplacenim zvjezdama, ali u isto vrijeme mora biti pragmatican i dobar psiholog sto Pape nije.
Naravno da je i Asmir trebao biti veci flegman, otrpiti kritike i lagano postati No1 na nasem golu.
Medjutim izgleda da ovdje ljudi ne mogu da prihvate njegove prioritete, a to je da su oni koja ga placaju na prvom mjestu, ali u biti nema nista protiv da brani za reprezentaciju, ali ne da sjedi na klupi. Ne slazem se ni ja sa njegovim stavom, ali omanji je problem da niti ja, niti Pape, pa cak ni Piplica
Nazalost od manjeg nesporazuma , ovo je sada postao izgleda nerjesiv problem.
Medjutim, ja imam osjecaj da se Papac iskreno zelio vratiti u reprezentaciju, a ni od toga nista