Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
djes_ba

#8126 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by djes_ba »

Cracked wrote:Fahro je jedini lik koji je, bez obzira ko je na vlasti, uvijek imao dubokom zabijene prste u tome. S drugim rijecima pljackao je drzavu od samog pocetka. Ako je cilj ovih protesta da on ili njegova stranka dodje na vlast odna odoh odmah stati sa policijom da branim drzavu.
+1 :thumbup:
say_cheese

#8127 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by say_cheese »

paraf wrote: ..barem ste nasmijali ostatak svita..da ministar sigurnosti.. :lol:
bato bre, pricaj da te i Alma iz Priboja razume, nije svita vec sveta :lol:
saale

#8128 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by saale »

djes_ba wrote:
Cracked wrote:Fahro je jedini lik koji je, bez obzira ko je na vlasti, uvijek imao dubokom zabijene prste u tome. S drugim rijecima pljackao je drzavu od samog pocetka. Ako je cilj ovih protesta da on ili njegova stranka dodje na vlast odna odoh odmah stati sa policijom da branim drzavu.
Zato ja kazem hajmo ljudi pokrenuti peticiju. Prodaje se kao spasioc bosnjackog naroda a najveci je UBLEHAŠ jos od FIKRETA AVDICA,
paraf

#8129 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by paraf »

say_cheese wrote:
paraf wrote: ..barem ste nasmijali ostatak svita..da ministar sigurnosti.. :lol:
bato bre, pricaj da te i Alma iz Priboja razume, nije svita vec sveta :lol:
..ako te to veseli može i sveta...lakše.. :kiss:
pustopoljina

#8130 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by pustopoljina »

saale wrote:
djes_ba wrote:
Zato ja kazem hajmo ljudi pokrenuti peticiju. Prodaje se kao spasioc bosnjackog naroda a najveci je UBLEHAŠ jos od FIKRETA AVDICA,
ko je taj aVdic?

Hjoj...
OldMayor

#8131 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OldMayor »

Joj SDA-ša upalili se ko kutnjak.

Polako ostat ce pokoja jos fotelja.
tik_tak

#8132 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by tik_tak »

pustopoljina wrote:
tik_tak wrote:evo vec je pocelo obrtanje cinjenica iz zeleno-crvenog kampa, losi su oni (jer valjda nemaju obraza vise reci makar da su "onako") ali fahro je glavni krivac za sve sto se dogodilo proslih 20 godina, sto se dogadja (demonstracije) i sto ce se dogoditi (3. entitet, otcjepljenje rs-a, jos veca bijeda).

pa se ovdje ocigledno nekima mora crtati da bi shvatili kakve nadleznosti ima odnosno nema ministar sigurnosti. dzaba sto je objasnjeno oni po starom.

onda imamo ove koji ce radije aminovati 20 godina j.ebanja i podrzati dalje j.ebanje u mozak od strane SDA/SDP. svaka cast na izboru. opet razumijem vecinu vas, niste valjda dzaba lizali supak zlaji i co. i tihom i co. kako bi ste se uhljebili. ha ya!

pa se javljaju VEKOVNE sarajlijice kojima smeta svako ko nije iz istog. veliki pozdrav za te moje su-papke.

da se razumijemo. ne podrzavam fahra jer i on sigurno ima dosta toga za objasniti ali ako su mi opcije on ili trezor i slucajni nema sumnje da bih glasao za nekog ciju facu barem nisam gledao 20 godina u politici.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk
kao prvo- moja opcija na proslim izborima je bila sdp. Danas mi je drago sto je premijer usk pao.
Kao drugo- i ja vjerujem da se tabori igraju preko ledja naroda.
ali
birati nekog jer mu je faca relativno nova?
Hajde biraj mene, idem se kandidovati sutra, ako je to uslov.
ima stosta za objasniti?
Malo je reci.
prijeratne veze radoncica sezu do necasnih prezimena s one strane drine. Prezimena koja su imala prljave uloge u narednom periodu u BiH.
i jos uvijek ima kroz graditeljstvo svoje mreze koje sezu do hrvatske.
avaz je pokrenuo bez marke, a sa kreditom na lijepe oci...zahvaljujuci prvom predsjedniku BiH.
Izuzetno je naivno gledati radoncica u okviru skromnih ministarskih ovlasti.
on nije kratko u politici. To je imidz na kojem je bazirao kampanju (a sa kojim je pokupio dosta glasova gnjevnih mladih ljudi).
Avaz je dio politike od svog prvog broja. A on je dio politike i prije nego je spustio prvi kofer u sarajevo.
Onako, moj licni utisak je kad bi ga uzeo (kao struk jagode) i izvadio iz zemlje, podigao bi s njim i citav jagodnjak, jer su se tako vrijeze okolo rasirile.
i ne kazem da kod drugih nije sve isprepleteno i nemam savjet za koga da glasas.
ali samo zato sto je ljudsko pamcenje slabo, mediji u njegovom vlasnistvu i marketing uspjesan ne znaci da su njegove ruke ciste.
vjeruj mi da bih birao tebe ili nekog desetog da dodjete sa iole ozbiljnom politickom strankom samo da ne gledam ove ublehase (ukljucujuci zeljka i fahra) ali trenutno od manjeg zla ja licno biram komsica i nisam rekao da cu glasati za sbb nego samo da bih radije njega takvog kakvog jeste radije izabrao nego kriminalce koji su izgubili dodir sa realnoscu (pogledati profil sarajlica). i fahro jeste "nov" u politici i jos njega nismo vidjeli sta bi uradio odnosno sta ne bi. to sto je indirektno radio za neke stranke ne racunam kao direktnu umijesanost u politiku. to za "jagode" se apsolutno slazem i nravno da mu ruke nisu ciste.

Di Canio

#8133 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Di Canio »

Samo da mi je vidjeti mentalni sklop covjeka koji bi na sljedecim izborima glasao za ovaj šljam ili jos manje za SDA i SDP :roll: :shock:
no_mani=no_fjučr

#8134 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by no_mani=no_fjučr »

1,11 min, kako je moguce da Hrvati znaju?
condy

#8135 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by condy »

Di Canio wrote:Samo da mi je vidjeti mentalni sklop covjeka koji bi na sljedecim izborima glasao za ovaj šljam ili jos manje za SDA i SDP :roll: :shock:
Ono u šta sam najsigurniji da nikada neću dati glas Fahrinoj stranci. Fahrudin Radončić ako se domogne vlasti uništit će državu i Bošnjake. On je najveća opasnost za ovu državu, mnogo veća od sadašnje kriminogene i korumpirane vlasti. Najveći ološ od ljudi je skupio oko sebe, što je i očekivano. Nadam se da demonstranti neće dozvoliti da ih izmanipuliše.
tik_tak

#8136 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by tik_tak »

no_mani=no_fjučr wrote:

1,11 min, kako je moguce da Hrvati znaju?
meni se cini da ovdje nije poenta radoncic i njegov stav oko protesta kao min sigurnosti vec stav da on kao Bosnjak podrzava paljenje i ne samo on vec da su Bosnjaci oni koji nece mir u Bosni, da su Bosnjaci oni koji vole da pale i ruse, da su Bosnjaci oni koji nece suzivot i napredak a da su bh Hrvati i Srbi oni koji ne vole da ruse i da ratuju i koji su civilizovani itd.

neka se nas okane i zg i bg za sva vremena. nikad nam nisu dobro zeljeli samo su gledali svoj interes preko bh hrvata i srba koje uvaljuju u jos veca govna i nas zajedno sa njima. valjda ce se nekad ovi domaci opametiti i misliti za svoje dobro i samim tim svih nas zajedno a ne sta doticnim susjedama/komsijama odgovara.

zulfo

#8137 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by zulfo »

šta ako je hećo bio u pravu?!!!!!!

Hećo optužuje Radončića, Miškovića, Dodika
23/01/08

Kriza u FBiH po nalogu iz Beograda!

Optužbe na moj račun koje je iznio Dnevni avaz u izdanju od 22.1.2008. predstavljaju kontinuitet pokušaja obmane javnosti i najdrskijih laži. Cilj koji na ovaj način želi postići vlasnik ovog lista Fahrudin Radončić postao je sasvim jasan: blokirati i srušiti najveće poslijeratne investicijske projekte u Federaciji Bosni i Hercegovini za račun ekonomskih i političkih interesa Radončićevih partnera iz Srbije i Republike Srpske.

Pritisak zarad monopola

Ovako počinje izjava ministra industrije, rudarstva i energetike Vahida Heće povodom jučerašnjih napisa u spomenutom mediju povodom navodnih sumnjivih projekata iza kojih stoji Hećo, odnosno njegovo ministarstvo.

“I ovom prilikom želim podsjetiti bh. javnost da su za strateške partnere za investiranje u elektroenergetski sektor Federacije BiH izabrane najuglednije elektroenergetske kompanije iz Njemačke, Austrije i Kazahstana, nakon potpuno transparentnog međunarodnog poziva na kojem je učestvovalo čak 37 kompanija iz svijeta“, stoji u Hećinom saopćenju.

Početak Radončićeve kampanje protiv investicionih projekata koji trebaju biti realizirani, piše dalje ministar Hećo, koincidira sa pokušajem njegovih poslovnih partnera da pod pritiskom Dnevnog avaza stvore uslove koji će Radončićevim poslovnim partnerima iz Beograda Miroslavu Miškoviću, Vojinu Lazareviću i Vuku Hamoviću omogućiti monopol u preprodaji tržišnih viškova struje Elektroprivrede BiH.

“Povodom Radončićevih optužbi na izbor partnera iz Kazahstana, ponovo želim naglasiti da je strateški partner u investiranje u TE Kakanj državna kazahstanska kompanija, što je i potvrđeno u više zvaničnih sastanaka, među kojima je i sastanak ministara vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Kazahstana“, navodi se u saopćenju.

Hećo dalje piše: “Dok su strateški partneri Federacije BiH kompanije koje podržavaju vlade Njemačke, Austrije i Kazahstana, Radončićevi partneri u rušenju investicija u Federaciju BiH su Miroslav Mišković iz Beograda, jedan od finansijskih stubova režima Slobodana Miloševića, osoba koja se zbog toga nalazi na američkoj crnoj listi i Vojin Lazarević, jedan od finansijera stranke srbijanskog premijera Vojislava Koštunice“.

Ovim putem, kaže Hećo dalje u svom saopćenju, obavještavam bh. javnost, Fahrudina Radončića i njegove poslovne partnere da, bez obzira na razmjere prljave kampanje koju vodi Dnevni avaz, Ministarstvo industrije, rudarstva i energetike, dok sam ja na njegovom čelu, neće odustati od svojih poznatih principa: nema prodaje, niti privatizacije elektroenergetskog sektora u BiH; nema „investiranja“ u ovaj sektor po modelu TE Gacko koji je proveden u Republici Srpskoj.

“Za razliku od Radončića, meni su interesi Federacije BiH isključivi kriteriji odabira poslovnih partnera, te da mene, za razliku od njega, ne mogu impresionirati moćni srbijanski tajkuni koji po Radončića šalju privatne avione u Sarajevo kako bi odletio u Beograd ili Banju Luku i primio instrukcije za blokiranje investicijskih projekata u Federaciju BiH i omogućio stavljanje Elektroprivrede BiH u funkciju njihovih interesa“, kaže resorni ministar industrije, rudarstva i energetike.

Kabineti i imanja

Hećo svoje saopćenje za javnost zaključuje konstatacijom da se zarad Radončićevih i interesa, njegovih poslovnih partnera pokušava stvoriti i politička kriza u Federaciji BiH. Ministar Hećo još jedanput demantira da je ikad u životu imao kontakt, privatni ili poslovni, sa Miškovićem, Lazarevićem i Hamovićem.

“Neka Fahrudin Radončić odgovori koliko je do sada inkasirao od kompanije EFT Vuka Hamovića, te da li je gospodin Hamović bio redovan gost u mom ili u njegovom kabinetu? Da li su mene ili Radončića u Beograd vozili privatni avioni za sastanke na kojima je dogovoreno izazivanje krize u Federaciji BiH? Da li sam ja ili je Radončić bio tajni gost na obiteljskom imanju Milorada Dodika“, pita se na kraju svog saopćenja Vahid Hećo.

http://www.oslobodjenje.com.ba/index.ph ... &Itemid=44

zimomor

Vrh
mesihtrko

#8139 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by mesihtrko »

[quote="zulfo"]šta ako je hećo bio u pravu?!!!!!!

Hećo optužuje Radončića, Miškovića, Dodika
23/01/08

Kriza u FBiH po nalogu iz Beograda!

Optužbe na moj račun koje je iznio Dnevni avaz u izdanju od 22.1.2008. predstavljaju kontinuitet pokušaja obmane javnosti i najdrskijih laži. Cilj koji na ovaj način želi postići vlasnik ovog lista Fahrudin Radončić postao je sasvim jasan: blokirati i srušiti najveće poslijeratne investicijske projekte u Federaciji Bosni i Hercegovini za račun ekonomskih i političkih interesa Radončićevih partnera iz Srbije i Republike Srpske.

Pritisak zarad monopola

Ovako počinje izjava ministra industrije, rudarstva i energetike Vahida Heće povodom jučerašnjih napisa u spomenutom mediju povodom navodnih sumnjivih projekata iza kojih stoji Hećo, odnosno njegovo ministarstvo.

“I ovom prilikom želim podsjetiti bh. javnost da su za strateške partnere za investiranje u elektroenergetski sektor Federacije BiH izabrane najuglednije elektroenergetske kompanije iz Njemačke, Austrije i Kazahstana, nakon potpuno transparentnog međunarodnog poziva na kojem je učestvovalo čak 37 kompanija iz svijeta“, stoji u Hećinom saopćenju.

Početak Radončićeve kampanje protiv investicionih projekata koji trebaju biti realizirani, piše dalje ministar Hećo, koincidira sa pokušajem njegovih poslovnih partnera da pod pritiskom Dnevnog avaza stvore uslove koji će Radončićevim poslovnim partnerima iz Beograda Miroslavu Miškoviću, Vojinu Lazareviću i Vuku Hamoviću omogućiti monopol u preprodaji tržišnih viškova struje Elektroprivrede BiH.

“Povodom Radončićevih optužbi na izbor partnera iz Kazahstana, ponovo želim naglasiti da je strateški partner u investiranje u TE Kakanj državna kazahstanska kompanija, što je i potvrđeno u više zvaničnih sastanaka, među kojima je i sastanak ministara vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Kazahstana“, navodi se u saopćenju.

Hećo dalje piše: “Dok su strateški partneri Federacije BiH kompanije koje podržavaju vlade Njemačke, Austrije i Kazahstana, Radončićevi partneri u rušenju investicija u Federaciju BiH su Miroslav Mišković iz Beograda, jedan od finansijskih stubova režima Slobodana Miloševića, osoba koja se zbog toga nalazi na američkoj crnoj listi i Vojin Lazarević, jedan od finansijera stranke srbijanskog premijera Vojislava Koštunice“.

Ovim putem, kaže Hećo dalje u svom saopćenju, obavještavam bh. javnost, Fahrudina Radončića i njegove poslovne partnere da, bez obzira na razmjere prljave kampanje koju vodi Dnevni avaz, Ministarstvo industrije, rudarstva i energetike, dok sam ja na njegovom čelu, neće odustati od svojih poznatih principa: nema prodaje, niti privatizacije elektroenergetskog sektora u BiH; nema „investiranja“ u ovaj sektor po modelu TE Gacko koji je proveden u Republici Srpskoj.

“Za razliku od Radončića, meni su interesi Federacije BiH isključivi kriteriji odabira poslovnih partnera, te da mene, za razliku od njega, ne mogu impresionirati moćni srbijanski tajkuni koji po Radončića šalju privatne avione u Sarajevo kako bi odletio u Beograd ili Banju Luku i primio instrukcije za blokiranje investicijskih projekata u Federaciju BiH i omogućio stavljanje Elektroprivrede BiH u funkciju njihovih interesa“, kaže resorni ministar industrije, rudarstva i energetike.

Kabineti i imanja

Hećo svoje saopćenje za javnost zaključuje konstatacijom da se zarad Radončićevih i interesa, njegovih poslovnih partnera pokušava stvoriti i politička kriza u Federaciji BiH. Ministar Hećo još jedanput demantira da je ikad u životu imao kontakt, privatni ili poslovni, sa Miškovićem, Lazarevićem i Hamovićem.

“Neka Fahrudin Radončić odgovori koliko je do sada inkasirao od kompanije EFT Vuka Hamovića, te da li je gospodin Hamović bio redovan gost u mom ili u njegovom kabinetu? Da li su mene ili Radončića u Beograd vozili privatni avioni za sastanke na kojima je dogovoreno izazivanje krize u Federaciji BiH? Da li sam ja ili je Radončić bio tajni gost na obiteljskom imanju Milorada Dodika“, pita se na kraju svog saopćenja Vahid Hećo.

Znao sam da da se sprema nešto, očito da se nekima žuri nebili prije izbora omogućili da Dodikov projekat na Drini prođe
OldMayor

#8140 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OldMayor »

condy wrote:
Di Canio wrote:Samo da mi je vidjeti mentalni sklop covjeka koji bi na sljedecim izborima glasao za ovaj šljam ili jos manje za SDA i SDP :roll: :shock:
Ono u šta sam najsigurniji da nikada neću dati glas Fahrinoj stranci. Fahrudin Radončić ako se domogne vlasti uništit će državu i Bošnjake. On je najveća opasnost za ovu državu, mnogo veća od sadašnje kriminogene i korumpirane vlasti. Najveći ološ od ljudi je skupio oko sebe, što je i očekivano. Nadam se da demonstranti neće dozvoliti da ih izmanipuliše.
Fahro kakav god da je ne moze za 100 godina okupiti vecu olos kakvu je okupljala i i dalje okuplja SDA. Onaj sljam, da ga trazis ne bi ga mogao nac. I zahvaljujuci toj SDA smo usli u rat, docekali ga nespremnog, dzaba ratovali i jos nas i dan danas pokradaju.

O SDP-u ne treba trositi rijeci. Usli su i dokrajcili ovo malo jada sto smo imali.

Jebe se meni iskreno za Fahru, ali ga ovdje pojedini predstavljaju gorim od SDA ili SDP, te tako izvrcu cinjenice.
Eto Fahro ce unistiti drzavu, ko da je dosad nisu ovi unistili...
condy

#8141 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by condy »

nagib uzbrdica wrote:
condy wrote:
Polako sine, roknuce te srce.

Ali svakako ce vas pohapsiti Fahrudin za sav kriminal, nemoj se nadati milosti :evil: :D
Neka prvo hapsi svoga jarana Nasera Keljmendija.

Fahrudin Radončić je najbolje iskoristio bezakonje u državi od rata do sada, i obogatio se, izgradio sebi nebodere, stekao bogastvo, ima novine, ima tv, privatne avione, i šta već. Prema tome, njemu je najviše valjala ovakva država. Samo budala bez mozga mu može vjerovati.
šatirana_ljubičica

#8142 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by šatirana_ljubičica »

OldMayor wrote:
condy wrote:
Fahro kakav god da je ne moze za 100 godina okupiti vecu olos kakvu je okupljala i i dalje okuplja SDA. Onaj sljam, da ga trazis ne bi ga mogao nac. I zahvaljujuci toj SDA smo usli u rat, docekali ga nespremnog, dzaba ratovali i jos nas i dan danas pokradaju.

O SDP-u ne treba trositi rijeci. Usli su i dokrajcili ovo malo jada sto smo imali.

Jebe se meni iskreno za Fahru, ali ga ovdje pojedini predstavljaju gorim od SDA ili SDP, te tako izvrcu cinjenice.
Pazi šta izjavljuješ... Hoćeš da kažeš da je isključivo stranka SDA kriva za rat u BiH?!
Što se tiče FahrA, ne mora on nikoga okupljat on je veća ološ od njih svih zajedno.
condy

#8143 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by condy »

OldMayor wrote:
condy wrote:

Sve stoji...ono što želim reći da Fahro nije nikakva alternativa i da ne smije da bude ikakva alternativa. Na greškama treba učiti, i ne smiju se ponavljati, a greška će se ponoviti ako mu damo da izvuče plitičku korist iz ovoga.
šatirana_ljubičica

#8144 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by šatirana_ljubičica »

Ne znam samo, kako nema na ovim transparentima ispred Predsjedništa iko da je protiv Fahre??!
paraf

#8145 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by paraf »

šatirana_ljubičica wrote:Ne znam samo, kako nema na ovim transparentima ispred Predsjedništa iko da je protiv Fahre??!
..u budućoj vladi ja bi njega za ministra obrane..i odma zaratit protiv srba i hrvata...taj bi se preda u roku pet minuta.. :lol:
no_mani=no_fjučr

#8146 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

paraf wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Ne znam samo, kako nema na ovim transparentima ispred Predsjedništa iko da je protiv Fahre??!
..u budućoj vladi ja bi njega za ministra obrane..i odma zaratit protiv srba i hrvata...taj bi se preda u roku pet minuta.. :lol:
Taj se ne predaje, on je zidovski vojnik. Gazi Fahro sve jer je procitao za razliku od neukog naroda koji je na jergonu i smrdljivom dezulovicu, Zidov je posao!
Država

#8147 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Država »

tik_tak wrote: da se razumijemo. ne podrzavam fahra jer i on sigurno ima dosta toga za objasniti ali ako su mi opcije on ili trezor i slucajni nema sumnje da bih glasao za nekog ciju facu barem nisam gledao 20 godina u politici. Sent from my iPhone5 using Tapatalk

tik_tak wrote: vjeruj mi da bih birao tebe ili nekog desetog da dodjete sa iole ozbiljnom politickom strankom samo da ne gledam ove ublehase (ukljucujuci zeljka i fahra)

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
klixo

#8148 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by klixo »

Radoncic je ucjenjen covjek to je jasno i pticama na grani.
no_mani=no_fjučr

#8149 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

klixo wrote:Radoncic je ucjenjen covjek to je jasno i pticama na grani.
Imovinom?
paraf

#8150 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by paraf »

no_mani=no_fjučr wrote:
klixo wrote:Radoncic je ucjenjen covjek to je jasno i pticama na grani.
Imovinom?
..da nije ljubavnico...ili ne da bog da nije peder.. :lol:
Post Reply