Uglavnom, imate novih proizvoda Manijaka (3 vrste majica, zidni sat, upaljači, hemijske...), prodaju se u prostorijama Udruženja na sjevernoj tribini, pa nije zgoreg i tamo koju marku da ostavite.
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#8126 Re: FK Zeljeznicar
U mene je broj 163. Baš sam bio uranio. Nisam mogao čekati, ba.
Uglavnom, imate novih proizvoda Manijaka (3 vrste majica, zidni sat, upaljači, hemijske...), prodaju se u prostorijama Udruženja na sjevernoj tribini, pa nije zgoreg i tamo koju marku da ostavite.
- ultima_palabra
#8127 Re: FK Zeljeznicar
Kupljene...treba vas paničare namarisat dobro 
-
vrhbosna
#8128 Re: FK Zeljeznicar
A jbte ko da dolazi Murinjo sa Interom ...
- Charuga
- Globalni moderator
#8129 Re: FK Zeljeznicar
Ja sam se jednom izradio tako i nikad vise. Kakvo crno nestajanje karata, pa nije finale kupa UEFA ..ultima_palabra wrote:Kupljene...treba vas paničare namarisat dobro
-
elSaik
#8130 Re: FK Zeljeznicar
Ne dolazi. Inter je domaćin.vrhbosna wrote:A jbte ko da dolazi Murinjo sa Interom ...
- Tvrtko II Kotromanić
#8131 Re: FK Zeljeznicar
ev i ja sad sa grbavice; karti jos ima, nije guzva;
nesto kontam, nije nama Manijacima lahko nikako
valja nam prvo veceras slaviti Kup, pa onda u subotu slaviti titulu, pa onda slijedecu subotu OPET slaviti nakon povratka igraca iz trebinja
al et...
valja nam prvo veceras slaviti Kup, pa onda u subotu slaviti titulu, pa onda slijedecu subotu OPET slaviti nakon povratka igraca iz trebinja
al et...
-
cpt.picard
#8132 Re: FK Zeljeznicar
Pa super kupTvrtko II Kotromanić wrote:ev i ja sad sa grbavice; karti jos ima, nije guzva;
valja nam prvo veceras slaviti Kup, pa onda u subotu slaviti titulu, pa onda slijedecu subotu OPET slaviti nakon povratka igraca iz trebinja![]()
al et...
- Lekler
#8133 Re: FK Zeljeznicar
Zamisli tek kako je onima sto ne slave nistaTvrtko II Kotromanić wrote:ev i ja sad sa grbavice; karti jos ima, nije guzva;
valja nam prvo veceras slaviti Kup, pa onda u subotu slaviti titulu, pa onda slijedecu subotu OPET slaviti nakon povratka igraca iz trebinja![]()
al et...
-
mrchinho
#8134 Re: FK Zeljeznicar
e vidis sad i ti mozes zajebavat sljedeceg koji pitaultima_palabra wrote:Kupljene...treba vas paničare namarisat dobro
- jufka developer
#8135 Re: FK Zeljeznicar
uffffff sta je ovo, vazduh trepti kao da nebo gori
- Charuga
- Globalni moderator
#8136 Re: FK Zeljeznicar
Sprema se oluja ..jufka developer wrote:uffffff sta je ovo, vazduh trepti kao da nebo gori
-
elSaik
#8137 Re: FK Zeljeznicar
Tvrtko II Kotromanić wrote:ev i ja sad sa grbavice; karti jos ima, nije guzva;
al et...
U srijed igramo sa Leotarom, a ne u subotu.
-
elSaik
#8138 Re: FK Zeljeznicar
Najavljena grmljavina nad Grbavicom!Plavih_11 wrote:Sprema se oluja ..jufka developer wrote:uffffff sta je ovo, vazduh trepti kao da nebo gori
- Charuga
- Globalni moderator
#8139 Re: FK Zeljeznicar
Da da. Slusao sam da se ocekuje grmljavina a krenut ce sa juga Grbavice ..elSaik wrote:Najavljena grmljavina nad Grbavicom!Plavih_11 wrote:Sprema se oluja ..jufka developer wrote:uffffff sta je ovo, vazduh trepti kao da nebo gori
-
oridjidji
#8140 Re: FK Zeljeznicar
E moje oko vas smo mlatnuli ove godine na Grbavici 2-1, bod ste nam uzeli na kosevu proslog kola i to je naš kiks, kao i protiv Širokog. Protiv nas te najmanje bodova uzeli ove sezone, a sampioni ste. Kiksali smo protiv Sirokog. To je jedini kiks Sarajeva ove sezone, pored utakmice sa vama na domačem terenu.elSaik wrote:Za Europu (pod ovim mislim ozbiljniji rezultat) nam treba prije svega uvjetan stadion, a potom, ruku na srce, novih 7 igrača u početnih 11. Što se domaćeg prvenstva tiče, za rutinsku odbranu titule su nam potrebni: lijevi bek, desni bek, centralni vezni, napadač, a iskreno se nadam da ćemo u narednoj sezoni u svetom dresu vidjeti još 2-3 juniora.![]()
Da ste se više bavili prvenstvom i utakmicama u gostima, a manje slučajem Gavarić možda biste negdje i osvojili ta 3-4 boda koja vam nedostaju. Niko vama nije kriv što vam je bitnije bilo da dobijete 3 boda za stolom, nego da iste osvojite na nekom od gostovanja. Također vam niko nije kriv što niste dobili Širokog ili nas kući. To da zakidanja, golova iz ofsajda, sumnjivih penala, i slično ima, to stoji, ali da to bude glavni izgovor za neuspjeh, to već ne vodi ničemu.-LIBERO- wrote:elSaik wrote:Sve te priče o nekakvim nacionalnim ključevima, protekcijama unutar Saveza i slično su prazne priče. Niko Sarajevu nije kriv što ključne utakmice nije dobilo sem njih samih. Lako je gubiti ključne utakmice i onda govoriti "nas niko ne voli, svi su se urotili protiv nas, šmrc, šmrc." Da su igrali bolje, imali bi više bodova i izborili Europu i to je jedino tačno.
Vidis kako si dvolican.
Bas me interesuje kako bi tvoj klub igrao da dobijas golove iz cistih ofsajda po 5 metara (Zrinski),da dobijas po 6 zutih i po 2-3 crvena kartona (Laktasi,Travnik),da za protivnicku ekipu igra igrac sa tri zuta kartona znaci automatskom suspenzijom (Sloboda).
Ja razumijem pristrasnost i ljubav prema svome klubu,isti sam takav,ali isto tako treba nekada (da je to pravilo Bogdo samo nekada
) priznati da neki klub cisto zbog lobija prodaje utakmica i sudijske lakrdija i to namjerne bude direktno ostecen.
Nekada je to Sloboda,pa Zrinjski ode umjesto nih,Nekada je to Velez pa Siroki ode u Evropu umjesto njih,a vrlo cesto je to Sarajevo koje se tako cesto "sasvim slucajno" zakine za nekih 7-8 bodova .
Samo se sjeti javnog istupa Ilje Dominkovica prije par godina,kada je zvanicno u medijima izjavio ,parafraziram "..Sarajevo je direktno osteceno za 2-3 pobjede.." i nikome nista.
samo sto je te godine Sarajevo,i pored te priznate nepravilnosti prema klubu ipak izborilo Evropu,eto ove godine to nece uspjeti pa se malo vise prica o tome.
I ne pricaju o tome samo navijaci Sarajeva,kako neki pokusavaju da predstave,o tome pricaju i objektivni navijaci i simpatizeri i drugih klubova,pa i tvog..
Slavite titulu,osvojili ste je,zasluzeno il' ne to je vise nebitno,ali ste je osvojili u drzavi u kojoj se titula i moze osvojiti uz "vjetar u ledja",koliki god da je on.
Na stranu sve ,ali uvjeren sam da cete vi bolje prestaviti drzavu nego recimo Siroki i Zrinski,a i od Borca. Ipak ste vi klub i sa glavom i sa repom,tradicijom. Na stranu to sto vas ne gotivim,al treba biti objektivan.
Sretno.
Sto se tice igranja na gostovanju, gdje je bilo fer i korektno sudjenje Sarajevo je i moglo igrati i pobjediti i bod uzeti (s time da se zna da je utakmica protiv Borca u Banja Luci namjestena da Sarajevo pobjedi). Jedino je derbi Sarajevu ponudilo regularno suđenje i manjak načina da se utakmica namjesti. Sve ostale utakmice u našoj ligi su pod lupom zbog neregularnosti jer svi domačini namještaju i da bi imao dobro suđenje na gostovanju moraš dobro i podmazati. Budimo malo realni, jesam pitar, ali da se Želji da na tri gostovanja za redom 4 crvena kartona da rekao bih da je suđenje bilo katastrofalno i na štetu Želje. A Sarajevo je unizalo i to par utakmica sa crvenim kartonima, mahom u gostima i tek koji dobijeni kući. Protiv slobode u dvije odigrane utakmice u Tuzli, igraci Sarajeva su dobili 3 c. kartona.
Protiv Laktasa, Veleza, Sirokog (kući), Slobode, Travnika i još par ekipa dobili su po crveni karton, tako je bilo iz kola u kolo, dok na Koševo nije stigao Zrinjski. Sve ove ekipe su na konto sudijskih odluka dobijali svoje utakmice. Recimo Željo je ove sezone zijanio utakmicu u Tuzli, gdje je svaki pad igrača Slobode okarakterisan kao faul i gdje je sudija svjesno sjeckao igru u korist slobode.
Ove sezone zbog onoga što se dešavalo na terenima i oko terena, Sarajevo je izgubilo najviše bodova zbog sudija i NSBIH-a. Svi navijači koji idu na gostovanja svih naših klubova znaju, kako je domačinsko i katastrofalno suđenje u našoj ligi i kako se skoro uvijek ide sa najmanjom dozom optimizma na gostovanje.
Pitali se iko zašto?
Znamo svi da je od nastanke ove lige, neregularnost njena najgora strana. Najbolja joj je strana, jeste ta sto po neki igrač ode iz nje. Svi znaju gdje se na strani bod rijetko kada mogao uzeti ili tri boda koja bi ti donjela bolji odnos na tabeli uz dobijene utakmice kući. Recimo kod Leotara, bilo je slučaja kad igrač govori sudiji, mahni ofsajd rođo i on to i uradi, po sto puta ako mu ovaj kaže.
Želji svaka čast na osvojenojtituli, ali potvrdu iste će tek u Evropi abd pokazati jer znam da Željo i Sarajevu, pa čak i Široki tu titulu mogu da opravdaju koliko toliko svojim kvalitetnim igrama u Evropi. A ovi drugi prvaci nisu zaslužili nikada da je imaju jer su je mučkama neviđenim zalužili. Njih treba spomenuti samo u kontekstu kriminalnog namjestanja, a dosta ih je bilo.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Premijer_l ... ercegovine
http://bs.wikipedia.org/wiki/Kup_BiH_u_nogometu
Evo pa malo pogledaj čisto informacije radi ko kako stoji u ovome sampionatu po broju titula, kupova od pocetka ovoga takmicenja, a pogledaj i tabelu ukupnih osvojenih bodova svih ekipa od 2003 godine na ovamo, volio bih kad bi neko uradio i statisticki tabelu, najboljih ekipa koje su najvise bodova donjele sa strane kući, vidio bi da Sarajevo i Željo najviše prednjače u tome...
Last edited by oridjidji on 19/05/2010 16:48, edited 2 times in total.
- Maniax
#8141 Re: FK Zeljeznicar
Imam jedno pitanje, za nas koji nazalost nismo u Sarsjevo tj. BIH i nemozemo danas prisustvovati gledanju tekme u Svetoj DOLINI CUPOVA. Da li zna neko link gdje se moze direktno pratiti BHT1. Prosla utamica je bila na ovom linku: http://www.justin.tv/juzni25, ali nisam siguran da li ce danasnji mec prenositi. Ima jos jedan link http://tv.bosnatube.com/video/43c7f8a5067d492/RTV-BIH ali i ovaj link ima povremeno zaledjenje slike i zaledjenje prenosa na duzi period od 15min. Nije u pitanju brzina interneta vec prenos nije adekvatan za pracenje. Unaprijed Hvala! Prognoza rezultata 2-1
-
elSaik
#8142 Re: FK Zeljeznicar
Tamo gdje su do sada bile utakmice online, bit će i večeras.
- Maniax
#8143 Re: FK Zeljeznicar
Sve se u potpunosti slazem, samo sto je u zadnjoj tabeli sistem zbrajanja bodova od 2003 godine, OK ,svi znamo da poslieje sezona 2000/2001 i 2001/2002 Zeljo bas nije briljirao,a u koliko bi se u tabelu uvrstili bodovi i titule od sezone 2000/2001 mnogo drugacije bi ona tabela izgledala .
Evo pa malo pogledaj čisto informacije radi ko kako stoji u ovome sampionatu po broju titula, kupova od pocetka ovoga takmicenja, a pogledaj i tabelu ukupnih osvojenih bodova svih ekipa od 2003 godine na ovamo, volio bih kad bi neko uradio i statisticki tabelu, najboljih ekipa koje su najvise bodova donjele sa strane kuće...
- Šibicar
#8144 Re: FK Zeljeznicar
Večeras do prvog trofeja na prepunoj Grbavici,a to će biti samo zagrijava za ono što slijedi protiv Laktaša,predvodjenih čudesnim Stepijem.
P.S.@oridjidji,dobijali smo i mi crvene kartone u gostima itekako,čak mislim da smo pri vrhu liste u PL,što se tiče kartona.
P.S.@oridjidji,dobijali smo i mi crvene kartone u gostima itekako,čak mislim da smo pri vrhu liste u PL,što se tiče kartona.
-
oridjidji
#8145 Re: FK Zeljeznicar
To stoji svakako, sigurno bi u tome Željo i Sarajevo baš prednjačili jer su tih godina bili dominantne ekipe u prvenstvu i u našem fudbalu uopšte.Maniax wrote:Sve se u potpunosti slazem, samo sto je u zadnjoj tabeli sistem zbrajanja bodova od 2003 godine, OK ,svi znamo da poslieje sezona 2000/2001 i 2001/2002 Zeljo bas nije briljirao,a u koliko bi se u tabelu uvrstili bodovi i titule od sezone 2000/2001 mnogo drugacije bi ona tabela izgledala .
Evo pa malo pogledaj čisto informacije radi ko kako stoji u ovome sampionatu po broju titula, kupova od pocetka ovoga takmicenja, a pogledaj i tabelu ukupnih osvojenih bodova svih ekipa od 2003 godine na ovamo, volio bih kad bi neko uradio i statisticki tabelu, najboljih ekipa koje su najvise bodova donjele sa strane kuće...
-
vrhbosna
#8146 Re: FK Zeljeznicar
Oni uzeli predah ,slavili su godinamaLekler wrote:Zamisli tek kako je onima sto ne slave nistaTvrtko II Kotromanić wrote:ev i ja sad sa grbavice; karti jos ima, nije guzva;
al et...
- Tvrtko II Kotromanić
#8147 Re: FK Zeljeznicar
slavilu su godinUvrhbosna wrote:Oni uzeli predah ,slavili su godinamaLekler wrote:Zamisli tek kako je onima sto ne slave nistaTvrtko II Kotromanić wrote:ev i ja sad sa grbavice; karti jos ima, nije guzva;
al et...
-
elSaik
#8148 Re: FK Zeljeznicar
Čisto radi preciznosti, u narednih 5 dana će Željo uzeti jednak broj trofeja kao oni u svim tim "godinama dominacije."vrhbosna wrote:Oni uzeli predah ,slavili su godinamaLekler wrote:Zamisli tek kako je onima sto ne slave nistaTvrtko II Kotromanić wrote:ev i ja sad sa grbavice; karti jos ima, nije guzva;
al et...
-
LSD
#8149 Re: FK Zeljeznicar
@oridjidji buraz, mi smo ekipa koja je Godinama sistematski i planski uništavana,zakidana i ponižavana sa suđenjem
garantujem ti da je ubjedljivo najviše napravde ,što se konkretno suđenja tice, nanešeno Želji.
Mogli bi do sutra nabrajati kakve smo sudijske lakrdije i poniženja proživljavali zadnjih 5-6 godina...naravno da to ne opravdava naše loše igre i ostalo, ali kako su se sudije po raznim vukojebinama i selima iživljavale po nama to je za filma, jednog dobrog filma.
Mogli bi do sutra nabrajati kakve smo sudijske lakrdije i poniženja proživljavali zadnjih 5-6 godina...naravno da to ne opravdava naše loše igre i ostalo, ali kako su se sudije po raznim vukojebinama i selima iživljavale po nama to je za filma, jednog dobrog filma.
-
elSaik
#8150 Re: FK Zeljeznicar
Jug rasprodat, ostalo još malo sjevera
http://scsport.ba/bs/tekst.php?ID=2768
http://scsport.ba/bs/tekst.php?ID=2768