HS kablovska
Moderator: anex
-
laik1981
#8126 Re: HS kablovska
Ovo se popravila i slika na BHT i FTV ili se meni cini??
- kemox
#8127 Re: HS kablovska
HvalaMH i HS kablovska wrote:Od sad teletext na FTV i BHT1 normalno radi na digitalnoj TV.
-
rizibizi
#8128 Re: HS kablovska
Super je taj teletext samo dok drugi uvode nove kanale i sire programsku shemu HS pusta teletext, sad jedno godina da puste teletext gdje se moze i onda do dvije godine da srede EPG, ako se dobro pristedi za 3-4 godine mogla bi se gledati televizija.
- TheWatcher
#8129 Re: HS kablovska
ima teletextkemox wrote:HvalaMH i HS kablovska wrote:Od sad teletext na FTV i BHT1 normalno radi na digitalnoj TV.
- Adriatic
#8130 Re: HS kablovska
Jel se ovo radujemo teletextu?
Jupiiiiiiiiiii
Jupiiiiiiiiiii
- MH i HS kablovska
#8131 Re: HS kablovska
Postavljanje informacije za teletext na FTV i BHT1 je čisto informativnog karaktera i ne predstavlja nikakav vid hvaljenja kao što vi navodite.TheWatcher wrote:ima teletextkemox wrote:HvalaMH i HS kablovska wrote:Od sad teletext na FTV i BHT1 normalno radi na digitalnoj TV.wow nemoj zajebavati
![]()
![]()
![]()
jadi jadni cime se vi hvalite
- MH i HS kablovska
#8132 Re: HS kablovska
Ostavite nam podatke u inbox, pa ćemo vidjeti šta možemo uraditi po tom pitanju.alchak.ba wrote:Zasto su mi od neki dan duplirani neki kanali na digitalnoj?
Na jednom ima slike, a na drugom nema?
Taman naučioo gdje mi je koji kanal, kad ono
- alchak.ba
#8133 Re: HS kablovska
ne ostavljam svoje privatne podatke nikome u inbox.
valjda imate stručnjake koji će to riješiti i bez mojih podataka
-
The Realist
#8134 Re: HS kablovska
Pošto EPG ne funkcioniše uvijek kako treba, bilo bi dobro da se teletext sredi na svim kanalima, na kojima je moguće. Opet bi pomoglo dosta.
- TheWatcher
#8135 Re: HS kablovska
ma nista bez podatakaalchak.ba wrote:ne ostavljam svoje privatne podatke nikome u inbox.
-
The Realist
#8136 Re: HS kablovska
Meni se prije do znalo desiti na recieveru i ja sam duple brisao i to je bilo to. Mada mislim da i "resetovanje" pomaže i onda on samo jednom skenira sve (ne mogu se sada stvarno sjetiti).alchak.ba wrote:ne ostavljam svoje privatne podatke nikome u inbox.
- alchak.ba
#8137 Re: HS kablovska
hvala na pojašnjenju 
još samo da skontam kako se brišu kanali....
al onda cu imat 50 kanala jer cu 80 kanala izbrisat
-
The Realist
#8138 Re: HS kablovska
Ne bi trebalo, izbaciš samo po jedan dupli, pa bi ti moralo ostati oko 140 kanala.alchak.ba wrote:hvala na pojašnjenju
Last edited by The Realist on 21/11/2013 13:32, edited 1 time in total.
- TheWatcher
#8139 Re: HS kablovska
hs danas je 16 dana kako buljimo u vase jebeno obavjestenje rak-a
hocemo to proslaviti il necemo idioti retardirani 
- alchak.ba
#8140 Re: HS kablovska
Bi trebalo, jer ima bar 80 kanala koji su beskorisni i nepotrebni. Mislim sad na sebe.The Realist wrote:Ne bi trebalo, izbaciš samo po jedan dupli, pa bi ti moralo ostati oko 140 KANALA.alchak.ba wrote:hvala na pojašnjenju
Silne one odvratne muzičke, pa turske, italijanske itd.
Koji ce mi klinac kad ne razumijem?
-
The Realist
#8141 Re: HS kablovska
Aha, to je drugoalchak.ba wrote: Bi trebalo, jer ima bar 80 kanala koji su beskorisni i nepotrebni. Mislim sad na sebe.
Koji ce mi klinac kad ne razumijem?
- alchak.ba
#8142 Re: HS kablovska
ma jokThe Realist wrote:Aha, to je drugoalchak.ba wrote: Bi trebalo, jer ima bar 80 kanala koji su beskorisni i nepotrebni. Mislim sad na sebe.
Koji ce mi klinac kad ne razumijem?, mislio sam da misliš da će ti se obrisati skroz kanali koji su dupli, bez tvoje volje
.
nego, zasto nema na svim kanalima mogucnost titlova, a govorim konkretno za ove neke discovery kanale?
-
The Realist
#8143 Re: HS kablovska
Pa valjda nisu regionalizirani, ili kako već.alchak.ba wrote:ma jokThe Realist wrote:Aha, to je drugoalchak.ba wrote: Bi trebalo, jer ima bar 80 kanala koji su beskorisni i nepotrebni. Mislim sad na sebe.
Koji ce mi klinac kad ne razumijem?, mislio sam da misliš da će ti se obrisati skroz kanali koji su dupli, bez tvoje volje
.
nego, zasto nema na svim kanalima mogucnost titlova, a govorim konkretno za ove neke discovery kanale?
- alchak.ba
#8144 Re: HS kablovska
koji procenat nas razumije engleski?
jako mali!
Pitam se, cemu onda kanali koji nisu titlovani?
Da bi se moglo reci da se u ponudi ima 140 kanala?
Cemu kanali iz Italije, Slovenije, Turske itd?
Njemačke mogu i svariti jer bruku naše raje govori njemački.
Zar stvarno neki misle da je ovaj narod lud?
jako mali!
-
AdrianMole
#8145 Re: HS kablovska
Ovdje se varaš.Jako veliki broj ljudi razumije engleski u većoj ili manjoj mjeri.Praktički svi ljudi iz mog neposrednog okruženja se služe engleskim,barem donekle.Vjerojatno je drugi jezik po zastupljenosti njemački,pa onda turski (zbog maltene paralelnog turskog sistema obrazovanja u Sarajevu).alchak.ba wrote:koji procenat nas razumije engleski?
jako mali!
U suvremenom svijetu je danas znanje engleskog postalo neophodno,te tako engleske kanale ne treba ukidati nego samo dodavati.Npr. Discovery World nije lokalizovan,ali je meni ubjedljivo najbolji Discovery kanal .
S druge strane,ima tačno po jedan kanal iz Slovenije i Italije i par turskih.
- Darh Wader
#8146 Re: HS kablovska
Fakat kad misle ubaciti novi kanal umjesto Nove, hoće li se to desiti u ovoj godini ili ? 
- alchak.ba
#8147 Re: HS kablovska
Krivo si me shvatio.AdrianMole wrote:Ovdje se varaš.Jako veliki broj ljudi razumije engleski u većoj ili manjoj mjeri.Praktički svi ljudi iz mog neposrednog okruženja se služe engleskim,barem donekle.Vjerojatno je drugi jezik po zastupljenosti njemački,pa onda turski (zbog maltene paralelnog turskog sistema obrazovanja u Sarajevu).alchak.ba wrote:koji procenat nas razumije engleski?
jako mali!
U suvremenom svijetu je danas znanje engleskog postalo neophodno,te tako engleske kanale ne treba ukidati nego samo dodavati.Npr. Discovery World nije lokalizovan,ali je meni ubjedljivo najbolji Discovery kanal .
S druge strane,ima tačno po jedan kanal iz Slovenije i Italije i par turskih.
Ja nisma za to da ih se ukine, neka ih, meni ne smataju i odlicni su. Cak sa njima usavrsavam moj engleski.
Ali ujedno smatram da bi bilo puno bolje da svi imaju titlove zbog drugih ljudi kojima engleski nije jača strana.
-
rizibizi
#8148 Re: HS kablovska
Ne kontam ovaj narod sto ponudu kanala krene ravnati samo prema svojim potrebama. Prije rata dok su bila 2.5 kanala mogao si malo sutra tako izvoljevati necu ovo hocu ono, sto se vrti gledas ako ti se svidja ako ne ugasis tv. Mozda i te slovenacke, italijanske, turske, da dodam i arapske i reklame na univerzalu koje su na nekom poljskom, madjarskom, rumunskom neko gleda. Na kraju krajeva i forumulu gledam na RTL-u i njemackom kojeg ne razumijem nesto specijalno ali nije mi mrsko. Ovo je samo jos jedan dokaz da korisnici sami sebi treba da sastavljaju pakete ili napraviti "standardne" kanale + dodatne pakete. Do tada ukines ovo sto te nervira i budes rahat, jest da nemas 140 kanala, ali gledas sta te zanima. A titlovi bi svakako bili pozeljni na svim kanalima koji su lokalizovani.
Nova tv, stara tv, nema tv, oni se jos uvijek nadaju da ce se kao neko s nekim dogovoriti pa ce pustiti opet reemitiranje.
Nova tv, stara tv, nema tv, oni se jos uvijek nadaju da ce se kao neko s nekim dogovoriti pa ce pustiti opet reemitiranje.
-
The Realist
#8149 Re: HS kablovska
Mislim da postoji opcija za titl na svim kanalima na kojima postoji isti.alchak.ba wrote: Krivo si me shvatio.
Ja nisma za to da ih se ukine, neka ih, meni ne smataju i odlicni su. Cak sa njima usavrsavam moj engleski.
Ali ujedno smatram da bi bilo puno bolje da svi imaju titlove zbog drugih ljudi kojima engleski nije jača strana.
Ono što bi bilo dobro je da ubace ENG titl, pa onda i ako nema našeg, vjerujem da bi mnogima bilo lakše razumjeti kada bi mogli pročitati barem na ENG, jer često ljudi ne govore dovoljno dobro da bi riječi razlučili, ili treba više pojačati, što često nije moguće.
Ima HS dosta posla oko ovih tehničkih detalja da riješi, a koji bi unaprijedili uslugu.
- alchak.ba
#8150 Re: HS kablovska
Ne postoji na svim, konkretno, cini mi se, ne postoji na 2 discovery-a.The Realist wrote:Mislim da postoji opcija za titl na svim kanalima na kojima postoji isti.alchak.ba wrote: Krivo si me shvatio.
Ono što bi bilo dobro je da ubace ENG titl, pa onda i ako nema našeg, vjerujem da bi mnogima bilo lakše razumjeti kada bi mogli pročitati barem na ENG, jer često ljudi ne govore dovoljno dobro da bi riječi razlučili, ili treba više pojačati, što često nije moguće.
Ima HS dosta posla oko ovih tehničkih detalja da riješi, a koji bi unaprijedili uslugu.
I slazem se sa ovim engleskim titlovima.