istina, render nije nešto ali zgrada bi morala da bude kao na renderu jer je za to dobio dozvolu a ne za ove naknadne izmjeneThorgerson wrote:Nije mi bas jasna ova "panika" oko ove zgrade u Bolničkoj.
Da, nije kao na redneru, ali budimo realni super izgleda.
Nije stvar jesmo li naviknuti na tibre i ostalo, nego jednostavno ne znam sta ste ocekivali. Mislim ni render nije nesta sad vau ono da padnes na guzicu.
Sarajevo Construction
- VladaFBiH
#8126 Re: Sarajevo Construction
- JoeyTribbiani
#8127 Re: Sarajevo Construction
"Početna cijena 4000KM sa PDV-om, cijena garažnog mjesta 35 000KM sa PDV-om.dzipalo wrote:Zna li neko koja je cijena po m2 u ovoj panorama sole? Pretpostavljam da je poskupo
Hvala Vam na interesovanju.
Srdačan pozdrav"
Odogovor iz marta prošle godine. Kasne i oni, meni rekli da će je završit krajem 2018. godine.
-
dzipalo
#8128 Re: Sarajevo Construction
JoeyTribbiani wrote:"Početna cijena 4000KM sa PDV-om, cijena garažnog mjesta 35 000KM sa PDV-om.dzipalo wrote:Zna li neko koja je cijena po m2 u ovoj panorama sole? Pretpostavljam da je poskupo
Srdačan pozdrav"
Odogovor iz marta prošle godine. Kasne i oni, meni rekli da će je završit krajem 2018. godine.
Hvala, preskupo iako lokacija nije losa
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8129 Re: Sarajevo Construction
tako su nekad i za butmir (plave zgrade kod EDS) govorili da je 2000-2200 skupo...
-
abdulazizsarajevo
#8130 Re: Sarajevo Construction
lokacija nije losa? ja ne znam bolju?!
-
dzipalo
#8131 Re: Sarajevo Construction
Ja znam, ona iza Alte, Kovacici kod OHR-a gdje su one ciglene, kod Druge gumnazije (blizu ovoj zgradi doduse), ...
- Dosadno mii
#8132 Re: Sarajevo Construction
Ans drive ispade jeftin
- DaffyDuck
#8133 Re: Sarajevo Construction
ogromna je razlika izmedju idejnog i izvedenog projekta. A za idejni se dala dozvola. Za ovakve stvari treba ljude u zatvor trpati, a ne opravdavati s ljepse je nego Tibra.
- JThomas
#8134 Re: Sarajevo Construction
četiri cigle za stanovanje u sarajevu. realno mnogo, za educiranog i promišljenog kupca mnogo. naprosto nisu tolike razlike u lokacijama.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8135 Re: Sarajevo Construction
Mislim razgrabit ce se, ali za ovu lokaciju nikad ne bih dao 4 miljke ni da ih imam.
- Haris.ba
#8136 Re: Sarajevo Construction
Da imaš 4 milje po kvadratu, možda bi i uzeo._BataZiv_0809 wrote:Mislim razgrabit ce se, ali za ovu lokaciju nikad ne bih dao 4 miljke ni da ih imam.
Kad imaš te pare, malo drugačije gledaš na kupovinu nekretnine.
U Kemalbegovoj je slična cijena za isto novu zgradu. I sve je otišlo u sekundi. Isto je i u Nju Jorku. Luksuzni stanovi na zanimljivim lokacijama imaju lude cijene koje nikako ne odgovaraju poimanju "koliko stan treba da košta".
Biće zanimljivo za nekoliko generacija. Kada čitave mikrolokacije postanu nedostupne prosječnom kupcu. Već je to polahko i kod nas.
-
ibizza
#8137 Re: Sarajevo Construction
Ima li mahalskih kakvih o novim projektima/zgradama u gradu? A da ce cijena biti od 2500 do 3000 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8138 Re: Sarajevo Construction
Ne svidja mi se lokacija bato.Haris.ba wrote:Da imaš 4 milje po kvadratu, možda bi i uzeo._BataZiv_0809 wrote:Mislim razgrabit ce se, ali za ovu lokaciju nikad ne bih dao 4 miljke ni da ih imam.![]()
U Kemalbegovoj je slična cijena za isto novu zgradu. I sve je otišlo u sekundi. Isto je i u Nju Jorku. Luksuzni stanovi na zanimljivim lokacijama imaju lude cijene koje nikako ne odgovaraju poimanju "koliko stan treba da košta".
Biće zanimljivo za nekoliko generacija. Kada čitave mikrolokacije postanu nedostupne prosječnom kupcu. Već je to polahko i kod nas.
-
Zizi505
#8139 Re: Sarajevo Construction
Sada je 4.500,00 KM po m2.dzipalo wrote:Zna li neko koja je cijena po m2 u ovoj panorama sole? Pretpostavljam da je poskupo
-
Sociolog
#8140 Re: Sarajevo Construction
Pozz ,i ja sam slicno primjetio.Po tebi ko uzima ovakve stanove na dobrim.lokacijima,koji se prodaju u roku par dana? DIJASPORA, ili??Haris.ba wrote:Da imaš 4 milje po kvadratu, možda bi i uzeo._BataZiv_0809 wrote:Mislim razgrabit ce se, ali za ovu lokaciju nikad ne bih dao 4 miljke ni da ih imam.![]()
- karanana
#8141 Re: Sarajevo Construction
puno 4 milje.
ova zgrada do, kosevska hills, je prelijepa. najljepsa stambena zgrada. barem izvana. a ima joj vec preko 15 godina
ova zgrada do, kosevska hills, je prelijepa. najljepsa stambena zgrada. barem izvana. a ima joj vec preko 15 godina
- starii
#8142 Re: Sarajevo Construction
zgrada je lijepa, ali cijela je od betona, nesto malo su stavljali ciglu, klima uređaji izgledaju kao uvaljeni u balkone bez neke velike cirkulacije zraka pa je pitanje buke od klima i njihovog kvalitetnog rada, sa vanjske strane izgleda kao da su stavili smeđu ciglu na fasadu ali nije cigla...mozda malo skupo za 4500KM/m2...cijena garaznog mjesta je preskupa jer se odmah preko puta moze kupiti garaza za 20000KM.JoeyTribbiani wrote:"Početna cijena 4000KM sa PDV-om, cijena garažnog mjesta 35 000KM sa PDV-om.dzipalo wrote:Zna li neko koja je cijena po m2 u ovoj panorama sole? Pretpostavljam da je poskupo
Srdačan pozdrav"
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8143 Re: Sarajevo Construction
Rijetko koja zgrada je sad zidana, samo pregrade unutra i to siporeks (ytong blok)
Butmir je dosta zidao, vidim da i na sarajevo tower rade pregrade prema balkonima, kako je unutra ne znam
Recimo na jednoj zgradi zidaju i ne koriste malter vec pur pjenu, koliko je ispravno i da li ima neka specijalna pjena, ne znam
Butmir je dosta zidao, vidim da i na sarajevo tower rade pregrade prema balkonima, kako je unutra ne znam
Recimo na jednoj zgradi zidaju i ne koriste malter vec pur pjenu, koliko je ispravno i da li ima neka specijalna pjena, ne znam
- Haris.ba
#8144 Re: Sarajevo Construction
Pa ima i dijaspore. A, ima i domaćih. Teško je reći kakav je odnos. Stvar je što tržište postoji koje želi nove zgrade na određenim lokacijama, i spremno je platiti nadprosječnu cijenu i bez dijaspore.Sociolog wrote:
Pozz ,i ja sam slicno primjetio.Po tebi ko uzima ovakve stanove na dobrim.lokacijima,koji se prodaju u roku par dana? DIJASPORA, ili??
Ali, da je skupo - i nije. Probaj kupiti polovan stan na toj lokaciji. I kad ga uzmeš, opet ti ostaje stan za mnogim kompromisima, i opet u staroj zgradi. I opet u njega moraš uložiti.
Plus, u novoj zgradi kupuješ i komšiluk koja ima love. Eto ti za sociologije razmišljanje.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#8145 Re: Sarajevo Construction
Stan 70 m² 300k
da ne spominjem neki veci i skuplji.
Komotno kupiti kucu negdje na Bjelavama, Visnjiku, Breki
- Haris.ba
#8146 Re: Sarajevo Construction
Jesi probao kupiti kuću na tim lokacijama? I misliš da ima za 300 milja da valja nečemu? Teško.sime_cipol wrote:Stan 70 m² 300kda ne spominjem neki veci i skuplji.
U nas je narod majstor šklopociranja. Naročito ako je sam bio arhitekta i građevinac na kući. Veoma je teško naći kuću koja nema nekih "situacija". I to samo zbog hvatanja krivine u izgradnji i projektovanju.
A uredne kuće - imaju jaku cijenu.
Ovi stanovi ciljaju na ljude koji nemaju vremena da istražuju gdje ima kuća ili placeva za izgradnju. I opet - lokacija.
I opet - neko ne želi da se zanima je li vjetar pomakao crijep i želi samo stan.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#8147 Re: Sarajevo Construction
Sve stoji sto si rekao, ali svako za svoj novac neka radi sta zeli. Svakome dopustam da uradi po svom nahođenju. Ja znam sta bih ja.
- Cossack
- So What!
#8149 Re: Sarajevo Construction
Hotel Hilton u Sarajevu čeka potrebnu dozvolu, početak gradnje tokom godine
Dugo najavljivana gradnja hotela Hilton zbog komplikovanih administrativnih prepreka još nije pomjerena s mrtve tačke, ali bi građevinske mašine u toku 2019. godine mogle biti dovezene na atraktivnu parcelu u centru Sarajeva.
Amela Kulaglić iz Službe za urbanizam Općine Stari Grad Sarajevo kazala je za Klix.ba da je postupak izdavanja odobrenja za građenje u toku.
"Čekamo da nam insvestitor dostavi potrebnu dokumentaciju tako da bismo mi mogli završiti svoj dio postupka. Prvobitno je dostavljen nepotpun zahtjev. Koliko brz bude investitor, toliko ćemo i mi brzo završavati svoj dio posla", kazala nam je Kulaglić.
Urbanistička saglasnost je, kako saznajemo, izdata investitoru, ali ona po zakonu ne daje mogućnost gradnje.
"Urbanistička saglasnost po zakonu ne daje mogućnost gradnje. Mogućnost gradnje daje samo odobrenje za građenje i to pravosnažno. Ja se nadam da će to biti brzo pa da ćemo moći kompletirati predmet i zatvoriti ga", rekla je Kulaglić za Klix.ba.
Kako saznajemo, do kraja marta trebalo bi da delegacija internacionalnog lanca hotela Hilton iz Londona dođe kako bi se potpisala neophodna dozvola s turskim investitorom Fatihom Kolom.
Klix
- славянин
#8150 Re: Sarajevo Construction
Nikad ne napisa ali evo sad mi pade na pamet na temi o venetu.
Arhitekta koji je zamislio vistafon trebao bi u najmanju ruku da se lopatom u glavu opali.
Arhitekta koji je zamislio vistafon trebao bi u najmanju ruku da se lopatom u glavu opali.