Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
HardCore

#8126 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

Imas ih jeftino na aliju, djelovi su im skoro djaba haha
sabanss

#8127 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sabanss »

Filadendron96 wrote:Haha tek sad skontao da sam dvaput postavio pitanje. :lol: :run: Hvala za preporuku, vjerovatno cu to i uraditi, samo ne znam koji bih router kupio (asus, tplink, dlink itd?).
Xiaomi, radi perfektno za siću...
EvoMeneJopet

#8128 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

Filadendron96 wrote:Haha tek sad skontao da sam dvaput postavio pitanje. :lol: :run: Hvala za preporuku, vjerovatno cu to i uraditi, samo ne znam koji bih router kupio (asus, tplink, dlink itd?).
Zavisi kakve su ti potrebe, Mikrotik je odlicno rjesenje, a nije skup, jos ako se se malo kontas, mozes napraviti sta zelis sa njim. Asus i D Link su po meni losa rjsenja, TP link moze proci, ali oni od 30-40-50KM su smece.

https://www.olx.ba/r/27781009/88626
EvoMeneJopet

#8129 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

tr wrote:
milejovic1971 wrote:je li moguce da mi je riknuo mikrofon 10. dan nakon kupovine? em susti kad pricam i slabije me cuje raja... Xiaomi redminote 3 nov kupljen
Problem kod Xiaomia je što su stvarno jeftini telefoni, i samim tim što su jeftini automatski uz njih dolazi ogromni problem, a taj problem se zove i jeftini dijelovi normalno. Zato se to i desi, ne desi se svakome, ali nekome se desi, eto ti si taj kome se to desilo. Jbg, u Samsunga ili Huaweija se to nikada ne bi desilo - koliko para, toliko muzike.
Kao sto se samsungu nije desilo da im gore telefoni, ili Applu da im se krivi Ipho e kad ga ruzno pogledas.

Zakljucak ti je nigdje veze, mozda mu je usla voda u mikrofon pa crko, jel Xiaomi tome kriv?
EvoMeneJopet

#8130 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

Mozda nije skonto. Sve jedbo ti je zakljucak nigje veze, Xiaomi, OnePlus, Oppo koriste vrhunske komponente kao i Samsung, Huawei itd.
i agree

#8131 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

milejovic1971 wrote:je li moguce da mi je riknuo mikrofon 10. dan nakon kupovine? em susti kad pricam i slabije me cuje raja... Xiaomi redminote 3 nov kupljen
Moguce,desi se svakom pa sto nebi i xiaomiju.Reklamiraj to.
EvoMeneJopet

#8132 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

Jao dokaza :run:

Zivis u zabludi,.koju ti serviraju mediji i reklame, ali tvoja stvar, uzivaj :thumbup:
kloniran

#8133 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

moj telefon je u zadnjih godinu ispao minimum 1000 puta i evo ga radi ko prvi dan
a i prosli je imao teze padove, a i taj radi i dan danas
samo zastitna maska i kaljeno staklo i mirna Bosna :mrgreen:
skafiskafsnjak

#8134 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

EvoMeneJopet wrote:Jao dokaza :run:

Zivis u zabludi,.koju ti serviraju mediji i reklame, ali tvoja stvar, uzivaj :thumbup:
Pa iznesi dokaze kontra :thumbup:

Garant je xiaomi jeftiniji onako... naprave telefon za 100$ , a prodaju ga za 110$ .

:skoljka:
Fajcion

#8135 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Fajcion »

Ili možda dok jedni prodaju od tih 100$ za 180$ recimo, drugi imaju koga šišati pa kod njih ide to oko 250$. :roll:
skafiskafsnjak

#8136 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Fajcion wrote:Ili možda dok jedni prodaju od tih 100$ za 180$ recimo, drugi imaju koga šišati pa kod njih ide to oko 250$. :roll:
Razlozi za to su ulaganje u reklamu ...a i sama cinjenica da Xiaomi najvise proda online. Znaci nema troskova oko prodavnica. Ali opet, siguran sam da koriste jeftinije materijale. Probat cu naci na google cijene izrade...jednom sam to citao.

Opet kazem, nisu oni losi telefoni ... najbolji su za omjer ulozeno/dobijeno .
baja

#8137 Re: Xiaomi mobiteli

Post by baja »

tr wrote:
EvoMeneJopet wrote:Mozda nije skonto. Sve jedbo ti je zakljucak nigje veze, Xiaomi, OnePlus, Oppo koriste vrhunske komponente kao i Samsung, Huawei itd.
Hehe, druže, malo je to već preseravanje da se kaže da je Oppo isti kao Samsung ili Huawei, iste definitivno komponente nisu, evo ti i dokaza, ovaj čovjek nije naveo da mu je išta bilo sa Xiaomijem (hoću da kažem da ga je on nekako fizički oštetio), ali mu je rikno mikrofon. Ja Samsung koristim 5 godina sve perfektno radi, ali perfektno (i ispadao, naljevao se itd. itd.), dosta mi je raje pričalo kako Xiaomi pravi neke čudne probleme. Ja ne kažem, Xiaomi je stvarno dobra marka i dobro su se probili, nisu se džabe probili, valjaju sigurno, ali ne možeš ih upoređivati baš toliko, moraju još pure jesti, možda su nivo ispod Samsunga i Huaweia, ali da su isti nivo, jok!
Meni je rikno mikrofon na samsungu s3 i to dok sambio u romingu. 20 potrosio dok sam skonto sto me ne cuju...)flegship samo tako)

Koristim Mi Note 5 pro ev godina haman i zadovoljan pravo. Ove pameti ne mogu opravdati bacanje 3-4x vise novca samo da bi imao neki brend
Fajcion

#8138 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Fajcion »

skafiskafsnjak wrote:
Razlozi za to su ulaganje u reklamu ...a i sama cinjenica da Xiaomi najvise proda online. Znaci nema troskova oko prodavnica. Ali opet, siguran sam da koriste jeftinije materijale. Probat cu naci na google cijene izrade...jednom sam to citao.

Opet kazem, nisu oni losi telefoni ... najbolji su za omjer ulozeno/dobijeno .
I ja nekako smatram da bi trebalo biti tako ali kroz lična i iskustva drugih i ne opravdava baš javnu sliku.
Niko od nas ne vjerujem da može znati za sigurno ali mišljenja sam da razlike u materijalu postoje ali kolike?
Reklo bi se minimalne ali .. ali..
i agree

#8139 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Ne brinu me ti dijelovi jer imam 2 godine garancije na telefon.Vjerovatno bi garancija bila manja da su losi dijelovi u pitanju jer ko bi sebi danas pravio posao sa popravkom ako ne treba.
skafiskafsnjak

#8140 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Izrada je jeftniija sigurno nego u Huawei i Samsunga i slicnih .... Taman ce tebi eto neko dati jeftnije samo jer te "voli" .
Ali to svakako ne znaci da je normalno da se nakon 10 dana to pokvari . Uostalom, ko da se u Samsunga ne pokvari nekad nesto nakon 10 dana.
i agree

#8141 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Bilo je slucajeva,sjeti se samo samsunga s7 edge sa linijama na ekranu.Masovan problem bio.Onda onaj sto je povucen zbog pregrijavanja,baterija,sta li.

https://www.jutarnji.hr/life/tehnologij ... i/4663043/
EvoMeneJopet

#8142 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

.
i agree

#8143 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

tr wrote:
i agree wrote:Bilo je slucajeva,sjeti se samo samsunga s7 edge sa linijama na ekranu.Masovan problem bio.Onda onaj sto je povucen zbog pregrijavanja,baterija,sta li.

https://www.jutarnji.hr/life/tehnologij ... i/4663043/
To je tačno. I ja se toga sjećam. Međutim, pregledao sam dosta recenzija Xiaomija, recimo "Redmi 6", jeftinija im je dosta izrada od Samsunga, loše tipke sa strane, nestabilne, bagovi u softveru, ne baš kvalitetan displej, bla bla, ukratko, Xiaomi je dobar i to se vidi po njegovom probijanju na tržište, ali isto tako ko što je gore neki čovjek rekao da je na istom nivou kao Samsung, e to je već malo previše. Ali je Xiaomi dobar za malo love. :)
O kojem pricas redmi 6 note ili samo 6?Kod mene je ovaj drugi skoro pa mjesec,sw mi nikad nije zabagovao,sa tipkama i displejem sa zadovoljan.U ovih mjesec dana sto mislim da je sasvim dovoljno ni jednu losu stranu ovog modela nisam primjetio.Sto jos moram da spomenem a mislim da je vazno,bio sam od onih sto je dizao samsung u nebesa i kad mi neko spomene xiaomi dobivao sam alergiju.
HardCore

#8144 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

Jesi vala tezak bio :run:
i agree

#8145 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

tr wrote:Samo 6, tako recenzije tvrde...
Tvrdim i ja suprotno.Da sam naisao na bilo koji problem rekao bih.
i agree

#8146 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

tr wrote:
i agree wrote:
tr wrote:Samo 6, tako recenzije tvrde...
Tvrdim i ja suprotno.Da sam naisao na bilo koji problem rekao bih.
E jbg sad. Haha... :D
Pa ja,nisam od onih sto nece da priznaju.Rekao bih da je los telefon,da ima taj i taj problem,cisto da se neko drugi ne zaleti.Cak sam ovde i preporucivao istog jer sigurno za ove pare ovako nesto nece naci.Moj je global verzija ne znam postoji li mogucnost da su recenzije rađene na drugoj verziji?
XEnergija

#8147 Re: Xiaomi mobiteli

Post by XEnergija »

Xiaomi otvorio Shop u Srbiji tj Beogradu

undefined007

#8148 Re: Xiaomi mobiteli

Post by undefined007 »

Mi A2 iskustva? :D
XEnergija

#8149 Re: Xiaomi mobiteli

Post by XEnergija »

Valjalo bi ovako nešto kod nas, ali nema od toga ništa :(