Sebija All about

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8126 Re: Sebija All about

Post by pici »

Banksy wrote:
The BEN10 wrote:
Ne može skupiti ruke za vlast u FBiH, niko neće sa njim i SDA. Još da tužilaštvo odradi posao sa Zukićem, to bi ih baš okrznulo dobro...
Okrznulo je pogrešan termin. Protreslo, uzdrmalo, destabiliziralo, a možda i izbacilo iz ravnoteže. Zasad sve ide dobro. :thumbup:

trazi slamku za koju ce se ufatiti tj stranku... nije laHo uc u vlast kad ti partneri otvoreno zagovaraju rusenje drzave a ovi navikli samo pljackat, ne znaju se izboriti s novim naletima ćirila i metodija.... zato je nudio suHo zlato BH bloku tj da naprave ko neki probosanski blok... kasno marko na kosovo stize... dze tu sebija, pa hanuma mislila da je sdO neunistiva... moresH kako hoces al nemresH doklen Hoces... sto bi reko kublaj kan :mrgreen:
Dozer

#8127 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Ovaj narod je vise nego trpljiv, naivan, povodljiv, cesto i glup, i dugo dugo mu treba da shvati sta se desava, i da je to preko njegovih ledja.
Ali, malo po malo, i narod uvijek nadodje, shvati, i onda se postepeno pokrene. SDA ce to osjetiti prva, a zatim i SNSD i HDZ. Odavno govorim da tronozac ne moze stajati na dvije noge, i da je bitno da se polomi bar jedna, sto automatski vodi padanju kompletnog tronosca.

Patriotska prica, kao i sve medjuetnicke tenzije, tu vise naprosto ne pije vode, jer je to vec dugi niz godina samo prica na kojoj opstaju oni na vlasti, dok narod(i) nema apsolutno nikakve koristi od toga.
I, ne brinite, znaju ovo isto mnogi i u RS, i u Hercegovini. Vrijeme ucjena i prijetnji zaposlenjem i sl. ce proci kao sto je i doslo, a doslo je kada su svi shvatili da vise ne mogu osvojiti vlast samo na bazi "patriotskih" bajki.

Kad narod konacno shvati da se moze i bez "patriota" na sve 3 strane, onda ce i ustati da ih rastjera.
Banksy

#8128 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Usvojena inicijativa da menadžment KCUS-a vrati parking Pionirskoj dolini
http://www.klix.ba/clanak/190326094
Dozer

#8129 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

A...onaaaaj...moze li mi neko objasniti sta UKC ima s tim parkingom....? To je, koliko sam shvatio, onaj mali parking preko puta ulaza u Pionirsku?
Ako jeste - sta UKC ima s njim?
ultima_palabra

#8130 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Ovdje je izgleda parola "sto je babi milo"... nista se nije desilo sto bi Bakira uzdrmalo osim gubitka vlasti u KS, a nije nemoguce da se i to preokrene.

Razumijem navijacko gledanje na politiku, ali to proturati pod neke analize ne ide...
JThomas

#8131 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

vidjećemo. vidjećemo prije svega šta znače "teške odluke" zbog kojih oni pola godine očajnički traže partnere da podijele odgovornost. u puno većoj mjeri nego što se to može objasniti recimo željom da se dotuče ionako prilično nemoćan i nekonkretan sdp. pa onda šta će biti na kongresu, naročito ako do tad ne vrate "oteti" kanton. pa mu je fahro oteo dosta u pravosuđu, što će trebati vremena da se vrati i kad ovaj ispadne iz kombinacija. ima tu dosta osjetljivih momenata.
Dozer

#8132 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Naravno da ima. Sebija je mislila da je nedodirljliva jer direktora UKC-a postavlja federalni nivo. Ali, toj vrsnoj menadzerki s nesagledivim kapacitetima za planiranje potkrao se jedan "sitni" previd u politickoj racunici - KS nosi 80% budzeta i postavlja UO.
ultima_palabra

#8133 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Postavlja 2 od 11.
Dozer

#8134 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

i 80% budzeta.
palermo

#8135 Re: Sebija All about

Post by palermo »

Dozer wrote:i 80% budzeta.
Pa Sebija bi jedva dočekala da joj se uskrati tih 80% sredstava.......taman bi se našao krivac za stanje u UKC.....
ultima_palabra

#8136 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Upravo to.
stranacc

#8137 Re: Sebija All about

Post by stranacc »

Dozer wrote:i 80% budzeta.
Rodjak,
Dishi bolan
Okani se sebije

Opsesija yebote
:run:
Dozer

#8138 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Vala - nikakva opsesija.
Samo enormna iritacija ljudskom gluposcu, lazima, nesposobnoscu i licemjerjem. Sto se mene tice moze sad krepat, ni trepn'o ne bih. A ni ne mora, opet necu ni trepnut.
Ali, kad ti radi o glavi, vlastitoj ili nekoga iz porodice, e, onda me vec zanima sta radi. Tebe ne?
cvrčak_na_hedonizmu

#8139 Re: Sebija All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Dozer wrote:Vala - nikakva opsesija.
Samo enormna iritacija ljudskom gluposcu, lazima, nesposobnoscu i licemjerjem. Sto se mene tice moze sad krepat, ni trepn'o ne bih. A ni ne mora, opet necu ni trepnut.
Ali, kad ti radi o glavi, vlastitoj ili nekoga iz porodice, e, onda me vec zanima sta radi. Tebe ne?
Levat uopste ne zivi u BiH, valjda mu se senzor za patriotizam upalio il je usamljen pa cavrlja po forumu, ko ce ga znati.

Bezveze trosis tastaturu i kalorije :D
Bluemore

#8140 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

Ja ba sto si opsjednut heroinom

BTW i gdjom causevsku je neko bio opsjednut :-)
Crvene_brigade

#8141 Re: Sebija All about

Post by Crvene_brigade »

pici wrote:
Dozer wrote:
ultima_palabra wrote:Kakav god da je Bakir, nekad mi ga je žao kad vidim s čim mora živjeti :mrgreen: Navodno je Alija nekad bio protiv ulaska snahe u familiju...
Pa, kad se vidi iz kakve vukojebine je snajka, nije ni cudo... Selendra 12 km od Titograda/Podgorice... Slike su iz 2004. Nije pretesko zamisliti kako je to izgledalo 1960-1970...

Image

Image

https://www.biografija.org/nauka/sebija-izetbegovic/

moresH seljaka istjerat iz sela al selo iz seljaka nikad... primjer doticne "profesorice" koje nema na predavanjima nego opsluzuju asistenti... zauzeta :oops:
šta se dešava sa bh. verzijom elene čaušesku?! niko je nije čuo i ni vidio dugo vremena, čak ni njeni prvi saradnici. dok doživljava poraz za porazom, sebije iz sela golubovci nigdje nema? to nimalo nije svojstveno bahatoj i zloglasnoj sebiji koja koristi svaku priliku za oglašavanje.
Last edited by Crvene_brigade on 28/03/2019 21:05, edited 1 time in total.
Edin H.

#8142 Re: Sebija All about

Post by Edin H. »

Crvene_brigade wrote: šta se dešava sa bh. verzijom elene čaušesku?! niko je nije čuo i ni vidio dugo vremena? dok doživljava poraz za porazom, sebije iz sela golubovci nigdje nema? to nimalo nije svojstveno bahatoj i zloglasnoj sebiji koja koristi svaku priliku za oglašavanje.
Pa valjda mora da rijesi ovu nepravdu oko Vatre.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8143 Re: Sebija All about

Post by pici »

OKVIRNA RASPODJELA
Novi direktor ZZO-a Sarajevo iz NiP-a ili SBB-a, upravni odbor iz građanskih stranaka

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-di ... /190327036

:izet: MOTAJ KABLOVE
Dozer

#8144 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Eh... Jedva cekam sljedeceg direktora UKC-a i njegov/njen izvjestaj o zatecenom stanju :D
Uz nadu da ce to zaista biti menaszer po vokaciji, a ne kao sada, neki stranacki megaloman bez ikakvih stvarnih kompetencija...
addy_sa

#8145 Re: Sebija All about

Post by addy_sa »

Da li grijesim ako mislim da bi vladajuca vecina u KS ako ikako smijene heroinu ili na neki nacin ona sam ode, dobila jos vise glasova naredni put?
Test ide uskoro, na lokalu 2020.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8146 Re: Sebija All about

Post by Tomahawk11 »

julisiz es grant

#8147 Re: Sebija All about

Post by julisiz es grant »

Tekst očito dostavljen iz Sebijine kuhinje (po onome kako se u njemu tretira rektor Škrijelj, po tome da je istaknuto šta su na svaku njegovu i Konakovićevu odgovorili Sekini poslušnici, po isticanju da je dekanesa Čavaljuga-inače, da se ne usuđujem davati psihijatrijske dijagnoze, vrlo teatralna osoba, završila u Hitnoj, po činjenici da se i u podnaslovu ističe kako je za vladu ona legalna dekanesa, itd itd).
The BEN10

#8148 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

julisiz es grant wrote:
Tekst očito dostavljen iz Sebijine kuhinje (po onome kako se u njemu tretira rektor Škrijelj, po tome da je istaknuto šta su na svaku njegovu i Konakovićevu odgovorili Sekini poslušnici, po isticanju da je dekanesa Čavaljuga-inače, da se ne usuđujem davati psihijatrijske dijagnoze, vrlo teatralna osoba, završila u Hitnoj, po činjenici da se i u podnaslovu ističe kako je za vladu ona legalna dekanesa, itd itd).
Bravo.
Mislim, onda su komotno u tekst mogli dodati da je Seka završila faks za 11 godina, sa prosjekom ispod 8 na osnovu čega nikako nije mogla postati asistent. Pa je onda "završila" specijalizaciju u duplo kraćem roku nego zakon nalaže. Čisto sumnjam da joj to niko nije prigovorio tokom sastanka.
Da ne spominjemo naknade za 2 komisije u periodu 2013-2015 tokom kojih je priskrbila više do 20 000 KM. ;-)
Banksy

#8149 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

addy_sa wrote:Da li grijesim ako mislim da bi vladajuca vecina u KS ako ikako smijene heroinu ili na neki nacin ona sam ode, dobila jos vise glasova naredni put?
Test ide uskoro, na lokalu 2020.

Ne griješiš, dobili bi još više glasova jer bi pokrenuli apstinente kojima bi pokazali da su im namjere iskrene, a promjene moguće.
Nažalost, nema te promjene bez federalne vlasti, tako da je test 2022.
shbc

#8150 Re: Sebija All about

Post by shbc »

Jebi me ako ja ovdje kontam ko je s kim. Konakovic sa rektorom, rektor protiv ministrica, ministrice sa Konakovicem, Konakovic protiv Sebije, Sebija sa ministricama, dekanesa protiv Konakovica i rektora, ministrice sa dekanesom, ali protiv Sebije koja je sa dekanesom... Jebem ti indijske serije, sta je ovo :shock:
Post Reply