Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
leškarenje wrote:Jesu li se iz Novog Sarajeva oglasili povodom sistema takmicenja,znaju li oni kako bi .
Boli nas... Kakav god sistem da bude, sa ovom ekipom vam je svima metla sljedece sezone, dupla kruna je neminovna.
Nisam pitao sta ti mislis nego moraju se ocitovati o prijedlogu takmicenja pa me interesuje za koju su opciju ...jer vidim da se dosta klubova oglasilo,s tim da ih ima da su rekli kako kazu iz saveza mi pristajemo
Čekaj prvo dok riješe konkurs za ovog marketing menaĐera, pa je te onda naredni korak angažovanje tumačâ (više njih) pravnih i ostalih regulativa.
Vidiš kako su lijepo spremili i ušminkali ovaj letak za otpjevat tri kitice haiku poezije i to sve sa koreografijom stupanja i pljeskanja. Prava smotra folklora.
Last edited by Qoom on 29/02/2016 23:46, edited 1 time in total.
Dead Man Walking wrote:Ma nek se ocituju kako hoce, al ne moze me niko ubjediti da je posteno da se 2 puta gostuje Zrinjskom i Sirokom, a da se docekuju Slavija i Olimpic.
Ali ne mora biti tako,jebo ga ti...sta si zapeo ko da se zna da ces njima gostovati,mozda im budes domacin
Pa neko hoce, ne govorim samo iz nase perspektive.
leškarenje wrote:Dino i ovaj Sulenta najkonkretniji Siljak nema sluzbenog stava
Zdravko Šavija (predsjednik FK Slavija): "Još uvijek odluka nije službena, zasad je poznato jedino da će se skratiti liga. Vidjet ćemo šta će biti dalje, ali što bude odgovaralo većini, i nama će. O tome nismo detaljnije razgovarali na sjednici Izvršnog odbora kluba."
Sabahudin Vugdalić (sportski direktor FK Sloboda): "Trokružno je jedini sistem u ovom trenutku kojim se može igrati. Nema prostora za malverzacije, igraju se 33 utakmice i smanjuje se pauza. Liga za opstanak i Liga za prvaka daje prilike za raznorazne malverzacije i zato smo striktno samo za trokruzni sistem. Također, trokružni sistem u posljednjih nekoliko kola donosi sve same derbije i bio bi to ujedno i korak ka skraćenju lige na deset klubova."
Dino Selimović (generalni direktor FK Sarajevo): "Na adresu N/FSBiH smo poslali naš stav po pitanju sistema takmičenja i u ovom trenutku po nama je trokružno najbolja opcija. Ujedno smo i konstatovali da je Liga 10 sa 36 kola (četverokružno) najbolje rješenje za bosanskohercegovački klupski fudbal i smatramo da se u tom putu treba kretati stvari."
Josip Bevanda (direktor NK Široki Brijeg): "U ovom trenutku ne bismo davali komentar po tom pitanju. Uskoro ćemo imati jedan sastanak u klubu vezan samo za tu temu i onda ćemo se službeno očitovati."
Danko Šulenta (izvršni dopredsjednik HŠK Zrinjski): "Naš zvanični stav je da želimo ligu u kojoj će se igrati trokružno i smatramo da je to bolje od Lige za prvaka i Lige za opstanak. Ako se podijeli liga na dva dijela, onda takmičenje klubova koji su u sredini tabele nema takmičarskog smisla niti žara. Zato smatramo da je bolji trokružni sistem takmičenja i on bi ujedno predstavljao korak prema ligi od deset klubova koja bi bila najbolje rješenje."
Mensur Mušija (predsjednik FK Mladost DK): "Mi u Mladosti se tu najmanje pitamo. Kako ljudi u N/FSBiH donesu odluku, tako je treba poštovati i nemamo mogućnost da biramo. Sve što se dogovori mi ćemo ispoštovati, međutim u trokružnom sistemu je nepravda kada se nekom ekipom igraš dvaput u gostima. Tu i sreća igra svoju ulogu."
Robert Zrilić (direktor FK Borac): "Mislim da je trokružno u ovom trenutku najbolja opcija. Kao igrač sam igrao u Sloveniji kada se igralo po trokružnom sistemu i mislim da je to dobra opcija. Malo je prostora za malverzacije."
Mirsad Šiljak (direktor FK Željezničar): Nemamo još službenog stava po tom pitanju. Vidjet ćemo, sjest ćemo i razmotriti sve opcije a najvjerovatnije ćemo biti za ono što se u N/FSBiH procijeni kao najbolja opcija."
U ozbiljnim firmama ne donosi jedan covjek odluke niti ih saopcava a da prije toga nije bio zvanicni stav UO firme ili cak za neka pitanja i skupstina. Nije Zeljo DJL Dino Selimovic pa da puca stavove bez ikavih konsultacija.
leškarenje wrote:Dino i ovaj Sulenta najkonkretniji Siljak nema sluzbenog stava
Zdravko Šavija (predsjednik FK Slavija): "Još uvijek odluka nije službena, zasad je poznato jedino da će se skratiti liga. Vidjet ćemo šta će biti dalje, ali što bude odgovaralo većini, i nama će. O tome nismo detaljnije razgovarali na sjednici Izvršnog odbora kluba."
Sabahudin Vugdalić (sportski direktor FK Sloboda): "Trokružno je jedini sistem u ovom trenutku kojim se može igrati. Nema prostora za malverzacije, igraju se 33 utakmice i smanjuje se pauza. Liga za opstanak i Liga za prvaka daje prilike za raznorazne malverzacije i zato smo striktno samo za trokruzni sistem. Također, trokružni sistem u posljednjih nekoliko kola donosi sve same derbije i bio bi to ujedno i korak ka skraćenju lige na deset klubova."
Dino Selimović (generalni direktor FK Sarajevo): "Na adresu N/FSBiH smo poslali naš stav po pitanju sistema takmičenja i u ovom trenutku po nama je trokružno najbolja opcija. Ujedno smo i konstatovali da je Liga 10 sa 36 kola (četverokružno) najbolje rješenje za bosanskohercegovački klupski fudbal i smatramo da se u tom putu treba kretati stvari."
Josip Bevanda (direktor NK Široki Brijeg): "U ovom trenutku ne bismo davali komentar po tom pitanju. Uskoro ćemo imati jedan sastanak u klubu vezan samo za tu temu i onda ćemo se službeno očitovati."
Danko Šulenta (izvršni dopredsjednik HŠK Zrinjski): "Naš zvanični stav je da želimo ligu u kojoj će se igrati trokružno i smatramo da je to bolje od Lige za prvaka i Lige za opstanak. Ako se podijeli liga na dva dijela, onda takmičenje klubova koji su u sredini tabele nema takmičarskog smisla niti žara. Zato smatramo da je bolji trokružni sistem takmičenja i on bi ujedno predstavljao korak prema ligi od deset klubova koja bi bila najbolje rješenje."
Mensur Mušija (predsjednik FK Mladost DK): "Mi u Mladosti se tu najmanje pitamo. Kako ljudi u N/FSBiH donesu odluku, tako je treba poštovati i nemamo mogućnost da biramo. Sve što se dogovori mi ćemo ispoštovati, međutim u trokružnom sistemu je nepravda kada se nekom ekipom igraš dvaput u gostima. Tu i sreća igra svoju ulogu."
Robert Zrilić (direktor FK Borac): "Mislim da je trokružno u ovom trenutku najbolja opcija. Kao igrač sam igrao u Sloveniji kada se igralo po trokružnom sistemu i mislim da je to dobra opcija. Malo je prostora za malverzacije."
Mirsad Šiljak (direktor FK Željezničar): Nemamo još službenog stava po tom pitanju. Vidjet ćemo, sjest ćemo i razmotriti sve opcije a najvjerovatnije ćemo biti za ono što se u N/FSBiH procijeni kao najbolja opcija."
mensur je najkonkretniji i najrealniji
super stvar je što će ovo trokružno kino najvjerovatnije biti prelazni oblik prema ligi 10.. za ovako malu, siromašnu zemlju liga od deset klubova, sa pristojnim stadionima i kakvom-takvom podrškom navijača, je mjera..
sumirprimus wrote:Liga 12 liga 12 .smiju nam se svi..
A kad dodje liga 10...
Bice puno istih tekmi i to ce nam brzo dojadit...
Toga je i mene malo strah. Ni derbi nece biti derbi kada se bude igrao svako malo. Moguce i 6 puta u takmicarskoj godini (liga plus kup). Ali kako god bolje nego ovo sada. Jedva cekam dan kada cemo gledati utakmice na uslovnim livadama. Eto samo to. Samo onaj teren po kojem trce da je ko tepih bez obzira na vremenske uslove, pa da umjesto fudbala ne gledamo hrkljus gdje niko ne zna hoce li i kako ce lopta odskociti.
leškarenje wrote:Zato nam je sad veselo,Drine,Rudari,Vitezi i ini....sve dobre tekme,milina ici na stadion kad dodju na red ovi protivnici eno ti primjera za vikend,kurac bi bilo 10 000 protiv Drine u Novom Sarajevu.Liga 12 ce podici gledanost,a o ligi 10 da i ne govorim.
Mi smo mentalitet da nam sve brzo isfura i dosadi. Tako je npr RK Bosna u prvoj sezoni u euro kupu imala krcati Skenderiju, dok je par godina kasnije igrala 8inu finala LP pred polupraznom Skenderiom.
Tako bi i ovdje bilo na kraju bi se sve svelo na bolesnike eventualno ako bi koja utakmica odlucivala o praku...
Meni je generalno ovo sve sranje i trokruzno i cetverokruzno ja sam bio zaplay of ali eto... Tri puta u godini dana derbi plus moguce u kupu ako se to desi 5 derbija u godini dana. Ako prvi ne budu top za "objektivnu publiku" racunaj da kasnije neces imati preko 10000 na utakmici.
leškarenje wrote:Zato nam je sad veselo,Drine,Rudari,Vitezi i ini....sve dobre tekme,milina ici na stadion kad dodju na red ovi protivnici eno ti primjera za vikend,kurac bi bilo 10 000 protiv Drine u Novom Sarajevu.Liga 12 ce podici gledanost,a o ligi 10 da i ne govorim.
leskarenje zasto potenciras ovo novo sarajevo ? da li zbog novih stvari tamo ili zbog neceg drugog ? sarajevo je jedan grad i ne treba ga dijeliti po opstinama. mozda da se dijeli po mjesnim zajednicama ili po ulicama. po meni ne.
gledanost se ne podize smanjenjem broja klubova. po toj logic smanjimo ligu na 4 kluba i bice gledanost najveca. nije bas tako. kvalitet terena, kvalitet sudjenja, kvalitet igraca, kvalitet gledalaca - sve to utice na gledanost.
leskarenje zasto potenciras ovo novo sarajevo ? da li zbog novih stvari tamo ili zbog neceg drugog ? sarajevo je jedan grad i ne treba ga dijeliti po opstinama. mozda da se dijeli po mjesnim zajednicama ili po ulicama. po meni ne.
gledanost se ne podize smanjenjem broja klubova. po toj logic smanjimo ligu na 4 kluba i bice gledanost najveca. nije bas tako. kvalitet terena, kvalitet sudjenja, kvalitet igraca, kvalitet gledalaca - sve to utice na gledanost.
zeljeznicar je klub iz Novog Sarajeva,zar ne
Bice odmah veci broj kvalitetnih igraca skoncentrisan u ove klubove koji budu igrali tu ligu,imas dosta takvih igraca koji su razbacani po ovim zlj klubovima,garantujem da ce se morati povesti racuna i o terenima,o uslovima...jesu li rekli iz saveza da je Uefa sve strozija sa licenciranjem,valjda ce to sprovesti u djelo i tako ce ti automatski broj klubova koji ce to moci ispuniti biti smanjen.
ne, zeljeznicar je klub iz grada sarajeva. zasto onda za svoj klub ne kazes da je iz centra? budi dosljedan. a predlozio bih ti da onda i ostale klubove tako zoves ali sve isto: ili po gradu, ili po opstini ili po mjesnoj zajednici ili po ulici. a ne samo one koje mrzis.
liga nece sama po sebi biti kvalitetnija smanjenjem broja klubova. treba toga jos puno, ko shvata o cemu pricam.
leškarenje wrote:Nemas ti sta meni predlagati.Zvacu kako ja hocu,ne znam sta ti smeta opstina iz koje dolazi klub
Posto je tvoj klub blizu Jagomira od sad tebe i tvoj klub zovem " klub blizu Jagomira" nemas se sta ljutiti kad je istina kao sto ti kazes za Novo Sa..
zovi kako hoces,zabole me i za tebe i za uskoprugase iz Novog Sarajeva...ali kad se vec lijepis na ono sto ja pisem,onda pisi iz Opcine Centar
@avetinja,nije sramota i ne znam sto se palite...gadi mi se napisati ime vaseg kluba pa onda ja to po opstini,ipak se spominje Sarajevo u tom nazivu
joj likova ,mati mila [/quote]
Meni si gadi citati ovo sto ti pises po forumu jer vidi se da od skole imas citanku a u zivotu nisi dalje bio od Makarske i to za vikend ha ha ha ...Vrhunac zivotni ti je bio sjever ili istok na stadionu pored jagomira gore lol
zovi kako hoces,zabole me i za tebe i za uskoprugase iz Novog Sarajeva...ali kad se vec lijepis na ono sto ja pisem,onda pisi iz Opcine Centar
@avetinja,nije sramota i ne znam sto se palite...gadi mi se napisati ime vaseg kluba pa onda ja to po opstini,ipak se spominje Sarajevo u tom nazivu
joj likova ,mati mila
traume datiraju jos iz djetinstva, pitari se i sad pisaju u gace na spomen ZELJEZNICARA
Pa ne mozes se tako igrati,znaci pricam u svoje ime a ti generalizujes...i da,ne mrzim navijace od kojih imam dobrih havera dosta,vec klub dok se ti ovdje obracas direktno navijacima,ustvari meni sa ovim jebavanjem
on misli na to da zeljo vas jebe sa juniorima prakticno vas uzeo prosli derbi, a treba tek da zamislite sta ce sad da vam radi