...a vojska (nepobunjeni dio) to gleda...lincovanje bez suda uz prisustvo policije, bogami ja bih se tek sad zabrinuoseln wrote: Ne mogu da vjerujem da neko brani zakon linca....
hrabri bradonje kolju razoruzane vojnike nakon sto su se predali.
Ejvallah!
Republika Turska
- General War
#8126 Re: RE: Re: Republika Turska
- seln
#8127 Re: Republika Turska
I lukasenko je izabran demokratski.north wrote:
@hrasno, ne znam jesam li te dobro shvatio ali porediti Erdogana sa Lukašenkom ili Causeskim je neumjesno.
A o "sjajnoj" privredi Turske:
http://www.tt.com/wirtschaft/wirtschaft ... n-leer.csp
- seln
#8128 Re: RE: Re: Republika Turska
Ja sam zabrinut vec odavno. Erdogan je usvrhu maksimiranje vlastite moci vec odavno potkopao demokratiju u Turskoj. Ovo sad je samo mala proba onoga sto se moze desiti. Ne mislim na vojni puc, vec onaj mnogo gori... ako "pravovjerni" posegnu za vlascu.General War wrote:...a vojska (nepobunjeni dio) to gleda...lincovanje bez suda uz prisustvo policije, bogami ja bih se tek sad zabrinuoseln wrote: Ne mogu da vjerujem da neko brani zakon linca....
hrabri bradonje kolju razoruzane vojnike nakon sto su se predali.
Ejvallah!
- gospodja profiterka
#8129 Re: Republika Turska
Zato što bi to dovelo do građanskog rata čovječe, jurišni helikopteri na jurišne helikoptere, tenkovi na tenkove...
E svašta...
Kakve dvije hiljade, ima ih mnogo više. Plus situacija s Kurdima, plus teroristi, da ne nabrajam. Erdogan je donio savršenu odluku, kao što se, uostalom, može i vidjeti.PolaHko, samo bez nervoze....
ozbiljno mislis da bi se 2000 vojnika suprostavilo ostatku vojske i poceo bi gradjanski rat?
Ali tih istih 2000 vojnika se nije usudilo da puca na goloruk narod?
Izvini, detektujem ogromni deficit logike.
- seln
#8130 Re: Republika Turska
Vrtimo se u krug...prof. wrote:pa eto rekao sam ti, iz dva razloga:seln wrote:U pogledu puca se slazemo, i ja sam protiv bilo kakvog mijesanja u politiku.prof. wrote:
a ko je u tom trenutku znao o kojim se brojevima radi? moglo je biti obrnuto, šta onda? jel' to demokratija? da vojska preuzima vlast, nije bitan procenat, čak i da je 100% vojske bilo za puč? nije posao vojske da vlada nego da brani zemlju a izbori služe da se vidi ko će vladati. da je turska diktatura bez izbora ja bi pričao sasvim nešto drugo ali nije, vlast je osvojena na izborima a to što se nekome ne sviđa ishod je već nešto sasvim drugo.
Ali, zasto vrhovni komandant nija bar pro forma pozvao vojsku da zastiti ustavni poredak? A sjetio se da pozove goloruki narod...
1. nije znao koliko uopšte može da računa na vojsku, misliš da je iko imao tačne podatke o kolikom procentu vojske se radi, ko je pokretač, kome se može vjerovati
2. već su ti rekli - poziv vojsci da izađe na ulice bi bio katastrofa, sukob koji bi vodio građasnkom ratu ui u situaciju koja bi tek mogla da se zakomplikuje do neslućenih razmjera. ko bi tu uopšte znao ko na koga puca, samo u instanbulu je preko 20 miliona ljudi, zamisli kja bi to ludnica bila - na sve strane vojska u uniformi a nemaš pojma ko je ko
nego, 'vako cemo: ti zadrzi tvoje misljenje, ja cu zadrzati moje. Valja?
-
kolegione
#8131 Re: Republika Turska
Taj princip ne znaci po automatizmu da je to društvo jednakosti, demokratije, rezon balkana je ako ti dobijes vlast, tacnije ako nas ima 51% imamo pravo da ugnjetavamo 49% i manje, eh to što balkanac misli da je država jednakosti i demokratije, to nije to.prof. wrote:nit ga volim nit ga mrzim, ovdje se radi o principu - čovjek je vlast dobio od naroda na IZBORIMA, dakle nije diktator, nije vlast uzeo na silu nego je dobio povjerenje naroda. zašto je to tako pitaj turke, valjda oni znaju zašto su na njegov poziv bili spremni da stanu pred tenkoveL u c i f e r wrote:Jel moze jedno pitanje
Za ove sto vole erdogana
ZASTO ga volite
Erdoan je dobio vlast "demokratski" ali nije dobio legitimitet da ubija kurde, zatvara novinare, ubija generale, gura svoj narod u rasulo itd...
- General War
#8132 Re: Republika Turska
Nije bas savrsena za 200 poginulih, za njega jeste.gospodja profiterka wrote:Zato što bi to dovelo do građanskog rata čovječe, jurišni helikopteri na jurišne helikoptere, tenkovi na tenkove...
E svašta...Kakve dvije hiljade, ima ih mnogo više. Plus situacija s Kurdima, plus teroristi, da ne nabrajam. Erdogan je donio savršenu odluku, kao što se, uostalom, može i vidjeti.PolaHko, samo bez nervoze....
ozbiljno mislis da bi se 2000 vojnika suprostavilo ostatku vojske i poceo bi gradjanski rat?
- seln
#8133 Re: Republika Turska
Gospodjo, koliko god vi glumili neutralnost, ne mogu previdjeti simpatije za Erdogana.gospodja profiterka wrote:Zato što bi to dovelo do građanskog rata čovječe, jurišni helikopteri na jurišne helikoptere, tenkovi na tenkove...
E svašta...Kakve dvije hiljade, ima ih mnogo više. Plus situacija s Kurdima, plus teroristi, da ne nabrajam. Erdogan je donio savršenu odluku, kao što se, uostalom, može i vidjeti.PolaHko, samo bez nervoze....
Koliko vise? 10.000? To je jos uvijek manje od 2%
- Edin H.
#8134 Re: Republika Turska
'Thousands of judges fired' - reports
Turkey's state news agency Anadolu and the NTV news channel both report that 2,745 judges were fired across the country on Saturday.
The decision was taken by the body overseeing judges and prosecutors - the meeting was reportedly held to discuss disciplinary measures against those suspected of having links with alleged coup plotter Fetullah Gulen
Turkey's state news agency Anadolu and the NTV news channel both report that 2,745 judges were fired across the country on Saturday.
The decision was taken by the body overseeing judges and prosecutors - the meeting was reportedly held to discuss disciplinary measures against those suspected of having links with alleged coup plotter Fetullah Gulen
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8135 Re: Republika Turska
izsaraya puna podrska dvjesto dobrijeH dusHa uz turskije narod i nasHeg prdCenika Erdu

- It_is_a_Leclerc
#8136 Re: Republika Turska
Fiksacija Erdoganom kod Bošnjaka je isključivo religijski motivirana. Bošnjaci u Erdoganu vide neku vrstu halife, svog vjerskog lidera i autoriteta.seln wrote:Jer smo mi mala i bijedna drzava kojoj treba iluzija mocnog zastitnika (bas kao Srbima Putin), kojeg zabole levo jajce za nama.L u c i f e r wrote:Jel moze jedno pitanje
Za ove sto vole erdogana
ZASTO ga volite
To je tragična servilnost i nedostatak nacionalne svijesti.
Naučit će se valjda.
- seln
#8137 Re: Republika Turska
Da, sumnja je dovoljan razlog, dokazi bi samo urusili "demokratiju"Edin H. wrote:'Thousands of judges fired' - reports
- kamberovica polje
#8139 Re: Republika Turska
I Assad je demokratski izabran, gdje su bili protesti za njega kad su ga rušili? 
- seln
#8140 Re: Republika Turska
Hoce, kad meni naraste zmijska glava na tjuni.It_is_a_Leclerc wrote:Fiksacija Erdoganom kod Bošnjaka je isključivo religijski motivirana. Bošnjaci u Erdoganu vide neku vrstu halife, svog vjerskog lidera i autoriteta.seln wrote:Jer smo mi mala i bijedna drzava kojoj treba iluzija mocnog zastitnika (bas kao Srbima Putin), kojeg zabole levo jajce za nama.L u c i f e r wrote:Jel moze jedno pitanje
Za ove sto vole erdogana
ZASTO ga volite
Naučit će se valjda.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#8141 Re: RE: Re: Republika Turska
Sve treba staviti u kontekst trenutka. Da.meni netko od zemlje pokusa napraviti Siriju, iz kuce me poslati na.«Balkansku rutu» ne da bih ga lincovala nego preklala zubima. Dakle, u redu je da tenk gazi civile, a onda ti civli, kako netko napisa, trebaju poslati tenkistu u hotel sa 5 zvjezdica. Mogu razumjeti da netko ne voli Tursku ili da cak ne voli niti jednog muslimana, ali nikako ne mogu razumjeti da netko iz zemlje koja je imala strasan rat to bilo kome prizeljkuje.General War wrote: ...a vojska (nepobunjeni dio) to gleda...lincovanje bez suda uz prisustvo policije, bogami ja bih se tek sad zabrinuo
-
llull
#8142 Re: Republika Turska
Turske vlasti su uklonile sa dužnosti 2.745 sudija, posle neuspjelog pokušaja puča od strane vojnog vrha.
To je objavila turska televizija NTV, pozivajući se na saopštenje Visokog savjeta sudija i tužilaca (HSYK).
Znaci da inteligencija i pravosudje ne odgovaraju bas Erdoganu, ovo je bas previse.
- seln
#8143 Re: RE: Re: Republika Turska
Naravno, ko ne voli Erdogana, ne video Djurdjevdana.KatarinaKosaca wrote:Sve treba staviti u kontekst trenutka. Da.meni netko od zemlje pokusa napraviti Siriju, iz kuce me poslati na.«Balkansku rutu» ne da bih ga lincovala nego preklala zubima. Dakle, u redu je da tenk gazi civile, a onda ti civli, kako netko napisa, trebaju poslati tenkistu u hotel sa 5 zvjezdica. Mogu razumjeti da netko ne voli Tursku ili da cak ne voli niti jednog muslimana, ali nikako ne mogu razumjeti da netko iz zemlje koja je imala strasan rat to bilo kome prizeljkuje.General War wrote: ...a vojska (nepobunjeni dio) to gleda...lincovanje bez suda uz prisustvo policije, bogami ja bih se tek sad zabrinuo
-
Zgoljo
#8144 Re: Republika Turska
Pogresno,Bosnjaci vide Tursku,kroz Erdogana,kao zastitnika od noza koji im stalno visi nad vratom,nemo to veze sa vjerom nego sa golim zivotom.It_is_a_Leclerc wrote:Fiksacija Erdoganom kod Bošnjaka je isključivo religijski motivirana. Bošnjaci u Erdoganu vide neku vrstu halife, svog vjerskog lidera i autoriteta.seln wrote:Jer smo mi mala i bijedna drzava kojoj treba iluzija mocnog zastitnika (bas kao Srbima Putin), kojeg zabole levo jajce za nama.L u c i f e r wrote:Jel moze jedno pitanje
Za ove sto vole erdogana
ZASTO ga volite
Naučit će se valjda.
Sad koliko su nade opravdane to je drugo pitanje ali s nadom je lakse zivjeti.
- seln
#8145 Re: Republika Turska
Eto, tako Erdogan pokazuje svoje znakove onima koji vjeruju.llull wrote:Turske vlasti su uklonile sa dužnosti 2.745 sudija, posle neuspjelog pokušaja puča od strane vojnog vrha.
To je objavila turska televizija NTV, pozivajući se na saopštenje Visokog savjeta sudija i tužilaca (HSYK).
Znaci da inteligencija i pravosudje ne odgovaraju bas Erdoganu, ovo je bas previse.
-
Bodkin
#8146 Re: Republika Turska
Zato sto je to TURSKA vojska koja naravno nece pucati na civile. Zato su zrtve minimalne. Da je narod krenuo na vojsku i da je bilo hiljade mrtvih, sve bi islo na njegovu dusuMUNAFIK wrote:Samprotivsviju wrote:To sto je pozvao gradjane da goloruki izadju pred naoruzanu vojsku i nadati se da je ta ista vojska pri zdravoj pameti te da nece otvoriti vatru...je cisto ludilo
To se zove ODBRANA domovine i povjerenje u narod i naroda u svoju vlast koju su IZABRALI... Svaki drugi scenario bi završio vrlo vjerovatno sa puno više žrtava!
Dakle vojni udar zaustavljen uz minimalne žrtve za 10-tak sati... Iskreno to je genijalno...
- General War
#8147 Re: Republika Turska
Samo ostri sablju...a i jeftinije jellull wrote:Turske vlasti su uklonile sa dužnosti 2.745 sudija, posle neuspjelog pokušaja puča od strane vojnog vrha.
-
prof.
#8148 Re: Republika Turska
kolegione wrote:Taj princip ne znaci po automatizmu da je to društvo jednakosti, demokratije, rezon balkana je ako ti dobijes vlast, tacnije ako nas ima 51% imamo pravo da ugnjetavamo 49% i manje, eh to što balkanac misli da je država jednakosti i demokratije, to nije to.prof. wrote:nit ga volim nit ga mrzim, ovdje se radi o principu - čovjek je vlast dobio od naroda na IZBORIMA, dakle nije diktator, nije vlast uzeo na silu nego je dobio povjerenje naroda. zašto je to tako pitaj turke, valjda oni znaju zašto su na njegov poziv bili spremni da stanu pred tenkoveL u c i f e r wrote:Jel moze jedno pitanje
Za ove sto vole erdogana
ZASTO ga volite
Erdoan je dobio vlast "demokratski" ali nije dobio legitimitet da ubija kurde, zatvara novinare, ubija generale, gura svoj narod u rasulo itd...
apsolutno se slažem, ne branim ja edogana i njegov način vladanja samo se principijelno protivim vojnom udaru, utrskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji - tajlandu, čileu, argentini...
- kamberovica polje
#8149 Re: Republika Turska
Gdje su ta braća bila kad je nož bio pod vratom devedesetih? Više su mrske šije pomogle nego "braća" Turci koje su bolili .... za nama.Zgoljo wrote: Pogresno,Bosnjaci vide Tursku,kroz Erdogana,kao zastitnika od noza koji im stalno visi nad vratom,nemo to veze sa vjerom nego sa golim zivotom.
- seln
#8150 Re: Republika Turska
Bosnjaci su vidjeli i da mogu mirno spvati, jer rata nece biti...Zgoljo wrote:Pogresno,Bosnjaci vide Tursku,kroz Erdogana,kao zastitnika od noza koji im stalno visi nad vratom,nemo to veze sa vjerom nego sa golim zivotom.It_is_a_Leclerc wrote:Fiksacija Erdoganom kod Bošnjaka je isključivo religijski motivirana. Bošnjaci u Erdoganu vide neku vrstu halife, svog vjerskog lidera i autoriteta.seln wrote: Jer smo mi mala i bijedna drzava kojoj treba iluzija mocnog zastitnika (bas kao Srbima Putin), kojeg zabole levo jajce za nama.
Naučit će se valjda.
Hmmm, da vidimo....
ko je prihvatio najvise izbjeglica iz BiH? Njemacka, vise od 300.000.
Ko je prihvatio najvise izbjeglica, procentualno gledano? Austrija, 90.000 na 8 miliona stanovnika.
Ko je poslao najvecu vojnu pomoc? Iran.
Ali Bosanac iz viceva jos uvijek sevdise za Arabijom (ako je s bradom) ili za Turskom (ako je bez brade).