Irak

Post Reply
Naslovnica

#8126 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Image
hape

#8127 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by hape »

Zaobisao si proteste u Erbilu, ali hele nejse. Znas ti sam da u Kurdirstanu vladaju korupcija i mito, trgovina ljudima i drogom i da nije sve tako romanticno kao sto ti mislis.

A sto vi stalno morate o Srebrenici i ratnim desavanjima kod nas pisati nece mi nikad jasno biti. Nas rat nema nikakve veze s njima niti imamo mi i trunku veze s njima, iako vi to tako je dozivljavate.

Da se vala tom snagom borite za Bosnu, gdje bi nam kraj bio.

PS: I opet si potvrdio nesto sto sam ja napisao. Kurdi se medjusobno ne mogu ocima gledati. A ti pricas o nekom jedinstvu i potencijalu.
Kikibombona

#8128 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

hape wrote:Zaobisao si proteste u Erbilu, ali hele nejse. Znas ti sam da u Kurdirstanu vladaju korupcija i mito, trgovina ljudima i drogom i da nije sve tako romanticno kao sto ti mislis.

A sto vi stalno morate o Srebrenici i ratnim desavanjima kod nas pisati nece mi nikad jasno biti. Nas rat nema nikakve veze s njima niti imamo mi i trunku veze s njima, iako vi to tako je dozivljavate.

Da se vala tom snagom borite za Bosnu, gdje bi nam kraj bio.

PS: I opet si potvrdio nesto sto sam ja napisao. Kurdi se medjusobno ne mogu ocima gledati. A ti pricas o nekom jedinstvu i potencijalu.
BiH i Kurdistan se mogu porediti zato sto se radi o mladim demokratijama.

Vidis kod nas rasula, haosa. Stranacko - rodbinske veze, mito, korupcija, kriminal....... Gotovo da na posten nacin nista ne mozes napraviti.

To je tako. Proci ce vremena dok se ne uhavizamo.

Jos da imamo pameti pa da pritiscemo vlast protestima, da se aktviramo...... Nas na proteste izlazi u prosjeku 70-80. I tu smo iza Kurda.

Smijesno je da se mi rugamo Kurdima za bilo sta, kada smo isti ili mozda jos gori. :lol:

Proteci ce jos mnogo vode rijekama Bosna i Eufrat dok mlade demokratije ne postanu zrele i snazne. To je proces.

A Erbil je za Sarajevo Las Vegas, ako je moguce porediti

http://forum.skyscraperpage.com/showthread.php?t=186754
sumirprimus

#8129 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

mi smo kakva takva drzava.kurdistan to nije.
ti si stvarno ignorant kakvog nema na ovom forumu.
nema to srama nimalo.
Kikibombona

#8130 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Ovaj Sumir je nadmasio cuvenog trolera Ruskaja Pravdaju. :-)
sumirprimus

#8131 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

kurdistan nije drzava,a kamoli demokratska.kiki dopirel do tebe?ha?imal sanse?
sumirprimus

#8132 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:Ovaj Sumir je nadmasio cuvenog trolera Ruskaja Pravdaju. :-)
sta je ovde lafina?
ajde logicaru.idi na rudaw pa se vrati sa svjezim mislima...
sarajevoxxxx

#8133 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Ammar el-Hakim:U vojnoj operaciji ''Lebbejke ja resulallah'' koja ima za cilj oslobađanje provincije Salahudin učestvuje 20 hiljada pripadnika Narodne mobilizacije i 10 hiljada pripadnika vojske i policije, ukupno 30 hiljada boraca.Postoji čvrta namjera da se ne naudi civilima, i vojna operacija se pretvorila u sabijanje redove i ujedinjenje domovinskih snaga.

Image
Lokman

#8134 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Lokman »

Erdogan će morati reagovati na ovu bezobraznu ekspanziju Irana. U čitavom regionu Iran i Turska su jedine ozbiljne države i vojne sile. Ako Iran nastupa kao zaštitnica šita onda Turska mora stati iza sunita da svojim modelom demokratske države koja brani konzervativne vrijednosti uspostavi državni okvir za sunitsku populaciju. Neoosmanizam je budućnost za sunitske Arape.
Kikibombona

#8135 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Lokman wrote:Erdogan će morati reagovati na ovu bezobraznu ekspanziju Irana. U čitavom regionu Iran i Turska su jedine ozbiljne države i vojne sile. Ako Iran nastupa kao zaštitnica šita onda Turska mora stati iza sunita da svojim modelom demokratske države koja brani konzervativne vrijednosti uspostavi državni okvir za sunitsku populaciju. Neoosmanizam je budućnost za sunitske Arape.
Moze li im ego podnijeti da ih Turci vode?
insomnia78

#8136 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Lokman wrote:Erdogan će morati reagovati na ovu bezobraznu ekspanziju Irana. U čitavom regionu Iran i Turska su jedine ozbiljne države i vojne sile. Ako Iran nastupa kao zaštitnica šita onda Turska mora stati iza sunita da svojim modelom demokratske države koja brani konzervativne vrijednosti uspostavi državni okvir za sunitsku populaciju. Neoosmanizam je budućnost za sunitske Arape.
Ma nema sanse
Pa oni se ne mogu izmedju sebe a kamoli sa Turskom
Lokman

#8137 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Lokman »

Kikibombona wrote:
Onda će nastaviti da propadaju u haosu i beznađu.
Kikibombona

#8138 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Tako nekako....

Kamo srece da se ugledaju na Tursku, ali...
sarajevoxxxx

#8139 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Kako da ne.Problem su ihvanije ne Turci.Turska će vjerovatno morati tu popustiti, odreći se ihvanija ili tako nešto, a zauzvrat će dobiti još čvršće veze sa Saudijom, odnosno zemljama Zaljeva.
2604570

#8140 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by 2604570 »

Iracka vojska uspostavila kontrolu nad vojnom bolnicom u Tikritu.
insomnia78

#8141 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Koketiranje sa teroristicko koljackim skupinama ce ih dobro kostati Irak i Sirija su gotove stvari za sunite
Naslovnica

#8142 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Evo malo da pojedinim kolegama podignemo moral! 8-)

UPDATE - Coordinated ISIS offensives in Ras al-Ayn, Ramadi

By RUDAW 37 minutes ago

ERBIL, Kurdistan Region - Islamic State (ISIS) militants launched two coordinated offensives on Wednesday, one reportedly involving more than 1,000 fighters against Kurdish forces in the Syrian city of Ras al-Ayn (Serekaniye in Kurdish) and the other in the Iraqi city of Ramadi, sources said.
ISIS forces launched a major attack with tanks, armored vehicles and heavy weapons against the Kurdish People’s Protection Units (YPG) in an effort to overrun Ras al-Ayn, in Hasakah province on the border with Turkey.
According to the Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), ISIS fighters were able to capture a nearby village. The Associated Press quoted SOHR as saying more than 1,000 militants were involved in the attack.
Meanwhile, the Sunni militants launched a coordinated attack on Iraqi forces in the city of Ramadi in Iraq’s Anbar province. That attack reportedly involved at least 17 car bombs, which killed several security forces.
An estimated 17 ISIS militants were killed in the Ramadi battle, in which coalition forces did not launch any airstrikes.
As the militants escalated violence in northern Syria, Assyrian Christian leaders appealed for help Wednesday to save people’s lives in Hasakah province.
The Syriac National Council of Syria warned that the renewed ISIS attacks have spread fear among Christians in Hasakah.
The militants have kidnapped dozens of Christians in Hasakah over the past few weeks in a spree of abductions.
insomnia78

#8143 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Francuzi potvrdili identitet onog ISIL-ovca sa jucerasnjeg snimka
U pitanju je Sabri Essid
Inace, njegov otac je ozenjen majkom Mohameda Meraha, "ubice na skuteru" koji je odgovoran za sedam ubistava 2012 u regiji Tuluza, tri francuska vojnika i cetiri civila, zidova od kojih troje male dijece i koji je i sam ubijen u akciji francuske policije
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8144 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

arapi propadaju od kako su zabili turcima nož u leđa
sada opet mole turke za pomoć

zanimljivi su ti arapi
sarajevoxxxx

#8145 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

japin_mutapi wrote:arapi propadaju od kako su zabili turcima nož u leđa

zanimljivi su ti arapi
Od kada je Amerika Sadamov Irak na tacni predala Iranu, arapi su prisiljeni da od Turske traže pomoć.Sadam je bio bedem za Irance :-) Ono što je Iran 8 godina bezuspješno pokušavao dobiti ratom,dobio je uz američku pomoć 2003.

I ono što je dobio 2003. sada opet evo zajedno sa Amerikancima napadaju na Tikrit, tj zajedničkim snagama djeluju na području cijelog Iraka.Amerikanci bombarduju, šalju vojne stručnjake, i opremu, a Iran uleti kada je potrebno sa oficirima i vojnicima Revolucionarne garde, raznim drugim milicijama.

A inače, službena parola iranske Revolucionarne garde je smrt Americi :-) Neki smatraju da je Irak samo početak, i da je krajnji cilj okupacija Saudije, Bahrejna, Kuvajta i ostalih zemalja Zaljeva.

ISIL i terorizam su samo izgovor za iransku vojnu intervenciju.Iran je milijarde dolara potrošio mnogo prije isila u projekat kojeg danas otvoreno gura.
Fantassin

#8146 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:

zanimljivi su ti arapi
Od kada je Amerika Sadamov Irak na tacni predala Iranu, arapi su prisiljeni da od Turske traže pomoć.Sadam je bio bedem za Irance :-) Ono što je Iran 8 godina bezuspješno pokušavao dobiti ratom,dobio je uz američku pomoć 2003.

I ono što je dobio 2003. sada opet evo zajedno sa Amerikancima napadaju na Tikrit, tj zajedničkim snagama djeluju na području cijelog Iraka.Amerikanci bombarduju, šalju vojne stručnjake, i opremu, a Iran uleti kada je potrebno sa oficirima i vojnicima Revolucionarne garde, raznim drugim milicijama.

A inače, službena parola iranske Revolucionarne garde je smrt Americi :-) Neki smatraju da je Irak samo početak, i da je krajnji cilj okupacija Saudije, Bahrejna, Kuvajta i ostalih zemalja Zaljeva.

ISIL i terorizam su samo izgovor za iransku vojnu intervenciju.Iran je milijarde dolara potrošio mnogo prije isila u projekat kojeg danas otvoreno gura.
Mislim da si u startu pogresio ... Nije Iran napao Irak u tih 8 godina koje spominjes nego obrnuto..ili ces tvrditi drugacije ? Amerika ne voli Iran bas mnogo.. mislim da se vecina planete da slozitk.. ali opet Iran ne ide na tvoju vodu sto znaci automatski da je mrska Amerika na njihovoj strani.. simptomaticno za Arapske "geopoliticke analiticare"
sarajevoxxxx

#8147 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:

zanimljivi su ti arapi

Mislim da si u startu pogresio ... Nije Iran napao Irak u tih 8 godina koje spominjes nego obrnuto..ili ces tvrditi drugacije ? Amerika ne voli Iran bas mnogo.. mislim da se vecina planete da slozitk.. ali opet Iran ne ide na tvoju vodu sto znaci automatski da je mrska Amerika na njihovoj strani.. simptomaticno za Arapske "geopoliticke analiticare"
Iran osovina zla i smrt Americi su parole i to se danas vidi u Tikritu da su to smiješne izjave.Iran i Amerika fantastično sarađuju.Američka avijacija, i Kasimova garda zadnjih desetak dana zajedno napadaju Iračane u Tikritu.Zajedno su ih odradili i 2003.

Oficiri šiiti iz bivše Sadamove vojske zajedno sa iranskim generalom Kasimom Sulejmanijem uz američku podršku predvode napad na Tikrit.Kakva crna ''smrt Americi'' i ''Iran osovina zla'' :-)
zvizdan

#8148 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zvizdan »

@Saxx Cuj napadaju Iracane u Tikritu... Napadaju terorističku skupinu ISIL koja je okupirala Tikrit. Ili tebi Iracanin znaci ISIL-ovac?

Gadno je kad ti je mrznja primarna emocija i kad te vodi u svemu. Zapletes se do grla u sranja i lazi, a valja ti se samom sebi pravdati kako si na strani dobra. A ne mogu, bola, tolika tvoja mrznja i dobro nikako skupa. Ma sta ti o tome trunili oni koji su te takvim napravili :D
Sanjarko

#8149 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

sarajevoxxxx wrote: Iran osovina zla i smrt Americi su parole i to se danas vidi u Tikritu da su to smiješne izjave.Iran i Amerika fantastično sarađuju.Američka avijacija, i Kasimova garda zadnjih desetak dana zajedno napadaju Iračane u Tikritu.Zajedno su ih odradili i 2003.

Oficiri šiiti iz bivše Sadamove vojske zajedno sa iranskim generalom Kasimom Sulejmanijem uz američku podršku predvode napad na Tikrit.Kakva crna ''smrt Americi'' i ''Iran osovina zla'' :-)
Zbog Ovog
Iran declares itself an empire - Baghdad it's capital!
http://shoebat.com/2015/03/08/iran-decl ... d-in-iraq/
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8150 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

davno sam čitao o iranskoj želji za za osvajanjem(oslobođenjem iz iranske vizure) i kontrolom nad mekom i medinom koja bi šiitskoj interpretaciji islama dala legitimitet među muslimanima širom svijeta
nisam to uzimao za ozbiljno smatrajući to saudijskom(vehabijskom) propagandom

međutim događanja poslednjih dana kao i izjave iranskih zvaničnika o imperiji govore da to nije bila baš potpuna izmišljotina i propaganda
gdje ima dima ima i vatre
Last edited by japin_mutapi on 11/03/2015 18:41, edited 2 times in total.
Post Reply