PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

JaneEyre

#8126 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JaneEyre »

al_akhisari wrote:
Zenička policija je danas poslije 11 sati uhapsila osobu incijala B. T, rođen 1996. godine, iz Zenice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo silovanje jedanaestogodišnje djevojčice, potvrđeno je Feni iz policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.
17 godina... :roll:
maksimala 5 godina murije :-)

ovo je rec zakon :thumbup:

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/pogub ... /140213035[/quote]

to je problem s dvostrukim arsinima

kada sjebani klinac baci baklju na predsjednistvo, treba ga amnestirat
kada sjebani klinac siluje dijete, treba ga objesit

obojicu je proizveo isti sistem vrijednosti... ako pustimo da spaljivanje institucija prodje nekaznjeno, sutra ce neko spaliti sportski klub ili skolu iz obijesti... al eto, vecina naroda i dalje smatra da jedne treba amnestirati a druge objesiti[/quote]

...potpis[/quote]

:thumbup: :bih:
Alkos

#8127 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alkos »

Alfons Kauders wrote: to je problem s dvostrukim arsinima

obojicu je proizveo isti sistem vrijednosti... ako pustimo da spaljivanje institucija prodje nekaznjeno, sutra ce neko spaliti sportski klub ili skolu iz obijesti... al eto, vecina naroda i dalje smatra da jedne treba amnestirati a druge objesiti
Hajde mi reci da se šališ? :shock:

Pa jel' te stid mile ti majke, koristit ovu situaciju i silovanu curicu stavljati u isti koš sa zgradom?!? Ti nisi normalan majke mi moje!! Fuj.

Ne treba nikog amnestirati, ali je odron i ljudsko dno porediti to dvoje. Majke mi se zgražavam šta čitam.
OldMayor

#8128 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by OldMayor »

Ma sta ko pricao, vidi se da su ovo bili spontani protesti, spontana okupljanja. Za paljevine ne znam, to me ne zanima.
Jer vidimo da niti postoji neki predstavik, niti red, zahtjevi, nista...sve je to razbacano na sve strane.

Ovdje je u petak trebala istupiti neka javna licnost koja bi barem mogla usmjeravati proteste - kao sto je to Klicko u Ukrajini.
Alfons Kauders

#8129 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Alkos wrote:

obojicu je proizveo isti sistem vrijednosti... ako pustimo da spaljivanje institucija prodje nekaznjeno, sutra ce neko spaliti sportski klub ili skolu iz obijesti... al eto, vecina naroda i dalje smatra da jedne treba amnestirati a druge objesiti

Pa jel' te stid mile ti majke, koristit ovu situaciju i silovanu curicu stavljati u isti koš sa zgradom?!? Ti nisi normalan majke mi moje!! Fuj.

Ne treba nikog amnestirati, ali je odron i ljudsko dno porediti to dvoje. Majke mi se zgražavam šta čitam.
zgrazavaj se, to je i bio cilj
Don Zivconi

#8130 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Don Zivconi »

Mozemo mi srati sta hocemo ali dok se sudstvo ne promjeni iz temelja nema nama boljeg sutra, treba procesuirati sve stranaceke sudije za onemogucavanje tuzilastva da procesuira politicku elitu (i tuzitelje takodjer), mislim da je ovo kljucni problem nasega drustva i najvece krivicno djelo. Izlazio sam proteste ali vise ne dok jedan od zahtjeva ne bude i ovaj. Kad se pozatvara bagra, tj. kad ih natjeramo da se pozabave svojim jadom, cupanjem iz zagrljaja zakona tada ce nam biti bolje jer ce se u buducnosti svaki novi politicki olos prije nego nesto spodbije zapitati koje su posljedice, jer dok god uzivaju imunitete svi ce se baviti istom politikom.

I DAJTE DA JEBEMO ONOM SCEPI MATER ZA SVA VREMENA I NJEMU I KOMPLET AVAZU!!! jos jedan od uslova
Alkos

#8131 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alkos »

Alfons Kauders wrote:
Alkos wrote:

zgrazavaj se, to je i bio cilj
Super si.
LEDA

#8132 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by LEDA »

Don Zivconi wrote:Mozemo mi srati sta hocemo ali dok se sudstvo ne promjeni iz temelja nema nama boljeg sutra, treba procesuirati sve stranaceke sudije za onemogucavanje tuzilastva da procesuira politicku elitu (i tuzitelje takodjer), mislim da je ovo kljucni problem nasega drustva i najvece krivicno djelo. Izlazio sam proteste ali vise ne dok jedan od zahtjeva ne bude i ovaj. Kad se pozatvara bagra, tj. kad ih natjeramo da se pozabave svojim jadom, cupanjem iz zagrljaja zakona tada ce nam biti bolje jer ce se u buducnosti svaki novi politicki olos prije nego nesto spodbije zapitati koje su posljedice, jer dok god uzivaju imunitete svi ce se baviti istom politikom.

I DAJTE DA JEBEMO ONOM SCEPI MATER ZA SVA VREMENA I NJEMU I KOMPLET AVAZU!!! jos jedan od uslova
zulfo

#8133 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by zulfo »

1.Zabraniti rad u državnom firmama onima koji su dobijali plaću prejo 6.000KM

Ovo treba da bude osnovni uslov.
animus

#8134 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

Daj ljudi kad ce neko javno pobiti laz da su policajci vise povrijedjeni od gradjana. Da se zna zao mi je sto je iko povrijedjen ali to je neistina jer se nikad nece saznati koliki je broj gradjsna povrijedjen. Malo ko od demonstranata je smio da ode u hitnu da trazi pomoc jer je znao da ce ga to kostati prijave i eventualne kazne. Cak i neki kojima je pruzana pomoc na licu mjesta nisu htjeli da ih se vodi u KUM. Kod policije je druga situacija, svaka povreda nosi mogucnost odredjene naknade. Zato ne treba iznositi neistinite podatke.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Mister Yes

#8135 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

hrasno38 wrote: sve je dobro dok se ne dodje do 20:)
Drugarica moje žene ima muža čiji je cca 20. I pričala joj da joj nije nimalo ugodno ako on ne pazi. Onda se moja hvalila kako je njoj sa mnom lijepo. Samo moramo paziti da nemamo nikakvu predigru jer onda ništa ne osjeti. :zoka:

Helem, kad je pitaju da me opiše ona kaže "gore Roki dole smoki". :zoka:
animus

#8136 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

Hugo Boss wrote:
animus wrote:Nek nam vrate Ashdowna frajer im je pokazao kako se radi oni su samo trebali nastaviti i mi bi danas pricali o tome dali nam treba strana radna snaga ili bi se trebali vratiti nasi gradjani iz evrope

jel onaj majmun što je tužilačko-sudskoj bandi nabio plate u nebesa,
te se zato sa te visine i ponašaju ovako bahato
Nemaju oni nikakve astronomske plate. 2500 imaju otprilike navkantonalnom nivou i to je po meni uredu za takav posao. Na taj nacin je pokusao da ih napravi nezavisnim i donekle je i uspio ali treba kod njih jos jedna reforma ali sad da se malo pregleda svakom sta je uradio u svojoj karijeri. Nekima odmah nogu dati i zabraniti ulaz a neke nagraditi.

silm

#8137 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by silm »

Ma Evropa je stara i lukava vjestica :evil: a mogla puno vise uciniti.

Nikada nije voljela ni muslimane ni jevreje.

Opet jedino da Kauboy nesto uradi, zbog ekonomske saradnje sa zemljama Islama.
MuaDib

#8138 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by MuaDib »

Osnovni i glavni zahtjev koji treba da se artikuliše, jest uspostavljanje mehanizama vraćanja krivične odgovornosti za nosioce političkih i javnih fukcija, te smanjene enormno visokih plata uz ukidanje svih beneficija.
Danguba

#8139 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

LEDA wrote:
Don Zivconi wrote:Mozemo mi srati sta hocemo ali dok se sudstvo ne promjeni iz temelja nema nama boljeg sutra, treba procesuirati sve stranaceke sudije za onemogucavanje tuzilastva da procesuira politicku elitu (i tuzitelje takodjer), mislim da je ovo kljucni problem nasega drustva i najvece krivicno djelo. Izlazio sam proteste ali vise ne dok jedan od zahtjeva ne bude i ovaj. Kad se pozatvara bagra, tj. kad ih natjeramo da se pozabave svojim jadom, cupanjem iz zagrljaja zakona tada ce nam biti bolje jer ce se u buducnosti svaki novi politicki olos prije nego nesto spodbije zapitati koje su posljedice, jer dok god uzivaju imunitete svi ce se baviti istom politikom.

:thumbup:

Dok se on ne umiri ovako ili onako, nece biti jedinstva medju demonstrantima i uvijek ce ih kanalisati na pogresnu stranu.
LEDA

#8140 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by LEDA »

MuaDib wrote:Osnovni i glavni zahtjev koji treba da se artikuliše, jest uspostavljanje mehanizama vraćanja krivične odgovornosti za nosioce političkih i javnih fukcija, te smanjene enormno visokih plata uz ukidanje svih beneficija.
Alfons Kauders

#8141 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

animus wrote:
Hugo Boss wrote:
animus wrote:Nek nam vrate Ashdowna frajer im je pokazao kako se radi oni su samo trebali nastaviti i mi bi danas pricali o tome dali nam treba strana radna snaga ili bi se trebali vratiti nasi gradjani iz evrope

jel onaj majmun što je tužilačko-sudskoj bandi nabio plate u nebesa,
te se zato sa te visine i ponašaju ovako bahato
Nemaju oni nikakve astronomske plate. 2500 imaju otprilike navkantonalnom nivou i to je po meni uredu za takav posao. Na taj nacin je pokusao da ih napravi nezavisnim i donekle je i uspio ali treba kod njih jos jedna reforma ali sad da se malo pregleda svakom sta je uradio u svojoj karijeri. Nekima odmah nogu dati i zabraniti ulaz a neke nagraditi.

nije problem u platama, vec u neradu i neodgovornosti

VSTV je propao projekat... koga su ikad otjerali? skrseno je metar para (donatorskih, mahom norveska) a rezultati? pa koliko na drzavnom sudu pade optuznica protiv velikih riba? i opet nikom nista - jer jednostavno nikad nikome ne odgovaraju (osim par disciplinskih sranja, a i to je uglavnom bilo bezveze)... masa optuznica bude odbacena u startu, kao nepotpune ili neispravne - i to na najvisem nivou, ne na opstinskim sudovima, vec na drzavnom sudu koji se ne bavi glupostima... toliko o ozbiljnosti... pizdarija oko djukica i ostalih kojima se sada moraju izricati nove presude jos uvijek traje, a ne sjecam se da je bilo ko uklonjen radi tog katastrofalnog propusta

ako cemo biti iskreni, dodik i lagumdzija su se onomad dogovorili oko reforme VSTV-a... neki su govorili da tako hoce da ostvare politicku kontrolu, sto je djelimicno tacno, ali s druge strane mozda je to dugorocno bolje od nikakve kontrole, jer ovako nikome ne polazu racune - a vlast se svakako mijenja

i ne, 2500 nije puno za taj posao - pod uslovom da se radi... a onako kako ga mnogi rade puno je i 300 mjesecno... ako ce dovesti zajebane ljude koji ce uistinu odraditi taj nimalo zahvalni posao, nije malo ni da im se da 5000 ili vise - jer cemo opet na kraju price biti u plusu
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8142 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

ne kontam šta hoćete?! pa grade nam ljudi institucije svojim parama i fala im....druga je stvar što smo mi đubrad pa sve sjebemo
Alfons Kauders

#8143 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:ne kontam šta hoćete?! pa grade nam ljudi institucije svojim parama i fala im....druga je stvar što smo mi đubrad pa sve sjebemo
upravo zato i kukam - dobili sve servirano od norvezana, pare, ljude, program... i opet usrali

i kada se postavi pitanje zasto je VSTV u kurcu "jao vi hocete da uvedete politicku kontrolu, oni moraju biti nezavisni"

nezavisni od cega? jer ja koliko vidim nisu nezavisni od politike, ali su nezavisni od odgovornosti

jel treba da uopste pricamo o tipovima poput omara? o ljudima kojima mi placamo preko 200,000 godisnje da o nasem trosku brane kriminalnce po sluzbenoj duznosti... jebem ti zivot da bi kriminalcima garantovali nekakva prava mi im placamo najskuplje advokate u drzavi umjesto da dobiju kitu od advokata za sto manje para... i ljudi ih brane... nezavisni... aha
emmir1

#8144 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emmir1 »

Predstavnica Sindikata trgovine BiH Mersiha Bećirević podijelila je oko 300 kroasana demonstrantima ispred zgrade Predsjedništva BiH. "Već sedam dana dijelim hranu demonstrantima jer vidim da ovdje ima gladnih ljudi. Ovo je čisto ljudski čin",

A sokić ?

A ima dojava da je bilo i onih koji su uzeli po dva kroasana.
Last edited by emmir1 on 13/02/2014 14:33, edited 1 time in total.
madner

#8145 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Pa sad, politicka kontrola postoji, no nije u istim rukama kao i stranka koja pobjedi na izborima.

Sto nije los koncept, ali ima minusa.
Kikibombona

#8146 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Kikibombona »

Gdje je onaj Alfons sto je pisao da ce steta nastala tokom rusilackog pohoda na protestima iznositi 100 miliona?

Ne znam je li u pitanju neznanje ili huskanje naroda.

Steta na opstini iznosi oko 1 milion.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#8147 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by crysis »

emmir1 wrote:Predstavnica Sindikata trgovine BiH Mersiha Bećirević podijelila je oko 300 kroasana demonstrantima ispred zgrade Predsjedništva BiH. "Već sedam dana dijelim hranu demonstrantima jer vidim da ovdje ima gladnih ljudi. Ovo je čisto ljudski čin",

A sokić ?

A ima dojava da je bilo i onih koji su uzeli po dva kroasana.

imas i muzicku zelju mozda
Corto Maltese

#8148 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

Kikibombona wrote:Gdje je onaj Alfons sto je pisao da ce steta nastala tokom rusilackog pohoda na protestima iznositi 100 miliona?
Možda i nije skupo ukoliko se time ispuni barem jedan od zahtjeva upućen Opštini Tuzla.
Last edited by Corto Maltese on 13/02/2014 14:39, edited 1 time in total.
LEDA

#8149 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by LEDA »

Kikibombona wrote:Gdje je onaj Alfons sto je pisao da ce steta nastala tokom rusilackog pohoda na protestima iznositi 100 miliona?

On je mislio i na isplatu za "duševnu bol" :lol:
Jedaj

#8150 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Jedaj »

KatarinaKosaca wrote:
Aspekt wrote:Jedaj

Jedaj je napisao/la:
Socijalna pitanja jesu POLITICKA pitanja. Njih ne moze rijesiti Socijalni zavod svojim radom vec kako stvari stoje narod POLITICKOM akcijom, protestima. Stvar je samo u UZROKU zbog kojeg su socijalna pitanja nastala. Oni nisu polsjedica samo lopova na vlasti VEC SISTEMA KOJI OMOGUCAVA PLJACKU NEKAZNJENO, A TO JE DEJTONSKI SISTEM FASISTICKIH APRTHEJDA, u kojima samozvani Al-Kaponei imaju neogranicenu vlast, svoje privatno Tuzilastvo, svoju privatnu izbornu komisiju, svoje privatne sudije i svoje privatne potplacene birace. Eto podplatili su i borce i demobilisane radnike i sindikate. Kriza se rjesava eliminisanjem UZROKA a ne saniranjem POSLJEDICA jer ce isti uzrok opet generisati "socijalna pitanja". Ako norod nije toliko intelegentan da to sada shvati, shavtit ce kada ponove izabere novu vlast koja ce se potpuno isto ponasati kao stara, jer takvo ponasanje diktira-omogucava postojeci sistem. Dakle uzrok je ilegalni ratom nametnuti Dejtonski sistem, dejtonska ludjacka kosulja i dok se ona ne skine SOCIJALNI PROBLEMI NE MOGU BITI RIJESENI. Izlaz je u ukidanju ilegalnog Dejtonskog ustava i povratak na gradjanski ustav, isti onakav kakav imaju svi nasi susjedi i sve drzave EU i svijeta osim monarhija. Sve te drzave su multi-etnicke i multi-konfesionalne kao i BH, jedina je razlika sto one nemaju susjede sa aspiracijom na njihovu teritoriju i veleizdajnike na vlasti, kao sto je slucaj sa BH. Ljudi, da bi imali normalno stanje vi trebate normalan ustav. Ne mozete ocekivati da sa Frankestajnskom nakazom, koju su nametnuli ratni zlocinci, Milosevic, Tudjman i bjelosvjetski jebivjetri da imate normalno stanje.
:thumbup: :thumbup:
Evo ŠveCka lajka. Kako reče Željko Komšić, nemojte samo vi sa strane rješavati naše probleme živi bili. Dejton nije omogućio nepotizam niti to u Dejtonu piše. Dejton nije rekao upošljavaj svu familiju i prijatelje. Dejton nije rekao kradi na asfaltu autoceste. U Dejtonu ne piše zaposli brata bez natječaja. U Dejtonu ne piše da teta u zavodu za zapošljavanje krije konkurs. Tako živi bili, dijasporo, ne rješavajte vi naša egzistencijalna pitanja, nego očistite cipele Ibrahimoviću i uživajte u Švedskoj socijali.
Tacno to Dejton nije rekao ali je svojom strukturom omogucio i pljacku i blokadu drzave. A blokadom drzave, blokira ju se investicije, onemogucava privredni razvoj i stvara socijalna bijeda. Recimo ne mozemo dobiti ulaganja EU u poljoprivredu jer ne postoji Ministarstvo privrede na drzavnom nivou a EU hoce da pregovara samo na drzavnom nivou. Zatim, gubimo IPA fondove jer S-H osovina ucjenjuje sa daljom podjelom i razgradnjom drzave. Plus neoamtana pljacka jer se mafija ne moze procesuirati jer se slucajevi spustaju na entiteski i kantonalni nivo gdje su tuzioci i sudovi pod patronatom tih istih pljackasa.

A da ne govorim o sramnom odnosu ogromne mase minderasa i placenika politickih partija koji na ovom forumu skrecu diskusije na jebacinu, trafiku, zajebanciju i koje su MORALNE NULE jer dozvoljavju da im se ustavi prave genocidom i zavrtanjima ruku u nekim bjelosvjetskim vojnim bazama. Taj pristanak znaci da im se jebe sto je tamo neka princeza, mozda njihova sestra silovana, djeca ubijani, pune masovne grobnice i ujedno znaci da je za njih takav nacin mjenjanja ustava prihvatljiv. A sta ako bi mi prihvatili princip sile a ne princip prava pa poceli praviti Bosnjacku republiku u Sandzaku i Hrvatskoj? I sta ako bi tamosnji Srbi i Hrvati slijegali ramenima kao i vi i pricali pa sta mi mozemo kada svi Bosnjaci to hoce? Oni bi naravno na to reagovali muski kao drzavotvorni narodi, samo nama nije bitan pravda vec sta sljedbenici ratnih zlocinaca Milosevica i Tudjmana hoce. Za nas je to ipmerativ. Pa je li to znaci da ce i svaki novi Zlaja cim bude izabran otrcarti Dodiku i Dacicu da ljubi ruke i slijediti njihove naloge?

Narodi(i) koji pristaju da im se ustav pravi nozem i ne zasluzuje bolje socijalno stanje a uskoro ce postati i narod(i) bez drzave pa ce im status biti identican cergama Cigana na drumovima ex-YU. STO NECES DA BRANIS I NIJE TVOJE!
Last edited by Jedaj on 13/02/2014 14:50, edited 2 times in total.
Post Reply