Ukrajina

Post Reply
jefferson

#8126 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Jedaj wrote:Vidim nadigli se cetnici da slave veliku "pobedu" bre Rusije protiv male Ukrajine. Medjutim sta ti glupaci ne znaju je slijedece: Rusija je prodala Kosovo za Krim. A sa time se izgleda i zapad slozio- I MIRNA BOSNA!. Neme se vise Kosovo za sta ZAMJENITI!!!!!.

Tako bre cetnici, more bre ako zelite "otcepiti" genocidnu tvorevinu morate dati zapadu neko novo Kosovo, recemo Vojvodinu ili Sandzak a mozda oboje. Ovih dana je prava invazija EU zvanicinika u Sarajevo, da daju izjave da je BOSNA, BOSNA I DA ZAPISAJU TERITORIJU, svoj globalni geostrateski interes. I cica, mica, gotova prica. Sto se tice Bosne, cetnikovanja, terorizma, agresije I genocida to je zavrsena prica. Sada svoj kukavicluk I "junastvo" bre more bre mogu praktikovati samo nad nezasticenim Tatarima u Krimu I kako vidim vec su nozevi I kame tamo stigle I naostrene. "Junaci" nema sta, hrabro stupaju iza Ruskih tenkova.
Ne boj se, branit ce Puti granice RS :lol:
Sto rece Mladen Bosic: sto ne raspise referendum Milorad Dodik sutra odmah :lol:
Martinez_

#8127 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Jedaj wrote:Vidim nadigli se cetnici da slave veliku "pobedu" bre Rusije protiv male Ukrajine. Medjutim sta ti glupaci ne znaju je slijedece: Rusija je prodala Kosovo za Krim. A sa time se izgleda i zapad slozio- I MIRNA BOSNA!. Neme se vise Kosovo za sta ZAMJENITI!!!!!.

Tako bre cetnici, more bre ako zelite "otcepiti" genocidnu tvorevinu morate dati zapadu neko novo Kosovo, recemo Vojvodinu ili Sandzak a mozda oboje. Ovih dana je prava invazija EU zvanicinika u Sarajevo, da daju izjave da je BOSNA, BOSNA I DA ZAPISAJU TERITORIJU, svoj globalni geostrateski interes. I cica, mica, gotova prica. Sto se tice Bosne, cetnikovanja, terorizma, agresije I genocida to je zavrsena prica. Sada svoj kukavicluk I "junastvo" bre more bre mogu praktikovati samo nad nezasticenim Tatarima u Krimu I kako vidim vec su nozevi I kame tamo stigle I naostrene. "Junaci" nema sta, hrabro stupaju iza Ruskih tenkova.
Tako je, svako ko podržava Putina na svetu je četnik :lol:

Koji nivo rasuđivanja i rasprave, zamisli kako bi bilo da druga strana kaže vidi selefija digli se da podrže bratski NATO protiv rusko-šitskog saveza.

Svašta. Koga boli tuki za Kosovom, Putin ga je iskoristio kao izgovor i na to ima puno pravo.
Martinez_

#8128 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Koji nivo rasuđivanja i rasprave, zamisli kako bi bilo da druga strana kaže vidi selefija digli se da podrže bratski NATO protiv rusko-šitskog saveza.

Svašta. Koga boli tuki za Kosovom, Putin ga je iskoristio kao izgovor i na to ima puno pravo.
udar 99

#8129 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

puno nebuloza doista , EU i USA- NATO ce prvi prodati BiH ako ocijene da im to odgovara
kome su to oni garanti ?
rade to iz 'ljubavi"?
samo interes , koji se preko noci moze promijeniti
pravila vise ne vaze , i opet ? ko je prvi poceo "siriti demokratiju i slobodno trziste " ?
po principu masovnoga bombardovanja i okupacija , gdje im se cuna nadigne , za profit , naravno i sta sada ?
nema vise pravila !
sada kukaju o medjunarodnome pravu
samo sacekajte kada Kinezi krenu da "oslobadjaju " svoja "vekovna ognjista" sirom Azije
i ko ce ih zaustaviti?
pijana i drogirana bagra iz NATO ? a drzavna kasa prazna , ne mogu shaku talibana savladati 13 godina !!
:lol:
trazili ste ? gledajte !
Dejton jeste potpisan u Dejtonu Ohajo , nije niti u Rusiji ili Kini i oni su dali 49 % BiH agresorima !
naravno uz saglasnost Izetbegovica i ostalih izdajica

sta veli "Anon-occupy " o Ukrajini
ukratko ?
odjebite svi od Ukrajine i zapad i istok , mecka ce svima zaigrati pred vratima i ovako i onako
i sprijeciti globalni sukob

General War

#8130 Re: Ukrajina

Post by General War »

husic-enes wrote:
SEVERNI TOK ZAOBILAZI UKRAJINU
Tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Holandiji, planiranog za 8. april, Gasprom i holandska firma Gasunie će potpisati niz dokumenata, najavio je ruski ambasador u toj zemlji Roman Kolodkin.

Izvor blizak Gaspromu naveo je da će kompanija sa firmom Gasunie potpisati memorandum o namerama o učešću te poslednje članice konzorcijuma koji će se baviti proširenjem Severnog toka iz Rusije do Nemačke ispod Baltičkog mora.

a i juzni tok ce izgleda zaobici ukrajinu,iz rusije kroz crno more u bugarsku pa srbiju i dalje i madjarsku austriju italiju.
:roll:
Pa hoce li tokovi biti spremni do zime? :zzzz:
General War

#8131 Re: Ukrajina

Post by General War »

udar 99 wrote:puno nebuloza doista , EU i USA- NATO ce prvi prodati BiH ako ocijene da im to odgovara
kome su to oni garanti ?
rade to iz 'ljubavi"?
samo interes , koji se preko noci moze promijeniti
pravila vise ne vaze , i opet ? ko je prvi poceo "siriti demokratiju i slobodno trziste " ?
po principu masovnoga bombardovanja i okupacija , gdje im se cuna nadigne , za profit , naravno i sta sada ?
nema vise pravila !
sada kukaju o medjunarodnome pravu
samo sacekajte kada Kinezi krenu da "oslobadjaju " svoja "vekovna ognjista" sirom Azije
i ko ce ih zaustaviti?
pijana i drogirana bagra iz NATO ? a drzavna kasa prazna , ne mogu shaku talibana savladati 13 godina !!
:lol:
trazili ste ? gledajte !
Dejton jeste potpisan u Dejtonu Ohajo , nije niti u Rusiji ili Kini i oni su dali 49 % BiH agresorima !
naravno uz saglasnost Izetbegovica i ostalih izdajica

sta veli "Anon-occupy " o Ukrajini
ukratko ?
odjebite svi od Ukrajine i zapad i istok , mecka ce svima zaigrati pred vratima i ovako i onako
i sprijeciti globalni sukob
Pa tek iz prilozenog nam je svima jasno kako se rusi drze sporazuma :lol:

kako te samo ne mrzi prosipati floskule...
General War

#8132 Re: Ukrajina

Post by General War »

husic-enes wrote:

smijesan si
znaci ko god podrzava slavensku rusiju odmah je nekakav jebeni cetnik :-)
Znaci, jebes pravdu..bitno je da su slaveni pa jos rusi...jedino ih cetnici i podrzavaju, nisu poslali dobrovoljce slavenski Bosnjaci, Hrvati...vec bas odose cetnici, tesko je to drugacije rezonovati u konstalaciji prilika na balkanu.
Jedaj

#8133 Re: Ukrajina

Post by Jedaj »

Martinez_ wrote:

Svako ko koristi silu da otme tudju teritoriju, nametne neko svoje zamisljeno "pravo", ko otima tudju imovinu, unistava prava drugih koristeci brutalnu silu je fasista, pa tako I Putin. To sto su se cetnici svrstali uz svog prirodnog, ideoloskog saveznika to nije iznenadjenje, znajuci kako su se ponasali u Bosni I tokom WWII u saradnji sa nacistima, kada su ispraznili Srbiju do Jevreja I napravili nevidjene zlocoine u istocnoj Bosni. Kontinuitet njihove zlocinacke ideleogije je evidentan I tokom prosle agresije na Bosnu (bezbroj masovnih grobnica) I njihove namjere samim odlaskom u Krim su potpuno jasne. Radi se o fasistima I teroristima po definiciji I svako ko se solidarise sa njima je istao tako fasista. Ne kazem ni ustase nisu nista bolje kao I oni Bosnjaci/Bosanci koji su im prisli tokom proslih udruzenih zlocinackih poduhvata( Abdic, Omer Zametica, Nusret Dizdarevic I td.)

Image
General War

#8134 Re: Ukrajina

Post by General War »

husic-enes wrote:znaci ja da budem protiv rusije jel je 5 cetnika is srbije otislo na krim :izet: :-)
Ne, ti bi trebao biti protiv rusije ( a i protiv cetnika) zato sto su fasisti, agresori...nije problem kritika nijedne nacije pa ni amerike ali je krajnje licemjerno jednima na nos nabijati isto ono sto na drugoj strani dozvoljavas i podrzavas.
Avetinho

#8135 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

husic-enes wrote:
General War wrote:
husic-enes wrote:znaci ja da budem protiv rusije jel je 5 cetnika is srbije otislo na krim :izet: :-)
Ne, ti bi trebao biti protiv rusije ( a i protiv cetnika) zato sto su fasisti, agresori...nije problem kritika nijedne nacije pa ni amerike ali je krajnje licemjerno jednima na nos nabijati isto ono sto na drugoj strani dozvoljavas i podrzavas.
gdje sam ja podrzavo cetnike,,,
gdje sam ja podrzavo i rusiju,moje poenta price je da je rusija ipak malo naivnasce za ameriku u tlacenju manjih naroda.
ovdje se stvorila neka teza neki bum kao,,a joooj sta rusi uradise okupirase ukrajinu izvrsise agresiju na ukrajinu a u ukrajinu ni jedan metak se ne ispali ni jedan objekat se ne porusi,
pa prica o nekoj ,aneksiji,,a znamo sta znaci rijec aneksija.
kad amerika ode 10 000 km od svoje granice gdje nikad amerikanac nije krocio pa tamo baca bombe,
to nije ni agresija ni zlocin nista,jel.
Evo ga onaj sto ne zna sta znaci 'jel', a zna sta je aneksija. :roll:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8136 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ovaj putin je sav nekakav ljigav
General War

#8137 Re: Ukrajina

Post by General War »

husic-enes wrote:
General War wrote:
gdje sam ja podrzavo cetnike,,,
gdje sam ja podrzavo i rusiju,moje poenta price je da je rusija ipak malo naivnasce za ameriku u tlacenju manjih naroda.
ovdje se stvorila neka teza neki bum kao,,a joooj sta rusi uradise okupirase ukrajinu izvrsise agresiju na ukrajinu a u ukrajinu ni jedan metak se ne ispali ni jedan objekat se ne porusi,
pa prica o nekoj ,aneksiji,,a znamo sta znaci rijec aneksija.
kad amerika ode 10 000 km od svoje granice gdje nikad amerikanac nije krocio pa tamo baca bombe,
to nije ni agresija ni zlocin nista,jel.
Prijatelju, ne podrzavas cetnike, ne podrzavas rusiju, ne pricas o ukrajini...mozda da otvoris temu ili nadjes neku srodnu prirodi tvojih komentara...tema nije amerika prvenstveno.
Avetinho

#8138 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

ovaj putin je sav nekakav ljigav
A i noge mu smrde.
General War

#8139 Re: Ukrajina

Post by General War »

husic-enes wrote:podrzavam rusiju u borbi protiv amerike i nekih zapadnih zemalja,
i bas mi je milo sto se slavenska rusija oporavila .
Kojom bojicom da ti nacrtam da Rusija nije napala ameriku vec "Ukrajinu"...halo...
radostan dan

#8140 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

ja podržavam amerikance zbog demokratije.
daxon

#8141 Re: Ukrajina

Post by daxon »

General War wrote:
husic-enes wrote:podrzavam rusiju u borbi protiv amerike i nekih zapadnih zemalja,
i bas mi je milo sto se slavenska rusija oporavila .
Kojom bojicom da ti nacrtam da Rusija nije napala ameriku vec "Ukrajinu"...halo...
Gdje ti vidiš da je Rusija napala Ukrajinu :-?
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#8142 UN osuđuje aneksiju Krima

Post by Hame_ »

Generalna skupština Ujedinjenih nacija osudila je referendum o nezavisnosti Krima i njegovog mogućeg odcjepljenja od Ukrajine te aneksiju ovog poluostrva od strane Rusije.

Među 11 država koje su glasale protiv, osim Rusije, su i Jermenija, Bjelorusija, Bolivija, Kuba, Sjeverna Koreja, Nikaragva, Sudan, Sirija, Venecuela i Zimbabve.

Mehiko izdo :gooza:
radostan dan

#8143 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:ja podržavam amerikance zbog demokratije.

Image
Avetinho

#8144 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

husic-enes wrote:jel, znaci pitanje.
Pa sta si ovdje bogati pitao?
husic-enes wrote:jel, znaci pitanje.
a aneksija znaci kad kad nesto aneksiras protiv volje tog koga aneksiras,
znaci rusi bi izvrsili aneksiju da su u svoj sastav stavili krim bez volje vecine stanovnika krima.
a posto su stanovnici krima na demokratskom referendumu preko 90 posto izglasali da se krim prikljuci rusiji
a rusija kasnije to kasnije i prihvatila
rusija je prekrsila sa tim medjunarodno pravo,ali ikakvu aneksiju nije izvrsila

ali mali si ti naucices ti na ovom forumu dosta stvari,et vec sad znas sta znaci aneksija,
Enese, anaksija nema nista s voljom ili protiv volje i referendumom, nego se radi o otimacini teritorije.
Wikipedia wrote:Annexation (Latin ad, to, and nexus, joining) is the permanent acquisition and incorporation of some territorial entity into another geo-political entity (either adjacent or non-contiguous).[1] Usually, it is implied that the territory and population being annexed is the smaller, more peripheral, and weaker of the two merging entities, barring physical size. It can also imply a certain measure of coercion, expansionism or unilateralism on the part of the stronger of the merging entities. Because of this, more positive euphemisms like political union/unification or reunification are sometimes seen in discourse. Annexation differs from cession and amalgamation, because unlike cession where territory is given or sold through treaty, or amalgamation (where the authorities of both sides are asked if they agree with the merge), annexation is a unilateral act where territory is seized and held by one state and legitimized via general recognition by the other international bodies (i.e. countries and intergovernmental organisations)
Google Translate wrote:Aneksije ( latinski ad , da , i Nexus , spajanje ) je stalna nabavku i ugradnju nekih teritorijalnog entiteta u drugi geo - politički entitet ( ili susjednih ili ne - susjednih ) . [ 1] Obično se podrazumijeva da su teritorije i stanovništva se u prilogu je manja , više perifernih , i slabiji od dva spajanja entiteta , osim fizičke veličine . To također može podrazumijevati određenu mjeru prisile , ekspanzionizma i jednostranosti na dijelu jači od spajanja subjekata . Zbog toga , više pozitivnih eufemizama kao političku uniju / ujedinjenje ili spajanje se ponekad vidi u diskursu . Aneksije razlikuje od cesija i spajanjem , jer za razliku od cesija , gdje se daje ili prodaje teritorija preko ugovora , ili spajanjem ( gdje vlasti obje strane su pitali da li se slažu s stapanje ) , pripajanje je jednostrani akt , gdje se oduzeti teritoriju i drži jednoj državi i legitimitet putem opće priznanje od strane drugih međunarodnih tijela ( tj. zemlje i međuvladine organizacije )
daxon

#8145 Re: Ukrajina

Post by daxon »

radostan dan wrote:
radostan dan wrote:ja podržavam amerikance zbog demokratije.

Image
Znači zato oni vole Srbe :run:

Image
Image
jefferson

#8146 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

husic-enes wrote:ja sam odavde...kakva otimacina teritorije,pa to su izglasali gradjani krima,rusija je samo prihvatila,,
moze se reci da je pravda zadovoljena jel niko gradjane krima 1954 god nije pitao zele li oni da izadju iz sastava rusije i udju u sastav ukrajine
nakon 60 god svoju rijec su rekli i oni,,pravda je zadovoljena,krim je opet ondje gdje je bio
a obama moze da nastavi evropsku turneju moljeci da se uvdu sankcije slavenskoj rusiji. :zzzz:
Inace, Rusi su bas zajebali amerikance :lol:
udar 99

#8147 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

i sta je zakljucak , i poslije posjete Obamice Evropi i sta ce dobiti "nova " pod patronatom USA-EU bande Ukrajinska vlast ?
cija je kasa prazna
18 milijardi dolara za prvu rundu !
zvuci divno , zar ne ?
pod kojim uslovima ?
vrlo zajebanima
bit ce im "divno" kao Grcima , lova ce i opet zavrsiti u dzepovima oligarha i "prvoboraca" ( koji se kao sto rekoh poceli rokati izmedju sebe u Kijevu )
nema clanstva u EU , nema clanstva niti u NATO
jedino sto im nude je lihvarski kredit koji ce se prebiti preko ledja obicna covjeka
nista penzije , rad na minimalac , ( kao i da im je i do sada bilo dobro ali su ipak bar imali jeftin gas , i povlasten polozaj , ekonomski sa Rusijom)
zapadna Ukrajina ce biti iscijedjena , industrijski i energetski resursi izmjesteni izvan Ukrajine
( Poljska vec slini na tu mogucnost )
Ukrajincima nema viza za EU
ima da budu poslusni robovi u "demokratiji"( kao da nisu imali slobodne izbore prije )
ili jednostavno ?
zavala borova do jaja
otprilike za godinu -dvije ?
ulice Ukrajinskih gradova ce biti ponovo u plamenu , ali ovaj put u pobuni protiv zapadnih oligarha i u borbi za dostojanstvo
Rusija moze sada mirno da ceka , da im padnu nazad u krilo kao zrela kruska !
dobra analiza ;

jefferson

#8148 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Rusija moze da ceka :lol:
Ne znam sta bi Putinu, ali on zovnu Obamu da diskutuju oko rjesenja krize.
Inace, tebi nije mrsko sluziti zapadne oligarhe?
Avetinho

#8149 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

husic-enes wrote:ja sam odavde...kakva otimacina teritorije,pa to su izglasali gradjani krima,rusija je samo prihvatila,,
moze se reci da je pravda zadovoljena jel niko gradjane krima 1954 god nije pitao zele li oni da izadju iz sastava rusije i udju u sastav ukrajine
nakon 60 god svoju rijec su rekli i oni,,pravda je zadovoljena,krim je opet ondje gdje je bio
a obama moze da nastavi evropsku turneju moljeci da se uvdu sankcije slavenskoj rusiji. :zzzz:
Dje si Jel.
Avetinho

#8150 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

jefferson wrote:Rusija moze da ceka :lol:
Ne znam sta bi Putinu, ali on zovnu Obamu da diskutuju oko rjesenja krize.
Inace, tebi nije mrsko sluziti zapadne oligarhe?
Oklupajko69 najvise voli pripadnike pokreta Occupy Ukraina.
Post Reply