Sirija
-
sarajevoxxxx
#8126 Re: AW: Sirija
Kvart Al Džamilijeh u Halebu - Džamija El-Sadik:

- hape
#8127 Re: AW: Sirija
Prozivam i tebe i njega jer osudjujete samo zlodjela druge strane. Ti navijas za Nusru i to mi je dovoljno da skontam kakav si covjek. Spominjete samo ove strahote kad vas neko proziva, sami od sebe nijednom niste komentarisali.sarajevoxxxx wrote:I ako preskače ne znači da ne osuđuje, niko nije komentarisao video a i nema se šta komentarisati.Ne znam što samo Chelija prozivaš.hape_hapica wrote:Zelio bih pitati obicnog oponenta globalnog terorizma ili ti Chelija sto ne komentarise ovaj video? Preskaces ovo kao sto Saxxx preskace videosnimke koje mu ne odgovaraju. I gdje je sad razlika izmedju vas?sarajevoxxxx wrote:Video: Mučenje sirijskih civila od strane Asadove šebihe !!!
18 +
http://www.youtube.com/watch?v=xeCBWKFTBV8
- Challenger__
#8128 Re: Sirija
Hapice.
Video koji pominješ je već komentarisan prije pola godine kada se ovo desilo. To što ga druga strana ponovo postavlja, kako na YT, tako i ovdje, kao da je novi događaj, a nije - to je sasvim druga priča. ___ Ne znam nikoga ko podržava SAA da podržava ili opravdava bilo čiji zločin, ma sa čije strane dolazio. Nadam se da će počinioci tih zločina (bilo da dolaze od terorista, oružane opozicije ili vladinih snaga) biti najstrože sankckionisani. Ovo sam napisao hiljadu puta. ____ Vidim i ti se groziš Nusre. Takođe. Ona i slične formacije neće nestati same od sebe, nego ih neko mora pobjediti i potisnuti iz Sirije. To je SAA. Nadam se da će to uraditi sa što manje ratnih zločina i tzv. "kolateralne štete".
Zadovoljan?
Video koji pominješ je već komentarisan prije pola godine kada se ovo desilo. To što ga druga strana ponovo postavlja, kako na YT, tako i ovdje, kao da je novi događaj, a nije - to je sasvim druga priča. ___ Ne znam nikoga ko podržava SAA da podržava ili opravdava bilo čiji zločin, ma sa čije strane dolazio. Nadam se da će počinioci tih zločina (bilo da dolaze od terorista, oružane opozicije ili vladinih snaga) biti najstrože sankckionisani. Ovo sam napisao hiljadu puta. ____ Vidim i ti se groziš Nusre. Takođe. Ona i slične formacije neće nestati same od sebe, nego ih neko mora pobjediti i potisnuti iz Sirije. To je SAA. Nadam se da će to uraditi sa što manje ratnih zločina i tzv. "kolateralne štete".
Zadovoljan?
-
Dr_dre
#8129 Re: Sirija
A sta je bilo dok nije bilo nusre i slicnih organizacija??,onda su demonstranti bili kolateralna steta i ti koji se moraju pobjediti.Video koji pominješ je već komentarisan prije pola godine kada se ovo desilo. To što ga druga strana ponovo postavlja, kako na YT, tako i ovdje, kao da je novi događaj, a nije - to je sasvim druga priča. ___ Ne znam nikoga ko podržava SAA da podržava ili opravdava bilo čiji zločin, ma sa čije strane dolazio. Nadam se da će počinioci tih zločina (bilo da dolaze od terorista, oružane opozicije ili vladinih snaga) biti najstrože sankckionisani. Ovo sam napisao hiljadu puta. ____ Vidim i ti se groziš Nusre. Takođe. Ona i slične formacije neće nestati same od sebe, nego ih neko mora pobjediti i potisnuti iz Sirije. To je SAA. Nadam se da će to uraditi sa što manje ratnih zločina i tzv. "kolateralne štete".
- Challenger__
#8130 Re: Sirija
I to me pitaš TI, koji si otpočeo staž na ovom forumu, a pod tim nickom, postavljajući klipove UPRAVO TIH terorističkih formacija?!!
Eto ti tvoje raje, mene zaobiđi laganini.
Eto ti tvoje raje, mene zaobiđi laganini.
-
Dr_dre
#8131 Re: Sirija
Zadovoljstvo je gledati kad bilo ko unistva a-sadiste,kako ti to nije jasno.Necu te zaobic,kuci pa naredjuj ko ce te zaobilazit a ne ovdje.Sikter.
-
sarajevoxxxx
#8132 Re: Sirija
Zbog slabosti međunarodne zajednice i njenog odustajanja od sirijskog naroda te vojne i političke podijele sirijske opozicije pukovnik Abdul-Džebbar Akidi daje ostavku na mjesto zapovjednika Revolucionarnog vojnog vijeća u pokrajini Haleb:
- dječak sa šibicama
#8133 Re: Sirija
naprosto je nevjerovatno kako ovi rebelsi i nakon dvije godine rata, korziraju ulicom ko da su na vilsonovom.
I nadje ih mina.
-
sarajevoxxxx
#8134 Re: Sirija
Svakodnevnica sirijskih izbjeglica...

-
sarajevoxxxx
#8135 Re: Sirija
Sirijska djeca u školskim klupama u kampu Zateri - Jordan:

-
sarajevoxxxx
#8136 Re: Sirija
Sastanak novinara sirijske opozicije u Halebu s ciljem postizanja većeg jedinstva i zaštite novinara 03.11.2013:

- Challenger__
-
sarajevoxxxx
#8138 Re: Sirija
Damask 03.11.2013

-
sarajevoxxxx
#8139 Re: Sirija
Režimska Tv u Al Sefiri: ''Pronađeni eksplozivne naprave u gradu upućuju na to da su teroristi željeli srušiti što više kuća i optužiti našu hrabru vojsku za razaranje grada''
''Ove tunele koje vidite, teroristi su koristili da bi lakše snajperom ubijali civile u susjednom mjestu Vaha'''
''Vidite ovaj leš, to je jedan terorista, nisu uspjeli da ga pokupe jer su naše snage bile tu u blizini''
''Vidite, ovu pekaru, teroristi su je svu devastirali i pokrali''.
''Sve ove tunele koje ste vidjeli, i postavljene mine, i jake utvrde, pali su pod udarima ISTINE, pod udarima arapske sirijske vojske''.
''Ove tunele koje vidite, teroristi su koristili da bi lakše snajperom ubijali civile u susjednom mjestu Vaha'''
''Vidite ovaj leš, to je jedan terorista, nisu uspjeli da ga pokupe jer su naše snage bile tu u blizini''
''Vidite, ovu pekaru, teroristi su je svu devastirali i pokrali''.
''Sve ove tunele koje ste vidjeli, i postavljene mine, i jake utvrde, pali su pod udarima ISTINE, pod udarima arapske sirijske vojske''.
-
Saxtrol
#8140 Re: Sirija
Mozes misliti kada ljubitelji sarajevoxxxx nekog prozivaju za subjektivnim i zlonamjernim.Co0l wrote: Kamo srece da tako zdusno 'dokumentujes' i brojne zlocine asadovog rezima,mozda bi te onda i smatrali objektivnim ili bar dobronamjernim.Za razliku od forumasa kojeg upono pokusavas prozvat lazovom a koji cesto objavi i informacije koje ne idu u prilog strani koju simpatise.
Ovo Challenger__ moze biti samo kompliment za tebe, da je obrnuto ja bih se zabrinuo!!!
Sarajevoxxx postavlja vijesti koje mu ne idu u prilog, samo ukoliko orint news to odobri, a onda znas koliko je sati ako sarajevoxxx postavo vijest protiv svojih. Covjke kada bi postavljao samo snimke zlocina "boraca za demokratiju" trajalo bi ...a kako stici bilo sta postaviti kad orint news tj. sarajevoxxx drma dan i noc, ne moze se stici pobiti njegove laze, a pogotovo ne postaviti izvjestaj.
U sustini ovdje nisam dosao da gledam ovo sto radi sarajevoxxx, slikovnice njegove i igrice sa ljudskim emocijama, vec izvjestaje sa ratista (kakvo je stanje na terenu, ko sta drzi, moral, ofanzive itd.) a toga najmanje ima, osim sto citam svaki dan da FSA melje vojne punktove redom.
P.S. Japin_mutapi fotosop
-
sarajevoxxxx
#8141 Re: Sirija
Sirija: ''Kada sam molila Boga da vas nikada ne rastavi, nisam ni pomislila da bi mogli obojica istovremeno poginuti'' - kaže majka koja je u jednom trenutku oba sina izgubila.

-
sarajevoxxxx
#8142 Re: Sirija
Haleb: Ilahijom Skaba ja dumual ajn završen današnji sastanak novinara i ratnih reportera Haleba
-
sarajevoxxxx
#8143 Re: Sirija
Skaba ja dumual ajn je jedna od najpoznatijih sirijskih ilahija. Govori o sirijskim šehidima:
- astala_vistala
#8144 Re: Sirija
Demonstranti su samo promjenili odore i uzeli oruzije u ruke.Dr_dre wrote:A sta je bilo dok nije bilo nusre i slicnih organizacija??,onda su demonstranti bili kolateralna steta i ti koji se moraju pobjediti.Video koji pominješ je već komentarisan prije pola godine kada se ovo desilo. To što ga druga strana ponovo postavlja, kako na YT, tako i ovdje, kao da je novi događaj, a nije - to je sasvim druga priča. ___ Ne znam nikoga ko podržava SAA da podržava ili opravdava bilo čiji zločin, ma sa čije strane dolazio. Nadam se da će počinioci tih zločina (bilo da dolaze od terorista, oružane opozicije ili vladinih snaga) biti najstrože sankckionisani. Ovo sam napisao hiljadu puta. ____ Vidim i ti se groziš Nusre. Takođe. Ona i slične formacije neće nestati same od sebe, nego ih neko mora pobjediti i potisnuti iz Sirije. To je SAA. Nadam se da će to uraditi sa što manje ratnih zločina i tzv. "kolateralne štete".
Nevini demonstranti su bili u Tunisu,Libiji,Egiptu,sta je sa nevinim demonstrantima sa Wall Streta,S.Arabije,Emirata,Katara naravno 90% vas i ne zna ni da je iko tamo protestovao,o tome CNN i ostali zapadnjacki mediji nisu nista pricali.
Sta ste ocekivali da ce Gaddafi,Mubarak ili Assad reci ok vidim protestuje 2000 ljudi ok idem sa vlasti,isto koda vam neko dodje u kucu i kaze ja sam novi gazda haj sikter iz kuce i vi naravno pristanete na to,kakve nebuloze ovde citam to je cirkus,vlast,dominacija,interesne zone,resursi,kontrola to je realnost i oko toga ce se uvijek krv prosipati.
iskreno nebi me cudilo da ovde ima ljudi koji su placeni da plasiraju laznu propagandu ma sa koje strane dolazila.
- Challenger__
#8145 Re: Sirija
Kako je samo "zaboravan" naš svijet... Kako se samo prave nevini i naivni... Francuske sobarice marširaju temom!
- Od kako je nastala ova tema, prvo stara, zaključana, pa ova nova, postavljeno je desetine i desetine linkova koji pokazuju i dokazuju da je rat u Siriji isplaniran izvan granica Sirije, na zapadu; sjetimo se samo generala Klarka, ili svjedočenja bivšeg francuskog ministra inostranih poslova, koji, između ostalog kaže:
- Aman Hapice i tebi slični... IDI U AMBASADE Britanije, SAD, Izraela, Francuske, Turske, KSA, UAR i Katara pa njih pitaj šta misle o zločinima bilo koje strane! Oni su pokrenuli rat, oni ga održavaju pa njih pitaj i od njih traži odgovore, a ne od nas koji želimo da u Siriji zavlada mir, tako što će: 1. strane bande biti protjerane ili poražene a 2. Sirijci sjesti za sto i zajedno se dogovoriti o svojoj budućnosti.
Dakle, pitanja "kako to, zašto to i šta misliš o tome" postavljaj ambasadama pomenutih zemalja i tekfirijskim mamlazima koji su njihovo besplatno topovsko oruđe. Njima postavljaj pitanja.
Ako imaš muda, naravno.
- Od kako je nastala ova tema, prvo stara, zaključana, pa ova nova, postavljeno je desetine i desetine linkova koji pokazuju i dokazuju da je rat u Siriji isplaniran izvan granica Sirije, na zapadu; sjetimo se samo generala Klarka, ili svjedočenja bivšeg francuskog ministra inostranih poslova, koji, između ostalog kaže:
- Dakle, davno isplanirana i organizanovana invazija sa ciljem nasilne smjene vlasti. Naravno, ovo je jasno svakome iole informisanom čovjeku na planeti. I, tako nastane haos i smrt u Siriji, padaju ljudski životi a onda dođe zlonamjerni padobranac pa traži od mene - koji nit' jeo nit' mirisao - da se nešto očitujem, od vijesti do vijesti, od (iznova ponovljenog) klipa do klipa...‘’ I’m going to tell you something. I was in England two years before the violence in Syria on other business. I met with top British officials, who confessed to me that they were preparing something in Syria.
This was in Britain not in America. Britain was organizing an invasion of rebels into Syria. They even asked me, although I was no longer minister for foreign affairs, if I would like to participate.’’
- Aman Hapice i tebi slični... IDI U AMBASADE Britanije, SAD, Izraela, Francuske, Turske, KSA, UAR i Katara pa njih pitaj šta misle o zločinima bilo koje strane! Oni su pokrenuli rat, oni ga održavaju pa njih pitaj i od njih traži odgovore, a ne od nas koji želimo da u Siriji zavlada mir, tako što će: 1. strane bande biti protjerane ili poražene a 2. Sirijci sjesti za sto i zajedno se dogovoriti o svojoj budućnosti.
Dakle, pitanja "kako to, zašto to i šta misliš o tome" postavljaj ambasadama pomenutih zemalja i tekfirijskim mamlazima koji su njihovo besplatno topovsko oruđe. Njima postavljaj pitanja.
Ako imaš muda, naravno.
- Challenger__
#8146 Re: Sirija
al-Waha, Aleppo:

Proslava povodom povratka mira i stabilnosti u rejonu Al-Safire. Osmijesi ovih ljudi su najveća kazna terorističkoj bandi i njihovim ino-sponzorima.
syria news
_______
Sadad, opet...

Fotografija brata i sestre, Raneem (18) i Fadi (16) Drouj . Oni nisu imali sreću kao stanovnici al-Wahe. Njih su zvijeri iz Nusre likvidirale i bacile u jamu u Sadadu, prije povratka reda i mira u njihovom antičkom gradiću... Njihovim zločincima, simpatizerima i sponzorima želim svako zlo na oba svijeta.
Syrian Perspective

Proslava povodom povratka mira i stabilnosti u rejonu Al-Safire. Osmijesi ovih ljudi su najveća kazna terorističkoj bandi i njihovim ino-sponzorima.
syria news
_______
Sadad, opet...

Fotografija brata i sestre, Raneem (18) i Fadi (16) Drouj . Oni nisu imali sreću kao stanovnici al-Wahe. Njih su zvijeri iz Nusre likvidirale i bacile u jamu u Sadadu, prije povratka reda i mira u njihovom antičkom gradiću... Njihovim zločincima, simpatizerima i sponzorima želim svako zlo na oba svijeta.
Syrian Perspective
- Challenger__
#8147 Re: Sirija
Još jednom, fabrikacija virtuelne "istine":
________
I tako, od Latakije do Rake, od Homsa do Hasake, od Kuneitre do Alepa. Likvidacije Kurda, likvidacije šiita, hrišćana, likvidacije sunita. Protiv svih i svakog ko nije sa njima i njihovom bolesnom agendom.
Surova realnost:sarajevoxxxx wrote:Homs: FSA zauzela mjesta Saded, El-Hades, Havarin, Mehin, i En-Niamijeh u istočnoj okolici Homsa !!!
Režimske snage žestoko granatiraju civilne objekte u gradu Saded te postoji opasnost od novih civilnih žrtava. Mjesto Saded broji oko 3000 stanovnika, skoro svi stanovnici su kršćani, revolucionari čine sve da zaštite stanovnike Sadeda, od kojih je do sada na desetine poginulih i ranjenih od posljedica režimskog granatiranja.
"In Sadad, the largest massacre of Christians in Syria"Selwanos Boutros Alnemeh, metropolit sirijske pravoslavne crkve za Homs i Hamu, istaknuo je u razgovoru za vatikansku novinsku agenciju Fides: "Ono što se dogodilo u gradu Sadad je najveći masakr kršćana od početka rata u Siriji". U razgovoru ističe kako su islamistički militanti izvršili pokolj stanovništva u gradu Sadad prije no što su kontrolu nad gradom prošlog tjedna ponovno preuzele snage sirijske vojske.
________
I tako, od Latakije do Rake, od Homsa do Hasake, od Kuneitre do Alepa. Likvidacije Kurda, likvidacije šiita, hrišćana, likvidacije sunita. Protiv svih i svakog ko nije sa njima i njihovom bolesnom agendom.
-
sarajevoxxxx
#8148 Re: Sirija
Haleb: Nakon žestokih borbi sa ISIL-om FSA zauzela ulicu Al Kastilo
- hape
#8149 Re: AW: Sirija
Challenger__ wrote: - Aman Hapice i tebi slični... IDI U AMBASADE Britanije, SAD, Izraela, Francuske, Turske, KSA, UAR i Katara pa njih pitaj šta misle o zločinima bilo koje strane! Oni su pokrenuli rat, oni ga održavaju pa njih pitaj i od njih traži odgovore, a ne od nas koji želimo da u Siriji zavlada mir, tako što će: 1. strane bande biti protjerane ili poražene a 2. Sirijci sjesti za sto i zajedno se dogovoriti o svojoj budućnosti.
Ako imaš muda, naravno.
Ti majke mi nisi dobar u glavi. Ubise te tvoje teorije zavjere.
Cuj ako imam muda da odem u ambasade, hahahaha. Jarane moja je domovina BiH i u sustini mi se jebe za Siriju. Ja samo ne zelim da vehbosi kod nas isto rade pa pogledam ovu temu da vidim je li neki od njih cvrknuo u Siriji.
Tebi sam se iskljucivo obratio sto pravis andjele od pripadnika SAA a vala neke velike razlike u zelji za mucenjem i ubijanjem medju njima i vehbosima ne vidim. Sjeti se samo pocetka rata i onih snimaka gdje zive rezu ljude.
A da su stranci umijesani u ovaj rat u to nema sumnje. Samo BEZ zelje jednog dijela naroda oni ne bi uspjeli u svojim namjerama. Znaci itekako JESTE bilo mnogo nezadovoljnih u Siriji.
Ti jarane nisi neutralan ni sekunde, ti bas navijas za Assada. I jednostavno ne vjerujem da neko moze provoditi toliko vremena na ovoj temi i da pokusava grcevito dokazati da je jedna strana u pravu a da:
1. Nije Sirijac
2. Nije placen za taj posao.
Hele nejse, ionako ne mogu dokazati pa necemo o tome.
Jednostavno popravi malo svoj nacin pisanja i prestani pricati o nekakvim bjelosvjetskim zavjerama. Ja evo vec dvije godine cekam taj tvoj treci svjetski rat koji si najavljivao pa evo me jos na poslu umjesto na liniji.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8150 Re: AW: Sirija
čelenđer je iskreni oponent imperijalizma i borac protiv novog svjetskog poretkahape_hapica wrote:Ti jarane nisi neutralan ni sekunde, ti bas navijas za Assada. I jednostavno ne vjerujem da neko moze provoditi toliko vremena na ovoj temi i da pokusava grcevito dokazati da je jedna strana u pravu a da:Challenger__ wrote: ... ....
1. Nije Sirijac
2. Nije placen za taj posao.
Hele nejse, ionako ne mogu dokazati pa necemo o tome.
Jednostavno popravi malo svoj nacin pisanja i prestani pricati o nekakvim bjelosvjetskim zavjerama. Ja evo vec dvije godine cekam taj tvoj treci svjetski rat koji si najavljivao pa evo me jos na poslu umjesto na liniji.
vojnik istine i dobra a protiv tame zla i bjelosvjetskih bankara
pješadinac na prvoj liniji odbrane čovječanstva od porobljivača i izrabljivača
istinski humanista koji na internetu raskrinkava laži i obmane i koji obznanjuje istinu milionima zabludjelih donoseći radost i nadu u srca i duše rezigiranih i bezvoljnih
čovjek čije ideje i teze tjeraju ljude da se zapitaju i pitaju i koji svojim analizama ljudima objašnjava kako zapravo funkcioniše ovaj svijet
pregalaštvo i rad druga čelenđera je inspiracija slobodoumnim samomislećim ljudima širom svijeta koji su odbacili okove uma i njegovom zaslugom shvatili realnost i istinsku zbilju iza događaja i historije