na tom mjestu uopce vise ne treba most, po tom planu koji je usvojen, a njegova realizacija najavljena pred izbore.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Hajvan
#8126 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
zar nije palnirano prosirenje ceste i regulacija korita miljacke?
na tom mjestu uopce vise ne treba most, po tom planu koji je usvojen, a njegova realizacija najavljena pred izbore.
- mayab
#8127 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Danas tu vozio, i maksuz stao da dobro osmotrim, nema tu nikoga da išta radi!!username_here wrote:Pa niko jos nije ni poceo raditi nesto na mostu. Istresli 2 hrpe pijeska na obje strane mosta i to je to...noviclan wrote:Zna li ko koliko ce jos njeseci "adaptirati" mostu u halilovicima 2,3,4 iako im je kao rokbio mjesec dana
-
Naslovnica
#8128 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Obzirom da je posao dobio Euro-Asfalt ništa me ne čudi.
-
Emir92
#8129 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Po planu korito rijeke Miljacke treba da ide preko parkinga ASE pa kraj BP Oil pumpe pa tamo negdje kod parka Safeta zajke se vratiti.
A ovaj dio se treba zatrpati. Trenutni problem je sto je ASA (sada Porche) zakupile opcinsku zemlju za parking na xx godina (koliko ja imam info, kupljena sigurno nije) i dok taj ugovor ne prodje ne mogu kopati.
Most se NE isplati nikako renovirati jer je u groznom stanju.
A od kad je onaj BMW letac imao svoj incident, samo su 2 dana radili na mostu i to su vadili kablove koji su pali u Miljacku i to je to.
Najveci problem predstavlja sto je slabo oznaceno da se ne moze preko mosta (4-5 znakova i to nakon skretanja prije BP pumpe, ogranicenje, radovi na putu i slijepa ulica) pa sleperi dosta cesto dodju do mosta i u rikverc do pumpe.
A ovaj dio se treba zatrpati. Trenutni problem je sto je ASA (sada Porche) zakupile opcinsku zemlju za parking na xx godina (koliko ja imam info, kupljena sigurno nije) i dok taj ugovor ne prodje ne mogu kopati.
A od kad je onaj BMW letac imao svoj incident, samo su 2 dana radili na mostu i to su vadili kablove koji su pali u Miljacku i to je to.
Najveci problem predstavlja sto je slabo oznaceno da se ne moze preko mosta (4-5 znakova i to nakon skretanja prije BP pumpe, ogranicenje, radovi na putu i slijepa ulica) pa sleperi dosta cesto dodju do mosta i u rikverc do pumpe.
- So What!
#8130 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izgradnja IX transverzale - 25. 05. 2019. @ SA-C

-
noviclan
#8131 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Emir92 wrote:Po planu korito rijeke Miljacke treba da ide preko parkinga ASE pa kraj BP Oil pumpe pa tamo negdje kod parka Safeta zajke se vratiti.
- alibaba_i_30_godina
#8132 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Negdje sam i ja to čitao ali ni sam ne znam kako to misle izvesti zbog prostora, ali možda dobije to sve drugačiju dimenziju kada sruše one barake.zdruzdjo wrote:Ja sam (do duse poodavno) na fb stranici opstine novi grad citao kako ce kompletan kruzni tok biti u stvari podignut na stubove, ispod ce biti kao "trg".alibaba_i_30_godina wrote: Lijepo, ali još uvijek ništa od ovoga dok ne završe onaj objekat kod škole i presele ovaj teren na drugu lokaciju.
Ovo zelenilo između pruge i ovih baraka baš lijepo izgleda.
I kako se zavrsetkom mosta(koji se vidi na klipu) tek pristupa odabiru idejnog rjesenja itd....
E sad.......
@SoWhat - nije mi jasno što se čeka završetak ovog mosta preko pruge. Jel' postoji neki razlog zašto ne prave cestu od Alipašina do tog mosta, zašto se tu stoji i čeka?
Last edited by alibaba_i_30_godina on 29/05/2019 21:35, edited 1 time in total.
- Haris.ba
- alibaba_i_30_godina
#8134 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bit će da je to jedini razlog. Bljakica!
-
Emir92
#8135 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Posto radim blizu tog mosta, vjeruj mi rizik je i za mala auta, jer sam ja licno vidio par pukotina na asfatu nakon obrusavanja.noviclan wrote:Emir92 wrote:Po planu korito rijeke Miljacke treba da ide preko parkinga ASE pa kraj BP Oil pumpe pa tamo negdje kod parka Safeta zajke se vratiti.
Najveci problem predstavlja sto je slabo oznaceno da se ne moze preko mosta (4-5 znakova i to nakon skretanja prije BP pumpe, ogranicenje, radovi na putu i slijepa ulica) pa sleperi dosta cesto dodju do mosta i u rikverc do pumpe.sve si za 10 napisao ali fakat realno gledano zar nisu mogli staviti zabranu za kamione a za mala vozila dopustiti promet dok ne pocnu pravi radovi
Most je u uzasnom stanju.
- problemnatravunu
#8136 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Evo, slika od danas, i na ploči piše rok 30 dana

-
zdruzdjo
#8137 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
alibaba_i_30_godina wrote: Negdje sam i ja to čitao ali ni sam ne znam kako to misle izvesti zbog prostora, ali možda dobije to sve drugačiju dimenziju kada sruše one barake.
@SoWhat - nije mi jasno što se čeka završetak ovog mosta preko pruge. Jel' postoji neki razlog zašto ne prave cestu od Alipašina do tog mosta, zašto se tu stoji i čeka?
Ako mislis na one poslovne prostore, izgleda da je to baš razlog. Kao to su poreski obveznici koji državi plačaju porez doprinose.....a meni to liči na lobiranje i kićenje nečijih džepova.
- Qler
#8138 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Mozda 30 dana od pocetka radova.. nisu jos poceli....problemnatravunu wrote:Evo, slika od danas, i na ploči piše rok 30 dana![]()
![]()
![]()
-
Naslovnica
#8139 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ana-453731
3. maj 2019.
Rok za sanaciju mosta u sarajevskom naselju Halilovići je 30 dana
Počeli su pripremni radovi na sanaciji oštećenog mosta u naselju Halilovići, a koji se urušio u januaru ove godine. Direkcija za ceste Kantona Sarajevo dala je rok vlasnicima komunalnih instalacija da do 6. maja uklone svoje instalacije koje se nalaze oko mosta kako bi izvođač radova firma Euro-Asfalt mogla početi i sa konkretnim radovima na mostu.
- Izmještanje instalacija je preduslov da izvođač počne sa radovima, a koji ima rok od 30 dana da završi rekonstrukciju ovog mosta. Vrijednost projekta je 180.000 KM, rekao nam je Mirzet Sarajlić iz Direkcije za ceste KS-a.
On je istakao da je prema rješenju Ministarstva saobraćaja KS-a obustavljen saobraćaj preko mosta, pa se vozači mole da koriste alternativne pravce i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Kako je ranije najavljivano, u ovaj most neće se značajnije ulagati, jer su u budućnosti planirani izmjena korita Miljacke i rušenje mosta. Sada će se samo sanirati nastala oštećenja i rasteretiti most od instalacija koje su bile zakačene na njega. Inače, most u Halilovićima izgrađen je 1911. i izuzetno je prometan, jer preko njega svakodnevno prolazi veliki broj automobila i kamiona.
Ako je do 06.maja bio rok da se uklone instalacije, logično je da bi nekada početkom juna radovi trebalo da se privode kraju.
Međutim, tamo niko ništa ne radi. A građani ispaštaju. Opšti javašluk i neogovornost!
3. maj 2019.
Počeli su pripremni radovi na sanaciji oštećenog mosta u naselju Halilovići, a koji se urušio u januaru ove godine. Direkcija za ceste Kantona Sarajevo dala je rok vlasnicima komunalnih instalacija da do 6. maja uklone svoje instalacije koje se nalaze oko mosta kako bi izvođač radova firma Euro-Asfalt mogla početi i sa konkretnim radovima na mostu.
- Izmještanje instalacija je preduslov da izvođač počne sa radovima, a koji ima rok od 30 dana da završi rekonstrukciju ovog mosta. Vrijednost projekta je 180.000 KM, rekao nam je Mirzet Sarajlić iz Direkcije za ceste KS-a.
On je istakao da je prema rješenju Ministarstva saobraćaja KS-a obustavljen saobraćaj preko mosta, pa se vozači mole da koriste alternativne pravce i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Kako je ranije najavljivano, u ovaj most neće se značajnije ulagati, jer su u budućnosti planirani izmjena korita Miljacke i rušenje mosta. Sada će se samo sanirati nastala oštećenja i rasteretiti most od instalacija koje su bile zakačene na njega. Inače, most u Halilovićima izgrađen je 1911. i izuzetno je prometan, jer preko njega svakodnevno prolazi veliki broj automobila i kamiona.
Ako je do 06.maja bio rok da se uklone instalacije, logično je da bi nekada početkom juna radovi trebalo da se privode kraju.
Međutim, tamo niko ništa ne radi. A građani ispaštaju. Opšti javašluk i neogovornost!
-
Emir92
#8140 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Samo su instalacije Izmjestene i to su nakacili na drveni stub, pitanje je kad ce i on popustiti od tezine ahhahaha.Naslovnica wrote:https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ana-453731
3. maj 2019.
Ne moze se raditi, ceka se da kise prodju -.-
Prije ce onaj tamo dio prikopcati na autoput, sto rade, nego most zavrsiti.
- Thorgerson
#8141 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I ja sam to negdje citao, o 'trgu' ispod KT. Sto je najgluplje sto se moze napraviti.alibaba_i_30_godina wrote:[
Ja sam (do duse poodavno) na fb stranici opstine novi grad citao kako ce kompletan kruzni tok biti u stvari podignut na stubove, ispod ce biti kao "trg".
I kako se zavrsetkom mosta(koji se vidi na klipu) tek pristupa odabiru idejnog rjesenja itd....
E sad.......
Sta bi eto sa KT na Hrasnom brdu, jesu l poceli raditi ti poslovni prostor ispod? Umjesto da su idioti provukli ispod saobracajnicu, oni dole napravili nekakve poslovne prostore. Nema, jagme se ljudi za poslovnim prostorima ispod zemlje.
- alibaba_i_30_godina
#8142 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nisam mislio s te strane gdje je škola i ostalo, već tamo s druge strane gdje nema ništa. I na snimcima se to vidi.zdruzdjo wrote:alibaba_i_30_godina wrote: Negdje sam i ja to čitao ali ni sam ne znam kako to misle izvesti zbog prostora, ali možda dobije to sve drugačiju dimenziju kada sruše one barake.
Ako mislis na one poslovne prostore, izgleda da je to baš razlog. Kao to su poreski obveznici koji državi plačaju porez doprinose.....a meni to liči na lobiranje i kićenje nečijih džepova.
-
noviclan
#8143 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nista ispred 3 dodati 1 i nema zimeproblemnatravunu wrote:Evo, slika od danas, i na ploči piše rok 30 dana![]()
![]()
![]()
- insaneinthebrain
#8144 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sta ispred, iza je realnije

- So What!
#8145 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Počela rekonstrukcija Velike aleje
Radovi na rekonstrukciji Velike aleje na Ilidži počeli su danas.
"Radi se o rekonstrukciji putne komunikacije dužine 2050 metara koja je trenutno u katastrofalnom stanju, na dobrom dijelu Aleje asfalta gotovo i nema. Ovo je veoma frekventna komunikacija, posebno u ljetnom periodu, a s obzirom na njeno loše stanje i radi sigurnosti svih onih koji je koriste, nepohodno je bilo izvršiti hitnu sanaciju. Staza će biti nivelirana i presvučena novim slojem asfalta, a radit će se i bankine", naveo je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.
Rok za završetak radova je 30 dana, a izvodi ih KJKP Rad na osnovu sporazuma o uslovima i načinu izvođenja radova održavanja puteva potpisanog sa Direkcijom za puteve KS.
Radove na Velikoj aleji iniciralo je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS koje je preko JU za Zaštićena prirodna područja kojima pripada i Velika aleja, izdvojilo 100.000 KM za ovaj projekt. Dodatnih 50.000 KM izdvojila je Direkcija za puteve KS.
"Projekt opće rekonstrukcije Velike aleje je mnogo skuplji a podrazumijeva postavljanje kolektora duž cijele Aleje kao i njeno oplemenjivanje novim drvoredima, te postavljanje novih mobilijara povodom čega su već pokrenute aktivnosti", istakao je resorni ministar Damir Filipović.
Rekonstrukcija Velike aleje jedan je u nizu projekata na području općine Ilidža koji je pokrenula Vlada KS putem resornih ministarstava. Po najavi ministra Štete, u narednih mjesec dana počet će i radovi na rekonstrukciji Rustempašine ulice kao i radovi na rekonstrukciji vertikalne i saobraćajne signalizacije, postavljanju zaštitnih ograda uz saobraćajnice, zvučnih izolacija na zapadnom ulazu u grad itd.
Akta
- Dope_Man
#8146 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To vise lici na sanaciju/krpljenje nego na rekonstrukciju.
- Hajvan
#8147 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Dope_Man wrote:To vise lici na sanaciju/krpljenje nego na rekonstrukciju.
Realno, trabalo bi posjeci citav vanjski (drvo)red onih stabala kestena.
Na njihovo mjesto posaditi sekvoje (Sequoiadendron giganteum)- brzorastuce, zimzelene siroke krosnje, podnosi maglu fenomenalno, izrazito dugovjecno (milenijumi su u pitanju).
kad dovoljno izrastu, mogu se i platani ukloniti.
Tek tada, se put moze rekonstruisati kako treba.
Sada bi svako dublje kopanje ostetilo korijen vec nacetih platana.
Sto se tice ovih sekvoja, jedna ima u samom podnozju Igmana, uz cestu, u okvriru nakog stovarista koje se nalazi prije Sarajevoputeva..dakle dokazano da trpi tu mikrolokaciju, docim zadnju cetvrtinu aleje trenutno cine stabla kestena u oba reda, jer platan vjerovatno nije mogao…

- Logovan
#8148 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Važna informacija za vozače: Počinje rekonstrukcija dvije velike saobraćajnice
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lo ... ice/338925
- amar1994
#8149 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
hoce li ikad dic Halida KajtazaLogovan wrote:Važna informacija za vozače: Počinje rekonstrukcija dvije velike saobraćajnice
- insaneinthebrain
#8150 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
prije ce se Halid dici nego ulica i asfaltamar1994 wrote:hoce li ikad dic Halida KajtazaLogovan wrote:Važna informacija za vozače: Počinje rekonstrukcija dvije velike saobraćajnice
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lo ... ice/338925![]()