Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
johnnykola

#8126 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

a za fule, nista. znaci, jasno ti je da si napisao nebulu samo taku. lp.
irnes77

#8127 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by irnes77 »

Samo da kazem da mi Tarkovski kao reziser ne lezi, kako meni tako i vecini ljudi. Rijetki su oni koji uzivaju u nj ostvarenjima.
karanana

#8128 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by karanana »

zasto se ovom prvom gore pripisuje da je bosanskohercegovacki?

edit: ne pise tako, nego mi pise release date pa se navodi kada je bio u BiH. valjda jer prepoznaje imdb IP adrsu iz BIH.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8129 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Velkoski »

karanana wrote:
zasto se ovom prvom gore pripisuje da je bosanskohercegovacki?

edit: ne pise tako, nego mi pise release date pa se navodi kada je bio u BiH. valjda jer prepoznaje imdb IP adrsu iz BIH.
:shock:

Prvi put ovo vidim. I to je samo na ovom Kick-Assu, na Defendor-u pise brazilski datum :oops:
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#8132 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by markioni »

jastuk1 wrote:Hvala na pojašnjenju, sad mi je sve jasno i nemam dodatnih pitanja.
ne mora ti biti sve u zivotu ravno do mora da bi imao potrebe ili strpljenja gledati drame bilo koje vrste. ja znam po sebi da kada sam nekad bio u crnjacima drame su me najbolje "vracale" u zivot ...svakom psihologu i upucenom covjeku je to normalna pojava jer kad vidis tudzu muku i slicno. odma je i tebi lakse u vecini slucajeva...mene romanticne komedije u slicna njesra naprimjer u crnjak bacaju :-x
Lippenbekenntnis

#8133 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Lippenbekenntnis »

markioni wrote:
jastuk1 wrote:Hvala na pojašnjenju, sad mi je sve jasno i nemam dodatnih pitanja.
ne mora ti biti sve u zivotu ravno do mora da bi imao potrebe ili strpljenja gledati drame bilo koje vrste. ja znam po sebi da kada sam nekad bio u crnjacima drame su me najbolje "vracale" u zivot ...svakom psihologu i upucenom covjeku je to normalna pojava jer kad vidis tudzu muku i slicno. odma je i tebi lakse u vecini slucajeva...mene romanticne komedije u slicna njesra naprimjer u crnjak bacaju :-x

hhahahah :D :thumbup:
johnnykola

#8134 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

Lippenbekenntnis wrote:
markioni wrote:

hhahahah :D :thumbup:
totalno pogresno. preslika crnohronizacije drustva. udari 15 hiljada losih vijesti pa da svak kaze: "meni je jos dobro. pogledaj kako mi moze biti." sreca bazirana na tudjoj nesreci. naravno, po mom misljenju.

apropo toga, malo prenategnute nesrece u drugih i previse istih, ali, bez obzira, dobar film:

Image
adnandus

#8135 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by adnandus »

Abu FEED el-Castro wrote:
horion_bosona wrote:
alica.k wrote:Image
http://www.imdb.com/title/tt0387898/

dobar je film.
vise nego dobar :-D
Kontam dvoje-troje preporucise, to je igra na sigurno... I hajd skini i zasjedi... i gledaj, gledaj, i evo ce i eno ce, nesta, ma daj sta bilo... i do zadnje minute :shock: :cry:
Nemogu si halalit utroseno vrijeme.
Svi koji niste gledali dozvolite da barem vama ovim komentarom ustedim sat i po vremena.
Trenutno se ne mogu sjetit niceg glupljeg da sam pogledao.
Naci ces ovdje prijatelju svega posebno NOVO sto izadje, valjalo ili ne, tu je al bitno da se IMDB prati pa sta bude tamo bit ce i ovdje ;-)
Comrad

#8136 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Comrad »

Ma jbg...ukusi su razliciti. Ja npr nikako ne volim tuzne filmove, ove nase ratne pogotovo...nagledao sam ih se dovoljno i mislim da je dosta. Uostalom, ne treba mi film da vidim sta se desavalo...imao sam taj film i trajao je dobre 4 godine. meni dosta.Jednostavno, ne zelim potrosim sat i po zivota, i onda da se sjebem i sl. Mrzim to. Film mi prije svega sluzi da se zabavim. Neko to voli. Isto ne volim one neke drame dosadne, gdje se nista ne desava, nit su smijesne, nit napete, nit su mi nesto dijalozi, ali et neki ljudi vole to...vide nesto sto neko drugi ne vidi...valjda neke umjetnicke duse i tako to.

Tako da prije nego sto vidite ovdje prijedloge za film, pogledajte i opis, komentare na IMDB. Pa ako ocjenite da je ok film, pogledajte ga. Jer sam i ja nekoliko puta pogledao film, ovako ono samo na rijec ti neko kaze, tamo njesra zesce.

Btw. evo jedan dobar, malo stariji sa Hopkinsom i Baldwinom.
The Edge (1997)
horion_bosona

#8138 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by horion_bosona »

forum k'o i papir trpi razna sranja... ovdje se povremeno utvrdi neka vrsta "precutnog dogovora" o nekomentarisanju tudjeg ukusa i izbora filma... nema svrhe... predmet rasprave su filmovi... i sad ja bi ja trebao da komentarisem sta je ovaj gore Fidelito napisao o Hanekeovom filmu!? ma ne pada mi napamet...

otprilike se zna ko kakve filmove gleda i ciji ukusi se poklapaju, 2-3 klika i vidis o cemu se radi...
Lippenbekenntnis wrote:
horion_bosona wrote:
Lippenbekenntnis wrote:Carnage

dobar film
---------
di si nasao/la titl? moze i engleski. :-D
ma to ovi "zapadnjaci" :razz: :-D prkose sa svojom ponudom u kinima... nema nista sem Cam ripa... a sto bi sebi dozivljaj unistavao!?
ja u kinu gledala :( nisam imala namjeru prkositi :(
ma jok bona, salio sam se... :-D priznam malo mi je krivo sto kod nas blockbuster dodje odmah, a eto novi film Polanskog mozda iza Nove godine... samo ti... i malo cesce... ;-)
horion_bosona

#8139 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by horion_bosona »

Snowtown (2011)

evo odmah da se ogradim: u ovom filmu nema pucačine, nema specijalnih efekata, nema "humora", nema happy end, nema romantike... ustvari nema ništa, samo homo sapiens u ambijentu kome je je osuđen postatati ogavna kreatura...
When sixteen-year-old Jamie is introduced to a charismatic man, a friendship begins. As the relationship grows so do Jamie's suspicions, until he finds his world threatened by both his loyalty for, and fear of, his newfound father-figure John Bunting, Australia's most notorious serial killer.
Image
johnnykola

#8140 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

horion_bosona wrote:Snowtown (2011)

evo odmah da se ogradim: u ovom filmu nema pucačine, nema specijalnih efekata, nema "humora", nema happy end, nema romantike... ustvari nema ništa, samo homo sapiens u ambijentu kome je je osuđen postatati ogavna kreatura...
When sixteen-year-old Jamie is introduced to a charismatic man, a friendship begins. As the relationship grows so do Jamie's suspicions, until he finds his world threatened by both his loyalty for, and fear of, his newfound father-figure John Bunting, Australia's most notorious serial killer.
Image
pa dobro, sto onda postavi to njesra!?!?!?!? :D
horion_bosona

#8141 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by horion_bosona »

johnnykola wrote:
da izbedačim neizbedačene... :-) a i pao je snijeg... :-D
johnnykola

#8143 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

horion_bosona wrote:
johnnykola wrote:
da izbedačim neizbedačene... :-) a i pao je snijeg... :-D
i pomislio sam da je za bednike i vizavi snega.qqqqqqqqq:
Industrialyzer

#8144 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Industrialyzer »

Opet ja trazim film tipa Ocean's 11 , neka spektakularna pljacka , da se bas uzivim :-D
beco

#8145 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by beco »

Odlican film :thumbup:
Lippenbekenntnis

#8146 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Lippenbekenntnis »

Image
jedan od mojih omiljenih filmova..fenomenalan vincent cassel
OxyDo

#8147 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by OxyDo »

Imageđ

Neko ga je ranije spomenuo i nikad vise nisam bio zainteresovan za film. Ali, cak i da nadjem gledljiv snimak na netu nisam siguran da li da ga pogledam.
This movie forces you to think, to face the ugliness of the world. It presents you with sh-t you don't want to face, feelings that you have buried in your subconscious so you will not have to deal with them.
:D
alica.k

#8148 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by alica.k »

OxyDo wrote:Imageđ

Neko ga je ranije spomenuo i nikad vise nisam bio zainteresovan za film. Ali, cak i da nadjem gledljiv snimak na netu nisam siguran da li da ga pogledam.
This movie forces you to think, to face the ugliness of the world. It presents you with sh-t you don't want to face, feelings that you have buried in your subconscious so you will not have to deal with them.
:D
pa ako je taj original :D svakako pogledaj.
film je bas ono :-)

reci cu da sam pogledala i novi, i film je onak, od do isti sto se radnje tice, detalje su promjenili of skroz (ovdje je on reziser il pisac il sta vec umjesto profesor i tak, a ona je pliiiz glumica) al nema one igre sa psihom ko u originalu, nego sve je nekako onako, sta vidis to ti i jeste. tesko je objasnit, treba pogledat film.

btw, ja sam skinula dvd rip originala, tak da, ima, postoji gledljiv snimak.
madFlava

#8150 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by madFlava »

veri gud :thumbup:

tjera me da gledam Day Watch odmah :D :lol:

Image
Post Reply