Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
avetinja

#81226 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

animus wrote:
avetinja wrote:Najjače mi je kada se busate iz koje ste opštine, a kad je stadion u pitanju onda bi da gradite i u Dobroševićima. Nakon moga upita kako to da biste dozvolili da vam stadion bude van Opštine Centar, niko se nije oglasio. Tada je išla priča da imate najveću bazu navijača u Novom Sarajevu, a neka ovi sa čaršije protegnu noge ili ponište kartu.
Samo Kosevo i nema price, bar ozbiljne o drugoj lokaciji. Ajnadzic obecao da ce se tu graditi. Centar je centar i to je tako od pocetka. Nasa baza je svugdje jaka. Mislim da je najjaca na Dobrinji pored Centra.
Bila je ozbiljna priča, barem se tako činilo. E, ako je on obećao onda nema brige. I Bakir je čestitao tako da mislim da je to već riješena stvar.
todd_smith

#81227 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

:lol:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#81228 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

avetinja wrote:
animus wrote:
avetinja wrote:Najjače mi je kada se busate iz koje ste opštine, a kad je stadion u pitanju onda bi da gradite i u Dobroševićima. Nakon moga upita kako to da biste dozvolili da vam stadion bude van Opštine Centar, niko se nije oglasio. Tada je išla priča da imate najveću bazu navijača u Novom Sarajevu, a neka ovi sa čaršije protegnu noge ili ponište kartu.
Samo Kosevo i nema price, bar ozbiljne o drugoj lokaciji. Ajnadzic obecao da ce se tu graditi. Centar je centar i to je tako od pocetka. Nasa baza je svugdje jaka. Mislim da je najjaca na Dobrinji pored Centra.
Bila je ozbiljna priča, barem se tako činilo. E, ako je on obećao onda nema brige. I Bakir je čestitao tako da mislim da je to već riješena stvar.
Jos samo da obeca stadion od 100 000 mjesta :D
lider

#81229 Re: Premijer liga BiH

Post by lider »

Logovan wrote:
Sliver wrote:
Logovan wrote:Licenca?
Ma kakvi, nemaju oni ni za vozacke za moped :lol:
Ako je dobiju zamisli slavlja....
Toooooo, bravooooo, spremajte pasoše, Europa u strahu, bravo Željo, pitarski savez nam nije mogao ništa, bla, bla. :mrgreen:
Dobili ne dobili licencu, ni bi im ni trebala da mi nismo kup osvojili pa 4. mjesto vodi u Evropu. :wink:

Niko ni hvala nije rekao :zoka:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#81230 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Nemojte vise zezat Zeljovce :evil:
Danas su pobijedili svoje juniore. Čestitke
East_side

#81231 Re: Premijer liga BiH

Post by East_side »

lider wrote:
Dobili ne dobili licencu, ni bi im ni trebala da mi nismo kup osvojili pa 4. mjesto vodi u Evropu. :wink:

Niko ni hvala nije rekao :zoka:
Pa cestitali su nam na uspjesima ove sezone. U sklopu toga je i to "hvala za osvajanje kupa". :mrgreen:
Last edited by East_side on 21/05/2019 23:36, edited 1 time in total.
phillie

#81232 Re: Premijer liga BiH

Post by phillie »

Isli bi, jer je i Siroki ispred njih.
East_side

#81233 Re: Premijer liga BiH

Post by East_side »

plain vanilla wrote:Nemojte vise zezat Zeljovce :evil:
E vidis kakav im je vakat dosao. I kad dobiju - zijane :mrgreen:
lider

#81234 Re: Premijer liga BiH

Post by lider »

Kažu dobili juniori 2 crvena :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#81235 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Pitarko :oops: :mrgreen:
animus

#81236 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

Nije im lako, treba preziviti sve ovo sto se desava oko njihovog kluba. Nista nije ostalo osim dugova i problema.
Jedan grad, dva kluba. Jednom dupla, drugom cuna.
emigrazione

#81237 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Ma ako im daju licencu haos ce nastati, njima je najveci problem sto je haman sve vezano za to izaslo u javnost+bordo prijatelji u komisiji
East_side

#81238 Re: Premijer liga BiH

Post by East_side »

Ok malo zajebancije, i to uglavnom ide zbog par ovih likova. Da ih ne imenujem...

Ali iskreno, meni nikakvu radost ne donosi njihova kriza. Bas kao sto mi radost ne donosi ni njihov uspjeh.

U sezoni 14/15 smo se uvjerili da je mnogo zanimljivije i da je mnogo veci naboj, mnogo vece interesovanje za nasu ligu uopste kad su oba Sarajevska kluba u borbi za vrh :thumbup: pa ti zadnji derbi u sezoni dodje kao neko finale (manje-vise) gdje i jedni i drugi mogu nesto dobiti na kraju. Nije ovo sad nikakva lokalna prica, da neko van Sarajeva ne pomisli sta pogresno. Ali kada se ova dva kluba bore za titulu, jedino tad mozes ocekivati iole punije tribine. To i nije bas slucaj kad se za titulu bore npr. Zrinjski i Siroki :-) eto i Celik, pa donekle i Sloboda takodjer mogu fino puniti svoje stadione kada imaju uspjesnu sezonu kao sto je Sloboda imala prije par sezona. Velez bi takodjer mogao biti osvjezenje naredne sezone, nadam se da ce se vratiti gdje i pripadaju...

Konama iskreno zelim tu licencu, ne gajim nikakav dusmanluk prema njima osim ako oni sami povuku neke poteze na nasu stetu. Kao onih 5% ili koliko vec... prije par sezona.

Zelim im da vazda budu drugi u prvenstvu i kupu, daleko iznad Zrinjskog, Sirokog i ostalih... jer su prve pozicije rezervisane za dominatora sa Koseva :oops: :mrgreen:

Ne bi mi bilo mrsko vidjeti ni da Velez osvoji koji kup, pa ni Celik, ni Sloboda... onda bi i nama isti ti klubovi bili zanimljiviji rivali, privlacili vise publike na stadione. A i kod njih samih bi doslo do veceg interesovanja, punili bi se stadioni u Tuzli, Zenici... ipak su to veliki gradovi, imaju (za nase uslove) veliki broj simpatizera, bili su prvoligasi i u ex Yu itd itd.

Na kraju imas vecu posjetu u cjelini sto je automatski mamac za sponzore, nagradne igre po utakmicama... i sta sve ne. Onda se i djeca vise loze na fudbal, imaju uzore iz svojih gradova i zele jednog dana da postanu kao oni. Pa onda imas i vise potencijalnih talenata...

Zenica vec ima jako dobar stadion. Tusanj ima jos mnogo prostora za doradu ali je i ovakav bolji od mnogih livada gdje se pred 100+ ljudi igraju nekakve utakmice :-)

Evo sjecam se recimo utakmica sa Celikom na Kosevu krajem devedesetih kad su bili visestruki prvaci. Tad bi na utakmicama bez problema bilo 15-20k ljudi. A sad se na tekme sa Celikom skupi ljudi kao kad igramo sa MDK. Nikakve razlike...
mosa rajvosa

#81239 Re: Premijer liga BiH

Post by mosa rajvosa »

A cekajte, rusioci drzava i partijskih sistema nekog ismijavaju za posjetu i proslavu titule ? :lol: :lol: :lol:
Prvo i osnovno, nas koliko je bilo ( oko 15 milja ) ne mozemo stati na grbavicu sto automatski znaci da nas je bilo vise nego na svakoj vasoj proslavi titule.

P.S. NI MILIMETRA :D
Grean

#81240 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

Stadion moze biti izvan Centra ali adresa se zna, Titova.

A ovi sto kazu samo Kosevo nisu u pravu. Bili smo mi i na Skenderiji, nije Kosevo Bozije slovo. Realno iako u Centru Kosevo je malo off, maksuzija dok vi iako u Novom Sarajevu sa ulice usput ulazite na stadion.

Ali sve je to suvisna prica, stadion tesko da ce se praviti sa ovim nivoom ulaganja u nasem fudbalu i drustvu generalno.
Alfa_i_Omega

#81241 Re: Premijer liga BiH

Post by Alfa_i_Omega »

Šupa u Titovoj. :mrgreen:
mirza_15

#81242 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Samo da repliciram i postavim jedno pitanje:

Ko je šampion?

:mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#81243 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Počele djelovati :-D

Image
Alfa_i_Omega

#81244 Re: Premijer liga BiH

Post by Alfa_i_Omega »

Pratite me? :thumbup:

@Tomo, niko da mi odgovori, šuška li se ko bi mogao biti novi šef stručnog štaba?
Logovan

#81245 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

mirza_15 wrote:Samo da repliciram i postavim jedno pitanje:

Ko je šampion?

I ko je osvajač kupa?
Tomahawk11
Globalni moderator

#81246 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ništa se ne šuška, dok završi sezona, pa prvo s Husrefom da vidimo hoće li čovjek dalje :thumbup:

Šampionska karta Evrope :)

Image
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#81247 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Tomahawk11 wrote:
:lol: jok
Nego mi jucer ta vijest iskocila na fb s tri razlicita portala kao da su Juventus dobili :mrgreen:
Udjem na dupli sport, tamo to glavna vijest :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#81248 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

plain vanilla wrote:
Tomahawk11 wrote:
:lol: jok
Nego mi jucer ta vijest iskocila na fb s tri razlicita portala kao da su Juventus dobili :mrgreen:
Udjem na dupli sport, tamo to glavna vijest :?
meh

Image
mirza_15

#81249 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Logovan wrote:
mirza_15 wrote:Samo da repliciram i postavim jedno pitanje:

Ko je šampion?

I ko je osvajač kupa?
I ona švedska valuta kako se zove? Tačnije dvije te njihove, kako se već zovu.
Alfa_i_Omega

#81250 Re: Premijer liga BiH

Post by Alfa_i_Omega »

Tomahawk11 wrote:Ništa se ne šuška, dok završi sezona, pa prvo s Husrefom da vidimo hoće li čovjek dalje :thumbup:

Ne pita se Husref, pola pola ste pa ko pobijedi.

Moj me "insekt" nikad ne vara. :thumbup:
Locked