Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
patri00t

#81226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by patri00t »

ja bi volio da malo vise ubace ovih filmskih kanala nama koji nismo premium npr da bude cinemax a da se ne mora placati...
i jos nesto, ovaj eon full paket vidim da pise brzina da je do 100 mbps jel to znaci upload i download 100 mbps ili je 100/8?
Last edited by patri00t on 08/02/2019 16:51, edited 1 time in total.
crnivrag

#81227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

patri00t wrote:ja bi volio da malo vise ubace ovih filmskih kanala nama koji nismo premium npr da bude cinemax a da se ne mora placati...
HBO i Cinemax paket je dio premium paketa kod svih operatera.

Znači uplatiš 4 markice, i gledaš Cinemax HD i Cinemax 2 HD.
Hakiz

#81228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

afannedim wrote:
MTV wrote: Sace doc daffy ne sekiraj se :mrgreen:
afannedim wrote:Nisaam znao da su pinkovi želje korisnika TM, uvijek se pljuvalo na te kanale i sad ih uvrstiše haman sve.
Na kapaljku ih pustaju. Zamisli da puste svih 54-55 pink kanala odjednom. Ovako fino na kapaljku do nove godine ima da ukompletiraju pink kanale. Dok korisnici traze Novu HR HD, Domu HD, Kino TV HD, Docu TV HD...
Garant je veća potražnja PINK kanala nego ovih navedenih.
Bez ironije, strah me je da si u pravu.

Volio bih kada bi Telemach rekao koliko dobiju upita za ozbiljne kanale. Recimo od 1.000 zahtjeva koliko je zahtjeva za kanale sa dokumentarnim programom, umjetničkim programom, a koliko je zabava/sport.

Pod dokumentarni ne misim na ove Discovery, History i slične, nego na ozbiljne dokumentarne programe.

Bojim se da naslućujem odgovor, ali moram se nadati...
chakany

#81229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Ja sam tek sad vidio da su pušteni novi Pimkići. Kad je crnivrag napisao obavijest, brzinski sam proletio, i mislio sam da su nam uveli Pimkić World Cinema, kad ono Pimkić World.
Od svim Pimkića koje su oveli, mene najviše interesuje ovaj Pimkić Family, ali čovjek nema pojma ni koja se sezona neke serije emituje, ni koja epizoda. Bar da ima negdje na netu da se nađe, ali to je za Pimkić naučna fantastika da napišu negdje .
channel10

#81230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Sutra ce vam zbog ovih idiotskih kanala koje polako uvode dići pretplatu, a niti ih je ko tražio niti ih ko gleda.
Klasicna politika Telemacha.
rida1976

#81231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

channel10 wrote:Sutra ce vam zbog ovih idiotskih kanala koje polako uvode dići pretplatu, a niti ih je ko tražio niti ih ko gleda.
Klasicna politika Telemacha.
Samo ti prika uživaj u čarima BH Telekoma i njihive "strašne" ponude kanala, intenet brzina itd..u odnosu na tvoj BHT, Telemach da poksupi duplo vrijedniji ga je imati nego pilićarski BHT radi prednje navedenog
channel10

#81232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Jah...
chudjenhe

#81233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

ovo oko eon boxa i sk 4k kao birvaktike ona rasprava sto je hrt zatamnjen u sa a nije u kiseljaku i vitezu, kada tehnicka podrska takodje nije imala odgovor

:lol: :lol: :lol:
photo&video

#81234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Osim tog famoznog 4k sport kluba (koji mi se iskreno zgadio zbog one informacije kako smo se medjusobno pobili 90tih) sta kao korisnik TGF dobijam viseo sa Eon-om. Trenutna brzina interneta mi je zadovoljavajuca (kada radi). Ako moze neko da objasni bio bih mu zahvalan.
diablobih

#81235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

patri00t wrote:ja bi volio da malo vise ubace ovih filmskih kanala nama koji nismo premium npr da bude cinemax a da se ne mora placati...
i jos nesto, ovaj eon full paket vidim da pise brzina da je do 100 mbps jel to znaci upload i download 100 mbps ili je 100/8?
Koji kanali onda ostaju premium korisnicima? Ne mozes ih toliko zakidati.
Telemach

#81236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

photo&photo wrote:Osim tog famoznog 4k sport kluba (koji mi se iskreno zgadio zbog one informacije kako smo se medjusobno pobili 90tih) sta kao korisnik TGF dobijam viseo sa Eon-om. Trenutna brzina interneta mi je zadovoljavajuca (kada radi). Ako moze neko da objasni bio bih mu zahvalan.
@photo&photo,
U okviru Eon Full i Eon Premium paketa dobijate Eon Box, više kanala, Eon Smart TV aplikaciju, više kanala, Video klub, veću brzinu interneta, Sport Klub 4K, Tv umazad 7 dana. Možete nam dostaviti kontakt telefon i rado ćemo Vas pozvati za sve informacije.
Radar71

#81237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

u kojoj fazi je giga mreža?
semirsar

#81238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:
semirsar wrote: ...

Nego, @Telemach, je l' jos ostajes pri stavu da moram uzeti Box za SK 4K, ili da dolazim dole do vas, haa? :roll:
@semirsar,
O mogućnosti gledanja SK 4K kanala smo odgovorili u ranijim postovima. Ukoliko nastanu izmjene, naravno da ćete biti obaviješteni.
vidim, citas me i dalje, kontam, stalo ti, ali... kako da predjem preko ovoga dole
Image
sta mi sad mozete ponuditi da i dalje ostanem vas korisnik, s tim da me i dalje zanima samo ovo gore sto napisah?
Da l' je doslo vrijeme da se gasi kablovska tv koja je non-stop aktivna jos od 88/89godine?
semirsar

#81239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

chudjenhe wrote:ovo oko eon boxa i sk 4k kao birvaktike ona rasprava sto je hrt zatamnjen u sa a nije u kiseljaku i vitezu, kada tehnicka podrska takodje nije imala odgovor

vid' stvarno, kak'a li je situacija u kiss-u? Jel' i dalje isto il' je ipak drugacije? :mrgreen:
aditon

#81240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

MTV wrote:
aditon wrote:nisam upratio da li će biti i na kojem kanalu prijenos EYOF-a?
Po EPG-u:
BHT HD, TVSA HD, Hayat HD i Hayat Plus.
hvala ti :thumbup:
MTV

#81241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

aditon wrote: hvala ti :thumbup:
Nema na cemu :)
tap3ah75

#81242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote:
afannedim wrote:Nisaam znao da su pinkovi želje korisnika TM, uvijek se pljuvalo na te kanale i sad ih uvrstiše haman sve.
Trenutno 23/54, s tim da je ovih zadnjih 6 dostupno samo korisnicima EON box-ova i ostalih EON platformi, odnosno kanali nisu, i neće biti uvršteni putem DVB-C mreže, a vjerovatno radi očuvanja frekventnog prostora.
Kontam da će od sada bilo kakve novitete što uvode samo na EON uvoditi ... ovima što su ostali na duo i trio grande - šipak. :lol:
Dođite na EON pa će te i vi imati pimkiće.
semirsar

#81243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

tap3ah75 wrote:
crnivrag wrote:
Trenutno 23/54, s tim da je ovih zadnjih 6 dostupno samo korisnicima EON box-ova i ostalih EON platformi, odnosno kanali nisu, i neće biti uvršteni putem DVB-C mreže, a vjerovatno radi očuvanja frekventnog prostora.
Kontam da će od sada bilo kakve novitete što uvode samo na EON uvoditi ... ovima što su ostali na duo i trio grande - šipak. :lol:
nista novo, tu praksu LOL odavno ima :mrgreen:
Maharadza

#81244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

tap3ah75 wrote:
crnivrag wrote:
Kakvo je ovo tepanje lafo "pimkići"...četaljska tv, call it by name! :evil:
chudjenhe

#81245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

semirsar wrote:
chudjenhe wrote:ovo oko eon boxa i sk 4k kao birvaktike ona rasprava sto je hrt zatamnjen u sa a nije u kiseljaku i vitezu, kada tehnicka podrska takodje nije imala odgovor

vid' stvarno, kak'a li je situacija u kiss-u? Jel' i dalje isto il' je ipak drugacije? :mrgreen:
e ne znam
ja stvarno ne gledam tv, nije mi to ni onda smetalo nit bi znao da je to tako da ovdje nisam citao
bilo je zanimljivo a kontam da se vise ne zatamnjuje dok nema primjedbi i rasprave
ili su korisnici ''poravnili''

:lol:
fusion_ba

#81246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

koja je poenta ovog kanala pink bravo. ovaj mitrovic je kralj, samo pokrece kanale bez ikakvog smisla i koncepta a nema veze sto su u rasulu i tehnicki zaostali u 1997 :lol: steta je sto se nadje poneki dobar film na njegovim kanalima ali mi kvalitet slike i los titl skinut s neta unisti zelju za gledanjem pa odmah prebacim
ali hajde makar postoji mnogo boljih kanala pa nema potrebe da prebacujem na ovo
MTV

#81247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

fusion_ba wrote:koja je poenta ovog kanala pink bravo. ovaj mitrovic je kralj, samo pokrece kanale bez ikakvog smisla i koncepta a nema veze sto su u rasulu i tehnicki zaostali u 1997 :lol: steta je sto se nadje poneki dobar film na njegovim kanalima ali mi kvalitet slike i los titl skinut s neta unisti zelju za gledanjem pa odmah prebacim
ali hajde makar postoji mnogo boljih kanala pa nema potrebe da prebacujem na ovo
Nije pink Bravo vec "Bravo Music". Nastao je kao zamjena za "Pink Grand" kad je Popovic prodao Grand United Grupi. Da kanal je krs, vrti 5 spotova u krug.
Danas pinkovi filmski kanali izgledaju odlicno kakvi su bili 2013-2014.
Ne znam kakve kvalitete je kod vas na TM ali neki filmovi bolje izgledaju na pinkovim filmskim kanalima nego npr na Cinestar TV. Ali titlovi su ipak na strani Cinestara.
fusion_ba

#81248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Imaju jos filmova u letterboxu sto je mucno za gledanje. Onda zvuk tih pa kad krenu reklame toliko su glasnije da bude iz mrtvih :lol: to je to sto sam uspio zapaziti,jednostavno sve prsti od amaterima sto je steta jer imaju neke dobre naslove koji bi se mogli pogledati

Al nisu jedini koji skidaju titlove s neta, to sam provalio i na TV1
kormax

#81249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

Telemach wrote:
26-ti dan čekanja na box, mislim stvarno :-)
vkmiro

#81250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

tap3ah75 wrote:
crnivrag wrote:
Kod mene pored ulaznih vrata dvije razvodne kutije, TM i TXT (optika), uvjek imam izbor prebacivanja operatera
Locked