FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#81176 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Burdus wrote:Da bi neka ekipa nesto napravila mora imati igru. Za igru mora biti izbalansirana startna 11torica plus jaki ďokeri sa klupe. Mi nemamo balans. Stoperi su nam kriminalni.
Sa Dadom pokusava dobiti igru iz zadnje linije. Ok, mozda i moze, ali je zestoko opasno ako sjevne kontra. Tada nas nema nigdje. Vecina ekipa ce protiv nas igrati na kontru. Zato je igra sa Dadom na stoperu narakiri.
A na zalost i sa Bogicevicem. Sipovic je spor da bi bio od koristi.
Zbog svega toga se ne moze napasti protivnik punom snagom. Stalno cvikas da ti ga ne metnu.
To su samo predpostavke a tvrdnje ce moci biti nakon odigranih par kola. Pripremne utakmice nisu nikada bile nesto na sta se covjek moze pouzdati. U biti nije ova ekipa toliko ni losa kako izgleda na prvi pogled mada predpostavljam da se pojacanjima nismo jos zavrsili i da ce najveca tek da dodju. Ajmo malo biti strpljivi i sacekati sljedeci vikenda kada nam dolazi vrlo ozbiljni Borac pa cemo vidjeti.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#81177 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Pa mi igru nemamo jos od evrope 2015 uz bljesak ekipe pred kraj 2017 godine. Ostalo je sve bilo budi Bog s nama, ho-ruk i na silu. :roll:
Charuga
Globalni moderator

#81178 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

sime_cipol wrote:Pa mi igru nemamo jos od evrope 2015 uz bljesak ekipe pred kraj 2017 godine. Ostalo je sve bilo budi Bog s nama, ho-ruk i na silu. :roll:
U posljednje tri sezone možeš na prste izbrojati dobre utakmice, ostalo je sve povuci potegni, bez igre ...
Burdus

#81179 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Pa o tome i govorim. Zato ne ocekujem nista.
Za bilo sta trebaju promjene koje ovi nisu u stanju napraviti.
Stara uprava me zanima kao lanjski snjeg.
Ovi sada kroje sudbinu kluba.
Charuga
Globalni moderator

#81180 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Pa im nisi mogao dati ni 3 mjeseca, a odmah si krenuo sa napadima?

Pa polako, u kakvom su stanju zatekli račune i kakve su igrače naslijedili, Evropa je dobra. Ne može se ništa napraviti za pola godine, a od govana pita nikada ... Sabura, da im damo šansu.
sime_cipol

#81181 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Charuga wrote:
sime_cipol wrote:Pa mi igru nemamo jos od evrope 2015 uz bljesak ekipe pred kraj 2017 godine. Ostalo je sve bilo budi Bog s nama, ho-ruk i na silu. :roll:
U posljednje tri sezone možeš na prste izbrojati dobre utakmice, ostalo je sve povuci potegni, bez igre ...
Odes s Grbavice, stomak te boli od fudbala kao da si kamenice jeo, a ekserima zalijevo :D
Charuga
Globalni moderator

#81182 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

E baš tako. Izađem ko da sam kopao 2 sata, a ne sjedio i utakmicu gledao.
sime_cipol

#81183 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Da se ne lazemo, ni Amar nije umirao u ljepoti, ali je barem bilo efikasno (govorim za vrijeme titula) :D
Charuga
Globalni moderator

#81184 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

sime_cipol wrote:Da se ne lazemo, ni Amar nije umirao u ljepoti, ali je barem bilo efikasno (govorim za vrijeme titula) :D
Hm. To je totalno drugačije, On je imao po utakmici najmanje pola sata dobre igre, kad izmori protivnika, a ovi nisu ni to.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#81185 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:
sime_cipol wrote:Da se ne lazemo, ni Amar nije umirao u ljepoti, ali je barem bilo efikasno (govorim za vrijeme titula) :D
Hm. To je totalno drugačije, On je imao po utakmici najmanje pola sata dobre igre, kad izmori protivnika, a ovi nisu ni to.
Sve si u pravu ali ipak smo se skoro sve sezone do kraja borili za titulu i bili jedini konkurenti Zrinjskom. E sad sto se nisu poklopile karte i sto je Zrinjski imao duzu klupu u savezu i sudijskoj organizaciji to je druga prica. Ne moze niko na ovoj kugli zemaljskoj osporiti da nam je najmanje jedna titula ukradena (evo uzet cu onu kad je sviran penal za Zrinjski protiv Radnika) kao sto sam onomad tvrdio da nam je na svjetskom prvenstvu kapu skroji novozelandski sudija ma kako nakaradno Pape da je postavio ekipu. Evo sad kome se nisu otvorile oci koliko pojedini u savezu MRZE Zelju onda nece nikada kada su nam uskratili brzo donosenje odluke CAS-a gdje bi vjerovatno sada Zeljo igrao u Evropi a ne protiv svojih juniora. Dakle mozemo mi dovesti koga god hocemo na klupu i igrati kao Gaucosi ali kad se neko "odozgo" nameraci da te naguzi on cete i naguziti. Trenutno u savezu Zrinjski Sarajevo svjetslonu godinu bolje kotiraju a kako to promjeniti e to je sad velika zagonetka. Evo i sad ova prica oko odigravanja utakmice sa Italijom je komicna kao odjednom Grbavica ne ispunjava a Bilino ispunjava uvjete. A ispunjavala protiv Grka???
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#81186 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Dresovi obecavaju, no da vidimo to zvanicno
Burdus

#81187 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Dresovi su jeftina kopija jacih brendova. Malo se Inter kopirao :lol: Ubili se za federalku.
Sad je malo jasnija ona Nihadova ostavka, bilo bi ofirno da je ostao. Pali smo na niske grane.
Produzio clansku, imam godisnju za zapad ali... neka ih gledaju clanovi uze porodice.
Lazovi, javno demantuju na zvanicnoj stranici da nece bito No1 onda slazu.
Ma mrs.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#81188 Re: FK Željezničar

Post by JOINT_1921 »

Jadno, tesko da moze jadnije. Evo mene da vam tusim svoje dresove
samoZeljo21

#81189 Re: FK Željezničar

Post by samoZeljo21 »

Haj mi nadji demanti na zvanicnoj dam ti Sta hoces
nosara

#81190 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Jedan portal je plasirao poluinformaciju i izmisljeni demant, koji im niko nije dao. Klub se nije ocitovao do sad.

I ovo jucer je samo prica i ostace prica dok klub ne objavi zvanicnu informaciju.

Ako su ovo novi dresovi, neka samo budu funkcionalni i jeftini, velika je stvar sto je u pitanju domaci brend. Nadam se da ce se prodavati. Dopada mi se i ova prica glede GS i aranzmana u vezi shopa, koji je bio bruka i sramota. Volio bih i da se rijesi ovo sa SD, ne treba nam zla krv i konflikt s bilo kim.

Amar je tu, ekipa je perspektivna, dakle sve je ok. Ocekujem dobru sezonu, koja ce se ozbiljno odrazit na zdravlje Zeljinih dusmana i kvislinga. Da im pucaju cirevi!
Burdus

#81191 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Bitno je da se bombardiralo kako ce Nihad „sponzorirati“ klub sa sedmocifrenim iznosom. Znalo se odmah da je tu nesto mutno. Da je htio sponzorirati mogao je i za vrijeme mandata, kada marke nije donio u klub a pored toga glavni je krivac za licencu. 

Sad ce za kao :lol: milion maraka dobiti fan shop, dobiti reklamu kao generalni sponzor i graditi svoj brend na osnovu Zelje. Medjutim, to nije sve. Nece Zeljo taj milion dobiti u novcu. Pola ce dobiti u opremi. U opremi koju nam je Umbro besplatno dao ako prodamo odredjen broj dresova preko shopa (a prodavalo se i vise nego sto je trebalo).

Ni to nije sve, jos cemo morati platiti Umbru za raskid ugovora 300 milja KM. Na kraju kad se sve sabere i oduzme 200 milja KM kesa za tri godine pitar daje za GS. Da bog sacuva. Pitanje je dali cemo vidjeti 1 KM kesa u klubu.

Prije se znalo cesto pisati „dabogda svi odgovarali za svaku marku kojom su ostetili Zelju“. Unaprijed da najavim, dabogda neko odgovarao za ovaj period sta se radi Zelji. 

Kako kaze Balasevic: 
„To nisu krivci primitivci sto su pokupili mast, korov nikne digod stigne, ma svaka njima cast - krivi smo mi

Otkud svi ti paraziti sto su nam zagustili nemoj stari moj, krivi smo mi sto smo ih pustili...

... nama je lepo, taman kako smo zasluzili
Radio Sarajevo

#81192 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Ako je istina ovo sa Kliksa, dresovi su odlični.

jedva čekam da kupim crnu verziju.
Burdus

#81193 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Kupi, niko ti ne brani. Mozesi za Partizan navijati.
Kakve veze ima cna sa Zeljom?
Satro prate modne smjernice a u biti poďonili sve.
Pitar nam bio predsjednik sada nam preuzeo fan a jos jedan ober pitar u UO, dr.Becircic.
E moj Zeljo.
sime_cipol

#81194 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Odličan posao sa dresovima :thumbup:
decko_sa_kovaca

#81195 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Image

Godinama unazad su plavi bijeli i crni
sime_cipol

#81196 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Taj je odabrao Papa Lobotomac, taj moze. :lol:
Burdus

#81197 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Ni jedan crni dres nema veze sa Zeljom.
Jebo crnu.
Vratite plavu i na teren i na tribine.
Mosa vopla!
Melbourne_Australia

#81198 Re: FK Željezničar

Post by Melbourne_Australia »

Burdus wrote:Ni jedan crni dres nema veze sa Zeljom.
Jebo crnu.
Vratite plavu i na teren i na tribine.
Mosa vopla!
Halo , kontas li ti ista? treci dres mora biti drugaciji od prva 2...Svi klubovi imaju imaju 3 razlicite graniture boja, to se zove marketing..Kod nas ljudi zive u 1984 godini....Primarni dres je plavi i bijeli , crni dres ce biti kao treca opcija i mocno izgleda...Eto Real ima veze sa rozom ili ljubicastom bojom na primjer..Ne poredim se sa njima, nego primjer sam dao...Dresovi su skroz ok..
coco1

#81199 Re: FK Željezničar

Post by coco1 »

Burdus wrote:Bitno je da se bombardiralo kako ce Nihad „sponzorirati“ klub sa sedmocifrenim iznosom. Znalo se odmah da je tu nesto mutno. Da je htio sponzorirati mogao je i za vrijeme mandata, kada marke nije donio u klub a pored toga glavni je krivac za licencu. 

Sad ce za kao :lol: milion maraka dobiti fan shop, dobiti reklamu kao generalni sponzor i graditi svoj brend na osnovu Zelje. Medjutim, to nije sve. Nece Zeljo taj milion dobiti u novcu. Pola ce dobiti u opremi. U opremi koju nam je Umbro besplatno dao ako prodamo odredjen broj dresova preko shopa (a prodavalo se i vise nego sto je trebalo).

Ni to nije sve, jos cemo morati platiti Umbru za raskid ugovora 300 milja KM. Na kraju kad se sve sabere i oduzme 200 milja KM kesa za tri godine pitar daje za GS. Da bog sacuva. Pitanje je dali cemo vidjeti 1 KM kesa u klubu.

Prije se znalo cesto pisati „dabogda svi odgovarali za svaku marku kojom su ostetili Zelju“. Unaprijed da najavim, dabogda neko odgovarao za ovaj period sta se radi Zelji. 

Kako kaze Balasevic: 
„To nisu krivci primitivci sto su pokupili mast, korov nikne digod stigne, ma svaka njima cast - krivi smo mi

Otkud svi ti paraziti sto su nam zagustili nemoj stari moj, krivi smo mi sto smo ih pustili...

... nama je lepo, taman kako smo zasluzili
koliko se to, po ugovoru, trebalo prodati dresova da bi imali besplatno opremu za 1. tim? koliko se stvarno prodalo? fan sop je u 2018. imao nepunih 170.000 KM prihoda, uz cca 12.000 KM dobiti. koliko ucesce u ovoj cifri je ostalih artikala iz fan sopa, mimo dresova? koliko su roditelji platili i jos placaju umbro opremu za svoju djecu iz omladinskih selekcija?

osim ovih, zvanicnih, podataka sa ciframa o poslovanju fan sopa, ja nemam podatke o broju i strukturi prodatih artikala. jedino, kad preracunam ugovornu obavezu od 160.000 KM za prvu godinu (prema ovoj cifri i cifri prihoda fan sopa, ispada da smo radili samo za njihove potrebe i ispostivanje ugovorne obaveze), dodjem do podatka da se u startu/prvoj sezoni ugovora sa umbrom trebalo prodati cca 1.890 dresova da bi ispostovali obavezu.

ti, ocito, sve ostalo znas, pa cu te zamoliti da mi pomognes u sklapanju mozaika i stvaranju kompletne slike o isplativosti i mogucnosti postivanja ugovora kroz pordaju umbro dresova. nesto mi broj od 1.890 prodatih dresova djeluje previse, jednostavno, ne vidjam ih toliko na raji
Charuga
Globalni moderator

#81200 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Kada bude zvanično, onda treba pisati, do tada je svaka priča samo mahalska.
Post Reply