Sirija vol. 2

Locked
tigar777

#81176 Re: Sirija vol. 2

Post by tigar777 »

zrakomlat wrote:
tigar777 wrote: ...............
Nešto kontam da te zbog tih sedmica mjenjaju s forumašem @solar7 :D
Haha,moguce je da 7 radi belaj,ali solar7 i ja smo razlicitih pogleda na stanje u siriji,moj nick datira jos od ere counter strikea kao klinac ga koristio.
salik79

#81177 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Bas klinac...Ja sam vec bio tinejdzer kada sam na 386-ci picio "Prince of Persia :mrgreen: " ...S kim ja diskutujem :lol: :mrgreen:
zrakomlat

#81178 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Prince of Persia :D :thumbup:

Kae ima nova sad, Prince of Rojhelat
Last edited by zrakomlat on 24/07/2017 19:48, edited 1 time in total.
dragma
Vozim: Pješe

#81179 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

ioannes wrote:
dragma wrote:
japin_mutapi wrote:ovi proasad forumasi isti vehabije, ko slika u ogledalu
netolerantni, iskljucivi, mrze svakoga ko nije kao oni, ne dopustaju drugacije stavove i misljena, gledaju sa visine druge, misle da su bolji, ismijavaju se, etiketiraju ljude i vrijedjaju

nafurani, arogantni, bahati, bezobrazni, iskompleksirani, psihicki labilni sve su to oni
Ova ti ima mjesta. Itekako.
kada selefijice i ostala imperijalističko-neobrazovano forumska družba godinama i nakon gomile dokaza i materijala siluju zdrav razum , prosipajući priču o revoluciji i raznim ublehama ...onda je ismijavanje i etiketiranje tih likova jedina preostala mogućnost.
idem čak do toga da te ljude nazivam karakterno pokvarenim osobama....nema druge solucije.
Ma ima ih koji nisu selefijice i to ostalo pa često fasuju porciju uvreda (@kiki npr) zbog nekog svog mišljenja koje nekom ne odgovara.

Evo ti tigra, frišak primjer, ispade ćoek vehabija. Vaki, naki....jbg.
Krokodajl

#81180 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

tigar777 wrote:
Krokodajl wrote:
insomnia78 wrote:Opet je to puuuuno vise od klix ratnika :lol:
Otkud ti znaš koliko je ko od nas doprinjeo Siriji i njenom narodu ?
A kao neko jeste dao doprinos ratu u siriji ovdje sa foruma,jeste ali mozda samo u ideolosko propagandnom obliku.
Ne govorim o ratu u Siriji, govorim o Sirijcima, humanitarnoj pomoći, donacijama i radu sa izbjeglicama i organizacijama koje se bave time.

Nisu ni ovi hipsteri krenuli u Alep da mitraljez nose i četnike kose nego da se slikavaju.

A govorim da ima ljudi ovdje na forumu koji su sigurno uradili više po tom pitanju od njih sami.
rajv0sa

#81181 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

tigar777 wrote: Hahahah,ovdje ko napise post iole realan i neutralan je vehabija.Nista mi ne bi replicirao da sam svrsavao na saa i ruse kako tamane terore i civile.Ja nisam vehabija,hebo te vehabija u tu glavu zatucanu.
Nikad nisam bio aktivan u toj mjeri,nikad nisam dao podrsku nikome cak sam vise naginjao za saa.Tako da si ti ostao bez morala i imalo ljudskosto cim ti smeta moj post.Znaci pogodilo te.Zaobidji me.
Ustani pa kazi vehabija :-D
Ma možeš mater pravit budalom, srećom ima ovaj forum opciju da vidiš korisničke postove, a dovoljno je samo par tvojih pogledat. Opet patetika sa dozom provehabijske toleranicje u vidu vrijeđanja :mrgreen: Ja podjebavam i prozivam samo one koji dođu sa neke visine da palamude, a vidim pronašli su se baš ti takozvani neutralci. Par puta sam repliciro savi i kikiju (bilo je još forumaša sa drugim stavovima al su eto nestali :mrgreen: ), daleko manje nego vama samoprozvanim intelektualcima i moralistima. Koji kurac dolazite na temu ako tu pišu "bolesnici" "psihijatrski slučajevi" itd, šta ste vi doktori, psiholozi ? To me najviše iritira kao svi koji pišu su debili, non stop se ismijavaju, a tema začatana postovima takozvanih objektivaca punih pametovanja i nekog priglupog humora.

PS smeta ti oslovljavanje "vehabija", a vidim ti ovdje etiketiro pola foruma kao plaćenike, pa kad ti možeš bez osnove imenovat, zašto to nebi mogao i ja
rajv0sa

#81182 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

The US-backed Kurdish-Arab Alliance fighting the Islamic State (IS) in Syria on Sunday said they paused their operations in the city of Raqqa, the militants’ de facto Syrian capital of their self-proclaimed caliphate
Kurdi malo odmaraju
tigar777

#81183 Re: Sirija vol. 2

Post by tigar777 »

rajv0sa wrote:
tigar777 wrote: Hahahah,ovdje ko napise post iole realan i neutralan je vehabija.Nista mi ne bi replicirao da sam svrsavao na saa i ruse kako tamane terore i civile.Ja nisam vehabija,hebo te vehabija u tu glavu zatucanu.
Nikad nisam bio aktivan u toj mjeri,nikad nisam dao podrsku nikome cak sam vise naginjao za saa.Tako da si ti ostao bez morala i imalo ljudskosto cim ti smeta moj post.Znaci pogodilo te.Zaobidji me.
Ustani pa kazi vehabija :-D
Ma možeš mater pravit budalom, srećom ima ovaj forum opciju da vidiš korisničke postove, a dovoljno je samo par tvojih pogledat. Opet patetika sa dozom provehabijske toleranicje u vidu vrijeđanja :mrgreen: Ja podjebavam i prozivam samo one koji dođu sa neke visine da palamude, a vidim pronašli su se baš ti takozvani neutralci. Par puta sam repliciro savi i kikiju (bilo je još forumaša sa drugim stavovima al su eto nestali :mrgreen: ), daleko manje nego vama samoprozvanim intelektualcima i moralistima. Koji kurac dolazite na temu ako tu pišu "bolesnici" "psihijatrski slučajevi" itd, šta ste vi doktori, psiholozi ? To me najviše iritira kao svi koji pišu su debili, non stop se ismijavaju, a tema začatana postovima takozvanih objektivaca punih pametovanja i nekog priglupog humora.

PS smeta ti oslovljavanje "vehabija", a vidim ti ovdje etiketiro pola foruma kao plaćenike, pa kad ti možeš bez osnove imenovat, zašto to nebi mogao i ja
Vidim mater mi spominješ, stas ne zna bošnjo drugacije nego vridjati najmilije,Tako je to danas kad jedni zasute a drugi progovore ,da ne idem u detalje.
Nisam nikome rekao da je debil,i nisam jedini koji je to napisao,ali ti si se uhvatio moga komentara jer te direkt pogodio.A kad pisu savoxxu da je placenik to je ok,ja prozivam sve one koji ovdje imaju misiju,to je degutantno i licemjerno.Ja nisam vehabija niti imam ton vehabije.U ostalom sto da se pravdam nekome ko smazra vehabijom svakog onog ko se veze za Islam.Kad ti globaliziras mogu i ja.
Ustani pa kazi Tigar777
tigar777

#81184 Re: Sirija vol. 2

Post by tigar777 »

@krokodajl
Ok,svaka cast svakome ko je na bilo kakav human nacin pomogao Siriji i njenom narodu ,respekt.;-)
sarajevoxxxx

#81185 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Istočna Guta: Uskoro će biti raspoređeno oko 150 čečenskih vojnika oko linija razdvajanja. Pregovori su se vodili u Kairu između predstavnika Džejš El Islama i Rusa.

- Džurud Arsal: Trenutno traje ganjanje budala i kriminalaca iz Libanona po brdima Kalemuna. Uletili u zasjedu boraca HTŠ-a vjerovatno su svi izginuli

#سوريا #Syria
#ريف_دمشق

#هيئة_تحرير_الشام تحاصر مجموعة عناصر لـ #ميليشيا #حزب_الله اللبناني في جرود #عرسال بعد كمين محكم وتوقعهم جميعهم قتلى .

#ستيب_نيوز #Step_News
Last edited by sarajevoxxxx on 24/07/2017 21:34, edited 1 time in total.
zrakomlat

#81186 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

japin_mutapi wrote:ovi proasad forumasi isti vehabije, ko slika u ogledalu
netolerantni, iskljucivi, mrze svakoga ko nije kao oni, ne dopustaju drugacije stavove i misljena, gledaju sa visine druge, misle da su bolji, ismijavaju se, etiketiraju ljude i vrijedjaju

nafurani, arogantni, bahati, bezobrazni, iskompleksirani, psihicki labilni sve su to oni
Bezveze ti ovaj post. Neke stavke iz njega imaš i ti u svojim postovima, ismijavanje posebno. A ovim konkretno postom vrijeđaš značajan broj forumasa a može se naći i elemenata ostalog. Niđe veze vala, nije ti ovo trebalo.
Krokodajl

#81187 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Jesi li ti @Savoxxxx svjestan da se taj sukob u Arsalu vodi na teritoriju koji je u granicama Libanona ?

Ili je tebi svejedno, bitno je samo da Nusra mlati, pa gdje god.

Doduše, kako Izraelu ne fali ništa, ne fali ništa ni tim granicama, sve je to ionako Eretz Israel...
insomnia78

#81188 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ustat pa spomenuti jedinu demokratiju na BI
dječak sa šibicama

#81189 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Image

assadisti izasli na Eufrat ispod Rake, opsjedaju Shinan trenutno, ako ga vec nisu i uzeli.

Ova crvena tacka najistocnije dokle su stigli, uz sirijsku zastavu, mjesto koje nosi zanimljiv naziv.. as - Salam Alaykum, ne znam sta je to, nije selo nije grad, lici mi ko na neko poljoprivredno dobro.
Krokodajl

#81190 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

insomnia78 wrote:Ustat pa spomenuti jedinu demokratiju na BI
Uvjek.

Libanon i Iran su ionako rame uz rame :thumbup:
insomnia78

#81191 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Silos? :lol:
sarajevoxxxx

#81192 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ne znam koliko ima istine u ovome tekstu ispod, ali realno događaji na terenu govore da možemo zaista uskoro očekivati kraj rata i neko politučko riješenje tipa "Dejtona" pa čak i po pitanju predsjedništva, navodno takav ustav je več dogovoren između Amerikanaca, Rusa, EU-a, Saudije itd.

(نهاية الصراع في سوريا بإتفاق دولي)
#تسريبات و #مصادر

التفاوض بالأستانا و جنيف تصل مؤشراتهما على مشروع أميركي وافق عليه الروس في بُعده السياسي ولم تزل نقاط خلاف في بُعده الأمني فقط للآن كما تتسرب الأخبار عبر مصادر، من أجل نهاية للحرب في سوريا حتى تصريحات المبعوث الدولي الخاص بشأن الأزمة السورية "ميستورا" تتوافق مع التسريبات التي تؤكد أن الحرب ستضع أوزارها بنهاية هذا العام، وفق سيناريو واضح للمعارضة والنظام.
في سؤال وجه لديميستورا والذي جاوب عنه بقوله أن الجلسات السابقة والحالية هي عمل تحضيري للوقت المناسب الذي سنتمكن أخيراً فيه من القول فعلياً بأنه لدينا الآن مؤتمر سلام في جنيف والذي سيكون قبل نهاية العام.
ومن جانب آخر يؤكد التسريبات تردد تأكيدات أن حزب اللات سيعود إلى لبنان من سوريا عام 2018 وهو ما سمعه كوادر الحزب من زعيم عصابتهم حسن نصر اللات.،
فما هو المشروع المطروح لإنهاء الحرب، وما هي نقاط السيناريو حتى نهاية العام الجاري؟
بحسب التسريبات كشفت أن الخطة هي نتاج توافق أميركي روسي، وأنه ثمة مشروع أميركي وافق عليه الروس ما عدا بعض النقاط التي لها علاقة بوضع الأجهزة الأمنية في مرحلة ما بعد الحرب.
- وتقول المصادر إن الدستور الجديد لسوريا سيصدر الشهر المقبل عن الأمم المتحدة بموافقة الولايات المتحدة وأوروبا وروسيا والسعودية وستكون الفدرالية هي النظام السياسي المقبل لسوريا وعلى طريقة اتفاق دايتون الذي أنهى حرب السنوات الثلاث بين الصرب والكروات والمسلمين،
ومعنى ذلك أن الاتفاق سيبنى على الوقائع العسكرية وما رافقها من تغيير سكاني وتهجير داخل المحافظات ومنها وإليها، كما حدث في البوسنة تماماً، فلم يعد هدف المعارك تحقيق النصر النهائي من جانب المعارضة المشاركة في التفاوض أو النظام، بل هي لتحسين الشروط وتحديد حدود الفدراليات التي سيقوم على أساسها النظام السياسي الجديد.
- وبعد شهرين من صدور الدستور ستجري انتخابات في سوريا يشارك فيها السوريون في الداخل والخارج بإشراف المجتمع الدولي، فإما أن يفوز بشار الاسد رئيساً أو لا،
- ومع ذلك، لن يكون رئيس الجمهورية وحده في ممارسة الصلاحيات الدستورية بل سيكون له مساعدان، بمعنى أنه سيكون مجلس رئاسي من ثلاثة رؤساء ، أي رئيس علوي وسني وآخر للأقليات الأخرى .، يتناوبون على الحكم ضمن مدة الرئاسة.
- وسيكون لكل محافظة حاكم مرتبط بدمشق، كما هو النظام الإماراتي كمثال، لكن كل محافظة تشكل فدرالية خاصة بها، ولها حاكم يدير شؤونها، ويخضع للحكم المركزي في دمشق. وهذا يقترب من نظام الكانتونات السائد في البوسنة والهرسك.

- أما مقاتلو المعارضة فسينضمون إلى التشكيلات العسكرية النظامية، مع تسوية أوضاع المقاتلين الأجانب.
- فيما تبقى النقطة الخلافية الرئيسة بين الولايات المتحدة وروسيا وهي المتعلقة بملف الأجهزة الأمنية، فالأميركيون يريدون الإلغاء التام لكل الأجهزة الأمنية الحالية والاستعاضة عنها بجهازين فقط، الأول هو جهاز الأمن الوطني ويقوده سني من #حلب وجهاز الأمن العسكري ويقوده علوي.
- أخيراً سيبقى الأميركيون في الجنوب والروس والأتراك في مناطق نفوذهم الأخرى في الشمال والغرب، بذريعة حفظ الاستقرار والإشراف على تطبيق الاتفاق المذكور أعلاه.
ونقول لطرفي التفاوض و أربابهم باختصار (إنقعوا تفاوضكم بالماء)
فنحن إخترنا التفاوض على طريقتنا و قريباً سنبدأ جولات التفاوض المفيدة برعاية ربنا تبارك و تعالى .

الأسيف
muhafuca

#81193 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Jordan postavio (oslobodio za objavu) video pucnjave na granici kad su tri Americka vojnika poginula

Malo sa pocetka i druga polovina videa su zanimljivi (ostalo je poprilicno prazan hod - nista se ne vidi od "akcije")
Jordan has released security footage related to the gunfight that killed three U.S. soldiers in November at Al Jafr.

sarajevoxxxx

#81194 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote:Jesi li ti @Savoxxxx svjestan da se taj sukob u Arsalu vodi na teritoriju koji je u granicama Libanona ?

Doduše, kako Izraelu ne fali ništa, ne fali ništa ni tim granicama, sve je to ionako Eretz Israel...

Ovu zadnju intervenciju Hezbollaha u Arsalu žestoko je osudio nekadašnji prvi čovjek Hezbollaha Tufejli. Sukob se vodi na velikom području zapadnog Kalemuna, Felita, Džurud Arsal itd.
Krokodajl

#81195 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:
Krokodajl wrote:Jesi li ti @Savoxxxx svjestan da se taj sukob u Arsalu vodi na teritoriju koji je u granicama Libanona ?

Ovu zadnju intervenciju Hezbollaha u Arsalu žestoko je osudio nekadašnji prvi čovjek Hezbollaha Tufejli. Sukob se vodi na velikom području zapadnog Kalemuna, Felita, Džurud Arsal itd.
U Libanonu.

Što znači da Libanonska vojska i Hezbollah imaju pravo da unište ćelije Al Kaide u svojoj zemlji.
muhafuca

#81196 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote:

Radi kontexta taj nekadasnji prvi covjek Hezbollaha par zadnjih godina govori protiv Hezbollaha sta god da su uradili tako da ovo nije nikakvo iznenadjenje (ta njegova izjava tj ako je vec kritikovao ovu akciju kako prenosis)

Sutra da Hezbollah pregazi Izrael i oslobodi sve do Sinaja - ja mislim da bi on nasao nesto da kritikuje oko toga.

Jesam u pravu ili nisam?
Krokodajl

#81197 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Treba im reć da Libanon nije Šam nego Levant, ne znam šta će HTS tamo.

Nek opet urade rebradning.

Al opet, kad se Hezbollah može boriti u Siriji može i HTS u Libanonu, raja iz Idliba je uz njih svim srcem.

Al nema onda kukanja na Hezbollah u Siriji :D
zrakomlat

#81198 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

muhafuca wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Radi kontexta taj nekadasnji prvi covjek Hezbollaha par zadnjih godina govori protiv Hezbollaha sta god da su uradili tako da ovo nije nikakvo iznenadjenje (ta njegova izjava tj ako je vec kritikovao ovu akciju kako prenosis)

Sutra da Hezbollah pregazi Izrael i oslobodi sve do Sinaja - ja mislim da bi on nasao nesto da kritikuje oko toga.

Jesam u pravu ili nisam?
Nisi naravno. Šta to fali Izraelu? :skoljka:

:mrgreen:
muhafuca

#81199 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Krokodajl wrote:Treba im reć da Libanon nije Šam nego Levant, ne znam šta će HTS tamo.

Nek opet urade rebradning.

Al opet, kad se Hezbollah može boriti u Siriji može i HTS u Libanonu, raja iz Idliba je uz njih svim srcem.

Al nema onda kukanja na Hezbollah u Siriji :D
Teritorija historijskog Šam-a i historijskog Levanta se dosta preklapaju - s tim da Levant je u slobodnijim interpretacijama malo veci

ali u svakoj verziji (i u najmanjim obimima) oba termina obuhvataju i Siriju i Liban.

Levant je u vecini zapadnjacko ime za Šam

Ovo cisto informativno :D
sarajevoxxxx

#81200 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Inače Asadovcima je danas oboren još jedan avion i to u regionu Džurud Arsala odnosno zapadnog Kalemuna.
Locked