Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Spit_fire

#81126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Novak20 wrote: 08/02/2023 13:59
PM72 wrote: 08/02/2023 13:44 Ma kakav strah Novače,dokumente,zlato,pare i pasoše uvijek drži u pričuvi a auto uvijek nek bude puno goriva.Nek se jebu.
Da pukne, 50% BiH bi pobjeglo u prvih par dana u raznim pravcima. :D

Nisam ti ja taj koji bježi. Strah me za djecu, svoju i tuđu.

Kakvo im breme ostavljamo.
Kad ne volite BiH ne znam sto cekate da pukne, pomozite i sebi i nama i idite
Novak20

#81127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

palermo wrote: 08/02/2023 13:49
Novak20 wrote: 08/02/2023 13:41

Ironije ima ali nema razloga za strah od rahat patnje. Barem ne na onaj strah na koji ti vjerojatno misliš.

Rahat patnja traje već 27 godina. Bošnjačka politika nije ništa jača nego je bila, a sumnjam i da će biti uz averziju prema Zapadu.

Potrošila je kredite ratnih žrtava, počelo je demografsko urušavanje, stanovništvo se koncetriše u veće gradove F BiH, ekonomska osnova jako tanka, privreda ovisi o tajkunima, trgovina prednjači, energetska stabilnost vezana je za dvije prastare TE koje će biti ukinute, exodus i bijela kuga uzimaju danak i od Bošnjaka.

Bez dvije dobre plaće u porodici nema rahatluka. Ode narod nepovratno.

Ništa epohalno nije napravljeno čak ni tamo gdje drugi ne smetaju, niti jedna strategija razvoja nije ostvarena. Primjer je recimo autocesta, o željeznicama da ne pričam.

A za to vrijeme, promijenile su se mnoge međunarodne i regionalne političke okolnosti. Mijenjati će se i dalje.

Iz tog razloga, bošnjački politički plan koji danas ne funkcionira mora se napustiti jer drugi očito imaju bolje planove, brže rade, brže napreduju.

Jbg, zakasnilo se poprilično pa je prijedlog rahat patnje samo ironija koja neće ništa popraviti nego će biti baš to što jeste - patnja većimi, rahatluk povlašćenoj manjini. Do novog otvorenog sukoba ako se političke svađe ne riješe.

A toga me već jeste strah.
Pa u pravu si dijelom. Ako zvanicne politike Zagreba I Beograda ne shvate da je cijena njihovih trenutnih politika prevelika, onda jbg. Idemo ka sukobu,al odgovornost ce najamnje biti na probosanskoj politici. Doduse, kad sukob dodje to I nije vise bitno.

I druga varijanta je da Bosnjaci klepe usima, I to je nesto sto danas imamo....to opet sa sobom nosi druge opasnosti.
Ima i treća varijanta.

Hrvati trebaju milom ili silom iseliti ili se asimilirati pa da se sa Beogradom bratski dogovara o suživotu dva entiteta dva naroda ili o podjeli 1/2.
Login77777

#81128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Jel ovo @Prpa.ba i dalje predvodi patriJote… :lol:
elk

#81129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Ko je prvi put bjezao opet ce. A u slobodno vrijeme izmedju dva bjezanja se sica patrotizmom
PM72

#81130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Novak20 wrote: 08/02/2023 13:59
PM72 wrote: 08/02/2023 13:44 Ma kakav strah Novače,dokumente,zlato,pare i pasoše uvijek drži u pričuvi a auto uvijek nek bude puno goriva.Nek se jebu.
Da pukne, 50% BiH bi pobjeglo u prvih par dana u raznim pravcima. :D

Nisam ti ja taj koji bježi. Strah me za djecu, svoju i tuđu.

Kakvo im breme ostavljamo.
Mene su jednom naguzili.U stvari,naguzio sam sam sebe.Bio dobrovoljac.Jedva živ ostao.Drugi put neće baka u drenjke.I ne bih bježao nego bih otišao.Šta fali ovim iz dijaspore,i njih je bilo strah za našu djecu i Bosnu :lol:
A Bosna...lijepa zemlja.Najljepša.Država Bosna je hala.
dr_Evil

#81131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 08/02/2023 14:06
palermo wrote: 08/02/2023 13:49

Pa u pravu si dijelom. Ako zvanicne politike Zagreba I Beograda ne shvate da je cijena njihovih trenutnih politika prevelika, onda jbg. Idemo ka sukobu,al odgovornost ce najamnje biti na probosanskoj politici. Doduse, kad sukob dodje to I nije vise bitno.

I druga varijanta je da Bosnjaci klepe usima, I to je nesto sto danas imamo....to opet sa sobom nosi druge opasnosti.
Ima i treća varijanta.

Hrvati trebaju milom ili silom iseliti ili se asimilirati pa da se sa Beogradom bratski dogovara o suživotu dva entiteta dva naroda ili o podjeli 1/2.
Mislis na ono sta nije uradjeno '92 bez ispaljenog metka, a ta opcije je bila na stolu, da ce se desiti danas nakon posljednjeg genocida. Kako da ne.

Trenutno jedino stanje koje vidimo na terenu je isto kao i 93-e kad su pricali Tudjman i Milosevic. Kad se Srbi i Hrvati dogovore(kao sad Dragan i Dodik) Muslimani moraju da prihvate ili nestanu. Ja nikakvu drugu koaliciju niti razgovor ne vidim.
Mishelinke

#81132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Prpa.ba wrote: 08/02/2023 13:16 Licno uopste ne sporim da SDA nije i ne radi (svjesno i s namjerom) u korist jacanja pozicije Bosnjaka i drzavnih institucija.

Alternativa, ipak, nisu relaksatori odnosa, nego neko ko ce povuci crvene linije i raditi ono sto moze.

Dakle, trenutno stanje je da SDA i DF rade (ili makar pricaju, ponekad) bez svijesti i ispravne namjere u korist drzave i Bosnjaka jer im se drmaju fotelje, a Trojanci bez svijesti i namjere rade u korist rusitelja drzave jer hoce fotelje.

Istinske opcije koja ce radikalno postaviti crvene linije nema. Ima pojedinaca. Ali doci ce i taj dan. Sazrijevanje jedne nacije je dug proces.
Ma nema od ovakve Bosne ništa, nemojte se bez veze zavaravati ljudi. Šta vam je.

Kad se dublje analiziraju trenutne gepopolitičke okolnosti, kao i svi trenutni potezi zapada kada smo mi i Balkan općenito u pitanju, daje se zaključiti (što je, kada se malo bolje pogleda, jasno ko dan):

- Čim se riješi pitanje Kosova, eto Kvinte ovdje sa zahtjevom da RS se odcijepi (ili pripoji Srbiji), uz dodatne pregovore oko procenta (da Federaciju zadovolje još nekim sitnim dijelom RS teritorije na osnovu brojnosti Bošnjaka i Hrvata, vjerovatno Srebrenica i možda Lukavica*, kako bi se tehnički zaokružila teritorija Sarajeva).

- Taj zahtjev će biti pod moranjem, bez rasprave i bilo kakavih dodatnih uslova sa naše strane, isto kao što su Vučiću rekli da mora prihvatiti plan za Kosovo i gotova priča.

- Sa druge strane, Federaciji će se ponuditi prijem u NATO i EU u roku od 6 mjeseci, od moementa potpisa razlaza sa RS-om, dodatni fondovi i sl.

- Da se zadovolji treća, hrvatska strana, reformisaće se Ustav FBiH, po uzoru na Vašingtonski sporazum, i tu će biti dvije države, Hrvatska i Federacija Bosne i Hercegovine, koje će, kao po Vašingtonskom sporazumu, biti u konfederaciji. U suštini, mi ćemo se konfederalno spojiti sa Hrvatskom nakon prijema u NATO i EU i to će izgledati nešto kao Engleska i Škotska. Svaka od tih država će u određeoj mjeri imati svoj vlastiti suverenitet, a za sve ostalo, na međunarodnom planu, u UN-u, NATO-u i EU predstavljat će nas novoformirana Konfederacija Hrvatske i Federacije BiH. Vjerovatno će se morati reformisati i ustav FBiH, kako bi kantoni bili isto kao i županije u HR, kao i ustav Hrvatske, kako bi u saboru i vladi učestvovali i predstavnici iz FBiH.
* RS-u, odnosno Srbiji dao bi se neki izlaz na more. Da li pola Neuma ili neki drugi dio oko Prevlake, koji Hrvatskoj ne znači puno, ne znam, ali Lukavicu bi morali na taj način kompenzirati. Za Srebrenicu, zbog preduđenog genocida, ne bi im se dozvolilo da traže bilo kakvu kompenzaciju.

- Volio bih da griješim, ali sve ide na ovo. Jednostavno, danas da dođe Kvinta sa ovim zahtjevom, kod nas, a prvenstveno mislim u bošnjačkom političkom korpusu jer se onu busaju da su uber patriote, nema ko da lupi šakom od stol i kaže ne može. Naši predstavnici i lideri (SDA, DF, Trojka, Sedmorka, Osmorka, grupnjak,....) samo gledaju vlastiti interes, i u takvoj situaciji bi gledali samo to kako da oni što bolje prođu. Jedni bi tražili amnestiju za sav dosadašnji dokazani i nedokazani kriminal kako bi bili mirni u budućnosti, drugi bi tražili dodatni keš i nekretnine, treći bi tražili prznanje sumnjivo stečenih diploma, četvrte bi bolio k.... i svi bi dobili to što traže i potpisali bi bez da trepnu. Dodatni uslov zapada će vjerovatno biti da, nakon što im se ispune želje i željice, i nakon što potpišu raspada zemlje, da se trajno uklone iz javnog i političkog života.

- A samo naivni vjeruju da ovako neće biti. Neće evropa probleme u svom dvorištu. Formiraće se tri velike države, države koje su do sada najviše problema pravile na Balkanu. Dobili bi veliku Konfederaciju Hrvatsku, veliku Srbiju i veliku Albaniju.

A narod?

- Eh, narod će se morati zadovoljti sa tim. Srbi će rahat moći srbovati i napokon su svi u jednoj državi, Albanci će se također slaviti, koliko god teško živjeli, imaju Kosovo i veliku Albaniju, a mi? Mi ćemo, kao do sada, gledati kako da hajrujemo. Jedno vrijeme će nas boliti to što nema BiH od 52 hiljede km2 (bar po FB, Tik Tok i Instagram objavama), ali zadovoljićemo se tim nekim prividinim suverenitetom FBiH, sigurnosti pod NATO-om i EU-om, kao i vidljivo boljim životnim standardom i imaćemo svoju Federalnu reprezentaciju u fudbalu, kao i Škoti. Što kažu, Elhamdulillah, nama dosta. A ako neko misli da će se narod buniti i izaći na ulice da sriječi raspad zemlje, taj je naivan kao trogodišnjak. Tad će tek one, u narodu ustaljene izreke "samo nek se ne puca" i "samo nek je živa glava" dobiti svoj pravi značaj i puninu. Garantujem, da bi dan poslije bio najobičniji radni dan u Sarajevu.

Zaključak

- I to je to, sa presprektive zapada ovo bi bilo "vuci siti a ovce na broju". Zapadnjake boli neka stvar za našim osjećanima, patriotizmom, oni gledaju samo svoj interes, a to je stabilnost u dvorištu, po bilo kojoj cijeni. Ovim bi bili sigurni da Rus ovdje nikad neće kročiti. Osim Kosova, za dobijanje RS-a, Srbija će morati još malo dati guz.., hoću reći, još dodatnih pristanaka, kao što je članstvo u NATO i time će se Balkan trajno zaokružiti kao NATO prostor.
DaysleepeR

#81133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Dobra analiza i jako moguće konačno rješenje.
tramvajtrojka

#81134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Login77777 wrote: 08/02/2023 14:09 Jel ovo @Prpa.ba i dalje predvodi patriJote… :lol:
dobro je da si ziv ja mislio docepao te se osmica , nisi vidio prpine najave za propast trojke na vanrednim izborima :lol:
sajber87

#81135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

DaysleepeR wrote: 08/02/2023 14:27 Dobra analiza i jako moguće konačno rješenje.
Jedino sto je dobro u toj analizi je da ce ostati kao podsjetnik koliko se moze fulati u prognozi
Spit_fire

#81136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Mishelinke wrote: 08/02/2023 14:21
Prpa.ba wrote: 08/02/2023 13:16 Licno uopste ne sporim da SDA nije i ne radi (svjesno i s namjerom) u korist jacanja pozicije Bosnjaka i drzavnih institucija.

Alternativa, ipak, nisu relaksatori odnosa, nego neko ko ce povuci crvene linije i raditi ono sto moze.

Dakle, trenutno stanje je da SDA i DF rade (ili makar pricaju, ponekad) bez svijesti i ispravne namjere u korist drzave i Bosnjaka jer im se drmaju fotelje, a Trojanci bez svijesti i namjere rade u korist rusitelja drzave jer hoce fotelje.

Istinske opcije koja ce radikalno postaviti crvene linije nema. Ima pojedinaca. Ali doci ce i taj dan. Sazrijevanje jedne nacije je dug proces.
Ma nema od ovakve Bosne ništa, nemojte se bez veze zavaravati ljudi. Šta vam je.

Kad se dublje analiziraju trenutne gepopolitičke okolnosti, kao i svi trenutni potezi zapada kada smo mi i Balkan općenito u pitanju, daje se zaključiti (što je, kada se malo bolje pogleda, jasno ko dan):

- Čim se riješi pitanje Kosova, eto Kvinte ovdje sa zahtjevom da RS se odcijepi (ili pripoji Srbiji), uz dodatne pregovore oko procenta (da Federaciju zadovolje još nekim sitnim dijelom RS teritorije na osnovu brojnosti Bošnjaka i Hrvata, vjerovatno Srebrenica i možda Lukavica*, kako bi se tehnički zaokružila teritorija Sarajeva).

- Taj zahtjev će biti pod moranjem, bez rasprave i bilo kakavih dodatnih uslova sa naše strane, isto kao što su Vučiću rekli da mora prihvatiti plan za Kosovo i gotova priča.

- Sa druge strane, Federaciji će se ponuditi prijem u NATO i EU u roku od 6 mjeseci, od moementa potpisa razlaza sa RS-om, dodatni fondovi i sl.

- Da se zadovolji treća, hrvatska strana, reformisaće se Ustav FBiH, po uzoru na Vašingtonski sporazum, i tu će biti dvije države, Hrvatska i Federacija Bosne i Hercegovine, koje će, kao po Vašingtonskom sporazumu, biti u konfederaciji. U suštini, mi ćemo se konfederalno spojiti sa Hrvatskom nakon prijema u NATO i EU i to će izgledati nešto kao Engleska i Škotska. Svaka od tih država će u određeoj mjeri imati svoj vlastiti suverenitet, a za sve ostalo, na međunarodnom planu, u UN-u, NATO-u i EU predstavljat će nas novoformirana Konfederacija Hrvatske i Federacije BiH. Vjerovatno će se morati reformisati i ustav FBiH, kako bi kantoni bili isto kao i županije u HR, kao i ustav Hrvatske, kako bi u saboru i vladi učestvovali i predstavnici iz FBiH.
* RS-u, odnosno Srbiji dao bi se neki izlaz na more. Da li pola Neuma ili neki drugi dio oko Prevlake, koji Hrvatskoj ne znači puno, ne znam, ali Lukavicu bi morali na taj način kompenzirati. Za Srebrenicu, zbog preduđenog genocida, ne bi im se dozvolilo da traže bilo kakvu kompenzaciju.

- Volio bih da griješim, ali sve ide na ovo. Jednostavno, danas da dođe Kvinta sa ovim zahtjevom, kod nas, a prvenstveno mislim u bošnjačkom političkom korpusu jer se onu busaju da su uber patriote, nema ko da lupi šakom od stol i kaže ne može. Naši predstavnici i lideri (SDA, DF, Trojka, Sedmorka, Osmorka, grupnjak,....) samo gledaju vlastiti interes, i u takvoj situaciji bi gledali samo to kako da oni što bolje prođu. Jedni bi tražili amnestiju za sav dosadašnji dokazani i nedokazani kriminal kako bi bili mirni u budućnosti, drugi bi tražili dodatni keš i nekretnine, treći bi tražili prznanje sumnjivo stečenih diploma, četvrte bi bolio k.... i svi bi dobili to što traže i potpisali bi bez da trepnu. Dodatni uslov zapada će vjerovatno biti da, nakon što im se ispune želje i željice, i nakon što potpišu raspada zemlje, da se trajno uklone iz javnog i političkog života.

- A samo naivni vjeruju da ovako neće biti. Neće evropa probleme u svom dvorištu. Formiraće se tri velike države, države koje su do sada najviše problema pravile na Balkanu. Dobili bi veliku Konfederaciju Hrvatsku, veliku Srbiju i veliku Albaniju.

A narod?

- Eh, narod će se morati zadovoljti sa tim. Srbi će rahat moći srbovati i napokon su svi u jednoj državi, Albanci će se također slaviti, koliko god teško živjeli, imaju Kosovo i veliku Albaniju, a mi? Mi ćemo, kao do sada, gledati kako da hajrujemo. Jedno vrijeme će nas boliti to što nema BiH od 52 hiljede km2 (bar po FB, Tik Tok i Instagram objavama), ali zadovoljićemo se tim nekim prividinim suverenitetom FBiH, sigurnosti pod NATO-om i EU-om, kao i vidljivo boljim životnim standardom i imaćemo svoju Federalnu reprezentaciju u fudbalu, kao i Škoti. Što kažu, Elhamdulillah, nama dosta. A ako neko misli da će se narod buniti i izaći na ulice da sriječi raspad zemlje, taj je naivan kao trogodišnjak. Tad će tek one, u narodu ustaljene izreke "samo nek se ne puca" i "samo nek je živa glava" dobiti svoj pravi značaj i puninu. Garantujem, da bi dan poslije bio najobičniji radni dan u Sarajevu.

Zaključak

- I to je to, sa presprektive zapada ovo bi bilo "vuci siti a ovce na broju". Zapadnjake boli neka stvar za našim osjećanima, patriotizmom, oni gledaju samo svoj interes, a to je stabilnost u dvorištu, po bilo kojoj cijeni. Ovim bi bili sigurni da Rus ovdje nikad neće kročiti. Osim Kosova, za dobijanje RS-a, Srbija će morati još malo dati guz.., hoću reći, još dodatnih pristanaka, kao što je članstvo u NATO i time će se Balkan trajno zaokružiti kao NATO prostor.
:thumbup: Identicno sam rekao
Idemedosumom

#81137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

Znaci nece nam trebati pasos za more :thumbup:
billy organ

#81138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by billy organ »

Zanimljiva teorija ali da je film, u videoteci bi stajao u istom redu sa Dan Nezavisnosti, Peti Element, Star Wars, Odiseja 2001 ...
Spit_fire

#81139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

billy organ wrote: 08/02/2023 14:35 Zanimljiva teorija ali da je film, u videoteci bi stajao u istom redu sa Dan Nezavisnosti, Peti Element, Star Wars, Odiseja 2001 ...
Da je film mozda i bi, al nasu zalost ovo je stvarnost
Last edited by Spit_fire on 08/02/2023 14:45, edited 1 time in total.
billy organ

#81140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by billy organ »

Spit_fire wrote: 08/02/2023 14:39
billy organ wrote: 08/02/2023 14:35 Zanimljiva teorija ali da je film, u videoteci bi stajao u istom redu sa Dan Nezavisnosti, Peti Element, Star Wars, Odiseja 2001 ...
Da je film mozda i bi, al nasu nazalost ovo je stvarnost
To ti je ko kad cistacice sjednu na pauzu da zapale cigaru i popiju kafu i krenu razglabat o svjetskoj politici. Nit su Srbi toliko bitni u ocima zapada da ce im se entitet pretvoriti u drzavu, a niti Hrvati da im Bosna dodje ko dio nekakve konfederacije.
Mishelinke

#81141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Idemedosumom wrote: 08/02/2023 14:35 Znaci nece nam trebati pasos za more :thumbup:
Sad nešto razmišljam dok prelistavam ovu temu, pošto je ovo anoniman forum, da se napravi anketa, čisto da vidimo koliko bi ljudi bili za ovakvo rješenje, umjesto trenutne situacije, i "rahat patnje".

Ja bih volio da sam fulio kao nikad u životu (u što, također kao nikad u životu sumnjam, iskreno), ali me sad nešto kopka, na osnovu ove male "analizice", koliko bi ljudi "rahat" pristalo na ovo. Dakle, dosta bolji lagodniji život po gore navedenoj cijeni.

Znam da bi, do prije 10-tak godina, bilo nezamislio ovo uopšte spomenuti, vjerovatno bi bio i banovan, ali sad bi bilo zanimljivo vidjeti koliko ljudi bi zapravo i željelo ovakav ili sličan rasplet cjelokupne situacije.
tramvajtrojka

#81142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Idemedosumom wrote: 08/02/2023 14:35 Znaci nece nam trebati pasos za more :thumbup:
gdje da se sarne za ovo , zamisli prosjecnog bosnju svoj na svome u Makarskoj 8-) 8-) :mrgreen: , halal im ona tri duluma njive u istočnoj Bosni :zjev:
Spit_fire

#81143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

billy organ wrote: 08/02/2023 14:44

To ti je ko kad cistacice sjednu na pauzu da zapale cigaru i popiju kafu i krenu razglabat o svjetskoj politici. Nit su Srbi toliko bitni u ocima zapada da ce im se entitet pretvoriti u drzavu, a niti Hrvati da im Bosna dodje ko dio nekakve konfederacije.
Cinjenicno stanje i pravac djelovanja govori drugacije
duh_sa_sjekirom

#81144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Sve nekakvi analiĆari i struĆnjaci.... :-)
Komadaju državu lakše nego pogaču
Sve će nama Zapad riješiti, naše je samo da sjedimo i trošimo bespovratna sredstva i kredite. A zapadni političari će hodati Balkanom i raspoređivati ko će u kojoj državi živjeti...

:lol:
Last edited by duh_sa_sjekirom on 08/02/2023 14:50, edited 1 time in total.
billy organ

#81145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by billy organ »

Spit_fire wrote: 08/02/2023 14:46
Cinjenicno stanje i pravac djelovanja govori drugacije
bumo vidjeli. Ali ja pare ne bih ulagao na te price. Previse brutalan rasplet. Cvaknes pola drzave, pripojis je drugoj, a drugoj polovici das nato savez i konfederaciju sa trecom drzavom. Malo logike ukljuciti i vidjet ce se sva nadrealnost i naucna fantastika.
Mishelinke

#81146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Volio bih da si u pravu.

Možda jedina, hajde tako da kažem, dobra stvar u svemu tome, jesu Bavarska, Baskija i Katalonija. Da nije te tri pokrajine, kvinta bi davno ovako uradila, ali ne mogu zbog svojih neraščišćenih odnosa tek tako RS pretvoriti u državu. Sa Kosovom im je uspjelo, ali drugi put, teško da bi mogli bez da naprave problem sami sebi u svojim državama.
Prpa.ba

#81147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

tramvajtrojka wrote: 08/02/2023 14:45 gdje da se sarne za ovo , zamisli prosjecnog bosnju svoj na svome u Makarskoj 8-) 8-) :mrgreen: , halal im ona tri duluma njive u istočnoj Bosni :zjev:
Kako mali Robbie zamislja Bosnjake.. :lol:
meridiyan

#81148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Mishelinke wrote: 08/02/2023 14:45
Sad nešto razmišljam dok prelistavam ovu temu, pošto je ovo anoniman forum, da se napravi anketa, čisto da vidimo koliko bi ljudi bili za ovakvo rješenje, umjesto trenutne situacije, i "rahat patnje".

Ja bih volio da sam fulio kao nikad u životu (u što, također kao nikad u životu sumnjam, iskreno), ali me sad nešto kopka, na osnovu ove male "analizice", koliko bi ljudi "rahat" pristalo na ovo. Dakle, dosta bolji lagodniji život po gore navedenoj cijeni.

Znam da bi, do prije 10-tak godina, bilo nezamislio ovo uopšte spomenuti, vjerovatno bi bio i banovan, ali sad bi bilo zanimljivo vidjeti koliko ljudi bi zapravo i željelo ovakav ili sličan rasplet cjelokupne situacije.
Zelio ne zelio u vecem slucaju slazem se sa tvojom analizom.
Napravi anketu pa cemo vidjeti sta pucanstvo misli.
Novak20

#81149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Mishelinke wrote: 08/02/2023 14:45

Postoji ta tema o rahat patnji i anketa. Iznenadit ćeš se kada vidiš koliko se raje spremno patiti.

Uglavnom su to oni što se pate od Austrije do Australije. :D

smrt-rahat-patnji-sloboda-gra-anima-bih-t156135.html

I da, meni je nerealna konfederacija sa Hrvatskom nakon ovih iskustava Hrvata sa bošnjačko-hrvatskom federacijom.
Last edited by Novak20 on 08/02/2023 14:57, edited 1 time in total.
billy organ

#81150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by billy organ »

Mishelinke wrote: 08/02/2023 14:50
Volio bih da si u pravu.

Možda jedina, hajde tako da kažem, dobra stvar u svemu tome, jesu Bavarska, Baskija i Katalonija. Da nije te tri pokrajine, kvinta bi davno ovako uradila, ali ne mogu zbog svojih neraščišćenih odnosa tek tako RS pretvoriti u državu. Sa Kosovom im je uspjelo, ali drugi put, teško da bi mogli bez da naprave problem sami sebi u svojim državama.
Da se desi nezavisnost RS;
- Katalonija bi odmah rekla: "kad mogu oni mozemo i mi"
- Flandrija "Hocemo i mi nezavinost"
- Skotska "Izlazimo iz UK"
- Mozda bi i ona teorija oko nezavisne Kalifornije mogla postati stvarnost. Ako Kalifornija izadje iz USA, haos za ostastak drzave.

I jos mali milion primjera. I svi bi imali validan argument "Kad je entitet nastao na genocidu postao drzave, hocemo i mi".

Jel sad vidis koji bi haos nastao samo zato eto da ispune Srbima njihove zelje i da im daju utjesnu nagradu za Kosovo?
Last edited by billy organ on 08/02/2023 14:57, edited 1 time in total.
Locked