Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#81126 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#81127 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 09/11/2024 23:16 Jesam li ja glup ili je ono govno Coote dva čista žuta kartona oprostio Villi? Obe kontre u drugom dijelu, kad je Mo tražio Diaza i kad smo dali drugi je bilo obaranje igrača i vezi dok je dodavao loptu.
Ma frajer veze sa zivotom nema. Milion situacija je pogresno sudio.
Tacno, u toj situaciji trebao je biti zuti za igraca Ville.

Onda onaj duel Konatea u 16m s nekim, kako je on ondje vidio faul nad Konateom? :lol:
Odron su engleski smradovi od sudija, odron!
AmiĐa_Idriz

#81128 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

All parties have remained tight-lipped over the discussions around Mo Salah. It’s unclear what’s on the table compared to what he wants. His current deal is worth around £350,000 per week plus bonuses.

[@JamesPearceLFC]
There is no indication Salah is ready to turn his back on chasing the biggest prizes. His family are happy and settled in Cheshire.

[@JamesPearceLFC]
Mohamed Salah staying at Liverpool during the international break will be very important for the club to begin serious contract renewal negotiations. Liverpool knows Salah is asking for a new two-year contract.

[@ismaeelmahmoudd]
AmiĐa_Idriz

#81129 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer

#81130 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Idealno bi bilo da samo odmori reprezentativnu pauzu.
no_sekirli

#81131 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ako je ovo istina da Salah trazi ugovor na 2 godine, klub bi ispao apsolutni supljak da se to ne realizira.
Capajebo

#81132 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Ma ostat ce sva trojica. Prvi na tabeli, hype je tu i idu potpisi do nove godine svi
vaučer

#81133 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Trent sigurno odlazi po meni.
Ostali ostaju.
no_sekirli

#81134 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ja sam samo siguran da Virgil nece nigdje.
Pandakonda

#81135 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Mislim da situacija nije bas toliko jednostavna. Barem ne iz perspektive kluba. VVD i Salah traze ugovor na 2-3 godine uz vecu platu. Klub naravno mora izracunati rizik da ti dajes ugovor od 3 godine svojim najplaćenijim fudbalerima koji su igrom slucaja i najstariji i sigurno ne mogu biti u boljoj formi od ovoga sto danas rade. Naprotiv, itekako se moze vidjeti da njih dvojica logicno nisu na istom nivou od prije recimo 3-4 godine. Upravo radi tih godina imas povecan rizik za povrede, sta ako ti njima das veliki ugovor sa platama i krene niz povreda ? Vidimo kako klub razmislja sa situacijom sa Allisonom gdje su radi povreda doveli Mamardashvilija iako je Allison u najboljim godinama za golmana.

Onda imamo i biznis stranu, da li je pametno Salaha zadrzati skroz do penzije ili ipak uzeti 100 plus miliona ukoliko arapi pokucaju na vrata sto ce biti korisno da se uzme neki novi mlađi Salah ? Vjerujem da sa Salahom to mozda i mogu dogovoriti da ugovor bude na manju platu ali uz velike bonuse za golove i asistencije tako da se i klub ogradi. Onda uvijek ima i taj igracki opurtunizam gdje sta ako nam se otvori prostor da kupimo neko krilo za buducnost tipa Adeyemi ili mozda cak Rodryga a nama na platnom spisku igrac od 350k u kojem ima jos mozda 2 godine top level igre ?

Trent je skroz odvojen slucaj od njih dvojice, mislim da on jos vaga kako će Slotov projekat izgledati i da li će mu klub dati neke garancije koje je on trazio kao sto je recimo kapitenska traka nakon sto Virgil ode. Jos su neki novinari spominjali da je u njegovom slucaju problem i plata jer on zeli da bude sto blize Salahu sto mu uprava jos nije spremna dati. Mada i on sigurno sada vise naginje da ostane kada vidi kakav je haos u Madridu :D

Volimo mi svi Salaha i VVD-a, ali fudbal je mix biznisa i sporta i na vrhu ostajes cak ako nekada i povuces bolne poteze.
vaučer

#81136 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Van Dijk je i dalje u top 5 stopera na svijetu. Salah isto za napadače. Kakvi saudijski milioni kad im je istekao ugovor?
Pandakonda

#81137 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

vaučer wrote: 10/11/2024 21:54 Van Dijk je i dalje u top 5 stopera na svijetu. Salah isto za napadače. Kakvi saudijski milioni kad im je istekao ugovor?
Niko ne spori da su oni trenutno u samom vrhu. Poenta je da se klub ne moze voditi samo sa onim sto je sad, nego sa onim sto ce biti u buducnosti jer tebi igraci od 33 godine traze ugovore od po jos 2-3 godine uz vece, ili minimalno iste plate. Opet kazem, sta ako se tebi otvori prilika da potpises vrhunsko krilo ili stopera, kojih nema puno na trzistu, a na platnom spisku imas Salaha i Virgila od preko 350k sedmicno od kojih mozda jos mozes max 3 godine izvuc neke forme ? Adeyemi ce sigurno htjeti uskoro ici iz Borusije, Rodrygo mozda iz Reala, Tah iz Leverkuzena, to su stvari o kojima moras razmisljati ako hoces da si na vrhu. Jedna od bitnijih stvari u fudbalu je to da znas kada treba regovati na trzistu i povuci neki potez jer boga pitaj kada ce opet neki igraci biti dostupni.

Gledajuci sadasnju formu smo recimo zadrzali Hendersona i Fabinha a ispustili smo priliku da potpisemo Enza Fernandeza i jos je bilo par ovakvih slucajeva sto su novinari prenosili. Ovdje necu spominjati MacAllistera ili Gravena jer su oni objektivno tada bile alternative ovima i niko nije znao da ce ovo ipak dobro ispasti
vaučer

#81138 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ne vidim problem iskreno. Neki najgori hipotetski scenario, na ugovoru su od tri godine, odjednom pali kurcu za uši - prodaš ih. S ugovorom imaš tu opciju, bez ugovora nemaš i zamjene moraš dovesti odmah i sad. Kako god naslikaš sliku - duplo gluplja opcija je izgubiti dva vrhunska igrača džaba i odmah - nego ih imati još par godina pa i da nisu toliko dobri. Jer si kupuješ vrijeme da isplaniraš zamjenu.

Alternativa novom ugovoru je da uprava koja je počastila novog trenera ozljeđenim jeftinjakom iz talijanske lige, nakon što su drkali kurac s veznjakom cijelo ljeto - zamjeni Salaha, Van Dijka i Arnolda te još pojača ekipu u jednom prelaznom roku. Mene ta alternativa užasava, ledi mi krv u žilama. Zakucali bi ekipu s vrha tablice pet mjesta niže zbog čega?

EDIT Kakav Adeyemi pobogu, tip je limitiraniji od Adame Traorea.
BHF_Manijak

#81139 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Mislim da se posljednja fina prilika da se zamijeni Salah propustila s Olisseom.
Puno se prica oko Marmousha, ali iskreno bojim se da je "one season wonder".

Tako da bih produzio sa Salahom i cekao sljedecu finu opciju.
Capajebo

#81140 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Nije bas to tako kako pricate.

Salah ukoliko produzi, uvijek mozes za njega uzeti 100M od hajvana iz Saudije.
VVD moze normalno odraditi te 2 godine na vrhunskom nivou i jos da ti jednog stopera napravi uz sebe.
Trent ako produzi, to znaci da ostaje cijelu karijeru u klubu, a i realno, njega je najlakse zamijeniti u ovom trenutku.
BHF_Manijak

#81141 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Najlakse?!
Nije bas da svijet prsti od kvaklitetnih bekova, kako desnih tako i lijevih.

Koga evo imas, da je top nivo, od 20-27 godina?
drug_profi

#81142 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ne vjerujem da su pare jedino sto Trenta zanima.
Ali ostace to izmedju njega i uprave.
Capajebo

#81143 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

BHF_Manijak wrote: 10/11/2024 23:42 Najlakse?!
Nije bas da svijet prsti od kvaklitetnih bekova, kako desnih tako i lijevih.

Koga evo imas, da je top nivo, od 20-27 godina?
Nisam rekao lahko, nego najlakse od ove 3 :D

Liverpool bez VVD ili Salaha je osjetno slabiji tim, Liverpool bez TAA iz ove i prosle sezone je tu malo losiji nego jeste.
Posebno od kako je Slot tu, i ne vrti se igra toliko oko bekova u napadu kao proslih sezona sa Klopom.

Svakako da bih volio da ostane do kraja karijere u Liverpoolu, mislim, jedini igrac Liverpoola kojeg imam uvijek na fantasiju :D
Pandakonda

#81144 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

drug_profi wrote: 11/11/2024 00:07 Ne vjerujem da su pare jedino sto Trenta zanima.
Ali ostace to izmedju njega i uprave.
Nisu ni Manea zanimale pare, stvar je bila da ti igraci ne zele imati osjecaj da manje vrijede od drugih radi manjih plata. Mane nije htio da bude previse daleko od Salaha. Za Trenta se vise puta spominjalo da on ne zeli vecu platu logicno od Salaha i VVD-a ali zeli da bude dosta blizi tome jer smatra da je po bitnosti za ekipu u rangu Salaha i VVD-a. Uz to hoće kapitensku traku nakon sto VVD ode sto mu ocigledno niko ne zeli garantovati.

Sterling je isto u svoje vrijeme otisao iz kluba jer mu nisu htjeli izjednaciti platne uslove sa ljudima uz koje je zajedno harao ligom. Igrac ako dobije taj osjecaj da nije dovoljno cijenjen ce uvijek biti pod rizikom da ode. Klopp je to balansirao uz wage structure koliko je mogao na osnovu svog odnosa sa igracima, sad ostaje da vidimo hoce li to Edwards i ekipa nastaviti
vaučer

#81145 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Trent ide jer ima ego kao mjesec i sanja da osvoji Balon D'or sa svojim frendom u Realu. Pare nemaju ništa s tim (sigurno bi dobio paritet s onom dvojicom), kao ni kapitanska traka (već je vicekapetan i normalno da će biti kapetan kad Virg ode). Jednostavno čovjek ima svoju viziju nastavka karijere, trava je zelenija tamo i to. Širok mu put, ne brinem se za nas ako ode pod uslovom da druga dvojica a pogotovo Virgil ostanu.
AmiĐa_Idriz

#81146 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#81147 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma nek poreskoci i So´tton i Real, neka bude spreman za City i elham.

Meni je enigma ove sezone Alexis. Ne znam je li do pozicij, instrukcija od Slota, ali totalno mi je momak nevidljiv na terenu, ali ono totalno. Eto i Graven igra na zadnjem veznom, pa ti vidis da momak jede teren. Alexisa nigdje nema ili ga ja ne vidim.

Volio bih kada bi ovi na zimu nekako zaganjali Tchouamenija, ukoliko su tacne one informacije da bi ga Real pustio. Donio bi dodatnu sirinu definitivno i igrac koji bi ti valjao u borbi za naslov.

Marmoush se spominje i to su dva igraca koja bi za sirinu top bila, nista ti vise ne treba. Na ljeto se eventualno pozabaviti lijevim bekom i to je to.
vaučer

#81148 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 11/11/2024 13:04 Meni je enigma ove sezone Alexis. Ne znam je li do pozicij, instrukcija od Slota, ali totalno mi je momak nevidljiv na terenu, ali ono totalno. Eto i Graven igra na zadnjem veznom, pa ti vidis da momak jede teren. Alexisa nigdje nema ili ga ja ne vidim.
Meni McAlister izgleda iscrpljen potpuno. Ono, zreo da fasuje dobru ozljedu. Tako mi djeluje od početka sezone, dakle nije nešto što je akumulirao tokom ovih utakmica. Mislim da ga jebe kompletno reprezentacija, non stop putuje i igra 180 minuta na tim reprezentativnim pauzama. Slot bi mogao malo više minuta dati Endu kako bi ga poštedio, ali nažalost mislim da će to nastaviti ovako dok se ne ozljedi - jer neće vidjeti odmora do tad.
AmiĐa_Idriz

#81149 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer

#81150 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

I onda nas uvjeravaju da nas ne jebu namjerno.
Dan te jebo.

Bar će ovaj govnar ostati bez posla 100%.

https://www.empireofthekop.com/2024/11/ ... ade-klopp/
Post Reply