FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nosara
#81101 Re: FK Željezničar
Treba zaganjat onu stuhu sto je obecala jug. Jos je skrsila dva dobra pojacanja na projekat koji je neizvediv.
Srecom, prezivjeli smo ublehe...
Srecom, prezivjeli smo ublehe...
- BHF_Manijak
#81102 Re: FK Željezničar
Kakva je to sad prica? Hica je itekakva, promjenu smo napravili da trofeje ganjamo, nisam da saburam i cekam bolje sutra. Dovoljno smo cekali s proslim, iako se svasta nesto dobro okolo desavalo.nosara wrote:Meni sve potaman. Lagano par sezona da se adaptiramo, pa onda borba za trofeje.
Nije hica, klub je u sigurnim rukama.
Nije sa njima valjalo, promjena je dosla i sad cekamo trofeje. Mogli smo onda i Fatu postavit na celo, pa poklapanjem sazvijezdja cekati da uzmemo kakvu titulu.
- Mea_parvitas
#81103 Re: FK Željezničar
Projekat neizvediv?
Legendo kad stanes na jug, baci jedan eselamu alejkum verahmetulah i gledaj ga i divi se. Tako je isto i to bilo izvedivo
sto za ove izgleda kao cijepanje atoma i zaista neizvedivo
- nosara
#81104 Re: FK Željezničar
Odmor je potreban svakome. To je ljudsko pravo.Mea_parvitas wrote:A sta ako sigurne ruke opet sljedeceg ljeta odu na odmor kad namire svoje neevidentirane dugove sa kamatama, kad nabiju poreske dugove od 2, 3 nova miliona?nosara wrote:Meni sve potaman. Lagano par sezona da se adaptiramo, pa onda borba za trofeje.
- nosara
#81105 Re: FK Željezničar
Trci ti, ganjaj. Kad se oznojis hladnu pivu, pa opet trci.BHF_Manijak wrote:Kakva je to sad prica? Hica je itekakva, promjenu smo napravili da trofeje ganjamo, nisam da saburam i cekam bolje sutra. Dovoljno smo cekali s proslim, iako se svasta nesto dobro okolo desavalo.nosara wrote:Meni sve potaman. Lagano par sezona da se adaptiramo, pa onda borba za trofeje.
Nije sa njima valjalo, promjena je dosla i sad cekamo trofeje. Mogli smo onda i Fatu postavit na celo, pa poklapanjem sazvijezdja cekati da uzmemo kakvu titulu.
Potrebno je par sezona da se sagleda situacija. Klub je poljuljan amaterizmom bivsih struktura, jos se ljulja. Lagano.
-
zipoo
#81106 Re: FK Željezničar
Kakve sezone. Potrebno je mjesec dana ozbiljnog rada vidjeti gdje si i sta si. I napraviti plan za pocetak jedne sezone, a ne uci u nju bez stopera i beka. Ne mora doci titula, ali mora igra i neka ozbiljnost, neki plan. Znati se sta zelis.
Amaterizam bivsih, a sada Amarterizam.
Amaterizam bivsih, a sada Amarterizam.
-
Burdus
#81107 Re: FK Željezničar
Hocemo tituli ili noga svima. Od uprave do SŠ.
Zbog titule su dosli. Nema titule, razgulite.[/quote]
Ko ste to vi?[/quote]
On i još 15 likova s Lobotomije... i ono bi nekog tjeralo, a nema muda reći ime i prezime i stati iza toga.[/quote]
To si ti rekao ime i prezime?? Bjazi ba
Sve ce se samo kazati kada krene prvenstvo.
Do tada udarnicki pisite na 5 foruma.
Zbog titule su dosli. Nema titule, razgulite.[/quote]
Ko ste to vi?[/quote]
On i još 15 likova s Lobotomije... i ono bi nekog tjeralo, a nema muda reći ime i prezime i stati iza toga.[/quote]
To si ti rekao ime i prezime?? Bjazi ba
Sve ce se samo kazati kada krene prvenstvo.
Do tada udarnicki pisite na 5 foruma.
-
Burdus
#81108 Re: FK Željezničar
Potrebno je par sezona da se Burdus namiri koliko pozeli. Igra, trofeji, navijaci, klub... nista to nije bitno.nosara wrote:Trci ti, ganjaj. Kad se oznojis hladnu pivu, pa opet trci.BHF_Manijak wrote:Kakva je to sad prica? Hica je itekakva, promjenu smo napravili da trofeje ganjamo, nisam da saburam i cekam bolje sutra. Dovoljno smo cekali s proslim, iako se svasta nesto dobro okolo desavalo.nosara wrote:Meni sve potaman. Lagano par sezona da se adaptiramo, pa onda borba za trofeje.
Potrebno je par sezona da se sagleda situacija. Klub je poljuljan amaterizmom bivsih struktura, jos se ljulja. Lagano.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#81109 Re: FK Željezničar
Danane, Danane 
-
Burdus
#81110 Re: FK Željezničar
Komplet uprava i SŠ lopov do lopova
Njih zanina klub samo kao bankomat
U skoro 100 godina veceg olosa nije bilo u klubu.
-
printer
#81111 Re: FK Željezničar
Bio je i uvjek bice simbol nase Grbavice, Dzevad Begic Đilda legenda...
- Charuga
- Globalni moderator
#81112 Re: FK Željezničar
Nema potrebe da vrtiš jednu te istu priču, svaki put kada se vratiš na forum. Dođeš ko Analitičar na temi komšija, svaka mu je protiv trenera, uprave ...Burdus wrote:Komplet uprava i SŠ lopov do lopova
Ovo boldirano je ...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#81113 Re: FK Željezničar
Na osnovu cega donosis ocjene kad jos uvijek nisu pokazali zasto su dovedeni. Polako bit ce prilike i za kritike ali i za pohvale ako zasluze. Do sada smo imali pod starom upravom izuzetan graditeljski efekt i solidan takmicarski jer smo se svake godine borili za titulu osim ove zadnje kad je nastala sva rosomonijada. E sad cemo vidjeti kako ce ici dalje i graditeljski i takmicarski segment. Pojacanja nisu kao proslih godina da se mozemo kurciti imenima ali sto jest jest Oism je nekako upravo iz tih nepoznatih znao izvuci puno toga. Najavljena je gradnja krova na istoku sto ce biti jos jedan lijep graditeljski poduhvat ako se uspije. Sacekajmo makar polusezonu pa da vidimo ciji su argumenti jaci.Burdus wrote:Komplet uprava i SŠ lopov do lopova
- ultima_palabra
#81114 Re: FK Željezničar
Stvari treba posmatrati u kontekstu. Ako razumijemo da je Misimovic ostavio klub u organizacionom, finansijskom, igrackom, strucnom i moralnom rasulu, onda ne mozemo biti previse strogi prema novim ljudima, iako prema nekima od njih imam sumnje.Mea_parvitas wrote:Jel ti sada smatras da nam je bolje nego sto je bilo proslog ljeta npr? Da li je Zec trebao dobiti ugovor na 3 godine, s obzirom da je na staklenim nogama (ja sam npr kritikovao identican smijesno dug ugovor Bekricu), da li je trebalo dovesti stopera, otjerati Bogicevica, jos jednog napadaca, koji ce nam k Stanic, Sadikovic, Bajic, Klepac, da li si zadovoljan novim dresovima, pripremama pp livadama, da li si dretan jer ne igramo Evropu?ultima_palabra wrote:Pa posto im nikad niko nece biti dovoljno dobar, trebaju zamoliti velikog vodju da im osnuje novi klub koji ce pratiti. Jedini je problem kako ce naci pet startnih miliona kao 2015.
Za vrijeme Misimovica se igrao najgori fudbal u istoriji kluba, iako rezultatski ne izgleda tako, svako ko je dolazio na Grbavicu u tom periodu moze to posvjedociti. Uz sve to je nabijen i gubitnicki mentalitet da se najvaznije utakmice gube, da se u najvaznijem dijelu sezone pada. Takvu situaciju je on mislio rijesiti dovodjenjem Bobe Krcmarevica i Filipa Arezine... tako da, oslobadjanje od takvih zabluda smatram napretkom u odnosu na proslo ljeto.
Davanje dugog ugovora najkreativnijem igracu lige ne smatram problemom. Sadikovic i Stanic su odgovorili svojim zadacima, tj. zakrpili neke rupe u ekipi. Bajic i Klepac su low-risk igraci koje je Amar cesto dovodio i ranije, jeftini, ne traze igranje u prvih 11 i lako ih se rijesiti, ako ubodes jednog od deset na konju si.
Dodatna pojacanja je trebalo dovesti, sto ne znaci da nece doci (mozda cekaju inostrane opcije). Dresovi i pripreme su za mene stvari tehnicke prirode koje me apsolutno ne zanimaju kao navijaca, isto kao sto me ne zanima od cega Samsung napravi televizor ili Beko sporet.
Oko licence, svakako da se napravila neoprostiva greska za koju je najodgovorniji vec platio. Ali treba uzeti u obzir da su gresku napravili uposlenici koji su tu bili i za vrijeme prethodne uprave, kao i to da smo bili zrtve igranke u Savezu, u cijim strukturama nemamo apsolutno nikoga, zahvaljujuci opet Misimovicu i ekipi.
Ono sto je lose je da u upravi nemamo finansijski jakih ljudi osim Badzaka, izgleda da takvi ljudi jednostavno nece glavobolje vezane za tu funkciju. Odlazak Selimovica moze biti samo dobar, frajer zalutao na funkciju. Dzubur moze biti samo bolji, mada ne treba ocekivati neki spektakl dok je ovakva situacija.
- Mea_parvitas
#81115 Re: FK Željezničar
Najodgovorniji platio? Dao Zelji milion KM? Platio je k, jedan otjeran (Siljak) a drugi (Selimovic) lagao danima, zajebao i onda kao eto ostavka, a ovamo cilja na preuzimanje fan shopa i tusenje svoje robne marke u dresovima. Na ostalo se necu osvrtati, ali ugl ne slazem se ni s cim sto si naveo. Nova uprava je sa sobom donijela teski kokuzluk, amaterizam i javasluk u poslovanju i upravljanju klubom.
Bio je i uvijek bice simbol nase Grbavice, Dzevad Begic Đilda, legenda!
Bio je i uvijek bice simbol nase Grbavice, Dzevad Begic Đilda, legenda!
- Plavo-bijeli
#81116 Re: FK Željezničar
Vidim ovaj ultima_palabra idalje piše gluposti i neistine. Ništa novo.
- decko_sa_kovaca
#81117 Re: FK Željezničar
Kad ce te vise prestat lagati i bacati lazi po forumu ,eto fan shop donosi stotine hiljada maraka pa nekom interesantan i ti dresovi ubiste sa njima sve javno demantovano sa obe strane, a i da nije ako je nesto finansijski povoljnije ne vidim problem na kraju krajeva me igraju dresovi futboool
- Charuga
- Globalni moderator
#81118 Re: FK Željezničar
Malo je drugačija priča oko dresova, i fan šopa, u odnosu na to kako neki predstavljaju. Nebitno, kada dođe vrijeme, izaće i detalji oko ugovora za opremu i šop.
- ultima_palabra
#81119 Re: FK Željezničar
Ne snalaze se nesto ovdje gdje nisu sve istomisljenici. Ja bih samo volio da nam objasne kako zavrsise njihove ranije ekskluzivne informacije, posto ne vidim Zuju, Durakovica, Imsirovica, Violinu, Muju Selimovica, Bekrica u klubu.decko_sa_kovaca wrote:Kad ce te vise prestat lagati i bacati lazi po forumu ,eto fan shop donosi stotine hiljada maraka pa nekom interesantan i ti dresovi ubiste sa njima sve javno demantovano sa obe strane, a i da nije ako je nesto finansijski povoljnije ne vidim problem na kraju krajeva me igraju dresovi futboool
-
Burdus
#81120 Re: FK Željezničar
Ne znam dali ti kao adminu smijem replicirati a da ne popijem banCharuga wrote:Nema potrebe da vrtiš jednu te istu priču, svaki put kada se vratiš na forum. Dođeš ko Analitičar na temi komšija, svaka mu je protiv trenera, uprave ...Burdus wrote:Komplet uprava i SŠ lopov do lopova
Ovo boldirano je ...
Moje je
Na kraju krajeva forum je upravo tu da pise svako svoje misljenje.
Ja u svom postu nisam nista slagao. Lopov do lopova, lazov do lazova.
Najveci lazov i mis je Badzak. Satro nema kada da bude predsjednik a obecava iznenaďenja, pojacanja...
Pokriva svojom pricom sve lopovluke. Sto nisu rekli da je Rodin imao odkupnu klauzulu 300milja € a prodali ga za 150 milja€ zvanicno. Dali je neko ostetio klub i razliku pospremio u svoj ďep?
Evo samo jedno pitanje a ima ih 1001.
-
zipoo
#81121 Re: FK Željezničar
Mozda zato sto niko nije imao namjere dati za rezervu 300k eura.
Najveci lopovi su bili oni prosli. Koliko su samo para i para oprali i menadzerski talovi, nije ni cudo sto su ostavili duga od 7 mil KM.
Najveci lopovi su bili oni prosli. Koliko su samo para i para oprali i menadzerski talovi, nije ni cudo sto su ostavili duga od 7 mil KM.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#81122 Re: FK Željezničar
Mogla je stajati klauzula i od 100 miliona, dzaba kad nema budala da ti da te pare.

zipoo wrote:Mozda zato sto niko nije imao namjere dati za rezervu 300k eura.
Na istim je nakon mog odlaska ostalo cca. 3 miliona KM (govorim o septembru 2015. god., do kraja godine očekivali smo još uplate za Bajića 500.000 KM., Džeku cca. 700.000 KM., Mersin cca 250.000 KM, mislim nešto sitno za Zukanovića, Gojaka. Nakon toga uslijedila je prodaja Amira za 1 milion KM).
- Mea_parvitas
#81123 Re: FK Željezničar
Ponavljanjem jednih te istih lazi, one nece postati istinom
- nosara
#81124 Re: FK Željezničar
Sva pitanja postavi licno ljudima na koje se odnose. Javi nam sta su ti rekli.Burdus wrote: Ne znam dali ti kao adminu smijem replicirati a da ne popijem ban
Moje jea nije od ovih sto pisu da je sve u najboljem redu.
Na kraju krajeva forum je upravo tu da pise svako svoje misljenje.
Ja u svom postu nisam nista slagao. Lopov do lopova, lazov do lazova.
Najveci lazov i mis je Badzak. Satro nema kada da bude predsjednik a obecava iznenaďenja, pojacanja...
Pokriva svojom pricom sve lopovluke. Sto nisu rekli da je Rodin imao odkupnu klauzulu 300milja € a prodali ga za 150 milja€ zvanicno. Dali je neko ostetio klub i razliku pospremio u svoj ďep?
Evo samo jedno pitanje a ima ih 1001.
- nosara
#81125 Re: FK Željezničar
Ovaj klub je nas, vi pravite sebi neki drugi.Mea_parvitas wrote:Ponavljanjem jednih te istih lazi, one nece postati istinom