Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
DON_eARL

#81076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

CooK wrote: Cuj 80KM da ti samo spoje dodatni EON Box a jos i po 5KM mjesecno?! Pa za 15KM vise odnosno za 95KM moze se uzeti od kineza Mecool M8S PRO L Box sa Amlogic S912 procesorom i 3GB RAM-a koji hardverski sazvace i ispljune taj EON Box. Jest da se ne moze porediti jedno i drugo jer se na standardni Android Box ne moze prikljuciti Telemach kablovska ali samo pravim analogiju koliko je bezobrazno naplatiti samo prikljucnu taksu 80KM kada oni ne plate kinezima skuplje od 80KM cijeli taj uredjaj.
Probaj nekada da napraviš kalkulaciju npr. za kupovinu tog uređaja u više hiljada primjeraka. Pa na to dodaj troškove transporta, carine, PDV-a, konfiguracije. Onda dodaj eventualno troškove razvoja aplikacije i uređaja za potrebe naručioca, cijenu daljinskog upravljača, cijenu kanala koju plaćaju po korisniku, neku maržu, pa ćeš vidjeti da ta početna cijena izađe puno veća za naše tržište.

Istu kalkulaciju možeš da primijeniš na bilo koji proizvod koji se uvozi preko pravnog lica, pa se pitaju ljudi što je mobitel ili grafička kartica u legalnoj radnji skuplja nego u Kini/Njemačkoj i sl.

Nađoh i u cjenovniku, oni cijene uređaj 189KM, tako da od te priključne takse i rentanja tek nakon 22 mjeseca otplatiš box, a oni imaju zaradu na njemu.
Image
Kralj Tvrtko I.

#81077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Koči konekcija...i na wifi i na promo aplikaciji na tvu! De malo riješite to, restartujte malo modem i sl.
thekupus

#81078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

Joj i meni, cijelu noć i jutros, kontao da je do mene nešto
tinarog

#81079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tinarog »

Telemach wrote:
CooK wrote: Nista Telemach ne objasnjava. Nisam usao na ovu temu 3-4 mjeseca i sad udjem i vidim njihove botovske i genericke odgovore pa skontam da su se stvari itekako ovdje promijenile. Njihov odgovor na post kolege @semirsar me je zgrozio. Uzas, ponizenje, pravljenje budalom, :izet: u zdrav mozak... Nekad je bolje nista ne napisati nego bilo sta napisati.
@CooK,
U okviru programske sheme je navedeno da: "Za praćenje Sport Klub 4K kanala potrebno je da korisnik posjeduje TV prijemnik koji ima mogućnost emitovanja video sadržaja u 4K rezoluciji i da koristi EON Smart Box koji je povezan na Telemach koaksijalnu mrežu".
Nemoj se više braniti Telemache, jasno kazite "nema SK 4K u ponudi bez EON boxa i tacka", " prodajemo nešto što ne odgovara našoj punudi i tačka". Ne ljutim se ja što vi to tako radite, nego što tvrdite i dalje da ste u pravu. Čuj piše " U okviru programske šeme" . Pa na osnovu čega ja sklapam ugovor, na osnovu ponude iz EON paketa ili na osnovu ponude programske sheme bez EON paketa. Ako je tako dajte da izaberem svoju programsku shemu i da plaćam samo one programe koje ja hoću. NESHVATLJIVA greška Telemacha, pustiti promo uslugu (SK 4K) na module, a onda reci da to ne mogu bez boxova dalje pustati. NESHVATLJIVA GRESKA i VELIKI MINUS za Telemach, i tačka!
avaks

#81080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Takav odgovor nećeš dobiti sigurno, politika firme :izet:
Da su ne znam ti koliko krivi, priznanje nećeš dobiti, bezze nam Semu samo isfuraše :-)
Tiger 033

#81081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Telemach wrote:
Tiger 033 wrote:Koristim DUOnet grande fEmEly...zove neki dan teta da pređem na EON full kao više bolje itd... pitam je da mi kaže samo jedan razlog zašto bih plaćao "goru" uslugu SKUPLJE i da imam MANJE kanala...šuti žena...kaže vidim vi ste upoznati sa novim uslugama.
@Tiger 033,
Prelaskom na Eon Full paket biste imali više kanala, uključujući pakete: CineStar Premiere, Pink, Arena Sport SD te kanal Sport Klub 4K, Video Klub sa preko 5000 naslova. Također, dobili biste Eon Box. Svakako sugerišemo, prelazak na Eon Premium Duo paket u okviru kojeg biste dobili više kanala, brzinu interneta do 150 Mb/s, te Video Klub preko 14 000 naslova. Također, u okviru oba paketa imate mogućnost korištenja Eon Smart TV aplikacije.
Svakako... uredno ste.izostavili da su Arene i Pink paket promo,da brzina interneta ostaje ista i da gubim bruku kanala ko je vec imam....i sve ja to trebam platiti SUPLJE :-) sta ima kod vas :?: :!:
ado81

#81082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado81 »

Stvarno su se pogubili. Prvo te navuku a onda uzimaju jedno po jedno.Evo uzeše NG+ folder iz EON lighta, pa će lagano uzeti i EON aplikaciju za TV itd, itd.
Ali neka, dvije godine brzo prolete.
soul_eclipse

#81083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soul_eclipse »

Tiger 033 wrote:
Telemach wrote:
Tiger 033 wrote:Koristim DUOnet grande fEmEly...zove neki dan teta da pređem na EON full kao više bolje itd... pitam je da mi kaže samo jedan razlog zašto bih plaćao "goru" uslugu SKUPLJE i da imam MANJE kanala...šuti žena...kaže vidim vi ste upoznati sa novim uslugama.
@Tiger 033,
Prelaskom na Eon Full paket biste imali više kanala, uključujući pakete: CineStar Premiere, Pink, Arena Sport SD te kanal Sport Klub 4K, Video Klub sa preko 5000 naslova. Također, dobili biste Eon Box. Svakako sugerišemo, prelazak na Eon Premium Duo paket u okviru kojeg biste dobili više kanala, brzinu interneta do 150 Mb/s, te Video Klub preko 14 000 naslova. Također, u okviru oba paketa imate mogućnost korištenja Eon Smart TV aplikacije.
Svakako... uredno ste.izostavili da su Arene i Pink paket promo,da brzina interneta ostaje ista i da gubim bruku kanala ko je vec imam....i sve ja to trebam platiti SUPLJE :-) sta ima kod vas :?: :!:
Ja sam u zadnji cas odustao od EON paketa,razmisljao da li da predjem kad dolazi poziv naravno teta za EON Full .. isto kazem sto i ti :D

Inace imam DUO Net Grande Extra.
kakavdanakneiskustvu

#81084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

prekjuce gledam ovu akciju video kluba i pronadjem seriju lost,nisam je nikad gledao,ne znam u kojem katalogu je nadjoh,sad je ne mogu pronaci?
crnivrag

#81085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:prekjuce gledam ovu akciju video kluba i pronadjem seriju lost,nisam je nikad gledao,ne znam u kojem katalogu je nadjoh,sad je ne mogu pronaci?
Nema je više, odnosno izbačena je iz ponude Video Klub-a.
photo&video

#81086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Smorise sa stalnim izbacivanjem i tumbanjem kanala, sad i sa videotekom. Naloze raju i onda pocnu sa izbacivanjem. Telecom je zveknuo zbog svoje arogancije prema korisnicima, misle da su nedodirljivi. Ali polako :bih:

Meni je d3 usporio zestoko, ali nema sanse da predjem na eon trenutno. Cekam da istekne ugovor, a onda :skoljka:
Capsicum

#81087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Capsicum »

Kralj Tvrtko I. wrote:Koči konekcija...i na wifi i na promo aplikaciji na tvu! De malo riješite to, restartujte malo modem i sl.
Isti problem danas. Ima li neko zvanično objašnjenje?
Telemach

#81088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kralj Tvrtko I. wrote:Koči konekcija...i na wifi i na promo aplikaciji na tvu! De malo riješite to, restartujte malo modem i sl.
@Kralj Tvrtko I.,
Imate pp.
afannedim

#81089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Raspad sistema u TM
Telemach

#81090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

thekupus wrote:Joj i meni, cijelu noć i jutros, kontao da je do mene nešto
@thekupus,
Dostavite nam podatke u pp i provjerit ćemo.
/Lejla
Kralj Tvrtko I.

#81091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Telemach!

Procitao sam. OK.
Last edited by Kralj Tvrtko I. on 06/02/2019 18:52, edited 1 time in total.
Telemach

#81092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Capsicum wrote:
Isti problem danas. Ima li neko zvanično objašnjenje?
@Capsicum,
Obratili smo Vam se u pp kako biste nam dostavili podatke za provjeru.
REDDEVILS

#81093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Sutra odoh na stup da potpisem ugovor Eon Full TV, prvih Sest mjeseci 9.90 a onda 29.90 :)
EON FULL TV
EON Smart TV aplikacija
EON mobilna aplikacija
202 TV kanala (41 HD)
Arena Sport SD (promo)
PINK paket (promo)
Cinestar Premiere HD
Sport Klub 4K (Mozda nekad i bude van Telemach mreže ) :mrgreen:
Video klub - preko 5.000 naslova
TV unazad 7 dana
kakavdanakneiskustvu

#81094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:prekjuce gledam ovu akciju video kluba i pronadjem seriju lost,nisam je nikad gledao,ne znam u kojem katalogu je nadjoh,sad je ne mogu pronaci?
Nema je više, odnosno izbačena je iz ponude Video Klub-a.

e jbg
Boban0726

#81095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

REDDEVILS wrote:Sutra odoh na stup da potpisem ugovor Eon Full TV, prvih Sest mjeseci 9.90 a onda 29.90 :)
EON FULL TV
EON Smart TV aplikacija
EON mobilna aplikacija
202 TV kanala (41 HD)
Arena Sport SD (promo)
PINK paket (promo)
Cinestar Premiere HD
TV unazad 7 dana
Moras platiti prikljucnu taksu 80 KM i mjesecnu rentu za box 5 KM,ako sam dobro razumio.
goran387

#81096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goran387 »

Ne mora ako nije uzeo box već samo smart TV aplikaciju
alacious

#81097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alacious »

Jel se jos nekome desava da dosta kanala ne moze gledati, tj sjecka slika i zvuk? Skoro sve arene i sport klubovi su takvi...
REDDEVILS

#81098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Boban0726 wrote:
REDDEVILS wrote:Sutra odoh na stup da potpisem ugovor Eon Full TV, prvih Sest mjeseci 9.90 a onda 29.90 :)
EON FULL TV
EON Smart TV aplikacija
EON mobilna aplikacija
202 TV kanala (41 HD)
Arena Sport SD (promo)
PINK paket (promo)
Cinestar Premiere HD
TV unazad 7 dana
Moras platiti prikljucnu taksu 80 KM i mjesecnu rentu za box 5 KM,ako sam dobro razumio.
Ne, ja imam TV koji podržava eon android aplikaciju na koju ne plaćam priključnu taksu a u pitanju je Sony 55XF9005
semirsar

#81099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

avaks wrote:Takav odgovor nećeš dobiti sigurno, politika firme :izet:
Da su ne znam ti koliko krivi, priznanje nećeš dobiti, bezze nam Semu samo isfuraše :-)
Nisu oni mene isfurali, nije meni do paketa, ni do kanala a ponajmanje do SK 4K kanala, jer to uopste ni nije 4K reza, samo malo bolji HD u biti, to je to. SK HD takodje nije HD vec neki hibrid jedva gledljiv onom ko zna sta je pravi HD a da ne govorim o 4K. Meni je do tog sto me na jasan i direktan upit slaga samo tako, nije to bilo samo javno kao sto sam turio link, vec i putem PP. Nista vise ne mrzim nego kad me neko direkt slaze i jos se pravi naivan i nevjest. Znam, naivan sam, zivot me vazda demantuje, al djaba, kontam i drugi su od reci kao ja, jbg.
avaks

#81100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Nema više gospode u Sarajevu :izet:
Locked